Groom Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Groom? Lees de functieomschrijving.

De professionele Groom is de vaste verzorger van het paard en helpt de ruiter waar nodig. De Groom doet de dagelijkse verzorging van het paard en kent het paard daarmee door en door. Daarnaast helpt de Groom bij de dagelijkse training en bij de wedstrijden. De Groom zadelt het paard op, mag het paard soms los- en uitstappen en houdt de starttijden en de concurrentie tijdens wedstrijden in de gaten.

De ruiter vertrouwt volledig op de Groom en de Groom draagt dan ook een grote verantwoordelijkheid. Vaak kent de Groom het paard beter dan de ruiter en kan de kleinste veranderingen bij het paard opmerken. Het welzijn van het paard is het belangrijkste. Omdat de verzorging van het paard dag en nacht doorgaat, moet de Groom flexibel zijn en het niet erg vinden om op onregelmatige tijden te werken.

Naast de verzorging van het paard, draagt de Groom ook zorg voor de spullen en de omgeving. Het uitmesten van de stallen, het onderhouden van het tuig en het inpakken van de spullen voor wedstrijden vallen daarom ook onder de taken van de Groom.  

Wil je werken als Groom?

Werk je al als Groom en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Groom worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Groom, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Groom in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

8


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Groom

Wat verdient een Groom?

Het salaris van een Groom is veelal afhankelijk van de specifieke situatie. Dit hangt af van de werkgever en de precieze werkzaamheden. Vaak is het niet veel meer dan het minimumloon. Vaak wordt er wel kost en inwoning geboden.

Salarisschaal Groom

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Groom

Op zoek naar een nieuwe baan als Groom? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Groom. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Groom vacatures

Showroomverkoper (fulltime)
Buiter Beton BV
Belangrijke keuzes maken voor een woning of tuin. Keuzes die onze klanten waarschijnlijk een paar keer in hun leven maken. Voor ons is dit al ruim 30 jaar dagelijkse kost!
Productiemedewerker parttime Goedhart Sevenum
Manpower
Van het deeg tot aan de kers op de taart. Jij maakt en versiert verschillende soorten gebak en vlaaien. Ziet het resultaat er te goed uit om van af te …
MBO Verpleegkundige - Parttime
Aethon
In een mooie, groene en rustgevende omgeving ben jij de kers op de slagroom voor jouw cliënten! Intramuraal, waar jouw cliënten kunnen genieten van onder andere een heerlijk verwarmd zwembad, …
Product Owner
Michael Page International Netherlands SA
Are you yearning to deliver truly remarkable products? Would you like to front an agile development team that delivers a SaaS solution that will revolutionise loyalty and marketing automation? If …
Parttime productiemedewerker, Goedhart
Tempo-Team
Locatie PANNINGEN Functieomschrijving Stel je voor, je eigen "Heel Holland bakt" baan in Panningen? Én dan ook nog eens € 10,79 per uur verdienen tot wel € 21,58 met héle …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Groom

Hoe goed is de toekomst voor de Groom? 

Veel mensen die paardrijden willen ook graag met paarden werken. Hierdoor is werk binnen de paarden vaak er gewild. Omdat er ook veel mensen de opleidingen volgen, worden veel werkplaatsen gevuld met stagiaires. Hierdoor kan het lastig zijn om een baan te vinden.

Als je eenmaal werkzaam bent als Groom hangen de doorgroeimogelijkheden af van de organisatie waarvoor de Groom werkzaam is. Toch zijn deze mogelijkheden er wel. Zo kan de Groom bijvoorbeeld de verantwoording over een belangrijker paard krijgen.

Huidige aantal vacatures

8


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Groom worden: Opleidingen tot Groom

Hoe word je een Groom? 

Er zijn verschillende MBO opleidingen om Groom te worden zoals medewerker paardenverzorging (tweejarige opleiding) en allround paardenverzorger (driejarige opleiding). Bij deze opleidingen komt de theorie over paarden aan bod, maar naast deze theoretisch kennis is het voor de Groom ook belangrijk om veel praktijkervaring te hebben. Deze wordt vaak opgedaan door diverse stages en eventueel werk. Veel Grooms zullen in hun vrije tijd ook bezig zijn met paarden en daardoor beschikken over jarenlange kennis en ervaring.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Groom

Vulnerable Groups in Health and Social Care
'The book makes it easy to dip into a topic and also gives good overviews of theories and applications. This will definitely help students' Lesley Groom, University of Bolton Carefully-researched …
Key Concepts in Community Studies
"This book is both insightful and engaging, enriched with diverse and up-to-date readings. Tony Blackshaw lays bare debates surrounding the uses and abuses of key concepts of community studies and …
Meer opleidingen Groom

Weet je nog niet of je Groom wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Groom of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Groom

Met wie werkt een Groom samen? 

De Groom is nauw verbonden met de ruiter en moet hier goed mee kunnen samenwerken. Daarnaast kunnen er anders Grooms werkzaam zijn op de stal en krijgt de Groom ook te maken met andere professionals op stal zoals de hoefsmid en de veearts.


Groom


Organisaties waar een Groom werkzaam is

Waar werkt een Groom meestal? 

Professionele Grooms zijn werkzaam bij grote professionele wedstrijdstallen en zijn in dienst van een ruiter of andere leidinggevende.

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Groom

Waar kun je het beste werken als Groom? Hieronder vindt je de best door de Groom beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Groom.

Competenties, Skills en Vaardigheden Groom:

Welke competenties heeft een een Groom nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Groom

Wat voor persoonlijkheid heb je als Groom nodig? 

Een Groom is gek op paarden en leert de paarden goed kennen. Hierdoor merkt de Groom de kleinste veranderingen op en reageert hier direct op. Veranderingen kunnen namelijk betekenen dat er iets aan de hand is en dat er actie moet worden ondernomen.

Ook heeft de Groom veel verantwoordelijkheid voor de verzorging van de paarden en de spullen. De Groom werkt zorgvuldig en zorgt dat alles netjes en op orde blijft.

Bekijk de persoonstypen voor GroomInterview met een Groom

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Groom

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Groom

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Groom

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Groom dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Groom belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Groom. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Groom iets voor je?

Zou je graag Groom willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Groom bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Groom

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar