U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Loodsmedewerker

Loodsmedewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een loodsmedewerker? Lees de functieomschrijving.

De loodsmedewerker is verantwoordelijk voor de opbouw en de afbraak van pallets in de loods.

De loodsmedewerker werkt in een magazijn van een groothandel (bijvoorbeeld DHL). De loodsmedewerker is verantwoordelijk voor het lossen en het leveren van de vracht in de loods waarin hij werkzaam is. De vracht bestaat uit verschillende goederen. Naast het laden en lossen van de vracht controleert de loodsmedewerker of er niets beschadigd is, kijkt hij of de hoeveelheid van de levering klopt , scant hij pakketten en kijkt hij of de juiste goederen zijn geleverd. Vervolgens sorteert de loodsmedewerker de vracht en zet hij deze op de juiste plaats in het magazijn. 

Daarnaast is de loodsmedewerker verantwoordelijk voor het verzendklaar maken van orders en het bijhouden van de administratie (waaronder de hoeveelheid inkomende en uitgaande vracht). Ook stapelt hij de pallets en zet hij deze in de juiste schap, verzamelt hij goederen aan de hand van bestelbonnen en plaatst hij etiketten of labels op de goederen.

De loodsmedewerker weet daarnaast hoe hij een heftruck moet bedienen (en is hij in bezit van een heftruckcerticiaat). Met de heftruck kan hij de goederen in de voertuigen en de vrachtwagens.

Het beroep van loodsmedewerker is een fysiek zwaar beroep. Ook moet de loodsmedewerker het niet erg vinden om in ploegendienst te werken.

Mensen vonden ons op: Job Loodsmedewerker, Baan Loodsmedewerker, Loodsmedewerker Worden, Functie-eisen Loodsmedewerker, Verantwoordelijkheden Loodsmedewerker, Functieprofiel Loodsmedewerker, Wat doet een Loodsmedewerker, Werken als Loodsmedewerker.

Loodsmedewerker worden: Opleiding tot loodsmedewerker

Voor het beroep van loodsmedewerker kan de opleiding ''assistent logistiek medewerker'' of ''logistiek medewerker'' aan een MBO school worden gevolgd alhoewel een diploma niet altijd nodig is; de meeste bedrijven eisen alleen een VMBO diploma. Wel willen de meeste bedrijven dat de loodsmedewerker een heftruckcertificaat en een rijbewijs heeft behaald en moet de loodsmedewerker een bewijs van goed gedrag (VOG) kunnen afgeven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Loodsmedewerker, Loodsmedewerker Worden, Opleidingsniveau Loodsmedewerker, Scholing Loodsmedewerker, Studie Loodsmedewerker, Bijscholing Loodsmedewerker, Omscholing Loodsmedewerker.

Organisaties waar een loodsmedewerker doorgaans werkzaam is

De loodsmedewerker werkt profit in het magazijn van een groothandelsbedrijf. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Loodsmedewerker, Loodsmedewerker Worden, Opleidingsniveau Loodsmedewerker, Scholing Loodsmedewerker, Studie Loodsmedewerker, Bijscholing Loodsmedewerker, Omscholing Loodsmedewerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden loodsmedewerker

De loodsmedewerker verdient tussen de €10,- en €11,- bruto per uur, afhankelijk van de leeftijd en ervaring. De loodsmedewerker verdient gemiddeld tussen de €1750,- en €2500,- per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Loodsmedewerker, Loon Loodsmedewerker, Wat verdien je als Loodsmedewerker, Salarisschaal Loodsmedewerker, Salarisindicatie Loodsmedewerker, Bonus Loodsmedewerker, CAO Loodsmedewerker, Brutoloon Loodsmedewerker, Nettoloon Loodsmedewerker, Vakantiedagen Loodsmedewerker, Pensioen Loodsmedewerker.

Competenties, skills & vaardigheden loodsmedewerker

 • Samenwerken
 • Flexibiliteit
 • Stressbestendigheid
 • Doorzettingsvermogen
 • Zelfsturing
 • Inzicht in omgeving
 • Fysiek in goede staat
Mensen vonden ons op: Kennis Loodsmedewerker, Vaardigheden Loodsmedewerker, Attitude Loodsmedewerker, Kwalificaties Loodsmedewerker, Competentieprofiel Loodsmedewerker.

Boeken voor het beroep loodsmedewerker

Wil je meer weten over het beroep loodsmedewerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je loodsmedewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken loodsmedewerker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Loodsmedewerker, Loodsmedewerker ebooks, boek Loodsmedewerker.

Persoonstypen loodsmedewerker

De loodsmedewerker moet goed op details van de goederen letten en is verantwoordelijk voor de administratie. Daarom is het belangrijk dat de loodsmedewerker een goede waarnemer is.

Daarnaast is het beroep van loodsmedewerker een fysiek zwaar beroep en moet de loodsmedewerker daarom over veel doorzettingsvermogen en zelfsturing beschikken. De goederen moeten op de juiste plek worden geplaatst en er moet zorgvuldig met de heftruck worden gewerkt daarom moet de loodsmedewerker ook een succesvolle werker zijn.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Loodsmedewerker, Karakter Loodsmedewerker.

Netwerk loodsmedewerker

Het netwerk van de loodsmedewerker bestaat uit zijn collega loodsmedewerkers en de leidinggevende in het bedrijf waarin hij werkt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Loodsmedewerker, Medewerkers Loodsmedewerker.

Is het beroep loodsmedewerker iets voor jou?

Zou je graag loodsmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als loodsmedewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Loodsmedewerker, beroepskeuzetest Loodsmedewerker, beroep Loodsmedewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden loodsmedewerker

Het arbeidsmarktperspectief voor de loodsmedewerker is gemiddeld. Er is vrijwel altijd werkgelegenheid voor de loodsmedewerker.

Arbeidsmarktperspectief score loodsmedewerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep loodsmedewerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Loodsmedewerker, Promotie mogelijkheden Loodsmedewerker, Carriere Loodsmedewerker.

Solliciteren op de functie loodsmedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als loodsmedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor loodsmedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als loodsmedewerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Loodsmedewerker, CV Loodsmedewerker, sollicitatie Loodsmedewerker.

Interviews met loodsmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen loodsmedewerker

Vacatures loodsmedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Loodsmedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Loodsmedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De loodsmedewerker is verantwoordelijk voor de opbouw en de afbraak van pallets in de loods. De loodsmedewerker werkt in een magazijn van een groothandel (bijvoorbeeld DHL). De loodsmedewerker is verantwoordelijk voor het lossen en het leveren van de vracht in de loods waarin hij werkzaam is.

Beoordeling Loodsmedewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Loodsmedewerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Loodsmedewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep