Hondentrainer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hondentrainer? Lees de functieomschrijving.

Als Hondentrainer ben je verantwoordelijk voor het bedenken, organiseren en uitvoeren van lessen voor eigenaren en hun honden. Veel mensen doen een puppycursus, maar enkelen zullen ook een training willen volgen met een volwassen hond. Je kunt zelf de planning bepalen van lessen en trainingen en redelijk je eigen tijd indelen.

Nadat je als Hondentrainer hebt besloten hoe een les eruit moet gaan zien is het je taak om de voorbereidingen te treffen. Als je zelfstandig werkt moet je een terrein overleggen wat veilig is voor mens en dier. Dat kan soms binnen zijn, maar de meeste lessen van een Hondentrainer vinden buiten plaats. Werk je niet zelfstandig maar als medewerker binnen een hondenschool dan zal de Hondentrainer zelf geen terrein hoeven te regelen maar wordt je ingedeeld op een van de beschikbare locaties.

Tijdens de daadwerkelijke training geef je instructies aan de eigenaren over handelingen die ze moeten verrichten met hun hond. Je traint de honden dus eigenlijk door de mensen aan te sturen. Soms zul je dingen voordoen met een leshond, maar het meeste werk ligt bij de hondeneigenaar en niet de Hondentrainer. Honden voeren opdrachten uit en worden beloond als zij gewenst gedrag vertonen, als komen wanneer ze geroepen worden, of zitten na het commando 'zit'.

Je moet als Hondentrainer goed in staat zijn om het gedrag van de honden op de les te interpreteren en progressie op te merken. Eventueel kunnen eigenaren je ook advies vragen over andere onderwerpen zoals de verzorging van hun hond. Als Hondentrainer heb je dus meer algemene kennis dan specifiek van het gedrag van honden kunnen beschikken.

Wil je werken als Hondentrainer?

Werk je al als Hondentrainer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hondentrainer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Hondentrainer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Hondentrainer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hondentrainer

Wat verdient een Hondentrainer?

Het is heel moeilijk te zeggen wat het salaris van een Hondentrainer is. Veel Hondentrainers werken voor zichzelf, maar nog meer vraag is er naar vrijwilligers. Organisaties als de Dierenbescherming vragen instructeurs op vrijwillige basis in ruil voor interne opleiding.

Gezien het soort werk en de branche is het niet realistisch te denken dat je als Hondentrainer genoeg zal verdienen om rond te komen.

Salarisschaal Hondentrainer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Hondentrainer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hondentrainer

Hoe goed is de toekomst voor de Hondentrainer? 

Het probleem met het werk van Hondentrainers is dat veel van de vacatures vragen om vrijwilligers. Natuurlijk zijn er particulieren die betalen voor de diensten van een hondentrainer, maar als je bijvoorbeeld terecht komt bij een vrijwilligersorganisatie dan gaan de opbrengsten naar het goede doel en niet naar de Hondentrainer. Een goed betalende baan in deze branche kan lastg te vinden zijn.

Je hebt wel groeimogelijkheden. Door het opdoen van ervaring en het volgen van aanvullende studie kan een Hondentrainer doorgroeien naar Kynologisch Gedragstherapeut.

Als Gedragstherapeut richt de Trainer zich minder op algemeen lesgeven, maar op het individueel aanpakken van probleemgedrag bij een hond.

Baankans Hondentrainer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hondentrainer worden: Opleidingen tot Hondentrainer

Hoe word je een Hondentrainer? 

Er zijn twee mogelijkheden om in de diersector te werken als Hondentrainer. Er is een mogelijkheid voor een opleiding op MBO niveau en een opleiding op HBO niveau.

De opleiding voor Africhter of Kynologisch Instructeur besteedt vooral aandacht aan de diverse aspecten van gedrag. Aan de ene kant gewenst gedrag en aan de andere kant ongewenst gedrag.

Ongewenst gedrag of probleemgedrag hoeft niet altijd onnatuurlijk gedrag te zijn. Toch leer je als hondentrainer wel hoe je dergelijk gedrag om kunt buigen. Belangrijk daarbij is hoe honden leren en hoe jij daar als Hondentrainer op in kunt spelen. 

Er is aandacht voor het opstellen van een lesplan, veiligheidsaspecten en hoe je les moet geven aan groepen en individuen.

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Hondentrainer

Hondentrainer
Van puppycursus tot gehoorzaamheidstraining, jij kunt straks de opvoeding van de hond helpen in goede banen te leiden. Foei! Nee! Straffen is allang uit, maar toch wordt het nog veel …
Dierenzorg (Allround)
Altijd al willen weten wat dieren bedoelen? Met dit uitgebreide allround studietraject krijg je stap voor stap uitgelegd hoe dieren zich voelen. Lijkt het jou fantastisch om elke dag met …
Hondencoach
Mensen helpen op de juiste manier met honden om te gaan? Als hondencoach ga je aan de slag met de relatie tussen hond en baasje. Mensen helpen op de juiste …
Meer opleidingen Hondentrainer

Weet je nog niet of je Hondentrainer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Hondentrainer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Hondentrainer

Met wie werkt een Hondentrainer samen? 

Als Hondentrainer zal je eigenlijk voornamelijk in contact zijn met de cursisten. Je werkt veel zelfstandig, zet zelf de lessen op en voert ze dan uit in samenwerking met de huisdiereigenaren.

In minder voorkomende gevallen zul je samenwerken met andere instructeurs. Dit is alleen wanneer je als Hondentrainer terecht komt binnen een wat grotere hondenschool.


Hondentrainer


Organisaties waar een Hondentrainer werkzaam is

Waar werkt een Hondentrainer meestal? 

De meeste banen voor de Hondentrainer zijn te vinden in het segment van de non-profit. Helaas zijn dan ook heel veel vacatures voor onbetaalde banen.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Hondentrainer

Waar kun je het beste werken als Hondentrainer? Hieronder vindt je de best door de Hondentrainer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hondentrainer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hondentrainer:

Welke competenties heeft een een Hondentrainer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Hondentrainer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Hondentrainer nodig? 

Als Hondentrainer moet je een natuurlijk overwicht hebben op de mensen en dieren waar je mee werkt. Daarnaast is het uitstralen van zelfvertrouwen belangrijk om ervoor te zorgen dat de cursisten je expertise niet in twijfel trekken en meegaan in de lessen en opdrachten. Ook voelen de honden goed aan of iemand daadwerkelijk overwicht heeft of dit alleen probeert uit te stralen (Baas).

Een praktische instelling en een zekere mate van energie zijn voor een Hondentrainer handig om te hebben. Je bent veel fysiek bezig en brengt steeds weer kennis in de praktijk met steeds wisselende omstandigheden. Ook gedrevenheid in het behalen van resultaten draagt bij aan het succesvol werken van de Hondentrainer (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Hondentrainer


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Hondentrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hondentrainer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hondentrainer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hondentrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hondentrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hondentrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hondentrainer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hondentrainer iets voor je?

Zou je graag Hondentrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hondentrainer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hondentrainer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar