Stadsecoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Stadsecoloog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep stadsecoloog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je stadsecoloog wordt.

Wat is een Stadsecoloog?

In een stad wonen veel mensen. Ook kent een stad vaak vele (hoge) gebouwen en een drukke verkeerssituatie. Daarmee is een stad in de eerste plaats een mensenbiotoop. Maar in een stad komen ook veel planten en dieren voor. In alleen al Amsterdam komen rond de 10.000 verschillende soorten dieren voor.

 

Gezond stadsklimaat

Een stad kent een stadsklimaat. Hierdoor komen er vaak andere soorten planten en dieren voor dan in het gebied buiten de stad. Zo voelen diersoorten zoals de dwergvleermuis zich goed thuis in wat oudere gebouwen. De Stadsecoloog houdt zich bezig met alle soorten planten en dieren die in de stad voorkomen. Deze richting wordt ook wel de stadsecologie genoemd. De stadsecologie is ook van belang voor de leefbaarheid van de mensen. Groen is goed voor de welzijn en gezondheid van de inwoners van de stad en daarmee is het goed om in de ecologie van een stad te investeren.

 

Adviserende rol

De Stadsecoloog signaleert de belangrijke trends in de stad. Hiermee draagt de Stadsecoloog bij aan het behoud en de kennis van de stadsnatuur. Ook wordt hierdoor de biodiversiteit versterkt. Doordat de Stadsecoloog goed op de hoogte is, heeft de Stadsecoloog een adviserende rol. De Stadsecoloog geeft advies over ruimtelijke plannen en de inrichting van openbare ruimte. De Stadsecoloog bepaalt hiermee hoe de ‘groene’ inrichting van de stad er uit moet zien. Hiermee zorgt men ervoor dat er plaats is voor groen, dat diersoorten gestimuleerd worden om in de stad te verblijven en er voor de inwoners een gezond klimaat wordt gecreëerd.

Wil je werken als Stadsecoloog?

Werk je al als Stadsecoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Stadsecoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Stadsecoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Stadsecoloog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3600

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Stadsecoloog

Wat verdient een Stadsecoloog?

Het salaris van de stadsecoloog is afhankelijk van de organisatie waar de Stadsecoloog voor werkt. Gemiddeld ligt het salaris van de Stadsecoloog tussen de €2000,- en €3600,-.

Salarisschaal Stadsecoloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Stadsecoloog

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Stadsecoloog

Wat is de toekomst van Stadsecoloog?

Er is weinig vraag naar Stadsecologen. Toch is het werkveld van de stadsecologie steeds belangrijker aan het worden. Door voldoende kennis en ervaring te hebben kan de stadsecoloog doorgroeien.

Baankans Stadsecoloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Stadsecoloog worden: Opleidingen tot Stadsecoloog

Wil je stadsecoloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Stadsecoloog? 

De Stadsecoloog heeft vaak een opleiding gevolgd op het gebied van dieren en planten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Biologie (WO) of Ecologie (HBO of WO). Ook zijn er cursussen speciaal gericht op de stadsecologie.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Stadsecoloog

Meer opleidingen Stadsecoloog

Weet je nog niet of je Stadsecoloog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Stadsecoloog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Stadsecoloog

Met wie werkt een Stadsecoloog samen? 

De Stadsecoloog geeft advies en werkt hierdoor vaak met ambtenaren bij de gemeente, ontwikkelaars en andere opdrachtgevers.


Stadsecoloog


Organisaties waar een Stadsecoloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Stadsecoloog meestal werkt.

Waar werkt een Stadsecoloog?

De Stadsecoloog werkt vaak voor een onafhankelijk werkgroep, een gemeente of een adviesbureau. De Stadsecoloog werkt meestal in de non-profit sector, maar kan ook in de profit sector werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Stadsecoloog

Waar kun je het beste werken als Stadsecoloog? Hieronder vind je de best door de Stadsecoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Stadsecoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Stadsecoloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Stadsecoloog.

Welke competenties heeft een Stadsecoloog nodig?

Een Stadsecoloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Stadsecoloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Stadsecoloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Stadsecoloog nodig? 

De Stadsecoloog moet goed op de hoogte zijn van wat er speelt in de stad. De stadsecoloog moet weten welke dieren en planten in de stad aanwezig zijn en welke goed bij het stadsklimaat passen (Waarnemer). De Stadsecoloog moet om goed advies te kunnen geven ook beschikken over goede communicatieve en sociale vaardigheden en weten wat belangrijk is. De Stadsecoloog moet onafhankelijk en zelfverzekerd te werk gaan (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Stadsecoloog


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Stadsecoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Stadsecoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Stadsecoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Stadsecoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Stadsecoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Stadsecoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Stadsecoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Stadsecoloog iets voor je?

Zou je graag Stadsecoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Stadsecoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Stadsecoloog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar