U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Haaienonderzoeker

Haaienonderzoeker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een haaienonderzoeker? Lees de functieomschrijving.

De haai is een imposant schepsel dat bij veel mensen ontzag oproept. De Haaienonderzoeker is gefascineerd door deze dieren en doet onderzoek naar zijn leefgewoonten, zwemroutes, populatie en leefgebieden. De Haaienonderzoeker is een wetenschapper die probeert steeds meer te weten te komen over de haai en dit in kaart te brengen.

 

Kenmerken haai

De haai is een kraakbeenvis en bestaat al vele miljoenen jaren. Het skelet van de haai bestaat niet uit bot, maar uit kraakbeen. Het zijn gespierde, slanke en snelle dieren. Vaak zijn ze één tot twee meter lang. Ze staan bekend om hun gevaar voor de mens. Toch er zijn maar vier of vijf haaisoorten die daadwerkelijk een gevaar voor de mens zijn. En dat terwijl er ruim 400 verschillende soorten haaien zijn. Haaien zijn roofvissen die vooral gewervelde dieren eten.

 

Haaienwetenschapper

De Haaienonderzoeker is een wetenschapper op het gebied van haaien. De Haaienonderzoeker doet onderzoek naar het leefgebied, de leefgewoonten en populatie. De Haaienonderzoeker onderzoekt alles wat met haaien te maken heeft. Zo kan de Haaienonderzoeker onderzoek doen naar de verschillende soorten of naar een specifieke soort. Hierdoor krijgt men meer inzicht in deze dieren, kan de kennis geïmplementeerd worden in de visserij en kan regelgeving opgesteld worden om deze dieren te beschermen. Het onderzoek is dus van groot belang.

Mensen vonden ons op: Job Haaienonderzoeker, Baan Haaienonderzoeker, Haaienonderzoeker Worden, Functie-eisen Haaienonderzoeker, Verantwoordelijkheden Haaienonderzoeker, Functieprofiel Haaienonderzoeker, Wat doet een Haaienonderzoeker, Werken als Haaienonderzoeker.

Haaienonderzoeker worden: Opleiding tot haaienonderzoeker

De Haaienonderzoeker heeft vaak een opleiding gevolgd op het gebied van dieren en natuur. Omdat het vaak om wetenschappelijk onderzoek gaat, zijn opleidingen zoals Toegepaste biologie (WO) en Biologie (WO) goed geschikt. Deze opleidingen duren vaak drie tot vijf jaar. Door een stage te volgen bij een onderzoekscentrum voor haaien kan specifieke ervaring over haaienonderzoek opgedaan worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Haaienonderzoeker, Haaienonderzoeker Worden, Opleidingsniveau Haaienonderzoeker, Scholing Haaienonderzoeker, Studie Haaienonderzoeker, Bijscholing Haaienonderzoeker, Omscholing Haaienonderzoeker.

Organisaties waar een haaienonderzoeker doorgaans werkzaam is

De Haaienonderzoeker werkt vaak voor een onderzoekscentrum. Dit onderzoekscentrum kan gericht zijn op haaien of op het algemenere natuur en dieren. De Haaienonderzoeker is daarmee meestal werkzaam in de non-profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Haaienonderzoeker, Haaienonderzoeker Worden, Opleidingsniveau Haaienonderzoeker, Scholing Haaienonderzoeker, Studie Haaienonderzoeker, Bijscholing Haaienonderzoeker, Omscholing Haaienonderzoeker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden haaienonderzoeker

Er is weinig informatie beschikbaar over het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Haaienonderzoeker.

Mensen vonden ons op: Salaris Haaienonderzoeker, Loon Haaienonderzoeker, Wat verdien je als Haaienonderzoeker, Salarisschaal Haaienonderzoeker, Salarisindicatie Haaienonderzoeker, Bonus Haaienonderzoeker, CAO Haaienonderzoeker, Brutoloon Haaienonderzoeker, Nettoloon Haaienonderzoeker, Vakantiedagen Haaienonderzoeker, Pensioen Haaienonderzoeker.

Competenties, skills & vaardigheden haaienonderzoeker

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Flexibiliteit
 • Ambitie
 • Doorzettingsvermogen
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Haaienonderzoeker, Vaardigheden Haaienonderzoeker, Attitude Haaienonderzoeker, Kwalificaties Haaienonderzoeker, Competentieprofiel Haaienonderzoeker.

Boeken voor het beroep haaienonderzoeker

Wil je meer weten over het beroep haaienonderzoeker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je haaienonderzoeker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken haaienonderzoeker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Haaienonderzoeker, Haaienonderzoeker ebooks, boek Haaienonderzoeker.

Persoonstypen haaienonderzoeker

De Haaienonderzoeker moet een ondernemende en zelfstandig werkende persoon zijn (Succesvolle werker). De Haaienonderzoeker moet alleen maar ook in teamverband goed kunnen werken. De Haaienonderzoeker moet nieuwsgierig zijn en beschikken over analytische vaardigheden (Levensgenieter).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Haaienonderzoeker, Karakter Haaienonderzoeker.

Netwerk haaienonderzoeker

De Haaienonderzoeker werkt vaak samen met ander (haaien)onderzoekers om zo tot het beste resultaat te komen. Daarnaast geeft de Haaienonderzoeker soms adviezen aan bijvoorbeeld de visserijsector en dierenbeschermingsorganisaties.

Mensen vonden ons op: Collega’s Haaienonderzoeker, Medewerkers Haaienonderzoeker.

Is het beroep haaienonderzoeker iets voor jou?

Zou je graag haaienonderzoeker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als haaienonderzoeker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Haaienonderzoeker, beroepskeuzetest Haaienonderzoeker, beroep Haaienonderzoeker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden haaienonderzoeker

Er is maar heel weinig vraag naar Haaienonderzoekers. Om door te kunnen breken moet je veel doorzettingsvermogen hebben en er geen bezwaar tegen hebben om in het buitenland aan de slag te gaan. Door hard te werken kan je doorgroeien tot een ervaren Haaienonderzoeker en onderzoeksteams leiden.

Arbeidsmarktperspectief score haaienonderzoeker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep haaienonderzoeker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Haaienonderzoeker, Promotie mogelijkheden Haaienonderzoeker, Carriere Haaienonderzoeker.

Solliciteren op de functie haaienonderzoeker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als haaienonderzoeker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor haaienonderzoeker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als haaienonderzoeker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Haaienonderzoeker, CV Haaienonderzoeker, sollicitatie Haaienonderzoeker.

Interviews met haaienonderzoeker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen haaienonderzoeker

Vacatures haaienonderzoeker

Op zoek naar een nieuwe baan als Haaienonderzoeker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Haaienonderzoeker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De haai is een imposant schepsel dat bij veel mensen ontzag oproept. De Haaienonderzoeker is gefascineerd door deze dieren en doet onderzoek naar zijn leefgewoonten, zwemroutes, populatie en leefgebieden. De Haaienonderzoeker is een wetenschapper die probeert steeds meer te weten te komen over de haai en dit in kaart te brengen.

Beoordeling Haaienonderzoeker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Haaienonderzoeker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Haaienonderzoeker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep