Dierenoppas Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Dierenoppas? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep dierenoppas. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je dierenoppas wordt.

Wat is een Dierenoppas?

Een Dierenoppas neemt de dieren van andere mensen op in huiselijke kring of heeft hiervoor een speciale oppasruimte. Wanneer je als Dierenoppas aan de slag gaat zul je vaak kiezen voor een bepaald soort huisdier. In de meeste gevallen zullen dit honden of katten zijn.De klanten die er komen zijn bijvoorbeeld hondeneigenaren die de Dierenoppas een betere oplossing vinden op werkdagen dan een uitlaatservice, diereneigenaren die een weekendje weg willen en geen andere oppas kunnen of willen regelen of mensen die op vakantie willen en daarbij het huisdier niet mee kunnen nemen.

De meeste Dierenoppasers hebben hier geen fulltime baan aan maar zijn dierenliefhebbers die het leuk vinden om op te passen in tijden van vakantie en dergelijke. Er zijn echter ook professionele Dierenoppassers. Hier valt te denken aan een hondenoppasservice op een hondvriendelijk campingterrein waar mensen hun honden kunnen onderbrengen als ze zelf tijdens de vakantie eens iets zonder de hond willen doen.

Wil je werken als Dierenoppas?

Werk je al als Dierenoppas en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Dierenoppas worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Dierenoppas, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Dierenoppas in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Dierenoppas
  • Leidinggevende
  • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Dierenoppas

Wat verdient een Dierenoppas?

Wat je als Dierenoppas verdient is eigenlijk niet te zeggen. Zoals gezegd gaat het hier bijna nooit om een fulltime functie die het hele jaar door kan worden uitgevoerd.

Wanneer je wel een serieuze dierenoppasservice opzet, is wat jij verdient  volledig afhankelijk van hoeveel klanten je hebt en wat ze willen betalen voor de service die je levert. Je moet rekening houden met de bedragen die ongeschoolden vragen om te voorkomen dat je te duur en te onaantrekkelijk wordt. Het gevraagde bedrag van ongeschoolden ligt veelal zo rond de €10 per dag. Dierenpensions komen ook op gemiddeld rond de €10 euro per dag voor honden - afhankelijk van de grootte - en zo rond de €6 per dag voor katten.

Salarisschaal Dierenoppas

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Dierenoppas

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Dierenoppas

Wat is de toekomst van Dierenoppas?

Omdat best veel mensen zich online aanbiedenals Dierenoppas, is het waarschijnlijk niet eenvoudig om als serieuze dierenoppasservice voet aan de grond te krijgen. Vooral voor honden bieden veel oppasgezinnen zich aan dus je moet je dan wel in de markt weten te zetten als vernieuwend en voor diereneigenaren interessant. Je moet daarbij uitkijken dat je ook weer niet te veel gaat lijken op een dierenpension.

Wanneer je eenmaal voet aan de grond krijgt bestaat de mogelijke groei uit de toename van het aantal klanten en mogelijk in de toekomst een daarmee samenhangende toename van het aantal personeelsleden.

Baankans Dierenoppas

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Dierenoppas worden: Opleidingen tot Dierenoppas

Wil je dierenoppas worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Dierenoppas? 

De meeste Dierenoppassers zijn ongediplomeerd en passen op dieren bij wijze van hobby.  Wanneer je serieus in de richting van Dierenoppas aan de slag wilt is het verstandig om een opleiding of cursus te volgen die je meerwaarde geeft ten opzichte van ongeschoolde oppassers. Afhankelijk van de diersoort waar je voor gaat kan dat een cursus zijn zoals die voor hondenuitlaatservices mogelijk is, een MBO opleiding in de richting van Dierverzorging of een opleiding op HBO in de richting van Diermanagement.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Dierenoppas

Meer opleidingen Dierenoppas

Weet je nog niet of je Dierenoppas wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Dierenoppas of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Dierenoppas

Met wie werkt een Dierenoppas samen? 

Meestal zal je als Dierenoppas alleen te maken krijgen met de klant. Wanneer je onderdeel uitmaakt van een grotere dierenoppasservice heb je mogelijk een leidinggevende of ben je zelf leidinggevende van een of enkele medewerkers.


  • Dierenoppas
  • Leidinggevende
  • Klant
Dierenoppas


Organisaties waar een Dierenoppas werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Dierenoppas meestal werkt.

Waar werkt een Dierenoppas?

Het zorgen voor dieren van anderen in ruil voor een vergoeding heeft als doel winst te maken. Dat betekent dat je als Dierenoppas dus deel uitmaakt van de profit sector.


Best beoordeelde werkgevers Dierenoppas

Waar kun je het beste werken als Dierenoppas? Hieronder vind je de best door de Dierenoppas beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Dierenoppas.

Competenties, Skills en Vaardigheden Dierenoppas:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Dierenoppas.

Welke competenties heeft een Dierenoppas nodig?

Een Dierenoppas heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Dierenoppas

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Dierenoppas passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Dierenoppas nodig? 

Als je serieus aan de slag wilt als Dierenoppas dan heb je niet alleen leiding over een grote groep dieren maar ook over mogelijke medewerkers. Daarnaast willen de eigenaren ook graag zien dat ze hun dier onderbrengen bij iemand die zelfverzekerd is en de taak aan kan. Je beschermende functie maakt dat je een leider moet kunnen zijn (Baas).

Een hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel is nodig als je op veel dieren tegelijk past. De dieren zijn tniet jouw eigendom en de mensen verwachten hun dier bij jou veilig onder te kunnen brengen. De wil om te zorgen en inzicht in de dieren en hun omgeving is van belang voor wie een goede dierenoppas wil zijn (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Dierenoppas


Baas


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Dierenoppas

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Dierenoppas

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Dierenoppas

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Dierenoppas

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Dierenoppas dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Dierenoppas belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Dierenoppas. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Dierenoppas iets voor je?

Zou je graag Dierenoppas willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Dierenoppas bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Dierenoppas

Sophie Vinken

Leuk dat jij je wilt aanbieden als huisdierenoppas. Op www.Huisdierenoppas.nl zijn wij nu op zoek naar mensen die huisdierenoppas aanbieden. Wij bieden jou nu de mogelijkheid om kosteloos een huisdierenoppas profiel te plaatsen. Zorg dat ook jij gevonden word op Huisdierenoppas.nl.   Mochten er vragen zijn, dan hoor ik dat graag.  

eefje kort

ik weel graag dierenoppas worden omdat ik het zon leuk beroep vind en dieren zijn mijn pasie

dierenoppas

Hallo Eefje,hierboven staat veel goede informatie,die je kunnen helpen een goede dierenoppas te worden.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar