Dierwetenschapper worden: Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Dierwetenschapper? Lees de functieomschrijving.

De Dierwetenschapper heeft een brede kennis van dieren die door mensen gehouden worden. Binnen deze groep dieren houden de meeste dierwetenschappers zich bezig met dieren die voor de voedselproductie (vlees, zuivel, eieren) gehouden worden. Denk hierbij aan koeien, varkens, kippen en vissen. Een kleiner deel van de Dierwetenschappers focust op de gezelschapsdieren of dieren gehouden voor natuurbeheer en recreatie. De Dierwetenschapper bestudeert dus de dieren die iets voor mensen betekenen. Gezondheid en welzijn van de dieren en de kwaliteit van voedselproductie staan centraal. 
 
De Dierwetenschapper bestudeert de relatie tussen mens en dier, onderzoekt oorzaken van dierziekten en bestudeert de fysiologie en anatomie. De Dierwetenschapper kan zich in verschillende richtingen specialiseren en de uiteindelijke werkzaamheden hangen dan ook sterk van deze specialisatie af. Zo richt hij zich bijvoorbeeld op diervoeding, fokprogramma’s, huisvestingsystemen, ziekteverspreiding, economie of milieu. Deze onderwerpen hebben als algemeen doel het bevorderen van een duurzame en diervriendelijke ontwikkeling van dierlijke producten (zoals vlees, zuivel en eieren). Er is ook de mogelijkheid voor de dierwetenschapper om zich te specialiseren in aquacultuur en visserij.
 

Wil je werken als Dierwetenschapper?

Werk je al als Dierwetenschapper en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Dierwetenschapper worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Dierwetenschapper, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Dierwetenschapper in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2400 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Dierwetenschapper

Wat verdient een Dierwetenschapper?

Het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Dierwetenschapper hangen sterk af van de organisatie waar de Dierwetenschapper werkzaam is en welke functie de Dierwetenschapper daar bekleedt.
Het gemiddelde startsalaris ligt rond de 2400 Euro bruto.
 

Salarisschaal Dierwetenschapper

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Dierwetenschapper

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Dierwetenschapper

Hoe goed is de toekomst voor de Dierwetenschapper? 

De Dierwetenschapper kan bij diverse organisatie aan de slag. Hierdoor is er dan ook voldoende arbeidsmarktperspectief als is er ook geen overvloed aan banen. Het arbeidsmarktperspectief is daarnaast wel afhankelijk van de specialisatie van de Dierwetenschapper. Doorgroeimogelijkheden zijn er vaak ook, bijvoorbeeld naar een functie met meer verantwoordelijk of een leidinggevende functie.

Baankans Dierwetenschapper

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Dierwetenschapper worden: Opleidingen tot Dierwetenschapper

Hoe word je een Dierwetenschapper? 

Om aan de slag te kunnen als Dierwetenschapper kan de studiekiezer het beste de WO bachelor Dierwetenschappen (alleen aan Wageningen University) volgen. Na de bachelor doen de meeste Dierwetenschappers de aansluitende masteropleiding Animal Sciences. In de masteropleiding kiest de Dierwetenschapper voor één van de specialisaties. Via een verwante HBO studie kun je ook op de masteropleiding terecht komen. De dierwetenschappers die zich in aquacultuur en visserij hebben gespecialiseerd kunnen in dit onderwerp een aparte masteropleiding te volgen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Dierwetenschapper

Meer opleidingen Dierwetenschapper

Weet je nog niet of je Dierwetenschapper wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Dierwetenschapper of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Dierwetenschapper

Met wie werkt een Dierwetenschapper samen? 

Het netwerk van de Dierwetenschapper kan uit diverse mensen bestaan, afhankelijk van de organisatie waar de Dierwetenschapper werkzaam is. Denk hierbij aan  anderen in de agrarische sector, bij het onderzoeksinstituut en in de (vee)voederindustrie.


Dierwetenschapper


Organisaties waar een Dierwetenschapper werkzaam is

Waar werkt een Dierwetenschapper meestal? 

De Dierwetenschapper kan bij verschillende typen organisaties werkzaam zijn, zowel in de profit als in de non-profit sector. Het betreft veelal bedrijven die iets betekenen voor de agrarische sector. Voorbeelden van functies waarin een Dierwetenschapper kan werken zijn: Onderzoeker bij een universiteit of onderzoeksinstituut, commercieel of technisch adviseur/specialist in de (vee)voederindustrie, product- of procesontwikkelaar in het bedrijfsleven, beleidsmedewerker bij een overheidsinstantie of docent aan een hogeschool.


Best beoordeelde werkgevers Dierwetenschapper

Waar kun je het beste werken als Dierwetenschapper? Hieronder vindt je de best door de Dierwetenschapper beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Dierwetenschapper.

Competenties, Skills en Vaardigheden Dierwetenschapper:

Welke competenties heeft een een Dierwetenschapper nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Dierwetenschapper

Wat voor persoonlijkheid heb je als Dierwetenschapper nodig? 

De Dierwetenschapper moet affiniteit met dieren hebben. De Dierwetenschapper moet beschikken over analytisch inzicht om de dieren zo goed mogelijk te bestuderen (Waarnemer). Daarnaast moet de Dierwetenschapper resultaatgericht kunnen werken en bevindingen om kunnen zetten in concrete adviezen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Dierwetenschapper


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Dierwetenschapper

Milou Derksen is dierwetenschapper.

Ben je benieuwd wat een dierwetenschapper allemaal doet op een dag? Milou Derksen vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Dierwetenschapper

Beoordeling van het beroep Dierwetenschapper

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Dierwetenschapper

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Dierwetenschapper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Dierwetenschapper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Dierwetenschapper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Dierwetenschapper. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Dierwetenschapper iets voor je?

Zou je graag Dierwetenschapper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Dierwetenschapper bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Dierwetenschapper

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar