Stadsdichter Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Stadsdichter? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep stadsdichter. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je stadsdichter wordt.

 

Wat is een Stadsdichter?

De Stads- of dorpsdichter is een dichter die gedurende een bepaalde periode gedichten schrijft over de stad of het dorp en de verschillende gebeurtenissen die binnen de gemeente plaatsvinden. De Stadsdichter wordt door het bestuur van een gemeente aangesteld.

 

Ontstaan

In 2000 werd de Dichter des Vaderlands benoemd. Deze dichter dicht over gebeurtenissen die belangrijk zijn voor het hele land. In navolging hierop werden in diverse gemeentes vanaf 2001 Stadsdichters of dorpsdichters aangesteld.

 

Taken

De Stadsdichter schrijft gedurende een bepaalde tijd gedichten over gebeurtenissen of voor speciale gelegenheden. Zo kan de Stadsdichter gedichten schrijven die worden voorgedragen tijdens huldigingen en openingen. Ook worden de gedichten vaak voorgedragen tijdens officiële gebeurtenissen en kan een gedicht geschreven worden voor uitvaarten van gemeentewege. Daarnaast kan de Stadsdichter actueel nieuws op een kritische, pakkende of ludieke wijze verwerken in een gedicht.

 

Een belangrijke bovenliggende taak van de Stadsdichter is het onder de aandacht brengen van de poëzie onder de bevolking van de desbetreffende gemeente. Door de gedichten van de Stadsdichter wordt de dichtkunst in een positief daglicht en onder de aandacht geplaatst.Wil je werken als Stadsdichter?

Werk je al als Stadsdichter en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Stadsdichter worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Stadsdichter, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Stadsdichter in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Stadsdichter

Wat verdient een Stadsdichter?

Veel Stadsdichter krijgen geen salaris, maar doen het voor de eer en voor de stad.

Salarisschaal Stadsdichter

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Stadsdichter

Er zijn geen vacatures Stadsdichter aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Stadsdichter in werkt.

Meer weten over de sector waar een Stadsdichter in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Stadsdichter

Wat is de toekomst van Stadsdichter?

Niet alle dorpen en steden hebben een dorps- of Stadsdichter. Er is dus maar een beperkte vraag naar Stadsdichters. Ook zijn er voor de Stadsdichter nagenoeg geen doorgroeimogelijkheden.

Baankans Stadsdichter

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Stadsdichter worden: Opleidingen tot Stadsdichter

Wil je Stadsdichter worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Stadsdichter.

Hoe word je een Stadsdichter? 

Voor de functie van Stadsdichter is geen specifieke opleiding nodig. Een Stadsdichter heeft vaak passie voor de Nederlandse taal, maar heeft vooral met zijn dichtkunst zijn plek als Stadsdichter bewezen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Stadsdichter

Er zijn geen opleidingen Stadsdichter aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Stadsdichter in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen

Omscholen of doorgroeien tot Stadsdichter

Als je Stadsdichter wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Stadsdichter zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Stadsdichter

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Stadsdichter?

Competenties en Vaardigheden Stadsdichter

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Stadsdichter nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Stadsdichter nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Stadsdichter

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Stadsdichter

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Stadsdichter. Als Stadsdichter wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Stadsdichter:


zie volledige beschrijving persoonstype Stadsdichter

Vakkennis voor een Stadsdichter

Het is voor een Stadsdichter ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Stadsdichter zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Stadsdichter


Werkervaring Stadsdichter

Het is voor een startend Stadsdichter die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Stadsdichter is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Stadsdichter het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Stadsdichter

Met wie werkt een Stadsdichter samen? 

De Stadsdichter werkt meestal alleen, maar doet sommige dingen wel in samenspraak met het bestuur van de gemeente.


Stadsdichter


Organisaties waar een Stadsdichter werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Stadsdichter meestal werkt.

Waar werkt een Stadsdichter?

De Stadsdichter wordt aangesteld door het bestuur van een gemeente. De Stadsdichter werkt hierdoor in opdracht van de gemeente en werkt dus voor een non-profit organisatie.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Stadsdichter

Waar kun je het beste werken als Stadsdichter? Hieronder vind je de best door de Stadsdichter beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Stadsdichter.

Competenties, Skills en Vaardigheden Stadsdichter:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Stadsdichter.

Welke competenties heeft een Stadsdichter nodig?

Een Stadsdichter heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Stadsdichter

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Stadsdichter passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Stadsdichter nodig? 

De Stadsdichter moet een sterke persoonlijkheid hebben en voor de eer en de stad willen dichten. De Stadsdichter moet loyaal en betrokken zijn (Loyalist). Ook moet de warm en gevoelig zijn en zijn gedachten en gevoelens goed onder woorden kunnen brengen (Romanticus).

Bekijk de persoonstypen voor Stadsdichter


Loyalist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Stadsdichter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Stadsdichter

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Stadsdichter

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Stadsdichter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Stadsdichter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Stadsdichter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Stadsdichter. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Stadsdichter iets voor je?

Zou je graag Stadsdichter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Stadsdichter bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Stadsdichter

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar