Moleculair Bioloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Moleculair Bioloog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep moleculair bioloog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je moleculair bioloog wordt.

 

Wat is een Moleculair Bioloog?

De Moleculair Bioloog onderzoekt cellen op moleculair niveau, om de processen en werking van de cel te doorgronden. Dit doet hij in een laboratorium, in bijvoorbeeld een (academisch) ziekenhuis, bij onderzoeksinstituten of een Universiteit. Ook kunnen zij werkzaam zijn in bijvoorbeeld de farmaceutische industrie. Ze werken vaak met meerdere personen aan een project of onderzoek.

Moleculair Biologen hebben de beschikking over diverse (natuur- en scheikundige) onderzoekstechnieken als elektrofysiologie, microscopie en genetische modificatie. Afhankelijk van waar het onderzoek op gericht is zal de Moleculair Bioloog de moleculen onderzoeken en proberen inzicht te krijgen en geven in bijvoorbeeld genetica of 'fouten' in cellen en de gevolgen hiervan voor de mensenlijke gezondheid. Onderzoek naar afwijkingen in processen, zoals abnormale celdeling (kanker) is hiervan een voorbeeld.

De Moleculair Bioloog is voornamelijk bezig met het voorbereiden en uitvoeren van experimenten en het analyseren van de resultaten. Deze kunnen gepubliceerd worden in wetenschappelijke tijdschriften en/of in de vorm van een proefschrift. Ook worden Moleculair Biologen soms geacht onderzoeksresultaten te presenteren op congressen. Deze congressen bezoeken zij ook in het kader van scholing en het volgen van ontwikkelingen op hun vakgebied.

Onderzoeksresultaten van Moleculair Biologen worden o.a. gebruikt voor de ontwikkeling van medicijnen.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Moleculair Bioloog?

Werk je al als Moleculair Bioloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Moleculair Bioloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Moleculair Bioloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Moleculair Bioloog in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Biomedisch Analist
  • Onderzoeker
  • Klinisch Chemicus

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2400 tot €4024

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Moleculair Bioloog

Wat verdient een Moleculair Bioloog?

Als Moleculair Bioloog heb je een startsalaris van ongeveer €2400 wat kan oplopen tot ongeveer €4024 bruto per maand. Dit is een indicatie van het salaris van een promovendus. Moleculair Biologen in de farmaceutische industrie zullen aanzienlijk meer verdienen.

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn een vakantietoeslag van ongeveer 8% van het gemiddelde bruto maandloon, een reiskostenvergoeding en soms onregelmatigheidtoeslagen. In het bedrijfsleven zijn extra voorwaarden als een (lease)auto of laptop van de zaak gebruikelijk, evenals een 13de maand.

Salarisschaal Moleculair Bioloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Moleculair Bioloog

Er zijn geen vacatures Moleculair Bioloog aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Moleculair Bioloog in werkt.

Meer weten over de sector waar een Moleculair Bioloog in werkt

Bekijk werken in Life Sciences

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Moleculair Bioloog

Wat zijn de baankansen voor een Moleculair Bioloog?


De actuele kans op werk voor een Moleculair Bioloog

Het beroep Moleculair Bioloog is onderdeel van de beroepsfamilie Biologen en botanici. De kans op werk voor de beroepsfamilie Biologen en botanici is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Moleculair Bioloog

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Moleculair Bioloog worden: Opleidingen tot Moleculair Bioloog

Wil je Moleculair Bioloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Moleculair Bioloog.

Hoe word je een Moleculair Bioloog? 

Om Moleculair Bioloog te worden moet je een WO opleiding volgen als (Chemische) Biologie of eventueel Scheikunde, welke in totaal vier jaar duurt. Moleculair Biologen kunnen aan een promotieonderzoek werken, maar ook na het opdoen van de nodige werkervaring een meer leidinggevende positie krijgen.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Moleculair Bioloog

Leer de regels van het 'breinleren' toepassen in jouw praktijk
Wat ga ik leren? John Medina, moleculair bioloog, heeft in 2008 het boek Brain rules geschreven. Breinregels zijn de regels die aantoonbaar zijn vastgesteld door wetenschappers, die uitleggen hoe de hersenen …
Leer de regels van het 'breinleren' toepassen in jouw praktijk

Omscholen tot Moleculair Bioloog

Als je je wilt omscholen tot Moleculair Bioloog is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Moleculair Bioloog zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Moleculair Bioloog dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Moleculair Bioloog

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Moleculair Bioloog

Als je Moleculair Bioloog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Moleculair Bioloog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Moleculair Bioloog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Moleculair Bioloog?

Competenties en Vaardigheden Moleculair Bioloog

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Moleculair Bioloog nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Moleculair Bioloog nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Moleculair Bioloog

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Moleculair Bioloog

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Moleculair Bioloog. Als Moleculair Bioloog wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Moleculair Bioloog:


zie volledige beschrijving persoonstype Moleculair Bioloog

Vakkennis voor een Moleculair Bioloog

Het is voor een Moleculair Bioloog ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Moleculair Bioloog zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Moleculair Bioloog


Werkervaring Moleculair Bioloog

Het is voor een startend Moleculair Bioloog die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Moleculair Bioloog is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Biomedisch Analist, Onderzoeker, Promovendus .

Iets anders leren?

Is Moleculair Bioloog het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Moleculair Bioloog

Met wie werkt een Moleculair Bioloog samen? 

De Moleculair Bioloog komt in laboratoria vaak in contact met andere analisten. Er wordt vaak een heel team ingezet om bepaalde afwijkingen te onderzoeken. Dit team werkt dan nauw samen om tot een gezamenlijk resultaat te komen. 


  • Biomedisch Analist
  • Onderzoeker
  • Klinisch Chemicus
Moleculair Bioloog


Organisaties waar een Moleculair Bioloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Moleculair Bioloog meestal werkt.

Waar werkt een Moleculair Bioloog?


Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Moleculair Bioloog

Waar kun je het beste werken als Moleculair Bioloog? Hieronder vind je de best door de Moleculair Bioloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Moleculair Bioloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Moleculair Bioloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Moleculair Bioloog.

Welke competenties heeft een Moleculair Bioloog nodig?

Een Moleculair Bioloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Moleculair Bioloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Moleculair Bioloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Moleculair Bioloog nodig? 

De Moleculair Bioloog werkt met zeer gedetailleerd materiaal, waar hij zorgvuldig mee om moet gaan. Zijn werk vergt precisie en accuratesse en hij hanteert dan ook met een hoge standaard (Perfectionist).

De Moleculair Bioloog heeft te maken met veel informatie die geïnterpreteerd worden. Hij heeft een groot analytisch vermogen, weet verbanden te leggen en hoofd- en bijzaken te onderscheiden (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Moleculair Bioloog


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Moleculair Bioloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Moleculair Bioloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Moleculair Bioloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Moleculair Bioloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Moleculair Bioloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Moleculair Bioloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Moleculair Bioloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Moleculair Bioloog iets voor je?

Zou je graag Moleculair Bioloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Moleculair Bioloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Moleculair Bioloog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar