Loodsmedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Loodsmedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep loodsmedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je loodsmedewerker wordt.

 

Wat is een Loodsmedewerker?

De loodsmedewerker is verantwoordelijk voor de opbouw en de afbraak van pallets in de loods.

De loodsmedewerker werkt in een magazijn van een groothandel (bijvoorbeeld DHL). De loodsmedewerker is verantwoordelijk voor het lossen en het leveren van de vracht in de loods waarin hij werkzaam is. De vracht bestaat uit verschillende goederen. Naast het laden en lossen van de vracht controleert de loodsmedewerker of er niets beschadigd is, kijkt hij of de hoeveelheid van de levering klopt , scant hij pakketten en kijkt hij of de juiste goederen zijn geleverd. Vervolgens sorteert de loodsmedewerker de vracht en zet hij deze op de juiste plaats in het magazijn. 

Daarnaast is de loodsmedewerker verantwoordelijk voor het verzendklaar maken van orders en het bijhouden van de administratie (waaronder de hoeveelheid inkomende en uitgaande vracht). Ook stapelt hij de pallets en zet hij deze in de juiste schap, verzamelt hij goederen aan de hand van bestelbonnen en plaatst hij etiketten of labels op de goederen.

De loodsmedewerker weet daarnaast hoe hij een heftruck moet bedienen (en is hij in bezit van een heftruckcerticiaat). Met de heftruck kan hij de goederen in de voertuigen en de vrachtwagens.

Het beroep van loodsmedewerker is een fysiek zwaar beroep. Ook moet de loodsmedewerker het niet erg vinden om in ploegendienst te werken.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Loodsmedewerker?

Werk je al als Loodsmedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Loodsmedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Loodsmedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Loodsmedewerker in één oogopslag

Netwerk:

  • Collega's
  • Groothandel

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1750 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

154


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Loodsmedewerker

Wat verdient een Loodsmedewerker?

De loodsmedewerker verdient tussen de €10,- en €11,- bruto per uur, afhankelijk van de leeftijd en ervaring. De loodsmedewerker verdient gemiddeld tussen de €1750,- en €2500,- per maand.

Salarisschaal Loodsmedewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Loodsmedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Loodsmedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Loodsmedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Loodsmedewerker vacatures

Vacature Loodsmedewerker
Olympia
Bedrijfsomschrijving Deze opdrachtgever is expert in de warehousing, en export van verschillende producten. Zij zijn de tussenpersoon van verschillende leveranciers en hebben geen eigen producten in beheer. Dit bedrijf is …
Vacature Loodsmedewerker avonddienst
Olympia
Bedrijfsomschrijving Onze opdrachtgever biedt diverse diensten op het gebied van transport, logistiek, warehousing en value added services. Ze zijn met zo'n 400 medewerkers gevestigd in Blerick (Venlo). De organisatie kenmerkt …
Vacature Loodsmedewerker Nacht Parttime
Olympia
Bedrijfsomschrijving Via Olympia kom je te werken in de loods van UPS in Utrecht. Deze logistieke dienstverlener zorgt ervoor dat pakketjes goed, veilig en op tijd worden geleverd op de …
Vacature Loodsmedewerker / Heftruckchauffeur
Olympia
Bedrijfsomschrijving In januari 2017 betrok onze opdrachtgever haar nieuw gebouwde pand in Oosterhout (NB). Bij de bouw van het pand werd reeds rekening gehouden met de hoge veiligheidsstandaarden van de …
Vacature Loodsmedewerker
CCKX Europe B.V.
Heb jij ervaring in de techniek of logistiek en lijkt het je leuk om als Loodsmedewerker aan de slag te gaan bij CCKX Europe? Dan heb je wellicht interesse in …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Loodsmedewerker

Wat zijn de baankansen voor een Loodsmedewerker?

Het arbeidsmarktperspectief voor de loodsmedewerker is gemiddeld. Er is vrijwel altijd werkgelegenheid voor de loodsmedewerker.

De actuele kans op werk voor een Loodsmedewerker

Het beroep Loodsmedewerker is onderdeel van de beroepsfamilie Magazijn- en expeditiemedewerkers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Magazijn- en expeditiemedewerkers is in de huidige periode redelijk

Huidige aantal vacatures

154

Baankans Loodsmedewerker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Loodsmedewerker worden: Opleidingen tot Loodsmedewerker

Wil je Loodsmedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Loodsmedewerker.

Hoe word je een Loodsmedewerker? 

Voor het beroep van loodsmedewerker kan de opleiding ''assistent logistiek medewerker'' of ''logistiek medewerker'' aan een MBO school worden gevolgd alhoewel een diploma niet altijd nodig is; de meeste bedrijven eisen alleen een VMBO diploma. Wel willen de meeste bedrijven dat de loodsmedewerker een heftruckcertificaat en een rijbewijs heeft behaald en moet de loodsmedewerker een bewijs van goed gedrag (VOG) kunnen afgeven.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Loodsmedewerker

Er zijn geen opleidingen Loodsmedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Loodsmedewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Transport & Logistiek

Omscholen tot Loodsmedewerker

Als je je wilt omscholen tot Loodsmedewerker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Loodsmedewerker zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Loodsmedewerker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Loodsmedewerker

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Loodsmedewerker

Als je Loodsmedewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Loodsmedewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Loodsmedewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Loodsmedewerker?

Competenties en Vaardigheden Loodsmedewerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Loodsmedewerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Loodsmedewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Loodsmedewerker

Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Loodsmedewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Loodsmedewerker. Als Loodsmedewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Loodsmedewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Loodsmedewerker

Vakkennis voor een Loodsmedewerker

Het is voor een Loodsmedewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Loodsmedewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Loodsmedewerker


Werkervaring Loodsmedewerker

Het is voor een startend Loodsmedewerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Loodsmedewerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Loodsmedewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Loodsmedewerker

Met wie werkt een Loodsmedewerker samen? 

Het netwerk van de loodsmedewerker bestaat uit zijn collega loodsmedewerkers en de leidinggevende in het bedrijf waarin hij werkt.


  • Collega's
  • Groothandel
Loodsmedewerker


Organisaties waar een Loodsmedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Loodsmedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Loodsmedewerker?

De loodsmedewerker werkt profit in het magazijn van een groothandelsbedrijf. 

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Loodsmedewerker

Waar kun je het beste werken als Loodsmedewerker? Hieronder vind je de best door de Loodsmedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Loodsmedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Loodsmedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Loodsmedewerker.

Welke competenties heeft een Loodsmedewerker nodig?

Een Loodsmedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Loodsmedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Loodsmedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Loodsmedewerker nodig? 

De loodsmedewerker moet goed op details van de goederen letten en is verantwoordelijk voor de administratie. Daarom is het belangrijk dat de loodsmedewerker een goede waarnemer is.

Daarnaast is het beroep van loodsmedewerker een fysiek zwaar beroep en moet de loodsmedewerker daarom over veel doorzettingsvermogen en zelfsturing beschikken. De goederen moeten op de juiste plek worden geplaatst en er moet zorgvuldig met de heftruck worden gewerkt daarom moet de loodsmedewerker ook een succesvolle werker zijn.

Bekijk de persoonstypen voor Loodsmedewerker


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Loodsmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Loodsmedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Loodsmedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Loodsmedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Loodsmedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Loodsmedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Loodsmedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Loodsmedewerker iets voor je?

Zou je graag Loodsmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Loodsmedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Loodsmedewerker?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Loodsmedewerker

Vacature Loodsmedewerker TU
Olympia
Bedrijfsomschrijving Jij gaat werken in een gezellig team bij de Technische Unie in Hengelo. De Technische Unie is een bekende groothandel in technische installatiematerialen voor de bouw, installatie en industrie. …
Vacature Loodsmedewerker nacht
Olympia
Bedrijfsomschrijving Naast het feit dat je een echt nachtmens bent bij jij:Per direct beschikbaar van maandag t/m vrijdagBeschik jij over een echte hands-on mentaliteitBeheers je de Nederlandse taalIn het bezit …
Vacature Loodsmedewerker Botlek Rotterdam
Manpower
Over de functie Wil jij ervaring opdoen in de logistiek? Of heb jij al ervaring maar wil jij deze uitbreiden? Als loodsmedewerker heb een jij verantwoordelijke en veelzijdige baan in …
Vacature Loodsmedewerker ochtend UPS Apeldoorn
Manpower
Over de functie Jij wilt overdag vrijheid om bijvoorbeeld aan je studie te zitten of één van jouw andere hobby’s te beoefenen. Wij bieden: een flexibele en uitdagende baan met …
Vacature Loodsmedewerker nachtdienst UPS Eindhoven
Manpower
Over de functie Ben jij graag druk in de weer tijdens je werkdag? Ga dan aan de slag als loodsmedewerker bij UPS in Eindhoven! Hier ben je lekker fysiek bezig …

Actuele blogposts


reacties op Loodsmedewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar