Copywriter Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Copywriter? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep copywriter. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je copywriter wordt.

 

Wat is een Copywriter?

Een Copywriter is iemand die korte teksten schrijft. Deze teksten zijn bedoeld om een bepaald publiek te informeren en vaak ook te overtuigen. Niet iedereen is goed in het schrijven van teksten, maar teksten zijn in bepaalde beroepen wel nodig. Denk hierbij aan politici of zelfstandig ondernemers. In deze gevallen wordt een Copywriter ingehuurd om onder de naam van de opdrachtgever een goede, gevatte tekst neer te zetten.

Vaak werken Copywriters in de marketing of reclamewereld, bij de vervaardiging van zowel schriftelijke als visuele media. Projecten kunnen uiteenlopen van TV-reclames tot nieuwsbrieven. Een Copywriter is bij marketingcampagnes vaak vanaf het begin bij een project betrokken, en doet daarom meer dan alleen het schrijven van een gevatte tekst. De Copywriter werkt mee aan de goede uitvoering van een opdracht en verzint het benodigde concept, in samenwerking met de ontwerper en/of de opdrachtgever.

De Copywriter moet het bedachte concept kunnen presenteren, om de opdrachtgever te overtuigen dat het concept ook echt impact zal hebben en uitvoerbaar is. Pas als dit gebeurd is gaat de Copywriter serieus aan het schrijven. Het is hierbij belangrijk om goed te weten wat het publiek is en hoe dat publiek het beste aangesproken kan worden. Copywriters werken ofwel freelance of in dienst van een (marketing)bedrijf. In beide posities is er kans om veel te verdienen en aan grote projecten mee te werken.

Belangrijk voor een Copywriter is creativiteit, goed inzicht in mensen/consumenten en een uitgebreid netwerk. Hoewel er niet veel persoonlijke publiciteit of erkenning hoort bij het werk van de Copywriter, vervult hij een cruciale rol in de publiciteitswereld.Wil je werken als Copywriter?

Werk je al als Copywriter en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Copywriter worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Copywriter, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Copywriter in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Medewerker Reclamebureau
  • Artdirector
  • Cliënten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €350 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Copywriter

Wat verdient een Copywriter?

Het salaris van een Copywriter verschilt enorm. Als starter is het vaak noodzakelijk om een lage prijs te vragen, omdat men anders niet aan werk komt. Naast het moeten onderhandelen over geld is het salaris ook sterk afhankelijk van de branche waarin de Copywriter werk kan krijgen. Een grote TV-campagne kost nou eenmaal veel meer dan een advertentie in een dagblad. Het loon van een Copywriter moet daaraan aangepast worden. Kortom, het salaris van een Copywriter is sterk afhankelijk van de eigen inzet, talent/ervaring, het aantal projecten dat men kan en wil binnenslepen en het soort werk dat beschikbaar is. Het salaris is zo veel of zo weinig als de Copywriter zelf weet binnen te krijgen.

Salarisschaal Copywriter

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Copywriter

Op zoek naar een nieuwe baan als Copywriter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Copywriter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Copywriter vacatures

Copywriter - German & English
Blue Lynx Employment BV
COPYWRITER – GERMAN & ENGLISH Ref. number Region Amsterdam Description Marketing / Communication Salary Depends on Experience Language(s) required German & English Start date ASAP Contract info Recruitment Duration To …
Tekstschrijver/ copywriter
YoungCapital
Wat ga je doen? Als tekstschrijver schrijf jij veel verschillende soorten teksten. Denk aan webteksten, brochureteksten of artikelen voor tijdschriften. Als copywriter ben je ook een tekstschrijver, maar schrijf je …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Copywriter

Wat is de toekomst van Copywriter?

Er zijn weinig Copywriters werkzaam in Nederland, wat het arbeidsperspectief gunstig maakt voor de ondernemende Copywriter. Binnen marketingbureaus kan een Copywriter zich opwerken tot creatief directeur of een dergelijke functie. De doorgroeimogelijkheden voor een zelfstandig werkende Copywriter zijn liggen ingewikkelder, maar er is zeker mogelijkheid om betere, grtoere opdrachten binnen te halen of in een meer lucratieve branche aan het werk te komen. Net als het netwerk van een Copywriter zijn de mogelijkheden erg wisselend en afhankelijk van eigen kunnen en inzet.

Baankans Copywriter

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Copywriter worden: Opleidingen tot Copywriter

Wil je copywriter worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Copywriter? 

In principe kan iedereen met de goede instelling en schrijfvaardigheid aan het werk als Copywriter. Er is echter ook een aantal cursussen beschikbaar voor specifiek Copywriters (zie bronnen). Daarnaast is een HBO opleiding in Communicatie, Journalistiek of verwante richting ook een goede basis om Copywriter te worden.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Copywriter

Copywriter
Maak van je creatieve teksten een onweerstaanbare verkoopboodschap! Sta je te springen om een authentieke twist bedenken bij een saaie tekst die niemand wil lezen? Breid je talent verder uit …
Workshop zelf wervende tekst schrijven
Tijdens deze workshop schrijf je zelf een brief, persbericht, blog, webpagina of andere tekst onder begeleiding van een ervaren copywriter. De beste manier om iets te leren, is door het
Copywriter E-Learning
Aan de slag als (freelance) tekstschrijver? Volg de cursus CopywriterSchrijven is schrappen, kill your darlings. In de cursus Copywriter leer je krachtig en helder schrijven. Ook leer je hoe je …
Copywriter Thuisstudie
Aan de slag als (freelance) tekstschrijver? Volg de cursus CopywriterSchrijven is schrappen, kill your darlings. In de cursus Copywriter leer je krachtig en helder schrijven. Ook leer je hoe je …
Commerciële Teksten Schrijven Thuisstudie
Trek aandacht met tekst: volg de cursus Commerciële Teksten SchrijvenJe bedrijf biedt toegevoegde waarde aan afnemers. Natuurlijk. Maar hoe breng je de unique selling points over? Gewoon stapelen of geef …
Meer opleidingen Copywriter

Weet je nog niet of je Copywriter wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Copywriter of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Copywriter

Met wie werkt een Copywriter samen? 

De Copywriter moet een eigen netwerk opzetten. Dit kan via een opleiding, door middel van sollicitaties en het verspreiden van een portfolio, of via het opzetten van een eigen website. Het netwerk ontwikkelt zich naarmate het aantal opdrachten groeit, en verspreidt zich op deze manier over de cliëntenpool.


  • Medewerker Reclamebureau
  • Artdirector
  • Cliënten
Copywriter


Organisaties waar een Copywriter werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Copywriter meestal werkt.

Waar werkt een Copywriter?

Copywriters werken voor marketingbedrijven of particuliere opdrachtgevers. Door de aard van het beroep zijn de organisaties die een Copywriter inhuren vooral te vinden in de profit sector, maar zal een Copywriter ook opdrachten kunnen doen voor instellingen in de  publieke en dus non-profit sector

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Copywriter

Waar kun je het beste werken als Copywriter? Hieronder vind je de best door de Copywriter beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Copywriter.

Competenties, Skills en Vaardigheden Copywriter:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Copywriter.

Welke competenties heeft een Copywriter nodig?

Een Copywriter heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Copywriter

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Copywriter passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Copywriter nodig? 

De Copywriter moet creatief zijn en een zelfverzekerde, individualistische houding is hiervoor ideaal (Levensgenieter). Daarnaast moet een creatieve geest (vooral in de reclamewereld) ook optimistisch ingesteld zijn en ziet een Copywriter niet een probleem maar een oplossing. Zonder zo'n instelling kunnen er geen successvolle concepten en teksten bedacht worden (Romanticus).

Bekijk de persoonstypen voor Copywriter


Levensgenieter


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Copywriter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Copywriter

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Copywriter

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Copywriter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Copywriter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Copywriter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Copywriter. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Copywriter iets voor je?

Zou je graag Copywriter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Copywriter bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Copywriter

Edward

Wil je meer weten over het beroep van copywriter? Bekijk dan ook eens mijn copyblog op Doyoucopy: https://www.doyoucopy.nl/blog Als je vragen hebt, beantwoord ik die graag voor je.

Ben

Complimenten Edward,goede en leerzame site.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar