Dolfijnentrainer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Dolfijnentrainer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep dolfijnentrainer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je dolfijnentrainer wordt.

 

Wat is een Dolfijnentrainer?

Dolfijnentrainer, het droomberoep van velen. De Dolfijnentrainer werkt de hele dag met deze intelligente zoogdieren, traint ze en voert samen met de dolfijnen shows op. Water- en dierenparken hebben vaak dolfijnen om daarmee shows te geven. De Dolfijnentrainer is samen met de dolfijnenverzorger verantwoordelijk voor het welzijn en de training van de dolfijnen.

 

Intelligente dieren

Dolfijnen staan bekend als zeer intelligente en sociale dieren. De dolfijn kan zowel boven als onder water goed zien en heeft een vele malen beter gehoor dan de mens. Hierdoor zijn dolfijnen goed te trainen. De Dolfijnentrainer leert de dolfijnen diverse trucs en kunstjes aan. Door hun intelligentie zijn ze hier uitermate geschikt voor. Om de intelligentie en de pracht van de dolfijnen aan het publiek te laten zien, worden shows gegeven. De dolfijnen en de Dolfijnentrainer laten zien wat zij kunnen. Ondersteund door muziek en andere showelementen ontstaan hierdoor spectaculaire dolfijnenshows die veel bezoekers trekken.

 

Verantwoordelijkheden

De Dolfijnentrainer is verantwoordelijk voor de voeding, de gezondheid en het verblijf van de dolfijnen. Samen met de dolfijnenverzorger neemt de Dolfijnentrainer de volledige zorg voor de dolfijnen op zich. Daarnaast traint de Dolfijnentrainer natuurlijk ook geregeld met de dolfijnen. De Dolfijnentrainer moet hierdoor kennis hebben van de intelligente zoogdieren, hun trainingsmethoden en zelf ook niet bang zijn om in het water te gaan en met de dieren te gaan zwemmen.Wil je werken als Dolfijnentrainer?

Werk je al als Dolfijnentrainer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Dolfijnentrainer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Dolfijnentrainer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Dolfijnentrainer in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1300 tot €2400

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Dolfijnentrainer

Wat verdient een Dolfijnentrainer?

Een beginnende dolfijnentrainer heeft een salaris van €1300,-. Dit kan oplopen tot ongeveer €2400,- als de dolfijnentrainer meer verantwoordelijkheden krijgt. 

Salarisschaal Dolfijnentrainer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Dolfijnentrainer

Er zijn geen vacatures Dolfijnentrainer aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Dolfijnentrainer in werkt.

Meer weten over de sector waar een Dolfijnentrainer in werkt

Bekijk werken in Dieren & Verzorging

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Dolfijnentrainer

Wat is de toekomst van Dolfijnentrainer?

De baan van Dolfijnentrainer is een veelgewilde baan. Toch is er maar zeer weinig vraag naar Dolfijnentrainers. Het is dan ook erg lastig om als dolfijnentrainer aan de slag te kunnen gaan.

Baankans Dolfijnentrainer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Dolfijnentrainer worden: Opleidingen tot Dolfijnentrainer

Wil je Dolfijnentrainer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Dolfijnentrainer.

Hoe word je een Dolfijnentrainer? 

Er zijn geen specifieke opleidingen om Dolfijnentrainer te kunnen worden. Wel is het belangrijk om kennis te hebben van de verantwoordelijkheid die bij dieren komt kijken en hoe verschillende dieren verzorgd moeten worden. Om deze reden is het goed om een opleiding Dierverzorging te volgen. Hierna kan de Dolfijnentrainer bij een dierenpark met dolfijnen in de praktijk de kneepjes van het vak leren.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Dolfijnentrainer

Er zijn geen opleidingen Dolfijnentrainer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Dolfijnentrainer in werkt

Bekijk alle opleidingen Dieren & Verzorging

Omscholen of doorgroeien tot Dolfijnentrainer

Als je Dolfijnentrainer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Dolfijnentrainer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Dolfijnentrainer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Dolfijnentrainer?

Competenties en Vaardigheden Dolfijnentrainer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Dolfijnentrainer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Dolfijnentrainer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Dolfijnentrainer

Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Dolfijnentrainer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Dolfijnentrainer. Als Dolfijnentrainer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Dolfijnentrainer:


zie volledige beschrijving persoonstype Dolfijnentrainer

Vakkennis voor een Dolfijnentrainer

Het is voor een Dolfijnentrainer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Dolfijnentrainer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Dolfijnentrainer


Werkervaring Dolfijnentrainer

Het is voor een startend Dolfijnentrainer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Dolfijnentrainer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Dolfijnentrainer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Dolfijnentrainer

Met wie werkt een Dolfijnentrainer samen? 

De Dolfijnentrainer werkt veel samen met de dolfijnenverzorger en andere mensen die bij de shows betrokken zijn. Daarnaast werkt de Dolfijnentrainer vaak voor een bestuur of management en moet ook aan hun wensen en eisen voldoen. 


Dolfijnentrainer


Organisaties waar een Dolfijnentrainer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Dolfijnentrainer meestal werkt.

Waar werkt een Dolfijnentrainer?

De Dolfijnenverzorger werkt bij een water- of dierenpark. Het park organiseert de dolfijnenshows. De Dolfijnenverzorger is daarmee werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Dolfijnentrainer

Waar kun je het beste werken als Dolfijnentrainer? Hieronder vind je de best door de Dolfijnentrainer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Dolfijnentrainer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Dolfijnentrainer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Dolfijnentrainer.

Welke competenties heeft een Dolfijnentrainer nodig?

Een Dolfijnentrainer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Dolfijnentrainer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Dolfijnentrainer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Dolfijnentrainer nodig? 

De Dolfijnentrainer moet goed kunnen samenwerken en sociaal ingesteld zijn. De Dolfijnentrainer moet in een team kunnen werken om samen een goede show neer te kunnen zetten en deze waar nodig constant te blijven verbeteren (Succesvolle werker). Ook moet de Dolfijnentrainer beschikken over veel kennis over het welzijn en het trainen van de dolfijnen (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Dolfijnentrainer


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Dolfijnentrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Dolfijnentrainer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Dolfijnentrainer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Dolfijnentrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Dolfijnentrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Dolfijnentrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Dolfijnentrainer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Dolfijnentrainer iets voor je?

Zou je graag Dolfijnentrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Dolfijnentrainer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Dolfijnentrainer

Djacey

ik word dolfijnen trainer

Noortje

Is er ergens een studie dierenverzorging in Amsterdam?

Anoniem

is dit salaris bruto of netto?  

richard

salaris wordt altijd bruto vermeld.Zo niet wordt dit aangegeven.H.Gr.

Robin

Beste Noortje,ga eens langs bij een dierenasiel.Zij kunnen denk ik al je vragen beantwoorden.Gr.

Jorien van dalen

Ieuk beroep En hoe kun je dolfijnentrainer worden

Jannmiep

Maar moet je mbo of hbo gedaan hebben??

Mark

Als je het bovenstaande goed leest.Weet je het antwoord.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar