U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Dolfijnentrainer

Dolfijnentrainer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een dolfijnentrainer? Lees de functieomschrijving.

Dolfijnentrainer, het droomberoep van velen. De Dolfijnentrainer werkt de hele dag met deze intelligente zoogdieren, traint ze en voert samen met de dolfijnen shows op. Water- en dierenparken hebben vaak dolfijnen om daarmee shows te geven. De Dolfijnentrainer is samen met de dolfijnenverzorger verantwoordelijk voor het welzijn en de training van de dolfijnen.

 

Intelligente dieren

Dolfijnen staan bekend als zeer intelligente en sociale dieren. De dolfijn kan zowel boven als onder water goed zien en heeft een vele malen beter gehoor dan de mens. Hierdoor zijn dolfijnen goed te trainen. De Dolfijnentrainer leert de dolfijnen diverse trucs en kunstjes aan. Door hun intelligentie zijn ze hier uitermate geschikt voor. Om de intelligentie en de pracht van de dolfijnen aan het publiek te laten zien, worden shows gegeven. De dolfijnen en de Dolfijnentrainer laten zien wat zij kunnen. Ondersteund door muziek en andere showelementen ontstaan hierdoor spectaculaire dolfijnenshows die veel bezoekers trekken.

 

Verantwoordelijkheden

De Dolfijnentrainer is verantwoordelijk voor de voeding, de gezondheid en het verblijf van de dolfijnen. Samen met de dolfijnenverzorger neemt de Dolfijnentrainer de volledige zorg voor de dolfijnen op zich. Daarnaast traint de Dolfijnentrainer natuurlijk ook geregeld met de dolfijnen. De Dolfijnentrainer moet hierdoor kennis hebben van de intelligente zoogdieren, hun trainingsmethoden en zelf ook niet bang zijn om in het water te gaan en met de dieren te gaan zwemmen.

Mensen vonden ons op: Job Dolfijnentrainer, Baan Dolfijnentrainer, Dolfijnentrainer Worden, Functie-eisen Dolfijnentrainer, Verantwoordelijkheden Dolfijnentrainer, Functieprofiel Dolfijnentrainer, Wat doet een Dolfijnentrainer, Werken als Dolfijnentrainer.

Dolfijnentrainer worden: Opleiding tot dolfijnentrainer

Er zijn geen specifieke opleidingen om Dolfijnentrainer te kunnen worden. Wel is het belangrijk om kennis te hebben van de verantwoordelijkheid die bij dieren komt kijken en hoe verschillende dieren verzorgd moeten worden. Om deze reden is het goed om een opleiding Dierverzorging te volgen. Hierna kan de Dolfijnentrainer bij een dierenpark met dolfijnen in de praktijk de kneepjes van het vak leren.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Dolfijnentrainer, Dolfijnentrainer Worden, Opleidingsniveau Dolfijnentrainer, Scholing Dolfijnentrainer, Studie Dolfijnentrainer, Bijscholing Dolfijnentrainer, Omscholing Dolfijnentrainer.

Organisaties waar een dolfijnentrainer doorgaans werkzaam is

De Dolfijnenverzorger werkt bij een water- of dierenpark. Het park organiseert de dolfijnenshows. De Dolfijnenverzorger is daarmee werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Dolfijnentrainer, Dolfijnentrainer Worden, Opleidingsniveau Dolfijnentrainer, Scholing Dolfijnentrainer, Studie Dolfijnentrainer, Bijscholing Dolfijnentrainer, Omscholing Dolfijnentrainer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden dolfijnentrainer

Een beginnende dolfijnentrainer heeft een salaris van €1300,-. Dit kan oplopen tot ongeveer €2400,- als de dolfijnentrainer meer verantwoordelijkheden krijgt. 

Mensen vonden ons op: Salaris Dolfijnentrainer, Loon Dolfijnentrainer, Wat verdien je als Dolfijnentrainer, Salarisschaal Dolfijnentrainer, Salarisindicatie Dolfijnentrainer, Bonus Dolfijnentrainer, CAO Dolfijnentrainer, Brutoloon Dolfijnentrainer, Nettoloon Dolfijnentrainer, Vakantiedagen Dolfijnentrainer, Pensioen Dolfijnentrainer.

Competenties, skills & vaardigheden dolfijnentrainer

 • Energie
 • Samenwerken
 • Creativiteit
 • Motiveren
 • Visie
 • Durf
Mensen vonden ons op: Kennis Dolfijnentrainer, Vaardigheden Dolfijnentrainer, Attitude Dolfijnentrainer, Kwalificaties Dolfijnentrainer, Competentieprofiel Dolfijnentrainer.

Boeken voor het beroep dolfijnentrainer

Wil je meer weten over het beroep dolfijnentrainer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je dolfijnentrainer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken dolfijnentrainer te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Dolfijnentrainer, Dolfijnentrainer ebooks, boek Dolfijnentrainer.

Persoonstypen dolfijnentrainer

De Dolfijnentrainer moet goed kunnen samenwerken en sociaal ingesteld zijn. De Dolfijnentrainer moet in een team kunnen werken om samen een goede show neer te kunnen zetten en deze waar nodig constant te blijven verbeteren (Succesvolle werker). Ook moet de Dolfijnentrainer beschikken over veel kennis over het welzijn en het trainen van de dolfijnen (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Dolfijnentrainer, Karakter Dolfijnentrainer.

Netwerk dolfijnentrainer

De Dolfijnentrainer werkt veel samen met de dolfijnenverzorger en andere mensen die bij de shows betrokken zijn. Daarnaast werkt de Dolfijnentrainer vaak voor een bestuur of management en moet ook aan hun wensen en eisen voldoen. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Dolfijnentrainer, Medewerkers Dolfijnentrainer.

Is het beroep dolfijnentrainer iets voor jou?

Zou je graag dolfijnentrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als dolfijnentrainer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Dolfijnentrainer, beroepskeuzetest Dolfijnentrainer, beroep Dolfijnentrainer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden dolfijnentrainer

De baan van Dolfijnentrainer is een veelgewilde baan. Toch is er maar zeer weinig vraag naar Dolfijnentrainers. Het is dan ook erg lastig om als dolfijnentrainer aan de slag te kunnen gaan.

Arbeidsmarktperspectief score dolfijnentrainer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep dolfijnentrainer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Dolfijnentrainer, Promotie mogelijkheden Dolfijnentrainer, Carriere Dolfijnentrainer.

Solliciteren op de functie dolfijnentrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als dolfijnentrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor dolfijnentrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als dolfijnentrainer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Dolfijnentrainer, CV Dolfijnentrainer, sollicitatie Dolfijnentrainer.

Interviews met dolfijnentrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen dolfijnentrainer

Vacatures dolfijnentrainer

Op zoek naar een nieuwe baan als Dolfijnentrainer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Dolfijnentrainer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Dolfijnentrainer, het droomberoep van velen. De Dolfijnentrainer werkt de hele dag met deze intelligente zoogdieren, traint ze en voert samen met de dolfijnen shows op. Water- en dierenparken hebben vaak dolfijnen om daarmee shows te geven.

Beoordeling Dolfijnentrainer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Dolfijnentrainer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Dolfijnentrainer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Maar moet je mbo of hbo gedaan hebben??

Door: Jannmiep

Als je het bovenstaande goed leest.Weet je het antwoord.Gr.

Door: Mark

Ieuk beroep

En hoe kun je dolfijnentrainer worden

Door: Jorien van dalen

Is er ergens een studie dierenverzorging in Amsterdam?

Door: Noortje

is dit salaris bruto of netto?

 

Door: Anoniem

salaris wordt altijd bruto vermeld.Zo niet wordt dit aangegeven.H.Gr.

Door: richard

Beste Noortje,ga eens langs bij een dierenasiel.Zij kunnen denk ik al je vragen beantwoorden.Gr.

Door: Robin

Reageer op dit beroep