U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Blogger

Blogger worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een blogger? Lees de functieomschrijving.

Een Blogger is iemand die op het internet blogs schrijft. Dit kunnen persoonlijke blogs zijn, maar ook blogs voor bedrijven of kranten. Deze blogs hebben als doel informatie te delen met lezers, maar ook om de lezers te vermaken en klanten naar de website te trekken. Zo kunnen supermarkten op hun website blogs plaatsen over eettrends en lekkere recepten. 
 
Over het algemeen schrijven de meeste Bloggers zo’n één tot twee teksten per week. Dit kan echter oplopen naar twee blogs per dag. Hoe meer blogs iemand schrijft, hoe beter het bedrijf wordt gevonden door zoekmachines en dus door (mogelijke) klanten. Het werk van een Blogger moet niet onderschat worden. Je moet niet alleen goed kunnen schrijven, maar je moet ook onderzoek doen naar onderwerpen. 
 
Mensen vonden ons op: Job Blogger, Baan Blogger, Blogger Worden, Functie-eisen Blogger, Verantwoordelijkheden Blogger, Functieprofiel Blogger, Wat doet een Blogger, Werken als Blogger.

Blogger worden: Opleiding tot blogger

Blogger kun je altijd worden, mits je goed kunt schrijven en creatief bent. Een passende opleiding is Media, Informatie en Communicatie (HBO). Bij deze opleiding leer je, anders dan veel andere studies, ook over communicatie via internet. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van social media, het schrijven van artikelen of het maken van televisieprogramma’s voor een bepaald publiek. 
 
De eerste twee jaar zijn vrij algemeen. In het tweede jaar kies je tevens een specialisatie, zoals Mediaformats & Regie of Nieuws & Informatie. In het derde jaar loop je stage en het vierde jaar studeer je af. 
 
Ook de HBO-opleidingen Journalistiek is relevant.
 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Blogger, Blogger Worden, Opleidingsniveau Blogger, Scholing Blogger, Studie Blogger, Bijscholing Blogger, Omscholing Blogger.

Organisaties waar een blogger doorgaans werkzaam is

Een Blogger werkt in de meeste gevallen als zelfstandige (freelancer). Hij werkt in de profitsector. De meeste mensen zijn niet fulltime Blogger, maar hebben daarnaast nog een andere (parttime) baan.
 
Mensen vonden ons op: Studeren voor Blogger, Blogger Worden, Opleidingsniveau Blogger, Scholing Blogger, Studie Blogger, Bijscholing Blogger, Omscholing Blogger.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden blogger

Wat een Blogger verdient, hangt af van zijn kwaliteiten en situatie. Een Blogger die zelfstandig opereert en een eigen kanaal heeft, haalt zijn verdiensten uit advertenties. Als hij veel schrijft en veel bezoekers heeft, zullen meer bedrijven op zijn website willen adverteren en zal de Blogger dus meer verdienen. Het is daarbij ook belangrijk dat de blog uniek is, anders zullen de zoekmachines de teksten niet indexeren.
 
Als een Blogger voor websites van anderen schrijft, dan zal hij betaald worden per woord of per artikel. Het kan ook zo zijn dat hij een deel van de opbrengst krijgt. Daarnaast zullen de verdiensten afhangen van de expertise over het onderwerp en de bekendheid van de Blogger.
 
Mensen vonden ons op: Salaris Blogger, Loon Blogger, Wat verdien je als Blogger, Salarisschaal Blogger, Salarisindicatie Blogger, Bonus Blogger, CAO Blogger, Brutoloon Blogger, Nettoloon Blogger, Vakantiedagen Blogger, Pensioen Blogger.

Competenties, skills & vaardigheden blogger

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Creativiteit
 • Ambitie
 • Innovatief
 • Assertiviteit
Mensen vonden ons op: Kennis Blogger, Vaardigheden Blogger, Attitude Blogger, Kwalificaties Blogger, Competentieprofiel Blogger.

Boeken voor het beroep blogger

Wil je meer weten over het beroep blogger? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je blogger bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken blogger te komen.

Zomer & Zee Haaksels | Livres de Louise

10 haakpatronen van bekende bloggers - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789082840339 | 52 pagina's

Zomer & Zee Haaksels bevat 10 haakpatronen die door bekende Nederlandse haaksters zijn ontworpen. Van Koos de Krab tot Walter Walvis en van een trendy strandtas tot een hippe etui met flamingo's. Zomer & Zee Haaksels is een boekje waardoor de zon vanzelf ...

Herfst & Bos Haaksels | Livres de Louise

10 haakpatronen van bekende bloggers - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789082840360 | 52 pagina's

...

Kerst & Winter Haaksels | Livres de Louise

10 haakpatronen van bekende bloggers - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789082840315 | 52 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Blogger, Blogger ebooks, boek Blogger.

Persoonstypen blogger

Persoonstypen die passen bij een Blogger zijn Waarnemer en Levensgenieter.
 
Het is belangrijk dat een Blogger onderzoekend, leergierig en analytisch is. Hij moet onderzoek doen naar diverse onderwerpen, zoals politiek of eetculturen. Hij moet dus goed zijn in het beoordelen van informatie en van de informatie een leuk stuk kunnen maken (Waarnemer).
 
Bovendien is een Blogger creatief en energiek. Hij moet snel kunnen werken en inspiratie hebben (Levensgenieter). 
 
Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Blogger, Karakter Blogger.

Netwerk blogger

Een Blogger kan, afhankelijk van zijn expertise en onderwerpen, in contact komen met veel verschillende mensen. Zo kan een foodblogger spreken met mensen op eetfestival, maar ook met mogelijke opdrachtgevers, medebloggers enzovoort. Ook kan het zijn dat een Blogger samenwerkt met fotografen. Vaak heeft een Blogger ook (schriftelijk) contact met volgers. Hij reageert bijvoorbeeld op reacties op social media. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Blogger, Medewerkers Blogger.

Is het beroep blogger iets voor jou?

Zou je graag blogger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als blogger bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Blogger, beroepskeuzetest Blogger, beroep Blogger kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden blogger

Een job als Blogger wordt steeds populairder. Bedrijven hebben door dat blogs een (jong) publiek aanspreken. Er zijn daardoor steeds meer organisaties op zoek naar een goede tekstschrijver
 
Ook Bloggers die een eigen site beheren, kunnen door de populariteit van onder andere Instagram en Facebook een steeds groter publiek opbouwen. 
 

Arbeidsmarktperspectief score blogger

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep blogger. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Blogger, Promotie mogelijkheden Blogger, Carriere Blogger.

Solliciteren op de functie blogger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als blogger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor blogger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als blogger. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Blogger, CV Blogger, sollicitatie Blogger.

Interviews met blogger

 
Hedwig van Bree (41) is Blogger.
 
                     
 
Hoe bent u aan deze baan gekomen? 
“Ik heb hem zelf gecreëerd. Ik werk eigenlijk als recruiter, maar toen ik mijn eerste marathon ging lopen (die van New York) besloot ik te gaan bloggen over mijn weg hier naartoe. Na New York ben ik doorgegaan met zowel het bloggen als het lopen van marathons.” 
 
Welke opleiding heeft u gevolgd om Blogger te worden? 
“Ik heb zelf HBO Personeel en Organisatie (P&O) gedaan, maar dit is absoluut geen voorwaarde om te bloggen: creativiteit en prettig kunnen schrijven zijn veel belangrijker.”
 
“Toen ik mijn eerste marathon ging lopen, besloot ik te ga...

Lees de rest van het interview

Verwante beroepen blogger

Vacatures blogger

Op zoek naar een nieuwe baan als Blogger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Blogger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Blogger is iemand die op het internet blogs schrijft. Dit kunnen persoonlijke blogs zijn, maar ook blogs voor bedrijven of kranten. Deze blogs hebben als doel informatie te delen met lezers, maar ook om de lezers te vermaken en klanten naar de website te trekken.

Beoordeling Blogger

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Blogger' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Blogger

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep