Bio-Informaticus Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bio-Informaticus? Lees de functieomschrijving.

 

Een Bio-Informaticus is iemand die informatica gebruikt om biologische en genetische vraagstukken op te lossen.

De Bio-Informaticus brengt genetische informatie van planten, dieren, mensen en micro-organismen in kaart. De Bio-Informaticus vergelijkt vervolgens deze genetische informatie met elkaar. Hij ziet wat de overeenkomsten en wat de verschillen zijn en kan daar conclusies uit trekken. Zo kan de Bio-Informaticus onderzoeken welke genen een rol spelen bij kanker door de genen van kankerpatiënten te vergelijken met genen van gezonde mensen.

Ook kan de Bio-Informaticus bijvoorbeeld onderzoek doen naar erfelijke ziektes, voedsel en de veredeling van planten. Aan de hand van de onderzoeksresultaten kunnen bijvoorbeeld nieuwe geneesmiddelen of nieuwe veredelingstechnieken worden ontwikkeld.

De Bio-Informaticus werkt niet in het laboratorium, maar werkt achter de computer. Hij analyseert de gegevens uit een database met behulp van allerlei rekenmethoden en software. 

Wil je werken als Bio-Informaticus?

Werk je al als Bio-Informaticus en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bio-Informaticus worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Bio-Informaticus, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Bio-Informaticus in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Collega’s
  • Leidinggevende
  • Programmeur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2100 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bio-Informaticus

Wat verdient een Bio-Informaticus?

 

Een Bio-Informaticus kan rekenen op zo’n €2100,- tot €3500,- bruto per maand. Het bedrag hangt onder andere af van de leeftijd en ervaring van de Bio-Informaticus.

De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de werkgever van de Bio-Informaticus. Voorbeelden zijn een vakantietoeslag van 8%, een 13e maand en een reiskostenvergoeding.

Salarisschaal Bio-Informaticus

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Bio-Informaticus

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bio-Informaticus

Hoe goed is de toekomst voor de Bio-Informaticus? 

 

De Bio-Informatica is een vrij nieuwe, groeiende wetenschap. Het arbeidsmarktperspectief voor een Bio-Informaticus is daarom zeer goed.

Na een aantal jaar ervaring kan een Bio-Informaticus doorgroeien, bijvoorbeeld naar Leidinggevende. Ook kan hij zich steeds meer specialiseren. 

Baankans Bio-Informaticus

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bio-Informaticus worden: Opleidingen tot Bio-Informaticus

Hoe word je een Bio-Informaticus? 

 

Om Bio-Informaticus te worden, moet de HBO-opleiding Bio-Informatica worden gedaan. Deze voltijd studie duurt vier jaar. Heb je een VWO-diploma met N&T, dan kan je de opleiding in drie jaar afronden. 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bio-Informaticus

Brandpreventiedeskundige 1
Opleiding Brandpreventiedeskundige 1 af te sluiten met een landelijk erkend diploma De opleiding is met name gericht op de brandveiligheidsvoorschriften zoals deze zijn opgenomen in het Bouwbesluit 2012. Onderwerpen zoals …
Opleiding Psychodynamisch Therapeut HBO
De opleiding tot Psychodynamisch Therapeut HBO is een praktijkgerichte vierjarige beroepsopleiding, door de FONG gewardeerd als vergelijkbaar op HBO niveau. Deze opleiding is bestemd voor mensen uit verschillende vakgebieden die …
Basiscursus Brandveiligheid gebouwen - Bouwrecht - Geoplan
Principes van brandveiligheid bij gebouwen en de praktische toepassing daarvan Een ongeluk zit in een klein hoekje. Door onoplettendheid, onwetendheid, fouten in een proces of defecte apparatuur kan zomaar brand …
ICP-MS spectrometrie
ICP-MS spectrometrie Principes, interpretatie, instrumentatie en praktijkoefeningen vormen de basis van deze cursus. ICP-MS is een relatief nieuwe, complexe techniek voor elementanalyse op (zeer) lage concentratieniveaus. U krijgt de theorie …
Vitaminen - Afslanken? Beginnen met fitness? Bevordering gezondheid? Word je eigen voedingsdeskundige.
Vitaminen en mineralen zijn niet meer weg te denken uit de schappen in de drogisterij en de supermarkt. Jij kent misschien wel een aantal producten die vitaminen of vitaminepreparaten bevatten, …
Meer opleidingen Bio-Informaticus

Weet je nog niet of je Bio-Informaticus wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bio-Informaticus of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Bio-Informaticus

Met wie werkt een Bio-Informaticus samen? 

Een Bio-Informaticus werkt veel achter de computer en zal niet veel in het laboratorium zelf te vinden zijn. Zijn netwerk bestaat voornamelijk uit collega’s: andere Bio-Informatici en andere medewerkers van het bedrijf. Ook komt hij in contact met een Leidinggevende, die het team aanstuurt en bij wie de Bio-Informaticus terecht kan bij vragen of problemen. Misschien komt de Bio-Informaticus tevens in contact met de Programmeur van de programma’s die de Bio-Informaticus gebruikt om de data te analyseren. 


  • Collega’s
  • Leidinggevende
  • Programmeur
Bio-Informaticus


Organisaties waar een Bio-Informaticus werkzaam is

Waar werkt een Bio-Informaticus meestal? 

 

Een Bio-Informaticus kan bijvoorbeeld werkzaam zijn bij een onderzoeksinstelling, een voedingsmiddelenbedrijf, een bedrijf dat zich bezighoudt met het veredelen van planten, een universiteit, een academisch ziekenhuis of een biotechnisch of farmaceutisch bedrijf. De Bio-Informaticus kan dus zowel in de non-profit als in de profitsector werkzaam zijn. 

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Bio-Informaticus

Waar kun je het beste werken als Bio-Informaticus? Hieronder vindt je de best door de Bio-Informaticus beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bio-Informaticus.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bio-Informaticus:

Welke competenties heeft een een Bio-Informaticus nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Bio-Informaticus

Wat voor persoonlijkheid heb je als Bio-Informaticus nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Bio-Informaticus zijn Waarnemer en Perfectionist.

Een Bio-Informaticus kan gegevens goed analyseren. De Bio-Informaticus is onderzoekend en objectief (Waarnemer).

Tevens is het van belang dat een Bio-Informaticus de gegevens heel secuur bestudeert, zodat hij geen verkeerde conclusies trekt (Perfectionist). 

Bekijk de persoonstypen voor Bio-Informaticus


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Bio-Informaticus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bio-Informaticus

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bio-Informaticus

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bio-Informaticus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bio-Informaticus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bio-Informaticus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bio-Informaticus. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bio-Informaticus iets voor je?

Zou je graag Bio-Informaticus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bio-Informaticus bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bio-Informaticus

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar