Evolutionair Bioloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Evolutionair Bioloog? Lees de functieomschrijving.

De Evolutionair Bioloog houdt zich bezig met de leer van de evolutiebiologie. Dit is een vakgebied binnen de biologie die zich richt op de evolutie van soorten. De Evolutionair Bioloog bestudeert de ontwikkeling van allerlei vormen van leven, van de prehistorie tot in het heden. Het is een vakgebied waarin veel ruimte is voor onderzoek en onderwijs. Maar de opgedane kennis kan ook gebruikt worden voor de ontwikkeling van geneesmiddelen, een begrip van de relatie tussen mensen en hun omgeving en veiligere pesticiden.

 

Relaties en stamboom

Evolutionair Biologen doen onderzoek naar de (historische) functies van schimmels, dieren, planten en bacteriën en bepalen hun relatie met de omgeving uit het verleden en het heden. Hierdoor kunnen zij ook kijken hoe deze relatie zich ontwikkeld heeft. Hiervoor wordt vaak onderzoek gedaan en worden verschillende onderzoekstechnieken gebruikt. De morfologische eigenschappen en het genetisch materiaal van de soorten worden bekeken. Aan de hand van eventuele relaties tussen de soorten kan een fylogenetische stamboom worden opgesteld.

 

Interdisciplinair

De evolutiebiologie is interdisciplinair. Er is vanuit verschillende hoeken aandacht voor dit vakgebied binnen de biologie. Zo hebben herpetologen en mammalogen interesse in bepaalde organismen en bestuderen geologen en paleontolgen fossiele soorten. Hierbij kan de Evolutionair Bioloog helpen en nieuwe inzichten bieden. Ook zijn er vanuit verschillende vakgebieden vragen over de evolutie en in het bijzonder de socioculturele evolutie. De kennis van de Evolutionair Bioloog kan hierdoor gebruik worden binnen de computerindustrie en de nanotechnologie.

Wil je werken als Evolutionair Bioloog?

Werk je al als Evolutionair Bioloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Evolutionair Bioloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Evolutionair Bioloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Evolutionair Bioloog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Nanotechnoloog
  • Herpetoloog
  • Mammatoloog

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3600

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Evolutionair Bioloog

Wat verdient een Evolutionair Bioloog?

Gemiddeld verdient de Evolutionair Bioloog vergelijkbaar met de Bioloog tussen de €2000,- en €3600,-. Naarmate de Evolutionair Bioloog zich verder specialiseert kan dit bedrag oplopen.

Salarisschaal Evolutionair Bioloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Evolutionair Bioloog

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Evolutionair Bioloog

Hoe goed is de toekomst voor de Evolutionair Bioloog? 

Er is een gemiddelde vraag naar goed opgeleide Evolutionair Biologen. Door veel onderzoek te doen en je verder te specialiseren kan de Evolutionair Bioloog doorgroeien tot een succesvol onderzoeker.

Baankans Evolutionair Bioloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Evolutionair Bioloog worden: Opleidingen tot Evolutionair Bioloog

Hoe word je een Evolutionair Bioloog? 

Om aan de slag te kunnen als Evolutionair Bioloog moet eerst de bachelor Biologie (WO) gevolgd worden. Hierna kan nog een masteropleiding gevolgd worden om je meer te kunnen specialiseren. Omdat het werk van de Evolutionair Bioloog veel gericht is op onderzoek kan hierna nog gekozen worden om te promoveren en je hiermee verder in het vakgebied te verdiepen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Evolutionair Bioloog

Meer opleidingen Evolutionair Bioloog

Weet je nog niet of je Evolutionair Bioloog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Evolutionair Bioloog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Evolutionair Bioloog

Met wie werkt een Evolutionair Bioloog samen? 

De Evolutionair Bioloog werkt veel samen met onderzoekers uit andere vakgebieden. De evolutiebiologie is interdisciplinair. Herpetologen en mammalogen hebben interesse in bepaalde organismen en geologen en paleontolgen bestuderen fossiele soorten. Vanuit de computerindustrie en de nanotechnologie is er vraag naar kennis over de socioculturele evolutie. De Evolutionair Bioloog kan binnen deze gebieden nieuwe inzichten bieden.


  • Nanotechnoloog
  • Herpetoloog
  • Mammatoloog
Evolutionair Bioloog


Organisaties waar een Evolutionair Bioloog werkzaam is

Waar werkt een Evolutionair Bioloog meestal? 

De Evolutionair Bioloog werkt vaak voor een onderzoeksinstelling of bij een universiteit. Hier is veel aandacht voor onderzoek. De Evolutionair Bioloog werkt in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Evolutionair Bioloog

Waar kun je het beste werken als Evolutionair Bioloog? Hieronder vindt je de best door de Evolutionair Bioloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Evolutionair Bioloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Evolutionair Bioloog:

Welke competenties heeft een een Evolutionair Bioloog nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Evolutionair Bioloog

Wat voor persoonlijkheid heb je als Evolutionair Bioloog nodig? 

De Evolutionair Bioloog moet analytisch ingesteld zijn en goed zijn in het doen van onderzoek en betrouwbare onderzoeksresultaten kunnen leveren (Waarnemer). De Evolutionair Bioloog moet goed kunnen doorzetten en een harde werker zijn omdat er vaak tegenslagen tijdens een onderzoek kunnen zijn (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Evolutionair Bioloog


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Evolutionair Bioloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Evolutionair Bioloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Evolutionair Bioloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Evolutionair Bioloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Evolutionair Bioloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Evolutionair Bioloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Evolutionair Bioloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Evolutionair Bioloog iets voor je?

Zou je graag Evolutionair Bioloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Evolutionair Bioloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Evolutionair Bioloog

J.HHalsema

Hoe kom ik aan aanraking met een evolutiebioloog die mij antwoord kan geven op een brandende vraag op zijn/haar terrein die tot nu toe niemand voor mij bevredigend kan beantwoorden. Mijn emailadres is julle.halsema@planet.nl.  Met een vriendelijke groet voor wie fan ook aan de andere kant van deze lijn.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar