U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Straatmanager

Straatmanager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een straatmanager? Lees de functieomschrijving.

De Straatmanager houdt zich bezig met straatmanagement. Straten die net buiten de kern van een winkelgebied liggen, bieden vaak een authentieke sfeer die voor de plaats belangrijk zijn. De straten hebben een grote binding met de buurt en hebben een breed aanbod van diverse ondernemers.

 

Betrokkenheid

Straatmanagement is gericht op het duurzaam verbeteren van het economisch functioneren van een gebied. De Straatmanager zorgt ervoor dat bezoekers en het winkelend publiek zich fijn voelen in het gebied en prettig kunnen winkelen. Ook zorgt de Straatmanager voor de ondernemers in het gebied. Zo is de Straatmanager vaak de schakel tussen de ondernemers en de gemeentelijk organisatie en heeft de Straatmanager contact met de ondernemersvereniging. De Straatmanager probeert de knelpunten in het gebied op te sporen en de problemen op te lossen.

 

Projectbasis

De Straatmanager werkt meestal op projectbasis. Het doel van het werk van de Straatmanager is zichzelf overbodig maken. De straat moet uiteindelijk weer zelf gezond kunnen functioneren, de knelpunten moeten zijn opgelost en de ondernemers moeten op eigen benen kunnen staan. Op dit punt verschilt het werk van de Straatmanager ten opzichte van de binnenstadsmanager of centrummanager. Dit zijn vaak vaste functies.

 

Wisselende invulling

Winkelgebieden en straten hebben met verschillende partijen te maken. Er zijn winkelpanden, de winkelinrichting en de buitenruimte. Verschillende partijen waaronder de gemeente en ondernemers zijn hiervoor verantwoordelijk. De Straatmanager kan door al deze partijen ingeschakeld worden. De invulling van de werkzaamheden is daarmee afhankelijk van de partij waar de Straatmanager voor werkt en ook het takenpakket wisselt afhankelijk van wat de Straatmanager wil bereiken.

Mensen vonden ons op: Job Straatmanager, Baan Straatmanager, Straatmanager Worden, Functie-eisen Straatmanager, Verantwoordelijkheden Straatmanager, Functieprofiel Straatmanager, Wat doet een Straatmanager, Werken als Straatmanager.

Straatmanager worden: Opleiding tot straatmanager

De Straatmanager heeft meestal een opleiding op het gebied van bedrijfskunde, economie of ondernemerschap gevolgd. Hierin zijn diverse opleidingen op verschillende niveau’s mogelijk. Deze opleidingen duren gemiddeld tussen de twee en vier jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Straatmanager, Straatmanager Worden, Opleidingsniveau Straatmanager, Scholing Straatmanager, Studie Straatmanager, Bijscholing Straatmanager, Omscholing Straatmanager.

Organisaties waar een straatmanager doorgaans werkzaam is

De Straatmanager werkt vaak in dienst van de gemeente of van een ondernemer of ondernemersvereniging. De Straatmanager werkt meestal in de non-profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Straatmanager, Straatmanager Worden, Opleidingsniveau Straatmanager, Scholing Straatmanager, Studie Straatmanager, Bijscholing Straatmanager, Omscholing Straatmanager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden straatmanager

Het salaris van de Straatmanager is afhankelijk van de organisatie waar de Straatmanager voor werkt en het aantal uren dat de Straatmanager zich in gaat zetten voor het project. Er is om deze reden maar weinig informatie bekend over het salaris van de Straatmanager.

Mensen vonden ons op: Salaris Straatmanager, Loon Straatmanager, Wat verdien je als Straatmanager, Salarisschaal Straatmanager, Salarisindicatie Straatmanager, Bonus Straatmanager, CAO Straatmanager, Brutoloon Straatmanager, Nettoloon Straatmanager, Vakantiedagen Straatmanager, Pensioen Straatmanager.

Competenties, skills & vaardigheden straatmanager

 • Analytisch
 • Ondernemerschap
 • Netwerken
 • Doorzettingsvermogen
 • Financieel bewustzijn
 • Plannen en organiseren
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Straatmanager, Vaardigheden Straatmanager, Attitude Straatmanager, Kwalificaties Straatmanager, Competentieprofiel Straatmanager.

Boeken voor het beroep straatmanager

Wil je meer weten over het beroep straatmanager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je straatmanager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken straatmanager te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Straatmanager, Straatmanager ebooks, boek Straatmanager.

Persoonstypen straatmanager

De Straatmanager moet het gebied kunnen overzien, zien waar de knelpunten liggen en waar de kansen liggen. De Straatmanager moet dit kunnen analyseren en op zoek gaan naar manieren om hier aan te werken (Waarnemer). Daarnaast moet de Straatmanager ook hard werken, zelfstandig te werk kunnen gaan en doelgericht ingesteld zijn (Succesvolle werker). De Straatmanager moet aan de behoeften en wensen van verschillende partijen kunnen voldoen en uiteindelijk zorgen dat hij of zij zelf overbodig is.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Straatmanager, Karakter Straatmanager.

Netwerk straatmanager

De Straatmanager werkt zelfstandig, maar heeft wel veel contact met de gemeentelijke organisatie, ondernemers en de ondernemersvereniging. Daarnaast zal de Straatmanager ook de wensen en behoeften van het winkelend publiek willen peilen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Straatmanager, Medewerkers Straatmanager.

Is het beroep straatmanager iets voor jou?

Zou je graag straatmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als straatmanager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Straatmanager, beroepskeuzetest Straatmanager, beroep Straatmanager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden straatmanager

Er is weinig vraag naar Straatmanagers. Niet alle steden hebben straatmanagers in dienst en het werk is meestal op projectbasis. Door projecten goed af te ronden kan de Straatmanager doorgroeien naar grotere projecten.

Arbeidsmarktperspectief score straatmanager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep straatmanager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Straatmanager, Promotie mogelijkheden Straatmanager, Carriere Straatmanager.

Solliciteren op de functie straatmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als straatmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor straatmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als straatmanager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Straatmanager, CV Straatmanager, sollicitatie Straatmanager.

Interviews met straatmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen straatmanager

Vacatures straatmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Straatmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Straatmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Straatmanager houdt zich bezig met straatmanagement. Straten die net buiten de kern van een winkelgebied liggen, bieden vaak een authentieke sfeer die voor de plaats belangrijk zijn. De straten hebben een grote binding met de buurt en hebben een breed aanbod van diverse ondernemers.

Beoordeling Straatmanager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Straatmanager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Straatmanager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep