Columnist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Columnist? Lees de functieomschrijving.

Een columnist is iemand die columns schrijft over onderwerpen die op dat moment actueel zijn in de maatschappij of politiek of over onderwerpen die hem zelf op dat moment bezighouden.

De columnist schrijft voor een krant of tijdschrift. In meestal politiek of maatschappijgerichte columns geeft de columnist zijn ongezouten mening over het onderwerp wat hem op dat moment bezighoudt. Hiermee probeert hij ervoor te zorgen dat dit onderwerp in opspraak komt of dat mensen over dit onderwerp gaan nadenken. Ook zijn er columnisten die komische columns schrijven (om mensen te vermaken of aan het lachen te brengen) sportcolumns schrijven (om hun visie over bepaalde onderwerpen of gebeurtenissen in de sport weer te geven), of columns schrijven over gebeurtenissen en onderwerpen uit hun eigen leven (om mensen te vermaken of te informeren). 

De meeste columnisten staan erom bekend dat ze voor niets of niemand terugdeinsen en hun ongezouten (soms harde) mening en kijk op dingen in columns weten te omschrijven. Hierdoor ontstaan er vaak felle discussies over de columnist of het onderwerp waarover hij geschreven heeft. Dit kan één van de belangrijkste doelen van de columnist zijn omdat vele columnisten met hun column mensen aan het discusseren en praten wilenl krijgen. Het belangrijkste wat een columnist met een column bij de lezer kan bereiken is het oproepen van een emotie; of het nou de lach, kwaadheid of ineenstemming is, de column heeft dan in elk geval wat bij de lezer teweeggebracht en dat is de belangrijkste reden waarom de columnist zijn columns schrijft.

Wil je werken als Columnist?

Werk je al als Columnist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Columnist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Columnist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Columnist in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Krant
  • Tijdschrift
  • Wereld om hem heen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Columnist

Wat verdient een Columnist?

Het salaris van een columnist ligt aan de bekendheid van de columnist, aan het aantal artikelen dat hij voor een tijdschrift of krant (of meerdere tijdschriften/kranten of televisie of radioprogramma's) schrijft en of zijn columns in één (of meerdere bundels) zijn uitgebracht. Hier valt dus geen precieze indicatie voor te geven.

Salarisschaal Columnist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Columnist

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Columnist

Hoe goed is de toekomst voor de Columnist? 

Het arbeidsmarktperspectief en de doorgroeimogelijkheden liggen aan de werkzaamheden en de wensen van de columnist zelf. Zo kan een goede columnist door meerdere kranten of tijdschriften gevraagd worden om columns voor hen te schrijven en kan hij ook columns schrijven voor programma's op radio of televisie. De columnist moet zelf bepalen waar hij voor wil schrijven en welke media het beste bij hem past.

Daarnaast kan de columnist ook aan de slag als allround tekstschrijver of auteur.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Columnist worden: Opleidingen tot Columnist

Hoe word je een Columnist? 

Alhoewel er vrijwel geen specifiek gerichte opleidingen voor het worden van columnist zijn zijn er wel algemene schrijfopleidingen waar ook les in het vak ''columns schrijven'' wordt gegeven. Daarnaast zijn er wel vele cursussen waarin de kneepjes van het vak van columnist aan beginnende columnisten wordt bijgebracht.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Columnist

Online cursus Blogs en columns schrijven
Op At Monday heb je naast deze training ook onbeperkt toegang tot alle 530 andere trainingen, voor slechts €179,50 per jaar. Ook al een tijdje van plan om met een …
Blogs en columns schrijven - Meer traffic en beter gevonden worden dankzij je goede teksten
Ook al een tijdje van plan om met een weblog of column te beginnen? Ben jij er ook zo eentje met een hele stapel onderwerpen waarover je het ultieme ei …
HBO Strategie en ICT (op afstand)
Of je nu input krijgt vanuit de organisatie of niet, het is volgens Infoworld-columnist Bob Lewis relatief eenvoudig om zelf een IT-strategie te bedenken waarmee je aan de behoeften van …
HBO Strategie en ICT (Blended Learning)
Of je nu input krijgt vanuit de organisatie of niet, het is volgens Infoworld-columnist Bob Lewis relatief eenvoudig om zelf een IT-strategie te bedenken waarmee je aan de behoeften van …
HBO Strategie en ICT (met coaching)
Of je nu input krijgt vanuit de organisatie of niet, het is volgens Infoworld-columnist Bob Lewis relatief eenvoudig om zelf een IT-strategie te bedenken waarmee je aan de behoeften van …
Meer opleidingen Columnist

Weet je nog niet of je Columnist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Columnist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Columnist

Met wie werkt een Columnist samen? 

De columnist werkt vrijwel alleen. Hij kijkt naar de wereld om hem heen, vormt een mening en schrijft vervolgens een column over het door hem gekozen onderwerp.

De columnist krijgt wel te maken met redacties van de kranten, tijdschriften of televisie of radioprogramma's waarvoor hij werkt en met de meningen van mensen die de column gelezen hebben en die met hem in discussie willen gaan of de columnist om meer informatie vragen.


  • Krant
  • Tijdschrift
  • Wereld om hem heen
Columnist


Organisaties waar een Columnist werkzaam is

Waar werkt een Columnist meestal? 

Een columnist kan werken voor kranten, tijdschriften of voor radio of televisieprogramma's. 

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Columnist

Waar kun je het beste werken als Columnist? Hieronder vindt je de best door de Columnist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Columnist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Columnist:

Welke competenties heeft een een Columnist nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Columnist

Wat voor persoonlijkheid heb je als Columnist nodig? 

De columnist is een echte waarnemer. Hij kijkt naar de wereld om hem heen, observeert de dagelijkse gebeurtenissen (zowel in zijn eigen dagelijks leven als in het leven in het algemeen en de actuele gebeurtenissen in de maatschappij en de politiek) om een goed oordeel over verschillende onderwerpen te kunnen vormen. Vervolgens denkt hij na over wat hij van het onderwerp dat hij gekozen heeft vindt en verwoordt hij dit in een column. Pas als zijn mening volledig op een mooie manier in de column is omgeschreven is de columnist tevreden; kleine foutjes of ondoordachte dingen kunnen ervoor zorgen dat zijn hele mening in één klap op niets meer is gebaseerd. De columnist werkt hierdoor accuraat en resultaatgericht. Dit maakt de columnist tot een echte perfectionist.

Bekijk de persoonstypen voor Columnist


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Columnist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Columnist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Columnist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Columnist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Columnist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Columnist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Columnist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Columnist iets voor je?

Zou je graag Columnist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Columnist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Columnist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar