Loodsmedewerker Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Loodsmedewerker worden: Opleidingen tot Loodsmedewerker

Wil je Loodsmedewerker worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Loodsmedewerker, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Loodsmedewerker.

Hoe word je een Loodsmedewerker? 

Voor het beroep van loodsmedewerker kan de opleiding ''assistent logistiek medewerker'' of ''logistiek medewerker'' aan een MBO school worden gevolgd alhoewel een diploma niet altijd nodig is; de meeste bedrijven eisen alleen een VMBO diploma. Wel willen de meeste bedrijven dat de loodsmedewerker een heftruckcertificaat en een rijbewijs heeft behaald en moet de loodsmedewerker een bewijs van goed gedrag (VOG) kunnen afgeven.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Loodsmedewerker

Er zijn geen opleidingen Loodsmedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Loodsmedewerker in werkt

Bekijk meer opleidingen Transport & Logistiek

Is het verstandig om Loodsmedewerker te worden?

Voordat je aan een opleiding Loodsmedewerker begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Loodsmedewerker worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Loodsmedewerker?

Het arbeidsmarktperspectief voor de loodsmedewerker is gemiddeld. Er is vrijwel altijd werkgelegenheid voor de loodsmedewerker.

De actuele kans op werk voor een Loodsmedewerker

Het beroep Loodsmedewerker is onderdeel van de beroepsfamilie Magazijn- en expeditiemedewerkers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Magazijn- en expeditiemedewerkers is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

77

Baankans Loodsmedewerker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Loodsmedewerker

Als je je wilt omscholen tot Loodsmedewerker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Loodsmedewerker door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Loodsmedewerker zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Loodsmedewerker

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Loodsmedewerker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Loodsmedewerker

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Loodsmedewerker

Als je Loodsmedewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Loodsmedewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Loodsmedewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Loodsmedewerker?

Competenties en Vaardigheden Loodsmedewerker

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Loodsmedewerker nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Loodsmedewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Loodsmedewerker

Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Loodsmedewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Loodsmedewerker. Als Loodsmedewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Loodsmedewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Loodsmedewerker

Vakkennis voor een Loodsmedewerker

Het is voor een Loodsmedewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Loodsmedewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Loodsmedewerker


Werkervaring Loodsmedewerker

Het is voor een startend Loodsmedewerker die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Loodsmedewerker is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Loodsmedewerker, maar iets anders?

Is een opleiding Loodsmedewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Loodsmedewerker te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Loodsmedewerker te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Loodsmedewerker te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Loodsmedewerker te worden?

Zou je graag Loodsmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Loodsmedewerker voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar