Manegemedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Manegemedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep manegemedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je manegemedewerker wordt.

 

Wat is een Manegemedewerker?

De Manegemedewerker werkt op een manege. Op een manege worden paardrijlessen gegeven. De Manegemedewerker verzorgt de paarden en helpt waar nodig bij de lessen.

De werkzaamheden zijn uiteenlopend. De Manegemedewerker mest de stallen uit, voert de paarden, helpt bij de verzorging van de paarden, zadelt de paarden op voor de lessen, zet de paarden in de wei en helpt ook mee in de kantine. Daarnaast moet ook het terrein netjes onderhouden worden en zorgt de Manegemedewerker voor het onderhoud van de tuigage. De Manegemedewerker is verantwoordelijk voor de paarden en moet eventuele veranderingen in gedrag of gezondheid direct opmerken en doorgeven aan de eigenaar van de manege.

De Manegemedewerker verricht fysiek zwaar werk en maakt vaak lange dagen. Ook is de Manegemedewerker meestal buiten werkzaam en moet daarom houden van het werken met dieren en het werken in de buitenlucht. Vaak moet er vroeg begonnen worden met het voeren van de paarden en lopen de manegelessen tot ’s avonds door.

Past het beroep Manegemedewerker bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Manegemedewerker?

Werk je al als Manegemedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Manegemedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Manegemedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Manegemedewerker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Manegehouder
 • Paardrij-Instructrice

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1000 tot €1600

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Manegemedewerker

Wat verdient een Manegemedewerker?

Het salaris van een manegemedewerker is meestal niet erg hoog en vaak wordt voor het minimumloon gewerkt. Omdat er geen CAO is, zijn er vaak ook geen overige arbeidsvoorwaarden. Wel wordt kost en inwoning voor de Manegemedewerker geboden en/of kan de Manegemedewerker een paard kosteloos op de manege stallen.

Salarisschaal Manegemedewerker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Manegemedewerker

Er zijn geen vacatures Manegemedewerker aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Manegemedewerker in werkt.

Meer weten over de sector waar een Manegemedewerker in werkt

Bekijk werken in Dieren & Verzorging

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Manegemedewerker

Wat zijn de baankansen voor een Manegemedewerker?

Er zijn veel maneges in Nederland, maar ook veel mensen die werk in de paarden willen. Het aanbod van Manegemedewerkers is daarom groter dan de vraag en het kan lastig zijn om werk als Manegemedewerker te vinden.

Een Manegemedewerker kan binnen de manege doorgroeien tot Paardrij-Instrutrice. Vaak helpt de Manegemedewerker de Paardrij-Instructrice al bij de lessen en kan de Manegemedewerker later doorstromen. Soms wordt hier door de manege een opleiding voor aangeboden.

De actuele kans op werk voor een Manegemedewerker

Het beroep Manegemedewerker is onderdeel van de beroepsfamilie Dierenverzorgers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Dierenverzorgers is in de huidige periode slecht

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Manegemedewerker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Manegemedewerker worden: Opleidingen tot Manegemedewerker

Wil je Manegemedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Manegemedewerker.

Hoe word je een Manegemedewerker? 

In het werken met paarden is ervaring het belangrijkste. De Manegemedewerker hoeft daarom niet over een passende opleiding te beschikken. Toch wordt dit door sommige werkgevers wel gevraagd. Een passende opleiding is de opleiding Paardenhouderij (MBO). Ook een meer algemene opleiding als Dierverzorging (MBO) kan volstaan.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Manegemedewerker

Er zijn geen opleidingen Manegemedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Manegemedewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Dieren & Verzorging

Omscholen tot Manegemedewerker

Als je je wilt omscholen tot Manegemedewerker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Manegemedewerker zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Manegemedewerker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Manegemedewerker

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Manegemedewerker

Als je Manegemedewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Manegemedewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Manegemedewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Manegemedewerker?

Competenties en Vaardigheden Manegemedewerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Manegemedewerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Manegemedewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Manegemedewerker

Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Persoonlijkheid van een Manegemedewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Manegemedewerker. Als Manegemedewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

Vakkennis voor een Manegemedewerker

Het is voor een Manegemedewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Manegemedewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Manegemedewerker


Werkervaring Manegemedewerker

Het is voor een startend Manegemedewerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Manegemedewerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Manegehouder, Paardrij-instructrice .

Iets anders leren?

Is Manegemedewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Manegemedewerker

Je kunt als Manegemedewerker een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Manegemedewerker is onderdeel van de beroepsfamilie Dierenverzorgers. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Manegemedewerker

Doorgroei beroepen voor een Manegemedewerker

Trainer zeedieren dolfijnentrainer trainer dolfijnen trainer vinpotigen trainer walrussen trainer zeehonden trainer zeeleeuwen walrussentrainer zeehondentrainer zeeleeuwentrainer
Instructeur blindengeleidehonden hondentrainer blindegeleidehonden trainer blindengeleidehond trainer hulphond instructeur hulphond Hondengedragstherapeut hondengedragsbegeleider kinologisch gedragstherapeut Kattengedragstherapeut kattengedragsbegeleider Instructeur gehoorzaamheidstraining honden trainer hondensport hondentrainer gehoorzaamheid instructeur hondensport instructeur jachthonden instructeur puppycursus trainer gehoorzaamheid honden trainer jachthonden trainer puppycursus Hoofd dierenverzorger transport chef dierensteward hoofd dierenverzorger luchtvaartmaatschappij Bedrijfsleider / ondernemer hondenuitlaatservice bedrijfsleider hondenuitlaatdienst bedrijfsleider hondenuitlaatservice bedrijfsleider/ondernemer hondenuitlaatdienst ondernemer hondenuitlaatdienst ondernemer hondenuitlaatservice Bedrijfsleider / ondernemer trimsalon ondernemer trimsalon bedrijfsleider hondenkapsalon bedrijfsleider hondentrimsalon bedrijfsleider kattentrimsalon bedrijfsleider trimsalon bedrijfsleider/ondernemer hondenkapsalon bedrijfsleider/ondernemer hondentrimsalon bedrijfsleider/ondernemer kattentrimsalon ondernemer hondenkapsalon ondernemer hondentrimsalon ondernemer kattentrimsalon Dierenasielhouder / dierenpensionhouder dierenpensionhouder bedrijfsleider dierenpension bedrijfsleider/ondernemer dierenasiel bedrijfsleider/ondernemer dierenpension beheerder kinderboerderij dierenasielbeheerder ondernemer dierenasiel ondernemer dierenpension bedrijfsleider dierenasiel beheerder dierenasiel dierenasielhouder Pensionstalhouder Kennelhouder bedrijfsleider hondenkennel bedrijfsleider/ondernemer hondenkennel ondernemer hondenkennel rashondenfokker
Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Hoofd beroepsgroep Manegemedewerker

Het beroep Manegemedewerker valt binnen de hoofdberoepsgroep Dienstverlenend personeel en verkopers

Dienstverlenend personeel en verkopers bieden verschillende diensten met betrekking tot reizen, huishouden, persoonlijke verzorging, of beveiliging. Of het demonstreren en verkopen van goederen in groothandels- of detailhandelszaken, of op beurzen en markten. 

De werkzaamheden van dienstverlenend personeel en verkopers

Taken die worden uitgevoerd door dienstverlenend personeel en verkopers omvatten meestal: 

 • het organiseren en verlenen van services tijdens het reizen
 • het verlenen van huishoudelijke diensten
 • het bereiden en serveren van eten en drinken 
 • de zorg voor kinderen 
 • het verlenen van persoonlijke en basisgezondheidszorg aan huis of in instellingen. Hierbij horen ook kappers- en schoonheidsbehandelingen
 • Het verlenen van beveiligingsdiensten en het beschermen van personen en eigendommen tegen brand, diefstal en vandalisme 
 • De handhaving van de wet en orde 
 • het verkopen van goederen in groot- of kleinhandelszaken, beurzen en markten
 • het demonstreren van goederen aan potentiële klanten 

 

Het toezicht houden op andere werknemers kan bij de verantwoordelijkheden horen.

Subgroepen binnen dienstverlenend personeel en verkopers

Beroepen in de hoofdgroep dienstverlenend personeel en verkopers kunnen worden ingedeeld in de volgende subhoofdgroepen:

 • Medewerkers persoonlijke dienstverlening
 • Verkoopmedewerkers
 • Verzorgend personeel
 • Beveiligingswerkers
Netwerk Manegemedewerker

Met wie werkt een Manegemedewerker samen? 

De Manegemedewerker krijgt te maken met de klant, maar ook met andere medewerkers op de manege. De Manegehouder is de leidinggevende van de Manegemedewerker. Daarnaast helpt de Manegemedewerker ook de Paardrij-Instructrice bij de lessen.


 • Manegehouder
 • Paardrij-Instructrice
Manegemedewerker


Organisaties waar een Manegemedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Manegemedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Manegemedewerker?

De Manegemedewerker is werkzaam op een manege. Op een manege worden paardrijlessen aan jong en oud gegeven. Maneges vallen in de profit sector.

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Manegemedewerker

Waar kun je het beste werken als Manegemedewerker? Hieronder vind je de best door de Manegemedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Manegemedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Manegemedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Manegemedewerker.

Welke competenties heeft een Manegemedewerker nodig?

Een Manegemedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Manegemedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Manegemedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Manegemedewerker nodig? 

De Manegemedewerker moet het leuk vinden om met paarden en in de buitenlucht te werken. Daarnaast moet de Manegemedewerker ook hard willen werken en lange dagen maken. De Manegemedewerker moet beschikken over voldoende doorzettingsvermogen. Ook goed contact met de klanten is belangrijk. Klanten moeten deskundig geholpen worden door de Manegemedewerker.

Bekijk de persoonstypen voor ManegemedewerkerInterview met een Manegemedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Manegemedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Manegemedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Manegemedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Manegemedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Manegemedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Manegemedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Manegemedewerker iets voor je?

Zou je graag Manegemedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Manegemedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Manegemedewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar