Moleculair Bioloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Moleculair Bioloog? Lees de functieomschrijving.

De Moleculair Bioloog onderzoekt cellen op moleculair niveau, om de processen en werking van de cel te doorgronden. Dit doet hij in een laboratorium, in bijvoorbeeld een (academisch) ziekenhuis, bij onderzoeksinstituten of een Universiteit. Ook kunnen zij werkzaam zijn in bijvoorbeeld de farmaceutische industrie. Ze werken vaak met meerdere personen aan een project of onderzoek.

Moleculair Biologen hebben de beschikking over diverse (natuur- en scheikundige) onderzoekstechnieken als elektrofysiologie, microscopie en genetische modificatie. Afhankelijk van waar het onderzoek op gericht is zal de Moleculair Bioloog de moleculen onderzoeken en proberen inzicht te krijgen en geven in bijvoorbeeld genetica of 'fouten' in cellen en de gevolgen hiervan voor de mensenlijke gezondheid. Onderzoek naar afwijkingen in processen, zoals abnormale celdeling (kanker) is hiervan een voorbeeld.

De Moleculair Bioloog is voornamelijk bezig met het voorbereiden en uitvoeren van experimenten en het analyseren van de resultaten. Deze kunnen gepubliceerd worden in wetenschappelijke tijdschriften en/of in de vorm van een proefschrift. Ook worden Moleculair Biologen soms geacht onderzoeksresultaten te presenteren op congressen. Deze congressen bezoeken zij ook in het kader van scholing en het volgen van ontwikkelingen op hun vakgebied.

Onderzoeksresultaten van Moleculair Biologen worden o.a. gebruikt voor de ontwikkeling van medicijnen.

Wil je werken als Moleculair Bioloog?

Werk je al als Moleculair Bioloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Moleculair Bioloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Moleculair Bioloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Moleculair Bioloog in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Biomedisch Analist
  • Onderzoeker
  • Klinisch Chemicus

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2400 tot €4024

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Moleculair Bioloog

Wat verdient een Moleculair Bioloog?

Als Moleculair Bioloog heb je een startsalaris van ongeveer €2400 wat kan oplopen tot ongeveer €4024 bruto per maand. Dit is een indicatie van het salaris van een promovendus. Moleculair Biologen in de farmaceutische industrie zullen aanzienlijk meer verdienen.

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn een vakantietoeslag van ongeveer 8% van het gemiddelde bruto maandloon, een reiskostenvergoeding en soms onregelmatigheidtoeslagen. In het bedrijfsleven zijn extra voorwaarden als een (lease)auto of laptop van de zaak gebruikelijk, evenals een 13de maand.

Salarisschaal Moleculair Bioloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Moleculair Bioloog

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Moleculair Bioloog

Hoe goed is de toekomst voor de Moleculair Bioloog? 

Baankans Moleculair Bioloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Moleculair Bioloog worden: Opleidingen tot Moleculair Bioloog

Hoe word je een Moleculair Bioloog? 

Om Moleculair Bioloog te worden moet je een WO opleiding volgen als (Chemische) Biologie of eventueel Scheikunde, welke in totaal vier jaar duurt. Moleculair Biologen kunnen aan een promotieonderzoek werken, maar ook na het opdoen van de nodige werkervaring een meer leidinggevende positie krijgen.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Moleculair Bioloog

Leer de regels van het 'breinleren' toepassen in jouw praktijk
Wat ga ik leren? John Medina, moleculair bioloog, heeft in 2008 het boek Brain rules geschreven. Breinregels zijn de regels die aantoonbaar zijn vastgesteld door wetenschappers, die uitleggen hoe de hersenen …
Meer opleidingen Moleculair Bioloog

Weet je nog niet of je Moleculair Bioloog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Moleculair Bioloog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Moleculair Bioloog

Met wie werkt een Moleculair Bioloog samen? 

De Moleculair Bioloog komt in laboratoria vaak in contact met andere analisten. Er wordt vaak een heel team ingezet om bepaalde afwijkingen te onderzoeken. Dit team werkt dan nauw samen om tot een gezamenlijk resultaat te komen. 


  • Biomedisch Analist
  • Onderzoeker
  • Klinisch Chemicus
Moleculair Bioloog


Organisaties waar een Moleculair Bioloog werkzaam is

Waar werkt een Moleculair Bioloog meestal? 

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Moleculair Bioloog

Waar kun je het beste werken als Moleculair Bioloog? Hieronder vindt je de best door de Moleculair Bioloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Moleculair Bioloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Moleculair Bioloog:

Welke competenties heeft een een Moleculair Bioloog nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Moleculair Bioloog

Wat voor persoonlijkheid heb je als Moleculair Bioloog nodig? 

De Moleculair Bioloog werkt met zeer gedetailleerd materiaal, waar hij zorgvuldig mee om moet gaan. Zijn werk vergt precisie en accuratesse en hij hanteert dan ook met een hoge standaard (Perfectionist).

De Moleculair Bioloog heeft te maken met veel informatie die geïnterpreteerd worden. Hij heeft een groot analytisch vermogen, weet verbanden te leggen en hoofd- en bijzaken te onderscheiden (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Moleculair Bioloog


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Moleculair Bioloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Moleculair Bioloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Moleculair Bioloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Moleculair Bioloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Moleculair Bioloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Moleculair Bioloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Moleculair Bioloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Moleculair Bioloog iets voor je?

Zou je graag Moleculair Bioloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Moleculair Bioloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Moleculair Bioloog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar