Stadsdichter Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Stadsdichter? Lees de functieomschrijving.

De Stads- of dorpsdichter is een dichter die gedurende een bepaalde periode gedichten schrijft over de stad of het dorp en de verschillende gebeurtenissen die binnen de gemeente plaatsvinden. De Stadsdichter wordt door het bestuur van een gemeente aangesteld.

 

Ontstaan

In 2000 werd de Dichter des Vaderlands benoemd. Deze dichter dicht over gebeurtenissen die belangrijk zijn voor het hele land. In navolging hierop werden in diverse gemeentes vanaf 2001 Stadsdichters of dorpsdichters aangesteld.

 

Taken

De Stadsdichter schrijft gedurende een bepaalde tijd gedichten over gebeurtenissen of voor speciale gelegenheden. Zo kan de Stadsdichter gedichten schrijven die worden voorgedragen tijdens huldigingen en openingen. Ook worden de gedichten vaak voorgedragen tijdens officiële gebeurtenissen en kan een gedicht geschreven worden voor uitvaarten van gemeentewege. Daarnaast kan de Stadsdichter actueel nieuws op een kritische, pakkende of ludieke wijze verwerken in een gedicht.

 

Een belangrijke bovenliggende taak van de Stadsdichter is het onder de aandacht brengen van de poëzie onder de bevolking van de desbetreffende gemeente. Door de gedichten van de Stadsdichter wordt de dichtkunst in een positief daglicht en onder de aandacht geplaatst.

Wil je werken als Stadsdichter?

Werk je al als Stadsdichter en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Stadsdichter worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Stadsdichter, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Stadsdichter in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Stadsdichter

Wat verdient een Stadsdichter?

Veel Stadsdichter krijgen geen salaris, maar doen het voor de eer en voor de stad.

Salarisschaal Stadsdichter

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Stadsdichter

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Stadsdichter

Hoe goed is de toekomst voor de Stadsdichter? 

Niet alle dorpen en steden hebben een dorps- of Stadsdichter. Er is dus maar een beperkte vraag naar Stadsdichters. Ook zijn er voor de Stadsdichter nagenoeg geen doorgroeimogelijkheden.

Baankans Stadsdichter

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Stadsdichter worden: Opleidingen tot Stadsdichter

Hoe word je een Stadsdichter? 

Voor de functie van Stadsdichter is geen specifieke opleiding nodig. Een Stadsdichter heeft vaak passie voor de Nederlandse taal, maar heeft vooral met zijn dichtkunst zijn plek als Stadsdichter bewezen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Stadsdichter

Meer opleidingen Stadsdichter

Weet je nog niet of je Stadsdichter wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Stadsdichter of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Stadsdichter

Met wie werkt een Stadsdichter samen? 

De Stadsdichter werkt meestal alleen, maar doet sommige dingen wel in samenspraak met het bestuur van de gemeente.


Stadsdichter


Organisaties waar een Stadsdichter werkzaam is

Waar werkt een Stadsdichter meestal? 

De Stadsdichter wordt aangesteld door het bestuur van een gemeente. De Stadsdichter werkt hierdoor in opdracht van de gemeente en werkt dus voor een non-profit organisatie.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Stadsdichter

Waar kun je het beste werken als Stadsdichter? Hieronder vindt je de best door de Stadsdichter beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Stadsdichter.

Competenties, Skills en Vaardigheden Stadsdichter:

Welke competenties heeft een een Stadsdichter nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Stadsdichter

Wat voor persoonlijkheid heb je als Stadsdichter nodig? 

De Stadsdichter moet een sterke persoonlijkheid hebben en voor de eer en de stad willen dichten. De Stadsdichter moet loyaal en betrokken zijn (Loyalist). Ook moet de warm en gevoelig zijn en zijn gedachten en gevoelens goed onder woorden kunnen brengen (Romanticus).

Bekijk de persoonstypen voor Stadsdichter


Loyalist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Stadsdichter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Stadsdichter

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Stadsdichter

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Stadsdichter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Stadsdichter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Stadsdichter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Stadsdichter. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Stadsdichter iets voor je?

Zou je graag Stadsdichter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Stadsdichter bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar