Dolfijnenverzorger Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Dolfijnenverzorger? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep dolfijnenverzorger. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je dolfijnenverzorger wordt.

 

Wat is een Dolfijnenverzorger?

De Dolfijnenverzorger is een gewild beroep en van velen een langgekoesterde wens. De Dolfijnenverzorger is samen met de dolfijnentrainer verantwoordelijk voor de dolfijnen. Dolfijnen zijn vaak te bewonderen in dierenparken. Hier worden meestal dolfijnenshows gegeven waarbij de dolfijnen verschillende trucs uitvoeren.

 

Intelligentie

Dolfijnen staan bekend als zeer intelligente en sociale dieren. De dolfijn kan zowel boven als onder water goed zien en heeft een vele malen beter gehoor dan de mens. Door deze kenmerken zijn dolfijnen goed te trainen. Dolfijnen worden vaak diverse trucs en kunstjes aangeleerd. Door deze in een bepaalde setting met muziek en andere showelementen te combineren ontstaan spectaculaire dolfijnenshows die vele bezoekers trekken. Voor het specifieke trainen van de dieren is de dolfijnentrainer verantwoordelijk.

 

Werkzaamheden

Bij het trainen wordt de dolfijnentrainer bijgestaan door de Dolfijnenverzorger. De dolfijnenverzorger is verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van de dolfijnen. De Dolfijnenverzorger maakt het bassin schoon en voert de dolfijnen. Daarnaast controleert de Dolfijnenverzorger dagelijkse de gezondheid van de dieren en bij twijfel schakelt de verzorger een dierenarts in.Wil je werken als Dolfijnenverzorger?

Werk je al als Dolfijnenverzorger en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Dolfijnenverzorger worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Dolfijnenverzorger, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Dolfijnenverzorger in één oogopslag

Beroepsgroep:

Competenties:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Dolfijnentrainer

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Dolfijnenverzorger

Wat verdient een Dolfijnenverzorger?

Het beroep Dolfijnenverzorger is voor velen een droombaan. Het salaris is echter niet erg hoog. Een Dolfijnenverzorger verdient vaak rond de €1300,-. Dit kan oplopen als de Dolfijnenverzorger doorgroeit naar bijvoorveeld de functie van dolfijnentrainer.

Salarisschaal Dolfijnenverzorger

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Dolfijnenverzorger

Er zijn geen vacatures Dolfijnenverzorger aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Dolfijnenverzorger in werkt.

Meer weten over de sector waar een Dolfijnenverzorger in werkt

Bekijk werken in Dieren & Verzorging

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Dolfijnenverzorger

Wat is de toekomst van Dolfijnenverzorger?

De baan van Dolfijnenverzorger is een veelgewilde baan. Toch is er maar weinig vraag naar Dolfijnenverzorgers. Er zijn in Nederland niet veel parken die dolfijnen hebben. Doorgroeimogelijkheden zijn er wel voor de Dolfijnenverzorger. Vaak kan de Dolfijnenverzorger doorgroeien naar de functie van dolfijnentrainer.

Baankans Dolfijnenverzorger

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Dolfijnenverzorger worden: Opleidingen tot Dolfijnenverzorger

Wil je Dolfijnenverzorger worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Dolfijnenverzorger.

Hoe word je een Dolfijnenverzorger? 

Om Dolfijnenverzorger te worden, moet de Dolfijnenverzorger auditie doen bij een dierenpark met dolfijnen. Door met de dolfijnen te werken, leert de Dolfijnenverzorger de behoeften kennen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Dolfijnenverzorger

Er zijn geen opleidingen Dolfijnenverzorger aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Dolfijnenverzorger in werkt

Bekijk alle opleidingen Dieren & Verzorging

Omscholen of doorgroeien tot Dolfijnenverzorger

Als je Dolfijnenverzorger wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Dolfijnenverzorger zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Dolfijnenverzorger

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Dolfijnenverzorger?

Competenties en Vaardigheden Dolfijnenverzorger

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Dolfijnenverzorger nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Dolfijnenverzorger nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Dolfijnenverzorger

Persoonlijkheid van een Dolfijnenverzorger

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Dolfijnenverzorger. Als Dolfijnenverzorger wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Dolfijnenverzorger:


zie volledige beschrijving persoonstype Dolfijnenverzorger

Vakkennis voor een Dolfijnenverzorger

Het is voor een Dolfijnenverzorger ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Dolfijnenverzorger zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Dolfijnenverzorger


Werkervaring Dolfijnenverzorger

Het is voor een startend Dolfijnenverzorger die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Dolfijnenverzorger is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Dolfijnentrainer .

Iets anders leren?

Is Dolfijnenverzorger het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Dolfijnenverzorger

Met wie werkt een Dolfijnenverzorger samen? 

De Dolfijnenverzorger heeft veel contact met andere Dolfijnenverzorgers en de dolfijnentrainers. Met het hele team wordt voor de dieren gezorgd, worden de dolfijnen getraind en de shows voorbereid en uitgevoerd. 


  • Dolfijnentrainer
Dolfijnenverzorger


Organisaties waar een Dolfijnenverzorger werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Dolfijnenverzorger meestal werkt.

Waar werkt een Dolfijnenverzorger?

De Dolfijnenverzorger werkt bij een dierenpark. Het dierenpark organiseert de dolfijnenshows. De Dolfijnenverzorger is werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Dolfijnenverzorger

Waar kun je het beste werken als Dolfijnenverzorger? Hieronder vind je de best door de Dolfijnenverzorger beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Dolfijnenverzorger.

Competenties, Skills en Vaardigheden Dolfijnenverzorger:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Dolfijnenverzorger.

Welke competenties heeft een Dolfijnenverzorger nodig?

Een Dolfijnenverzorger heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Dolfijnenverzorger

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Dolfijnenverzorger passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Dolfijnenverzorger nodig? 

De Dolfijnenverzorger moet goed kunnen samenwerken, sociaal ingesteld zijn en beschikken over een goede teamgeest. Om goed voor de dolfijnen te zorgen en een goede show neer te zetten, moet het hele team meewerken (Romanticus). Daarnaast moet de Dolfijnenverzorger flexibel ingesteld zijn, beschikken over voldoende verantwoordelijkheidsgevoel en inzicht in wat de dieren nodig hebben (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Dolfijnenverzorger


Gever


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Dolfijnenverzorger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Dolfijnenverzorger

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Dolfijnenverzorger

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Dolfijnenverzorger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Dolfijnenverzorger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Dolfijnenverzorger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Dolfijnenverzorger. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Dolfijnenverzorger iets voor je?

Zou je graag Dolfijnenverzorger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Dolfijnenverzorger bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Dolfijnenverzorger

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar