Klinisch Moleculair Geneticus: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Klinisch Moleculair Geneticus: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Klinisch Moleculair Geneticus. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Klinisch Moleculair Geneticus nodig heeft.Wat doet een Klinisch Moleculair Geneticus? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Klinisch Moleculair Geneticus?

De klinisch moleculair geneticus doet over het algemeen onderzoek naar de toepassingen van de molecularie genetica. In dit vak komen een aantal uiteenlopende taken aan het licht. Vooropstaand is de klinisch moleculair geneticus een onderzoeker, hetzij wetenschapper, die de maatschappij bewust wil maken van de toepassingen van de moleculaire genetica. De mogelijkheden binnen deze wetenschap zijn oneindig, zo zeggen zij, en de bedoeling is ook om zoveel mogelijk toepassingen te vinden hierin. 

Een aantal bijzondere toepassingen zijn het beinvloeden van de genetica van een ongeboren baby. Of het toepassen van deze wetenschap op het genezen van ziektes. De toepassingen zijn enorm en enorm uitgebreid en is daarom ook niet te plaatsen in een hokje. 

Voornamelijke eigenschappen van een geneticus zijn het oog voor details en het doorzettingsvermogen. Onderzoeken duren soms jaren zonder enig resultaat en er zal dus een flinke dosis doorzettingsvermogen bij komen kijken. Wanneer er iets gevonden wordt, bijvoorbeeld het genezen of uitstellen van een ziekte is de gratificatie enorm. 

Past het beroep Klinisch Moleculair Geneticus bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures Klinisch Moleculair Geneticus

Op zoek naar een nieuwe baan als Klinisch Moleculair Geneticus? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Klinisch Moleculair Geneticus. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Klinisch Moleculair Geneticus per ervaringsniveau

junior Klinisch Moleculair Geneticus vacatures startend Klinisch Moleculair Geneticus vacatures senior Klinisch Moleculair Geneticus vacatures beginnend Klinisch Moleculair Geneticus vacatures trainee Klinisch Moleculair Geneticus vacatures leidinggevend Klinisch Moleculair Geneticus vacatures medior Klinisch Moleculair Geneticus vacatures aankomend Klinisch Moleculair Geneticus vacatures ervaren Klinisch Moleculair Geneticus vacatures leerling Klinisch Moleculair Geneticus vacatures vacatures omscholen tot Klinisch Moleculair Geneticus vacatures opleiding tot Klinisch Moleculair Geneticus

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Klinisch Moleculair Geneticus

Wat verdient een Klinisch Moleculair Geneticus?

Het salaris van een klinisch moleculair geneticus begint bij ongeveer 3860 euro bruto per maand en kan oplopen tot wel 6230 euro bruto per maand. Het topsalaris heeft wel te maken met de extra taken als leidinggevende binnen een team wetenschappers en zal dus beïnvloed worden door de moeilijkheidsgraad van de taken en ook het onderwerp van onderzoek. De meest voorkomende werkgever zijn ziekenhuizen en onderzoekscentra. 

Salarisschaal Klinisch Moleculair Geneticus

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Klinisch Moleculair Geneticus

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Klinisch Moleculair Geneticus


Bekijk het salaris Klinisch Moleculair Geneticus per ervaringsniveau

Salaris junior Klinisch Moleculair Geneticus Wat verdient een startend Klinisch Moleculair Geneticus? Wat is het loon senior Klinisch Moleculair Geneticus? beginnend Klinisch Moleculair Geneticus salaris Maximaal salaris trainee Klinisch Moleculair Geneticus Hoeveel verdient een leidinggevend Klinisch Moleculair Geneticus? Wat is het salaris van een medior Klinisch Moleculair Geneticus? Salaris aankomend Klinisch Moleculair Geneticus Wat verdient een ervaren Klinisch Moleculair Geneticus? Welk salaris krijgt een leerling Klinisch Moleculair Geneticus?


Klinisch Moleculair Geneticus worden: Opleidingen tot Klinisch Moleculair Geneticus

Wil je Klinisch Moleculair Geneticus worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Klinisch Moleculair Geneticus.

Hoe word je een Klinisch Moleculair Geneticus? 

Een studie van totaal zo'n 8 jaar, eerst een WO studie van, in totaal 4 jaar waarna nog een 3 jarige opleiding volgt die, inclusief stage lopen, tot wel 4 jaar kan duren. De studie richt zich op de wetenschappelijke kant van de zorg en de medische wetenschap. Een echte beta studie. Een pittige studie die veel doorzettingsvermogen vereist. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Klinisch Moleculair Geneticus

Er zijn geen opleidingen Klinisch Moleculair Geneticus aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Klinisch Moleculair Geneticus in werkt

Bekijk alle opleidingen Life Sciences


Klinisch Moleculair Geneticus worden: Omscholen tot Klinisch Moleculair Geneticus

Als je je wilt omscholen tot Klinisch Moleculair Geneticus is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Klinisch Moleculair Geneticus zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Klinisch Moleculair Geneticus dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Klinisch Moleculair Geneticus

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Klinisch Moleculair Geneticus

Als je Klinisch Moleculair Geneticus wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Klinisch Moleculair Geneticus zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Klinisch Moleculair Geneticus

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Klinisch Moleculair Geneticus?


Competenties en Vaardigheden Klinisch Moleculair Geneticus:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Klinisch Moleculair Geneticus.

Welke competenties heeft een Klinisch Moleculair Geneticus nodig?

Een Klinisch Moleculair Geneticus heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Accuratesse
Accuratesse

Steekwoorden Competentie Accuratesse:

precies, netjes, oog voor detail, kritisch, perfectionisme

Omschrijving

Deze mensen leveren werk waarin geen fouten naar voren komen. Deze mensen werken gestructureerd en corrigeren meerdere malen het werk. In het werk van anderen, zien deze personen ook vaak de fouten. Deze personen hebben vaak oog voor detail en zien snel verbanden tussen zaken. Ook onder werkdruk blijven deze mensen accuraat werken.

Sterke punten
Hun oog voor detail zorgt voor foutloze documenten en goed voorbereide taken en gebeurtenissen.

Zwakke punten
Accuraat werken zorgt voor foutloos werk, maar kan ook veel tijd kosten. Dit kan voor de omgeving frustrerend zijn. Daarnaast wordt deze competentie weleens gekoppeld aan de term ‘muggenziften’.

 

Ambitie
Ambitie

Steekwoorden: investeren, toekomst, doelen, durf

Omschrijving

Deze mensen investeren in zichzelf en in de toekomst. Ze willen steeds hogerop komen en stellen hierbij doelen en prioriteiten. Vaak weten deze mensen precies wat ze willen bereiken. Ze gaan hier dan ook voor de volle 100% voor. Ambitieuze mensen zijn vaak op zoek naar de grenzen en nemen hierbij dan ook vaak verschillende risico’s.

Sterke punten
Deze mensen hebben vaak lef en nemen verschillende risico’s. Omdat ze helder voor ogen hebben waar ze naar toe willen, zijn ze vaak ook initiatiefrijk en creatief. Ze bewandelen verschillende paden om hun doelen te bereiken. Ze zijn resultaatgericht en hun doelen staan dan ook altijd centraal. Ambitieuze mensen zijn doorzetters en hebben daarbij vaak ook een hoog energieniveau.

Zwakke punten
Teveel ambitie hebben kan ook verschillende valkuilen met zich meebrengen. Sommige mensen kunnen dan als een ‘kip zonder kop’ te werk gaan en verliezen bijvoorbeeld oog voor detail. Bepaalde doelstellingen kunnen onrealistisch worden en wanneer dan wordt vastgehouden aan de doelen kan stress een gevaar vormen. Ambitieuze mensen zijn niet altijd prettig voor de omgeving. Ze begrijpen het bijvoorbeeld soms niet als iemand andere prioriteiten heeft.

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Leervermogen
Leervermogen

Steekwoorden: analytisch, zelfontwikkeling, zelfsturing, resultaatgericht, netwerken

Omschrijving

Deze personen weten op een effectieve manier nieuwe informatie tot zich te nemen. Hierbij maken ze gebruik van verschillende middelen, zoals eigen ervaring, informatie van hun netwerk en theoretische kennis. Verder leggen ze verbanden tussen de verschillende informatiestromen. Ze houden zich bezig met veranderingen en de oorzaken en de gevolgen daarvan.

Sterke punten
Deze mensen werken zelfstandig en zijn dan ook onafhankelijk. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen en ze kunnen deze nieuwe informatie tot zich nemen en toepassen. Deze personen beschikken dan ook over voldoende zelfontwikkeling en zelfsturing. Deze personen weten wat ze kunnen en wat ze niet kunnen en werken aan verbetering.

Zwakke punten
Mensen die teveel leren kunnen zich verliezen in details en de belangrijke zaken en prioriteiten daardoor uit het oog verliezen.

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Vaardigheden Klinisch Moleculair Geneticus

 • Methodisch werken
 • Doelgericht
 • Aandacht voor details
 • Punctueel
 • Zelfmotivatie
 • Wilskracht
 • Analytisch vermogen
 • Kritisch denken
 • Vasthoudendheid
 • Ambitie
 • Zelfontwikkeling
 • Concentratie
 • Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid en Eigenschappen Klinisch Moleculair Geneticus

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Klinisch Moleculair Geneticus passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Klinisch Moleculair Geneticus nodig? 

De klinisch moleculair geneticus (of KMG) moet een perfectionist zijn omdat deze met delicate onderzoeksmethodes te werk gaat. Ook moet deze oplossingsgericht zijn en overal de details in terug kunnen vinden. Door een perfecionistisch oog te hebben voor dit soort dingen zijn de resultaten sneller bereikt. 

De KMG moet ook een waarnemer zijn omdat deze een constante vorm van alertheid moet hebben tijdens onderzoek. Elke onregelmatigheid of juist causale verbanden moeten kunnen gelegd worden en direct geïnterpreteerd worden. Daaruit moeten resultaten geboekt worden en zodoende ook nuttige informatie gepresenteerd worden. 

Bekijk de persoonstypen voor Klinisch Moleculair Geneticus


Eigenschappen Klinisch Moleculair Geneticus

 • Idealistisch
 • Gedisciplineerd
 • Punctueel
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief Klinisch Moleculair Geneticus

Wat zijn de baankansen voor een Klinisch Moleculair Geneticus?

Er zijn maar weinig vacatures voor dit beroep en ook de doorgroeimogelijkheden zijn nihil gezien het aantal jaren studie dat zich vooraf afspeelt voor dit beroep. 

De actuele kans op werk voor een Klinisch Moleculair Geneticus

Het beroep Klinisch Moleculair Geneticus is onderdeel van de beroepsfamilie Medisch en pathologisch onderzoekers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Medisch en pathologisch onderzoekers is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Klinisch Moleculair Geneticus

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Klinisch Moleculair Geneticus

Je kunt als Klinisch Moleculair Geneticus een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Klinisch Moleculair Geneticus is onderdeel van de beroepsfamilie Medisch en pathologisch onderzoekers. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Klinisch Moleculair Geneticus


Organisaties waar een Klinisch Moleculair Geneticus werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Klinisch Moleculair Geneticus meestal werkt.

Waar werkt een Klinisch Moleculair Geneticus?

 • Ziekenhuizen
 • Onderzoekscentra
 • Zorginstellingen
 • Overheid

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Netwerk Klinisch Moleculair Geneticus

Met wie werkt een Klinisch Moleculair Geneticus samen? 

De Klinisch Moleculair Geneticus is voornamelijk aan het werk met collega onderzoekers die allen in een team werken zoekend naar oplossingen of zogenoemde 'break-through' 's binnen de medische wetenschap. De resultaten worden teruggekoppeld naar de leiding van een onderzoekscentrum of het ziekenhuis waar dit team werkzaam is.  


 • Moleculair Geneticus
 • Klinisch Geneticus
Klinisch Moleculair Geneticus

Interview met een Klinisch Moleculair Geneticus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Alles over het beroep Klinisch Moleculair Geneticus in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Moleculair Geneticus
 • Klinisch Geneticus

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3860 tot €6230

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Ga direct naar