Stadsecoloog: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Stadsecoloog: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Stadsecoloog. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Stadsecoloog nodig heeft.Wat doet een Stadsecoloog? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Stadsecoloog?

In een stad wonen veel mensen. Ook kent een stad vaak vele (hoge) gebouwen en een drukke verkeerssituatie. Daarmee is een stad in de eerste plaats een mensenbiotoop. Maar in een stad komen ook veel planten en dieren voor. In alleen al Amsterdam komen rond de 10.000 verschillende soorten dieren voor.

 

Gezond stadsklimaat

Een stad kent een stadsklimaat. Hierdoor komen er vaak andere soorten planten en dieren voor dan in het gebied buiten de stad. Zo voelen diersoorten zoals de dwergvleermuis zich goed thuis in wat oudere gebouwen. De Stadsecoloog houdt zich bezig met alle soorten planten en dieren die in de stad voorkomen. Deze richting wordt ook wel de stadsecologie genoemd. De stadsecologie is ook van belang voor de leefbaarheid van de mensen. Groen is goed voor de welzijn en gezondheid van de inwoners van de stad en daarmee is het goed om in de ecologie van een stad te investeren.

 

Adviserende rol

De Stadsecoloog signaleert de belangrijke trends in de stad. Hiermee draagt de Stadsecoloog bij aan het behoud en de kennis van de stadsnatuur. Ook wordt hierdoor de biodiversiteit versterkt. Doordat de Stadsecoloog goed op de hoogte is, heeft de Stadsecoloog een adviserende rol. De Stadsecoloog geeft advies over ruimtelijke plannen en de inrichting van openbare ruimte. De Stadsecoloog bepaalt hiermee hoe de ‘groene’ inrichting van de stad er uit moet zien. Hiermee zorgt men ervoor dat er plaats is voor groen, dat diersoorten gestimuleerd worden om in de stad te verblijven en er voor de inwoners een gezond klimaat wordt gecreëerd.

Past het beroep Stadsecoloog bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures Stadsecoloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Stadsecoloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Stadsecoloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Stadsecoloog per ervaringsniveau

junior Stadsecoloog vacatures startend Stadsecoloog vacatures senior Stadsecoloog vacatures beginnend Stadsecoloog vacatures trainee Stadsecoloog vacatures leidinggevend Stadsecoloog vacatures medior Stadsecoloog vacatures aankomend Stadsecoloog vacatures ervaren Stadsecoloog vacatures leerling Stadsecoloog vacatures vacatures omscholen tot Stadsecoloog vacatures opleiding tot Stadsecoloog

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Stadsecoloog

Wat verdient een Stadsecoloog?

Het salaris van de stadsecoloog is afhankelijk van de organisatie waar de Stadsecoloog voor werkt. Gemiddeld ligt het salaris van de Stadsecoloog tussen de €2000,- en €3600,-.

Salarisschaal Stadsecoloog

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Stadsecoloog

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Stadsecoloog


Bekijk het salaris Stadsecoloog per ervaringsniveau

Salaris junior Stadsecoloog Wat verdient een startend Stadsecoloog? Wat is het loon senior Stadsecoloog? beginnend Stadsecoloog salaris Maximaal salaris trainee Stadsecoloog Hoeveel verdient een leidinggevend Stadsecoloog? Wat is het salaris van een medior Stadsecoloog? Salaris aankomend Stadsecoloog Wat verdient een ervaren Stadsecoloog? Welk salaris krijgt een leerling Stadsecoloog?


Stadsecoloog worden: Opleidingen tot Stadsecoloog

Wil je Stadsecoloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Stadsecoloog.

Hoe word je een Stadsecoloog? 

De Stadsecoloog heeft vaak een opleiding gevolgd op het gebied van dieren en planten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Biologie (WO) of Ecologie (HBO of WO). Ook zijn er cursussen speciaal gericht op de stadsecologie.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Stadsecoloog

Er zijn geen opleidingen Stadsecoloog aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Stadsecoloog in werkt

Bekijk alle opleidingen Agrarisch & Milieu


Stadsecoloog worden: Omscholen tot Stadsecoloog

Als je je wilt omscholen tot Stadsecoloog is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Stadsecoloog zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Stadsecoloog dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Stadsecoloog

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Stadsecoloog

Als je Stadsecoloog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Stadsecoloog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Stadsecoloog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Stadsecoloog?


Competenties en Vaardigheden Stadsecoloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Stadsecoloog.

Welke competenties heeft een Stadsecoloog nodig?

Een Stadsecoloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Innovatief
Innovatief

Steekwoorden: ideeën, creatief, conceptueel denken

Omschrijving

Deze mensen zijn in staat om patronen en randvoorwaarden los te laten en oplossingen of nieuwe manier van denken te ontwikkelen. Zij kijken eerst naar het resultaat, bedenken vervolgens oplossingen en betrekken vervolgens pas de randvoorwaarden en regels. Tijdens brainstormsessies komen deze mensen vaak met heel veel ideeën.

Sterke punten
De competentie ‘innovatief’ heeft veel overeenkomsten met de competentie ‘creativiteit’. Deze mensen hebben vaak veel verschillende creatieve ideeën. Daarbij houden ze het resultaat wel voor ogen. Verder kunnen deze innovators vaak goed conceptueel denken, zij zien oplossingen voor problemen en kijken hierbij niet direct naar de regels en randvoorwaarden.

Zwakke punten
Hierbij geldt dat creativiteit een valkuil kan zijn, veel verschillende ideeën kunnen zorgen voor chaos. Deze mensen hebben zoveel verschillende ideeën en soms bestaan deze enkel uit losse flodders. Daarbij kunnen de ideeën onrealistisch zijn, omdat ze geen rekening houden met regels en randvoorwaarden.

Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving

Steekwoorden: luisteren, doelstellingen, motiveren, zelfontwikkeling, resultaatgericht

Omschrijving

Deze personen zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de organisatie en proberen hun kennis in te zetten waar dat mogelijk is.

Sterke punten
Mensen die inzicht hebben in de omgeving kunnen weloverwogen beslissingen nemen. Ze zijn resultaatgericht en maken beslissingen die helpen het doel te bereiken. Ze ontwikkelen zichtzelf en kunnen anderen motiveren zich ook te ontwikkelen. 

Zwakke punten
Soms hebben mensen zoveel informatie over hun omgeving, dat ze moeite hebben hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze kunnen zich dan verliezen in details en geen heldere beslissingen nemen.  

Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Steekwoorden Competentie Onafhankelijkheid:

zelfverzekerd, zelfkennis, zelfontwikkeling, kritisch, zelfstandig

Omschrijving

Deze mensen nemen beslissingen op basis van hun eigen overtuigingen en niet zozeer op basis van overtuigingen van anderen. Deze mensen hebben vaak een duidelijke koers en laten zich niet zomaar van de wijs brengen. Zij werken zelfstandig en durven besluiten te nemen. Ze kijken kritisch naar het werk en hun functioneren, waardoor ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen.

Sterke punten
Over het algemeen zijn deze mensen zelfverzekerd en beschikken ze over een goede zelfkennis en –ontwikkeling. Zij zetten voor zichzelf een bepaalde koers uit en bewandelen zelfstandig de weg ernaar toe.

Zwakke punten
Onafhankelijke mensen kunnen afstandelijk overkomen. Ze doen vaak dingen zelfstandig en hierdoor kan het voor omgeving lijken alsof ze zich afsluiten. Nog een gevaar van zelfstandig werken is stress. Onafhankelijke mensen vinden het lastig om hulp te vragen, waardoor de werkdruk enorm kan oplopen. 

Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Steekwoorden: to-the-point, structureel, verstaanbaar, helder, ordelijk

Omschrijving

Deze mensen kunnen hun gedachten goed onder woorden brengen. Dit kan zowel op papier als mondeling. Ze kunnen helder en duidelijk communiceren naar de lezer/luisteraar. Ze kunnen hun boodschap vertellen zonder teveel uit te weiden naar irrelevante informatie.

Sterke punten
Helderheid en duidelijkheid zijn twee sterke punten. Zowel mondeling als schriftelijk kunnen deze mensen een boodschap goed verwoorden. Ze passen hun tekst aan op de doelgroep en ze spreken dan ook vaak de taal van het publiek. Tevens kunnen ze op een goede manier vragen beantwoorden, ze maken dan vaak gebruik van heldere voorbeelden.

Zwakke punten
Bij mondelinge uitdrukkingsvaardigheid kan het voorkomen dat de spreker en andere non-verbale houding heeft. Hierdoor kan zijn boodschap verkeerd overkomen op de ontvanger. Sommige van deze mensen gebruiken veel vaktermen, hierdoor kan de boodschap verkeerd worden geïnterpreteerd.

Visie
Visie

Steekwoorden: toekomst, zelfontwikkeling, resultaatgericht, zelfkennis

Omschrijving

Deze mensen hebben een duidelijk toekomstbeeld. Hierbij houden ze rekening met de verschillende mogelijkheden en wegen die zij kunnen bewandelen. Deze mensen kunnen zaken vanaf een afstand bekijken en objectieve besluiten nemen. Verder onderzoeken deze mensen vaak nieuwe dingen en willen ze graag op de hoogte blijven van ontwikkelingen.

Sterke punten
Deze mensen hebben een duidelijke visie, die ze goed onder woorden kunnen brengen. Ze willen dit toekomstbeeld bereiken en zijn dus resultaatgericht. Bovendien hebben ze vaak een goede zelfkennis en zelfontwikkeling. 

Zwakke punten
Mensen kunnen een te abstracte of onrealistische visie hebben. Ze hebben dan niet helder in hun hoofd waar ze naar toe willen en hoe ze dit moeten bereiken. Ook kunnen ze koppig en eigenwijs overkomen omdat ze teveel aan hun visie vasthouden. Ze zijn er dan van overtuigd dat hun visie de beste is.

 

Vaardigheden Stadsecoloog

 • Analytisch vermogen
 • Methodisch werken
 • Luisteren
 • Verbanden leggen
 • Kritisch denken
 • Effectief communiceren
 • Toekomstgericht
 • Doelgericht
 • Taalkennis
 • Aanpassingsvermogen
 • Zelfmanagement
 • Eigen mening
 • Vasthoudendheid
 • Creatief denken
 • Methodisch ontwerpen
 • Vernieuwend
 • Probleem oplossen
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen Stadsecoloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Stadsecoloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Stadsecoloog nodig? 

De Stadsecoloog moet goed op de hoogte zijn van wat er speelt in de stad. De stadsecoloog moet weten welke dieren en planten in de stad aanwezig zijn en welke goed bij het stadsklimaat passen (Waarnemer). De Stadsecoloog moet om goed advies te kunnen geven ook beschikken over goede communicatieve en sociale vaardigheden en weten wat belangrijk is. De Stadsecoloog moet onafhankelijk en zelfverzekerd te werk gaan (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Stadsecoloog


Eigenschappen Stadsecoloog

 • Overwicht
 • Gedrevenheid
 • Zelfverzekerd
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief Stadsecoloog

Wat zijn de baankansen voor een Stadsecoloog?

Er is weinig vraag naar Stadsecologen. Toch is het werkveld van de stadsecologie steeds belangrijker aan het worden. Door voldoende kennis en ervaring te hebben kan de stadsecoloog doorgroeien.

De actuele kans op werk voor een Stadsecoloog

Het beroep Stadsecoloog is onderdeel van de beroepsfamilie Biologen en botanici. De kans op werk voor de beroepsfamilie Biologen en botanici is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Stadsecoloog

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Stadsecoloog

Je kunt als Stadsecoloog een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Stadsecoloog is onderdeel van de beroepsfamilie Biologen en botanici. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Stadsecoloog


Organisaties waar een Stadsecoloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Stadsecoloog meestal werkt.

Waar werkt een Stadsecoloog?

De Stadsecoloog werkt vaak voor een onafhankelijk werkgroep, een gemeente of een adviesbureau. De Stadsecoloog werkt meestal in de non-profit sector, maar kan ook in de profit sector werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Netwerk Stadsecoloog

Met wie werkt een Stadsecoloog samen? 

De Stadsecoloog geeft advies en werkt hierdoor vaak met ambtenaren bij de gemeente, ontwikkelaars en andere opdrachtgevers.


Stadsecoloog

Interview met een Stadsecoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Alles over het beroep Stadsecoloog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €3600

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Ga direct naar