Klinisch Moleculair Geneticus Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Klinisch Moleculair Geneticus? Lees de functieomschrijving.

De klinisch moleculair geneticus doet over het algemeen onderzoek naar de toepassingen van de molecularie genetica. In dit vak komen een aantal uiteenlopende taken aan het licht. Vooropstaand is de klinisch moleculair geneticus een onderzoeker, hetzij wetenschapper, die de maatschappij bewust wil maken van de toepassingen van de moleculaire genetica. De mogelijkheden binnen deze wetenschap zijn oneindig, zo zeggen zij, en de bedoeling is ook om zoveel mogelijk toepassingen te vinden hierin. 

Een aantal bijzondere toepassingen zijn het beinvloeden van de genetica van een ongeboren baby. Of het toepassen van deze wetenschap op het genezen van ziektes. De toepassingen zijn enorm en enorm uitgebreid en is daarom ook niet te plaatsen in een hokje. 

Voornamelijke eigenschappen van een geneticus zijn het oog voor details en het doorzettingsvermogen. Onderzoeken duren soms jaren zonder enig resultaat en er zal dus een flinke dosis doorzettingsvermogen bij komen kijken. Wanneer er iets gevonden wordt, bijvoorbeeld het genezen of uitstellen van een ziekte is de gratificatie enorm. 

Wil je werken als Klinisch Moleculair Geneticus?

Werk je al als Klinisch Moleculair Geneticus en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Klinisch Moleculair Geneticus worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Klinisch Moleculair Geneticus, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Klinisch Moleculair Geneticus in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Moleculair Geneticus
 • Klinisch Geneticus

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3860 tot €6230

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Klinisch Moleculair Geneticus

Wat verdient een Klinisch Moleculair Geneticus?

Het salaris van een klinisch moleculair geneticus begint bij ongeveer 3860 euro bruto per maand en kan oplopen tot wel 6230 euro bruto per maand. Het topsalaris heeft wel te maken met de extra taken als leidinggevende binnen een team wetenschappers en zal dus beïnvloed worden door de moeilijkheidsgraad van de taken en ook het onderwerp van onderzoek. De meest voorkomende werkgever zijn ziekenhuizen en onderzoekscentra. 

Salarisschaal Klinisch Moleculair Geneticus

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Klinisch Moleculair Geneticus

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Klinisch Moleculair Geneticus

Hoe goed is de toekomst voor de Klinisch Moleculair Geneticus? 

Er zijn maar weinig vacatures voor dit beroep en ook de doorgroeimogelijkheden zijn nihil gezien het aantal jaren studie dat zich vooraf afspeelt voor dit beroep. 

Baankans Klinisch Moleculair Geneticus

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Klinisch Moleculair Geneticus worden: Opleidingen tot Klinisch Moleculair Geneticus

Hoe word je een Klinisch Moleculair Geneticus? 

Een studie van totaal zo'n 8 jaar, eerst een WO studie van, in totaal 4 jaar waarna nog een 3 jarige opleiding volgt die, inclusief stage lopen, tot wel 4 jaar kan duren. De studie richt zich op de wetenschappelijke kant van de zorg en de medische wetenschap. Een echte beta studie. Een pittige studie die veel doorzettingsvermogen vereist. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Klinisch Moleculair Geneticus

Meer opleidingen Klinisch Moleculair Geneticus

Weet je nog niet of je Klinisch Moleculair Geneticus wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Klinisch Moleculair Geneticus of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Klinisch Moleculair Geneticus

Met wie werkt een Klinisch Moleculair Geneticus samen? 

De Klinisch Moleculair Geneticus is voornamelijk aan het werk met collega onderzoekers die allen in een team werken zoekend naar oplossingen of zogenoemde 'break-through' 's binnen de medische wetenschap. De resultaten worden teruggekoppeld naar de leiding van een onderzoekscentrum of het ziekenhuis waar dit team werkzaam is.  


 • Moleculair Geneticus
 • Klinisch Geneticus
Klinisch Moleculair Geneticus


Organisaties waar een Klinisch Moleculair Geneticus werkzaam is

Waar werkt een Klinisch Moleculair Geneticus meestal? 
 • Ziekenhuizen
 • Onderzoekscentra
 • Zorginstellingen
 • Overheid

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Klinisch Moleculair Geneticus

Waar kun je het beste werken als Klinisch Moleculair Geneticus? Hieronder vindt je de best door de Klinisch Moleculair Geneticus beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Klinisch Moleculair Geneticus.

Competenties, Skills en Vaardigheden Klinisch Moleculair Geneticus:

Welke competenties heeft een een Klinisch Moleculair Geneticus nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Klinisch Moleculair Geneticus

Wat voor persoonlijkheid heb je als Klinisch Moleculair Geneticus nodig? 

De klinisch moleculair geneticus (of KMG) moet een perfectionist zijn omdat deze met delicate onderzoeksmethodes te werk gaat. Ook moet deze oplossingsgericht zijn en overal de details in terug kunnen vinden. Door een perfecionistisch oog te hebben voor dit soort dingen zijn de resultaten sneller bereikt. 

De KMG moet ook een waarnemer zijn omdat deze een constante vorm van alertheid moet hebben tijdens onderzoek. Elke onregelmatigheid of juist causale verbanden moeten kunnen gelegd worden en direct geïnterpreteerd worden. Daaruit moeten resultaten geboekt worden en zodoende ook nuttige informatie gepresenteerd worden. 

Bekijk de persoonstypen voor Klinisch Moleculair Geneticus


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Klinisch Moleculair Geneticus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Klinisch Moleculair Geneticus

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Klinisch Moleculair Geneticus

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Klinisch Moleculair Geneticus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Klinisch Moleculair Geneticus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Klinisch Moleculair Geneticus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Klinisch Moleculair Geneticus. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Klinisch Moleculair Geneticus iets voor je?

Zou je graag Klinisch Moleculair Geneticus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Klinisch Moleculair Geneticus bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Klinisch Moleculair Geneticus

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar