Moleculair Bioloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Moleculair Bioloog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep moleculair bioloog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je moleculair bioloog wordt.

 

Wat is een Moleculair Bioloog?

De Moleculair Bioloog onderzoekt cellen op moleculair niveau, om de processen en werking van de cel te doorgronden. Dit doet hij in een laboratorium, in bijvoorbeeld een (academisch) ziekenhuis, bij onderzoeksinstituten of een Universiteit. Ook kunnen zij werkzaam zijn in bijvoorbeeld de farmaceutische industrie. Ze werken vaak met meerdere personen aan een project of onderzoek.

Moleculair Biologen hebben de beschikking over diverse (natuur- en scheikundige) onderzoekstechnieken als elektrofysiologie, microscopie en genetische modificatie. Afhankelijk van waar het onderzoek op gericht is zal de Moleculair Bioloog de moleculen onderzoeken en proberen inzicht te krijgen en geven in bijvoorbeeld genetica of 'fouten' in cellen en de gevolgen hiervan voor de mensenlijke gezondheid. Onderzoek naar afwijkingen in processen, zoals abnormale celdeling (kanker) is hiervan een voorbeeld.

De Moleculair Bioloog is voornamelijk bezig met het voorbereiden en uitvoeren van experimenten en het analyseren van de resultaten. Deze kunnen gepubliceerd worden in wetenschappelijke tijdschriften en/of in de vorm van een proefschrift. Ook worden Moleculair Biologen soms geacht onderzoeksresultaten te presenteren op congressen. Deze congressen bezoeken zij ook in het kader van scholing en het volgen van ontwikkelingen op hun vakgebied.

Onderzoeksresultaten van Moleculair Biologen worden o.a. gebruikt voor de ontwikkeling van medicijnen.Wil je werken als Moleculair Bioloog?

Werk je al als Moleculair Bioloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Moleculair Bioloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Moleculair Bioloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Moleculair Bioloog in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Biomedisch Analist
  • Onderzoeker
  • Klinisch Chemicus

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2400 tot €4024

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

7


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Moleculair Bioloog

Wat verdient een Moleculair Bioloog?

Als Moleculair Bioloog heb je een startsalaris van ongeveer €2400 wat kan oplopen tot ongeveer €4024 bruto per maand. Dit is een indicatie van het salaris van een promovendus. Moleculair Biologen in de farmaceutische industrie zullen aanzienlijk meer verdienen.

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn een vakantietoeslag van ongeveer 8% van het gemiddelde bruto maandloon, een reiskostenvergoeding en soms onregelmatigheidtoeslagen. In het bedrijfsleven zijn extra voorwaarden als een (lease)auto of laptop van de zaak gebruikelijk, evenals een 13de maand.

Salarisschaal Moleculair Bioloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Moleculair Bioloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Moleculair Bioloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Moleculair Bioloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Moleculair Bioloog vacatures

Vacature Moleculair Biologisch Laborant
Oxford Global Resources
Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als moleculair biologisch laborant? Wil jij graag je skills en ervaringen verbreden in een klein maar hecht team en onderdeel zijn van …
Vacature (Medisch) Moleculair Bioloog Covid- testing (MSc)
Oxford Global Resources
In de strijd tegen corona zijn wij voor de grootste test faciliteit van Nederland op zoek naar een Medisch Moleculair Microbioloog. Onderdeel uitmaken van dit project? Lees verder!FunctieomschrijvingEurofins …
Vacature Moleculair Biologisch Laborant
Oxford Global Resources
Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als moleculair biologisch laborant? Wil jij graag je skills en ervaringen verbreden in een klein maar hecht team en onderdeel zijn van …
Vacature Moleculair Biologisch Laborant
Oxford Global Resources
Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als moleculair biologisch laborant? Wil jij graag je skills en ervaringen verbreden in een klein maar hecht team en onderdeel zijn van …
Vacature (Medisch) Moleculair Bioloog Covid-19 testing (MSc)
Oxford Global Resources
In de strijd tegen corona zijn wij voor de grootste test faciliteit van Nederland op zoek naar een Medisch Moleculair Microbioloog. Onderdeel uitmaken van dit project? Lees verder! Functieomschrijving Eurofins …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Moleculair Bioloog

Wat is de toekomst van Moleculair Bioloog?


Baankans Moleculair Bioloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

7


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Moleculair Bioloog worden: Opleidingen tot Moleculair Bioloog

Wil je Moleculair Bioloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Moleculair Bioloog.

Hoe word je een Moleculair Bioloog? 

Om Moleculair Bioloog te worden moet je een WO opleiding volgen als (Chemische) Biologie of eventueel Scheikunde, welke in totaal vier jaar duurt. Moleculair Biologen kunnen aan een promotieonderzoek werken, maar ook na het opdoen van de nodige werkervaring een meer leidinggevende positie krijgen.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Moleculair Bioloog

Leer de regels van het 'breinleren' toepassen in jouw praktijk
Wat ga ik leren? John Medina, moleculair bioloog, heeft in 2008 het boek Brain rules geschreven. Breinregels zijn de regels die aantoonbaar zijn vastgesteld door wetenschappers, die uitleggen hoe de hersenen …
Leer de regels van het 'breinleren' toepassen in jouw praktijk

Omscholen of doorgroeien tot Moleculair Bioloog

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Moleculair Bioloog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Moleculair Bioloog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Moleculair Bioloog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Moleculair Bioloog?

Competenties en Vaardigheden Moleculair Bioloog

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Moleculair Bioloog nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Moleculair Bioloog nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Moleculair Bioloog

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Moleculair Bioloog

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Moleculair Bioloog. Als Moleculair Bioloog wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Moleculair Bioloog:


zie volledige beschrijving persoonstype Moleculair Bioloog

Vakkennis voor een Moleculair Bioloog

Het is voor een Moleculair Bioloog ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Moleculair Bioloog zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Moleculair Bioloog


Werkervaring Moleculair Bioloog

Het is voor een startend Moleculair Bioloog die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Moleculair Bioloog is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Onderzoeker, Biomedisch Analist, Promovendus .

Iets anders leren?

Is Moleculair Bioloog het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Moleculair Bioloog

Met wie werkt een Moleculair Bioloog samen? 

De Moleculair Bioloog komt in laboratoria vaak in contact met andere analisten. Er wordt vaak een heel team ingezet om bepaalde afwijkingen te onderzoeken. Dit team werkt dan nauw samen om tot een gezamenlijk resultaat te komen. 


  • Biomedisch Analist
  • Onderzoeker
  • Klinisch Chemicus
Moleculair Bioloog


Organisaties waar een Moleculair Bioloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Moleculair Bioloog meestal werkt.

Waar werkt een Moleculair Bioloog?


Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Moleculair Bioloog

Waar kun je het beste werken als Moleculair Bioloog? Hieronder vind je de best door de Moleculair Bioloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Moleculair Bioloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Moleculair Bioloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Moleculair Bioloog.

Welke competenties heeft een Moleculair Bioloog nodig?

Een Moleculair Bioloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Moleculair Bioloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Moleculair Bioloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Moleculair Bioloog nodig? 

De Moleculair Bioloog werkt met zeer gedetailleerd materiaal, waar hij zorgvuldig mee om moet gaan. Zijn werk vergt precisie en accuratesse en hij hanteert dan ook met een hoge standaard (Perfectionist).

De Moleculair Bioloog heeft te maken met veel informatie die geïnterpreteerd worden. Hij heeft een groot analytisch vermogen, weet verbanden te leggen en hoofd- en bijzaken te onderscheiden (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Moleculair Bioloog


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Moleculair Bioloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Moleculair Bioloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Moleculair Bioloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Moleculair Bioloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Moleculair Bioloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Moleculair Bioloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Moleculair Bioloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Moleculair Bioloog iets voor je?

Zou je graag Moleculair Bioloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Moleculair Bioloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Moleculair Bioloog?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Moleculair Bioloog

Vacature (Medisch) Moleculair Bioloog Covid-19 testing (MSc)
Oxford Global Resources
In de strijd tegen corona zijn wij voor de grootste test faciliteit van Nederland op zoek naar een Medisch Moleculair Microbioloog. Onderdeel uitmaken van dit project? Lees verder! Functieomschrijving Eurofins …
Vacature Moleculair Bioloog antilichaam kloning
Oxford Global Resources
Wij zijn opzoek naar een praktisch ingestelde MBO'r of HBO'r met een grote affiniteit voor de moleculaire biologie. Werk jij precies, nauwkeurig en ben je in het bezit van praktische …

Actuele blogposts


reacties op Moleculair Bioloog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar