U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Evolutionair Bioloog

Evolutionair Bioloog worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een evolutionair Bioloog? Lees de functieomschrijving.

De Evolutionair Bioloog houdt zich bezig met de leer van de evolutiebiologie. Dit is een vakgebied binnen de biologie die zich richt op de evolutie van soorten. De Evolutionair Bioloog bestudeert de ontwikkeling van allerlei vormen van leven, van de prehistorie tot in het heden. Het is een vakgebied waarin veel ruimte is voor onderzoek en onderwijs. Maar de opgedane kennis kan ook gebruikt worden voor de ontwikkeling van geneesmiddelen, een begrip van de relatie tussen mensen en hun omgeving en veiligere pesticiden.

 

Relaties en stamboom

Evolutionair Biologen doen onderzoek naar de (historische) functies van schimmels, dieren, planten en bacteriën en bepalen hun relatie met de omgeving uit het verleden en het heden. Hierdoor kunnen zij ook kijken hoe deze relatie zich ontwikkeld heeft. Hiervoor wordt vaak onderzoek gedaan en worden verschillende onderzoekstechnieken gebruikt. De morfologische eigenschappen en het genetisch materiaal van de soorten worden bekeken. Aan de hand van eventuele relaties tussen de soorten kan een fylogenetische stamboom worden opgesteld.

 

Interdisciplinair

De evolutiebiologie is interdisciplinair. Er is vanuit verschillende hoeken aandacht voor dit vakgebied binnen de biologie. Zo hebben herpetologen en mammalogen interesse in bepaalde organismen en bestuderen geologen en paleontolgen fossiele soorten. Hierbij kan de Evolutionair Bioloog helpen en nieuwe inzichten bieden. Ook zijn er vanuit verschillende vakgebieden vragen over de evolutie en in het bijzonder de socioculturele evolutie. De kennis van de Evolutionair Bioloog kan hierdoor gebruik worden binnen de computerindustrie en de nanotechnologie.

Mensen vonden ons op: Job Evolutionair Bioloog, Baan Evolutionair Bioloog, Evolutionair Bioloog Worden, Functie-eisen Evolutionair Bioloog, Verantwoordelijkheden Evolutionair Bioloog, Functieprofiel Evolutionair Bioloog, Wat doet een Evolutionair Bioloog, Werken als Evolutionair Bioloog.

Evolutionair Bioloog worden: Opleiding tot evolutionair Bioloog

Om aan de slag te kunnen als Evolutionair Bioloog moet eerst de bachelor Biologie (WO) gevolgd worden. Hierna kan nog een masteropleiding gevolgd worden om je meer te kunnen specialiseren. Omdat het werk van de Evolutionair Bioloog veel gericht is op onderzoek kan hierna nog gekozen worden om te promoveren en je hiermee verder in het vakgebied te verdiepen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Evolutionair Bioloog, Evolutionair Bioloog Worden, Opleidingsniveau Evolutionair Bioloog, Scholing Evolutionair Bioloog, Studie Evolutionair Bioloog, Bijscholing Evolutionair Bioloog, Omscholing Evolutionair Bioloog.

Organisaties waar een evolutionair Bioloog doorgaans werkzaam is

De Evolutionair Bioloog werkt vaak voor een onderzoeksinstelling of bij een universiteit. Hier is veel aandacht voor onderzoek. De Evolutionair Bioloog werkt in de non-profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Evolutionair Bioloog, Evolutionair Bioloog Worden, Opleidingsniveau Evolutionair Bioloog, Scholing Evolutionair Bioloog, Studie Evolutionair Bioloog, Bijscholing Evolutionair Bioloog, Omscholing Evolutionair Bioloog.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden evolutionair Bioloog

Gemiddeld verdient de Evolutionair Bioloog vergelijkbaar met de Bioloog tussen de €2000,- en €3600,-. Naarmate de Evolutionair Bioloog zich verder specialiseert kan dit bedrag oplopen.

Mensen vonden ons op: Salaris Evolutionair Bioloog, Loon Evolutionair Bioloog, Wat verdien je als Evolutionair Bioloog, Salarisschaal Evolutionair Bioloog, Salarisindicatie Evolutionair Bioloog, Bonus Evolutionair Bioloog, CAO Evolutionair Bioloog, Brutoloon Evolutionair Bioloog, Nettoloon Evolutionair Bioloog, Vakantiedagen Evolutionair Bioloog, Pensioen Evolutionair Bioloog.

Competenties, skills & vaardigheden evolutionair bioloog

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Netwerken
 • Doorzettingsvermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Evolutionair Bioloog, Vaardigheden Evolutionair Bioloog, Attitude Evolutionair Bioloog, Kwalificaties Evolutionair Bioloog, Competentieprofiel Evolutionair Bioloog.

Boeken voor het beroep evolutionair bioloog

Wil je meer weten over het beroep evolutionair bioloog? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je evolutionair bioloog bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken evolutionair bioloog te komen.

De avonturen van een jonge bioloog | David Attenborough

David Attenborough en Zoo Quest - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789000360994 | 440 pagina's

Gezien bij RTL Late Night: 'Schitterend boek!' Sir David Attenboroug, de bekendste bioloog ter wereld. 'Onmogelijk om weg te leggen.' The Telegraph Vijftig jaar geleden veranderde Sir David Attenborough de manier waarop we naar de natuur kijken voorgoed. ...

Aap op schoenen met een buikje | Scriptum

Een evolutionaire kijk op gezondheid - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789463191548 | 245 pagina's

Ooit waren we oermensen, uitstekend aangepast aan het leven in de jungle. Nu leven we in een jungle van beton. Deze overgang verliep zo snel dat onze oeroude genen het niet konden bijbenen en niet meer passen bij onze moderne leefomgeving en het hectische...

Het goede in de mens | Nicholas Christakis

De evolutionaire wortels van onze samenleving - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789463820394 | 448 pagina's

In een wereld vol toenemende politieke en economische polarisatie is het verleidelijk om de positieve kanten van de menselijke samenleving te negeren. Toch is er welbeschouwd meer wat ons verbindt dan wat ons verdeelt. De donkere kant van onze biologische...

Mensen vonden ons op: boeken voor Evolutionair Bioloog, Evolutionair Bioloog ebooks, boek Evolutionair Bioloog.

Persoonstypen evolutionair Bioloog

De Evolutionair Bioloog moet analytisch ingesteld zijn en goed zijn in het doen van onderzoek en betrouwbare onderzoeksresultaten kunnen leveren (Waarnemer). De Evolutionair Bioloog moet goed kunnen doorzetten en een harde werker zijn omdat er vaak tegenslagen tijdens een onderzoek kunnen zijn (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Evolutionair Bioloog, Karakter Evolutionair Bioloog.

Netwerk evolutionair Bioloog

De Evolutionair Bioloog werkt veel samen met onderzoekers uit andere vakgebieden. De evolutiebiologie is interdisciplinair. Herpetologen en mammalogen hebben interesse in bepaalde organismen en geologen en paleontolgen bestuderen fossiele soorten. Vanuit de computerindustrie en de nanotechnologie is er vraag naar kennis over de socioculturele evolutie. De Evolutionair Bioloog kan binnen deze gebieden nieuwe inzichten bieden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Evolutionair Bioloog, Medewerkers Evolutionair Bioloog.

Is het beroep evolutionair Bioloog iets voor jou?

Zou je graag evolutionair Bioloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als evolutionair Bioloog bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Evolutionair Bioloog, beroepskeuzetest Evolutionair Bioloog, beroep Evolutionair Bioloog kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden evolutionair Bioloog

Er is een gemiddelde vraag naar goed opgeleide Evolutionair Biologen. Door veel onderzoek te doen en je verder te specialiseren kan de Evolutionair Bioloog doorgroeien tot een succesvol onderzoeker.

Arbeidsmarktperspectief score evolutionair Bioloog

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep evolutionair Bioloog. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Evolutionair Bioloog, Promotie mogelijkheden Evolutionair Bioloog, Carriere Evolutionair Bioloog.

Solliciteren op de functie evolutionair Bioloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als evolutionair Bioloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor evolutionair Bioloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als evolutionair Bioloog. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Evolutionair Bioloog, CV Evolutionair Bioloog, sollicitatie Evolutionair Bioloog.

Interviews met evolutionair Bioloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen evolutionair Bioloog

Vacatures evolutionair bioloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Evolutionair Bioloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Evolutionair Bioloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Evolutionair Bioloog houdt zich bezig met de leer van de evolutiebiologie. Dit is een vakgebied binnen de biologie die zich richt op de evolutie van soorten. De Evolutionair Bioloog bestudeert de ontwikkeling van allerlei vormen van leven, van de prehistorie tot in het heden.

Beoordeling Evolutionair Bioloog

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Evolutionair Bioloog' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Evolutionair Bioloog

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Hoe kom ik aan aanraking met een evolutiebioloog die mij antwoord kan geven op een brandende vraag op zijn/haar terrein die tot nu toe niemand voor mij bevredigend kan beantwoorden. Mijn emailadres is julle.halsema@planet.nl. 

Met een vriendelijke groet voor wie fan ook aan de andere kant van deze lijn.

Door: J.HHalsema

Reageer op dit beroep