Vogelaar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Vogelaar? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep vogelaar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je vogelaar wordt.

 

Wat is een Vogelaar?

Een Vogelaar houdt zich bezig met de vogelkunde. Een Vogelaar wordt ook wel een amateurornitholoog genoemd. Een Ornitholoog ontvangt een salaris, een Vogelaar niet. Werkzaamheden van de Vogelaar zijn bijvoorbeeld:

-          het observeren, benoemen, tellen en inventariseren van vogels in bepaalde gebieden
-          het onderzoeken van bijvoorbeeld (trek)gedrag
-          het bekijken van de zang en vliegwijze van vogels
-          het zoeken van verklaringen voor de veranderingen van verspreiding van vogels

Een Vogelaar gaat met een verrekijker en een vogelgids op pad en observeert op een rustige plek de vogels. Hij kan onderzoeken welke vogels in het gebied voorkomen, maar hij kan ook gericht op zoek gaan naar bepaalde soorten.

Een fanatieke Vogelaar kan de overheid of milieuorganisaties adviseren over het milieu- en natuurbeschermingsbeleid. Ook kan een Vogelaar zijn kennis over vogels aan anderen overbrengen door bijvoorbeeld natuurreizen te organiseren.Wil je werken als Vogelaar?

Werk je al als Vogelaar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Vogelaar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Vogelaar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Vogelaar in één oogopslag

Beroepsgroep:

Competenties:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Vogelaars
  • Ecologen
  • Overheid

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Vogelaar

Wat verdient een Vogelaar?

Een Vogelaar is iemand die vogels onderzoekt als hobby (in tegenstelling tot een Ornitholoog). Hij ontvangt hiervoor dus geen salaris

Salarisschaal Vogelaar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Vogelaar

Er zijn geen vacatures Vogelaar aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Vogelaar in werkt.

Meer weten over de sector waar een Vogelaar in werkt

Bekijk werken in Agrarisch & Milieu

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Vogelaar

Wat is de toekomst van Vogelaar?

Als een Vogelaar geld wil verdienen met zijn hobby, kan hij solliciteren op de functie Ornitholoog. Hij  heeft een specifiek vakgebied, maar kan redelijk goed aan het werk komen bij de overheid. Wel moet een Vogelaar dan heel goed zijn in zijn vak. Soms kan hij zijn arbeidsmarktperspectief vergroten door zich naast vogelonderzoek ook te richten op andere ecologische vraagstukken.

Er zijn niet erg veel doorgroeimogelijkheden voor een Vogelaar. Hij kan bij goed functioneren onderzoeken gaan leiden. Ook kan hij meehelpen bij steeds belangrijke projecten of een eigen adviesbureau opzetten. 

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Vogelaar worden: Opleidingen tot Vogelaar

Wil je Vogelaar worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Vogelaar.

Hoe word je een Vogelaar? 

Er bestaat geen specifieke opleiding tot Vogelaar. Een studie Biologie met de richting Ecologie, Milieukunde of een andere soortgelijke richting is geschikt, maar zeker niet noodzakelijk. Een Vogelaar bekijkt vogels als hobby en hoeft hier dus geen specifieke opleiding voor te hebben. Vaak schoolt hij zichzelf door zich te verdiepen in allerlei vogelsoorten en ecologische theorieën.

De 2 best beoordeelde opleidingen tot Vogelaar

Actualiteitencursus slachtofferzaken: vordering benadeelde partij
Actuele cursus voor ervaren advocaten die slachtoffers bijstaan in het strafproces In deze bijscholingscursus worden zowel uit civiel- als uit strafrechtelijk oogpunt de recente ontwikkelingen op het gebied van de …
Actualiteitencursus slachtofferzaken: vordering benadeelde partij
Superpromoter Academy (training klant- en medewerker enthousiasme)
De Superpromoter Academy is in het leven geroepen om kennis over dynamiek van enthousiasme te verspreiden. Enthousiasme is een woord dat zowel privé als professioneel veelvuldig wordt gebruikt. Toch wordt …
Superpromoter Academy (training klant- en medewerker enthousiasme)

Omscholen of doorgroeien tot Vogelaar

Als je Vogelaar wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Vogelaar zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Vogelaar

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Vogelaar?

Competenties en Vaardigheden Vogelaar

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Vogelaar nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Vogelaar nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Vogelaar

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch

Persoonlijkheid van een Vogelaar

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Vogelaar. Als Vogelaar wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Vogelaar:


zie volledige beschrijving persoonstype Vogelaar

Vakkennis voor een Vogelaar

Het is voor een Vogelaar ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Vogelaar zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Vogelaar


Werkervaring Vogelaar

Het is voor een startend Vogelaar die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Vogelaar is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Ecoloog, Bioloog, Ornitholoog .

Iets anders leren?

Is Vogelaar het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Vogelaar

Met wie werkt een Vogelaar samen? 

Hoe het netwerk van een Vogelaar er uitziet, hangt af van hoe serieus hij de hobby neemt. Hoe meer hij zich ermee bezig houdt, hoe groter zijn netwerk zal zijn. Zo kan hij contact hebben met andere Vogelaars, Ecologen en milieuorganisaties.


  • Vogelaars
  • Ecologen
  • Overheid
Vogelaar


Organisaties waar een Vogelaar werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Vogelaar meestal werkt.

Waar werkt een Vogelaar?

In principe heeft de Vogelaar geen werkgever. Werkt hij als betaald Ornitholoog, dan werkt hij bij de overheid. Hij werkt dan bijvoorbeeld als medewerker bij de afdeling Fauna en Flora van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Ook kan hij werkzaam zijn bij een adviesbureau, een onderzoeksinstituut voor de Groene Ruimte of een natuurbeschermingsorganisatie. 

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Vogelaar

Waar kun je het beste werken als Vogelaar? Hieronder vind je de best door de Vogelaar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Vogelaar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Vogelaar:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Vogelaar.

Welke competenties heeft een Vogelaar nodig?

Een Vogelaar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Vogelaar

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Vogelaar passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Vogelaar nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Vogelaar zijn Waarnemer en Perfectionist.

Een Vogelaar moet rustig zijn en geduld hebben. Hij moet ze heel zorgvuldig waarnemen. De Vogelaar kan verbanden leggen tussen verschijnselen en er een conclusie uit trekken (Waarnemer).

Bovendien gaat een Vogelaar nauwkeurig te werk. Hij bekijkt de vogels heel precies, zodat hij weet welke soort het is en hoe ze zich gedragen. Als hij advies wil geven aan milieuorganisaties is het natuurlijk ook van belang dat de Vogelaar juiste conclusies trekt (Perfectionist). 

Bekijk de persoonstypen voor Vogelaar


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Vogelaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Vogelaar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Vogelaar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Vogelaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Vogelaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Vogelaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Vogelaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Vogelaar iets voor je?

Zou je graag Vogelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Vogelaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Vogelaar

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar