Gidsenschrijver Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Gidsenschrijver? Lees de functieomschrijving.

Een gidsenschrijver schrijft reisgidsen. Hij of zij verzamelt informatie over een streek, selecteert wat er relevant is voor de lezer en stelt met de vergaarde informatie de tekst voor de reisgids samen. De gidsenschrijver vindt het dus geen probleem veel aan de telefoon te zijn of onderzoek te doen, of om andere talen te spreken. De gidsenschrijver moet daarnaast goed kunnen samenwerken met anderen, omdat hij of zij nooit alleen aan een gids werkt, en vaak met anderen moet overleggen wat het eindproduct ten goede komt en wat niet.

Wil je werken als Gidsenschrijver?

Werk je al als Gidsenschrijver en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Gidsenschrijver worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Gidsenschrijver, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Gidsenschrijver in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Correspondent
 • Redacteur
 • Vormgever
 • Eindredacteur
 • Uitgever

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Gidsenschrijver

Wat verdient een Gidsenschrijver?

Over het inkomen van gidsenschrijvers is weinig bekend. Wanneer men naar de CAO dagbladjournalisten zou kijken, zou men een inkomen tussen de 1700 en de 5400 euro per maand verwachten, maar de hogere inkomens in die sector zijn vooral weggelegd voor hoofdredacteuren en dergelijke. Een gidsenschrijver zou als redacteur beschreven kunnen worden, en heeft als zodanig een inkomen met een maximum dat waarschijnlijk tussen de 3000 en de 3500 euro per maand ligt.

Salarisschaal Gidsenschrijver

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Gidsenschrijver

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Gidsenschrijver

Hoe goed is de toekomst voor de Gidsenschrijver? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de gidsenschrijver is niet fantastisch. Het kan zijn dat de functie niet op alle plekken hetzelfde heet en dat het daardoor veel moeilijker zoeken is naar vacatures. In Nederland is verder natuurlijk wel een markt voor reisgidsen, maar niet zo’n grote dat heel veel mensen het tegelijk kunnen zijn. Doorgroeimogelijkheden zijn er vervolgens in de toeristische sector als wel in de journalistieke sector. Het is maar net welke vaardigheden de schrijver het beste ontwikkelt, en natuurlijk waar de interesses van de redacteur liggen.

Baankans Gidsenschrijver

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Gidsenschrijver worden: Opleidingen tot Gidsenschrijver

Hoe word je een Gidsenschrijver? 

Voor het beroep van gidsenschrijver ligt een opleiding journalistiek voor de hand (hbo). Ook zou iemand met een diploma van een toeristische opleiding (mbo, hbo) in aanmerking kunnen komen, mits hij of zij natuurlijk aantoont goed te kunnen schrijven.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Gidsenschrijver

Meer opleidingen Gidsenschrijver

Weet je nog niet of je Gidsenschrijver wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Gidsenschrijver of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Gidsenschrijver

Met wie werkt een Gidsenschrijver samen? 

De gidsenschrijver heeft veel contact met wie hij of zij dan ook voor informatie nodig heeft. Medewerkers van ambassades zullen daar toe behoren, maar ook contactpersonen bij toeristische organisaties, reisbureaus en dergelijke. Ook zullen er bij het maken van de reisgids andere beroepen komen kijken, zoals een fotograaf, andere redacteuren, een vormgever, een eindredacteur en natuurlijk een uitgever.


 • Correspondent
 • Redacteur
 • Vormgever
 • Eindredacteur
 • Uitgever
Gidsenschrijver


Organisaties waar een Gidsenschrijver werkzaam is

Waar werkt een Gidsenschrijver meestal? 

De gidsenschrijver werkt waarschijnlijk voor een reisorganisatie of een vergelijkbaar bedrijf. De ANWB is een mogelijkheid, maar ook reisbureaus of uitgevers van series reisgidsen, zoals Capitool.

Meer weten over werken in de Media, Redactie & Journalistiek?

Bekijk werken in Media, Redactie & Journalistiek

Best beoordeelde werkgevers Gidsenschrijver

Waar kun je het beste werken als Gidsenschrijver? Hieronder vindt je de best door de Gidsenschrijver beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Gidsenschrijver.

Competenties, Skills en Vaardigheden Gidsenschrijver:

Welke competenties heeft een een Gidsenschrijver nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Gidsenschrijver

Wat voor persoonlijkheid heb je als Gidsenschrijver nodig? 

De gidsenschrijver is onderzoekend, kritisch en op zoek naar feiten en is daarmee een Waarnemer. Ook is hij of zij een Levensgenieter, de gidsenschrijver is bezig met reisinformatie en moet optimistisch, gedreven en betrokken bij het onderwerp van de te schrijven teksten zijn.

Bekijk de persoonstypen voor Gidsenschrijver


Levensgenieter


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Gidsenschrijver

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Gidsenschrijver

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Gidsenschrijver

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Gidsenschrijver

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Gidsenschrijver dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Gidsenschrijver belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Gidsenschrijver. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Gidsenschrijver iets voor je?

Zou je graag Gidsenschrijver willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Gidsenschrijver bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Gidsenschrijver

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar