Haaienonderzoeker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Haaienonderzoeker? Lees de functieomschrijving.

De haai is een imposant schepsel dat bij veel mensen ontzag oproept. De Haaienonderzoeker is gefascineerd door deze dieren en doet onderzoek naar zijn leefgewoonten, zwemroutes, populatie en leefgebieden. De Haaienonderzoeker is een wetenschapper die probeert steeds meer te weten te komen over de haai en dit in kaart te brengen.

 

Kenmerken haai

De haai is een kraakbeenvis en bestaat al vele miljoenen jaren. Het skelet van de haai bestaat niet uit bot, maar uit kraakbeen. Het zijn gespierde, slanke en snelle dieren. Vaak zijn ze één tot twee meter lang. Ze staan bekend om hun gevaar voor de mens. Toch er zijn maar vier of vijf haaisoorten die daadwerkelijk een gevaar voor de mens zijn. En dat terwijl er ruim 400 verschillende soorten haaien zijn. Haaien zijn roofvissen die vooral gewervelde dieren eten.

 

Haaienwetenschapper

De Haaienonderzoeker is een wetenschapper op het gebied van haaien. De Haaienonderzoeker doet onderzoek naar het leefgebied, de leefgewoonten en populatie. De Haaienonderzoeker onderzoekt alles wat met haaien te maken heeft. Zo kan de Haaienonderzoeker onderzoek doen naar de verschillende soorten of naar een specifieke soort. Hierdoor krijgt men meer inzicht in deze dieren, kan de kennis geïmplementeerd worden in de visserij en kan regelgeving opgesteld worden om deze dieren te beschermen. Het onderzoek is dus van groot belang.

Wil je werken als Haaienonderzoeker?

Werk je al als Haaienonderzoeker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Haaienonderzoeker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Haaienonderzoeker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Haaienonderzoeker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Haaienonderzoeker

Wat verdient een Haaienonderzoeker?

Er is weinig informatie beschikbaar over het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Haaienonderzoeker.

Salarisschaal Haaienonderzoeker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Haaienonderzoeker

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Haaienonderzoeker

Hoe goed is de toekomst voor de Haaienonderzoeker? 

Er is maar heel weinig vraag naar Haaienonderzoekers. Om door te kunnen breken moet je veel doorzettingsvermogen hebben en er geen bezwaar tegen hebben om in het buitenland aan de slag te gaan. Door hard te werken kan je doorgroeien tot een ervaren Haaienonderzoeker en onderzoeksteams leiden.

Baankans Haaienonderzoeker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Haaienonderzoeker worden: Opleidingen tot Haaienonderzoeker

Hoe word je een Haaienonderzoeker? 

De Haaienonderzoeker heeft vaak een opleiding gevolgd op het gebied van dieren en natuur. Omdat het vaak om wetenschappelijk onderzoek gaat, zijn opleidingen zoals Toegepaste biologie (WO) en Biologie (WO) goed geschikt. Deze opleidingen duren vaak drie tot vijf jaar. Door een stage te volgen bij een onderzoekscentrum voor haaien kan specifieke ervaring over haaienonderzoek opgedaan worden.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Haaienonderzoeker

Meer opleidingen Haaienonderzoeker

Weet je nog niet of je Haaienonderzoeker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Haaienonderzoeker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Haaienonderzoeker

Met wie werkt een Haaienonderzoeker samen? 

De Haaienonderzoeker werkt vaak samen met ander (haaien)onderzoekers om zo tot het beste resultaat te komen. Daarnaast geeft de Haaienonderzoeker soms adviezen aan bijvoorbeeld de visserijsector en dierenbeschermingsorganisaties.


Haaienonderzoeker


Organisaties waar een Haaienonderzoeker werkzaam is

Waar werkt een Haaienonderzoeker meestal? 

De Haaienonderzoeker werkt vaak voor een onderzoekscentrum. Dit onderzoekscentrum kan gericht zijn op haaien of op het algemenere natuur en dieren. De Haaienonderzoeker is daarmee meestal werkzaam in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Haaienonderzoeker

Waar kun je het beste werken als Haaienonderzoeker? Hieronder vindt je de best door de Haaienonderzoeker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Haaienonderzoeker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Haaienonderzoeker:

Welke competenties heeft een een Haaienonderzoeker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Haaienonderzoeker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Haaienonderzoeker nodig? 

De Haaienonderzoeker moet een ondernemende en zelfstandig werkende persoon zijn (Succesvolle werker). De Haaienonderzoeker moet alleen maar ook in teamverband goed kunnen werken. De Haaienonderzoeker moet nieuwsgierig zijn en beschikken over analytische vaardigheden (Levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Haaienonderzoeker


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Haaienonderzoeker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Haaienonderzoeker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Haaienonderzoeker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Haaienonderzoeker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Haaienonderzoeker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Haaienonderzoeker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Haaienonderzoeker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Haaienonderzoeker iets voor je?

Zou je graag Haaienonderzoeker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Haaienonderzoeker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Haaienonderzoeker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar