Manegemedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Manegemedewerker? Lees de functieomschrijving.

De Manegemedewerker werkt op een manege. Op een manege worden paardrijlessen gegeven. De Manegemedewerker verzorgt de paarden en helpt waar nodig bij de lessen.

De werkzaamheden zijn uiteenlopend. De Manegemedewerker mest de stallen uit, voert de paarden, helpt bij de verzorging van de paarden, zadelt de paarden op voor de lessen, zet de paarden in de wei en helpt ook mee in de kantine. Daarnaast moet ook het terrein netjes onderhouden worden en zorgt de Manegemedewerker voor het onderhoud van de tuigage. De Manegemedewerker is verantwoordelijk voor de paarden en moet eventuele veranderingen in gedrag of gezondheid direct opmerken en doorgeven aan de eigenaar van de manege.

De Manegemedewerker verricht fysiek zwaar werk en maakt vaak lange dagen. Ook is de Manegemedewerker meestal buiten werkzaam en moet daarom houden van het werken met dieren en het werken in de buitenlucht. Vaak moet er vroeg begonnen worden met het voeren van de paarden en lopen de manegelessen tot ’s avonds door.

Wil je werken als Manegemedewerker?

Werk je al als Manegemedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Manegemedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Manegemedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Manegemedewerker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Manegehouder
  • Paardrij-Instructrice

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1000 tot €1600

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Manegemedewerker

Wat verdient een Manegemedewerker?

Het salaris van een manegemedewerker is meestal niet erg hoog en vaak wordt voor het minimumloon gewerkt. Omdat er geen CAO is, zijn er vaak ook geen overige arbeidsvoorwaarden. Wel wordt kost en inwoning voor de Manegemedewerker geboden en/of kan de Manegemedewerker een paard kosteloos op de manege stallen.

Salarisschaal Manegemedewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Manegemedewerker

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Manegemedewerker

Hoe goed is de toekomst voor de Manegemedewerker? 

Er zijn veel maneges in Nederland, maar ook veel mensen die werk in de paarden willen. Het aanbod van Manegemedewerkers is daarom groter dan de vraag en het kan lastig zijn om werk als Manegemedewerker te vinden.

Een Manegemedewerker kan binnen de manege doorgroeien tot Paardrij-Instrutrice. Vaak helpt de Manegemedewerker de Paardrij-Instructrice al bij de lessen en kan de Manegemedewerker later doorstromen. Soms wordt hier door de manege een opleiding voor aangeboden.

Baankans Manegemedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Manegemedewerker worden: Opleidingen tot Manegemedewerker

Hoe word je een Manegemedewerker? 

In het werken met paarden is ervaring het belangrijkste. De Manegemedewerker hoeft daarom niet over een passende opleiding te beschikken. Toch wordt dit door sommige werkgevers wel gevraagd. Een passende opleiding is de opleiding Paardenhouderij (MBO). Ook een meer algemene opleiding als Dierverzorging (MBO) kan volstaan.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Manegemedewerker

Meer opleidingen Manegemedewerker

Weet je nog niet of je Manegemedewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Manegemedewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Manegemedewerker

Met wie werkt een Manegemedewerker samen? 

De Manegemedewerker krijgt te maken met de klant, maar ook met andere medewerkers op de manege. De Manegehouder is de leidinggevende van de Manegemedewerker. Daarnaast helpt de Manegemedewerker ook de Paardrij-Instructrice bij de lessen.


  • Manegehouder
  • Paardrij-Instructrice
Manegemedewerker


Organisaties waar een Manegemedewerker werkzaam is

Waar werkt een Manegemedewerker meestal? 

De Manegemedewerker is werkzaam op een manege. Op een manege worden paardrijlessen aan jong en oud gegeven. Maneges vallen in de profit sector.

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Manegemedewerker

Waar kun je het beste werken als Manegemedewerker? Hieronder vindt je de best door de Manegemedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Manegemedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Manegemedewerker:

Welke competenties heeft een een Manegemedewerker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Manegemedewerker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Manegemedewerker nodig? 

De Manegemedewerker moet het leuk vinden om met paarden en in de buitenlucht te werken. Daarnaast moet de Manegemedewerker ook hard willen werken en lange dagen maken. De Manegemedewerker moet beschikken over voldoende doorzettingsvermogen. Ook goed contact met de klanten is belangrijk. Klanten moeten deskundig geholpen worden door de Manegemedewerker.

Bekijk de persoonstypen voor ManegemedewerkerInterview met een Manegemedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Manegemedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Manegemedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Manegemedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Manegemedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Manegemedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Manegemedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Manegemedewerker iets voor je?

Zou je graag Manegemedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Manegemedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Manegemedewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar