Moleculair wetenschapper Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Moleculair wetenschapper? Lees de functieomschrijving.

De Moleculair wetenschapper bestudeert de moleculaire werkingsmechanismen van biomedische en biologische processen. De Moleculair wetenschapper richt zich verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan organische chemie, cellulaire biologie, moleculaire biologie, biochemische onderzoekstechnieken en medische onderzoeksrichtingen. Vaak worden binnen de opleiding tot Moleculair wetenschapper vakken op het gebied van natuurkunde en scheikunde gevolgd en wordt in de loop van de studie een bepaalde richting gekozen.

Biologische processen bestaan als het ware uit een keten van reacties en spelen zich af in cellen. De Moleculair wetenschapper weet veel van de opbouw en de werking van een cel. Ook kijkt de Moleculair wetenschapper naar wat er mis gaat in de cel bij ziekten. Naast kennis van natuurkunde, scheikunde en biologie is ook enige wiskundige kennis van belang. Een goed wiskundig inzicht is noodzakelijk om ingewikkelde berekeningen uit te kunnen voeren.

De Moleculair wetenschapper kan in uiteenlopende functies werkzaam zijn. Vaak is de Moleculair wetenschapper een onderzoeker bij een bedrijf, in het ziekenhuis of bij een universiteit of overheidsinstituut. Om de resultaten van een onderzoek over te kunnen brengen en anderen aan de hand hiervan te kunnen adviseren, zijn ook goede communicatieve vaardigheden voor de Moleculair wetenschapper van belang. Naast functies in de onderzoekswereld kan de Moleculair wetenschapper ook een baan als directeur, docent, voorlichter of adviseur hebben. 

Wil je werken als Moleculair wetenschapper?

Werk je al als Moleculair wetenschapper en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Moleculair wetenschapper worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Moleculair wetenschapper, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Moleculair wetenschapper in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Moleculair wetenschapper

Wat verdient een Moleculair wetenschapper?

Het salaris van de Moleculair wetenschapper is afhankelijk van de functie waarin de Moleculair wetenschapper werkt. In het bedrijfsleven zal de Moleculair wetenschapper vaak meer verdienen dan bij een onderzoeksinstituut. Toch zal het salaris van de Moleculair wetenschapper meestal bovengemiddeld zijn.

Salarisschaal Moleculair wetenschapper

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Moleculair wetenschapper

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Moleculair wetenschapper

Hoe goed is de toekomst voor de Moleculair wetenschapper? 

Er is voldoende arbeidsmarktperspectief voor de Moleculair wetenschapper. De meeste afgestudeerden kunnen vrij makkelijk aan een baan komen en stromen als het ware vanzelf door in het onderzoeks- of bedrijfsleven. Bij succesvolle onderzoeken zijn er doorgroeimogelijkheden. Ook zijn er vaak doorgroeimogelijkheden naar meer leidinggevende functies.

Baankans Moleculair wetenschapper

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Moleculair wetenschapper worden: Opleidingen tot Moleculair wetenschapper

Hoe word je een Moleculair wetenschapper? 

De Moleculair wetenschapper heeft meestal een opleiding in de richting van natuurkunde, scheikunde, biologie en wiskunde gevolgd. De bachelor Moleculaire Levenswetenschappen is bij uitstek geschikt. Deze richt zich op alle aspecten en bereidt de Moleculair wetenschapper voor op de uiteindelijk werkzaamheden. Voor de functie van Moleculair wetenschapper is een universitaire opleiding vaak wel een vereiste.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Moleculair wetenschapper

Meer opleidingen Moleculair wetenschapper

Weet je nog niet of je Moleculair wetenschapper wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Moleculair wetenschapper of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Moleculair wetenschapper

Met wie werkt een Moleculair wetenschapper samen? 

De Moleculair wetenschapper werkt veel samen met andere onderzoekers en wetenschappers. Dit kan uit zowel dezelfde discipline als in aangrenzende disciplines zijn. De Moleculair wetenschapper kan te maken hebben met een leidinggevende of opdrachtgever maar kan ook als zelfstandige werken.


Moleculair wetenschapper


Organisaties waar een Moleculair wetenschapper werkzaam is

Waar werkt een Moleculair wetenschapper meestal? 

De Moleculair wetenschapper werkt meestal als onderzoeker bij onderzoeksinstituut, universiteit, in het bedrijfsleven of in het ziekenhuis. Ook kan de Moleculair wetenschapper als directeur, adviseur, voorlichter of docent aan de slag. De Moleculair wetenschapper kan in zowel de profit als de non-profit sector werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Moleculair wetenschapper

Waar kun je het beste werken als Moleculair wetenschapper? Hieronder vindt je de best door de Moleculair wetenschapper beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Moleculair wetenschapper.

Competenties, Skills en Vaardigheden Moleculair wetenschapper:

Welke competenties heeft een een Moleculair wetenschapper nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Moleculair wetenschapper

Wat voor persoonlijkheid heb je als Moleculair wetenschapper nodig? 

De Moleculair wetenschapper moet een goede kennis hebben van uiteenlopende vakken zoals natuurkunde, scheikunde en wiskunde. De Moleculair wetenschapper moet een goede analytisch inzicht hebben en beschikken over goede communicatieve vaardigheden om zijn bevindingen over te kunnen brengen (Waarnemer). Daarnaast moet de Moleculair wetenschapper goed zelfstandig kunnen werken en in sommige functies leiding kunnen geven (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Moleculair wetenschapper


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Moleculair wetenschapper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Moleculair wetenschapper

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Moleculair wetenschapper

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Moleculair wetenschapper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Moleculair wetenschapper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Moleculair wetenschapper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Moleculair wetenschapper. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Moleculair wetenschapper iets voor je?

Zou je graag Moleculair wetenschapper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Moleculair wetenschapper bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Moleculair wetenschapper

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar