Visbioloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Visbioloog? Lees de functieomschrijving.

De Visbioloog houdt zich bezig met een specifieke stroming binnen het vakgebied van de biologie. Deze stroming wordt de visserijbiologie genoemd. In de visserijbiologie wordt gekeken naar de grootte van de verschillende vissoorten. Hoeveel vissen zijn er van de verschillende soorten en wat zijn hun kenmerken? Aan de hand hiervan kan de Visbioloog adviezen uitbrengen.

 

De Visbioloog onderzoekt kenmerken zoals leeftijd, gewicht en lengte. Commercieel gezien kijkt de bioloog naar de hoeveelheid vissen en de hoeveelheid en kenmerken van de vissen die gevangen worden. Aan de hand van deze gegevens kan de Visbioloog vaststellen hoeveel vissen van een bepaalde soort gevangen kunnen worden zonder dat de soort een bedreigde diersoort gaat worden. In dit proces wordt dan ook de zogenaamde vastquota vastgelegd.

 

Er zijn  wereldwijd verschillende organisaties die zich hiermee bezighouden. In Nederland wordt dit vooral gedaan door IMARES. Het werk is belangrijk om voldoende vissoorten in de zeeën te behouden, maar deze ook te kunnen vangen voor commercieel gebruik. De Visbioloog moet daarom beide belangen in het oog houden bij zijn werk.

Wil je werken als Visbioloog?

Werk je al als Visbioloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Visbioloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Visbioloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Visbioloog in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3600

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Visbioloog

Wat verdient een Visbioloog?

Het salaris van de Visbioloog zal vergelijkbaar zijn met dat van de bioloog. Gemiddeld ligt het salaris tussen de €2000,- en €3600,-. Tot de overige arbeidsvoorwaarden behoren onder meer vakantiedagen.

Salarisschaal Visbioloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Visbioloog

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Visbioloog

Hoe goed is de toekomst voor de Visbioloog? 

Er is vraag naar Visbiologen, maar deze vraag is niet enorm groot. Het is een gespecialiseerd beroep. Door goede adviezen uit te brengen en cursussen te volgen zijn er doorgroeimogelijkheden.

Baankans Visbioloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Visbioloog worden: Opleidingen tot Visbioloog

Hoe word je een Visbioloog? 

Om als Visbioloog aan de slag te kunnen is het goed om de opleiding Biologie te volgen. Deze opleiding wordt op HBO en WO niveau aangeboden en duurt gemiddeld vier jaar. Door bepaalde richtingen te kiezen en praktijkervaring op te doen kan de bioloog dan doorgroeien tot Visbioloog.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Visbioloog

Meer opleidingen Visbioloog

Weet je nog niet of je Visbioloog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Visbioloog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Visbioloog

Met wie werkt een Visbioloog samen? 

De Visbioloog werkt samen met ander (vis)biologen en andere professionals in de visserij.


Visbioloog


Organisaties waar een Visbioloog werkzaam is

Waar werkt een Visbioloog meestal? 

De Visbioloog werkt bij een organisatie die visstanden in de gaten houdt. Wereldwijd zijn er verschillende organisaties die zich hierop richten. In Nederland wordt dit gedaan door IMARES. De Visbioloog werkt in de profit sector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Visbioloog

Waar kun je het beste werken als Visbioloog? Hieronder vindt je de best door de Visbioloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Visbioloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Visbioloog:

Welke competenties heeft een een Visbioloog nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Visbioloog

Wat voor persoonlijkheid heb je als Visbioloog nodig? 

De Visbioloog moet een goed analytisch vermogen hebben (Waarnemer). De bioloog moet een goede inschatting kunnen merken van de vissoorten en hier gedegen adviezen over kunnen geven. Om deze reden moet de Visbioloog ook onafhankelijk en zelfverzekerd te werk kunnen gaan (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Visbioloog


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Visbioloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Visbioloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Visbioloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Visbioloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Visbioloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Visbioloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Visbioloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Visbioloog iets voor je?

Zou je graag Visbioloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Visbioloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar