U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Virusbestrijder

Virusbestrijder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een virusbestrijder? Lees de functieomschrijving.

Een virusbestrijder is doorgaans een medewerker van een bedrijf dat zich specialiseert in de beveiliging van computersystemen en -netwerken. Hierbij valt te denken aan de leveraars van virusscanners en spamfilters, maar ook aan bedrijven die hun expertise verkopen aan andere bedrijven of overheidsinstellingen om voor digitale veiligheid te zorgen. Doordat tegenwoordig veel bedrijven computers gebruiken om hun informatie op te slaan wordt de rol van de virusbestrijder, de digitale beveiliger (of veiligheidsadviseur), steeds groter. Virusbestrijder is op zich dus niet een afgebakend beroep, maar er zijn bij de betreffende bedrijven natuurlijk wel medewerkers wiens taken zich beperken tot het bestrijden van virussen, bijvoorbeeld door het bouwen en/of verbeteren van virusscanners of het ontwerpen van een virusbestendig systeem.

Mensen vonden ons op: Job Virusbestrijder, Baan Virusbestrijder, Virusbestrijder Worden, Functie-eisen Virusbestrijder, Verantwoordelijkheden Virusbestrijder, Functieprofiel Virusbestrijder, Wat doet een Virusbestrijder, Werken als Virusbestrijder.

Virusbestrijder worden: Opleiding tot virusbestrijder

Omdat er geen duidelijk afgebakend beroep van virusbestrijder is, is er ook geen specifieke opleiding voor. Voor een passende opleiding komen de opleidingen ICT en Informatica/informatiekunde (MBO, HBO en WO) het meest in aanmerking, deze leren je over ICT-veiligheid, programmeren en andere dingen die relevant zijn voor het werk.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Virusbestrijder, Virusbestrijder Worden, Opleidingsniveau Virusbestrijder, Scholing Virusbestrijder, Studie Virusbestrijder, Bijscholing Virusbestrijder, Omscholing Virusbestrijder.

Organisaties waar een virusbestrijder doorgaans werkzaam is

Veel virusbestrijders werken voor grote bedrijven die hun diensten leveren aan andere grote bedrijven, of voor grote bedrijven die hun eigen ICT-tak hebben. Veel bedrijven die hun diensten leveren aan anderen gaan langdurig in zee met vaste klanten, vaak grote softwarebedrijven, en worden hier soms ook door overgenomen (bijvoorbeeld het Amerikaanse Sybari, dat eerst samenwerkte met Microsoft en daar vervolgens door overgenomen werd). Ook kunnen virusbestrijders actief zijn in middelgrote of kleine bedrijven (minder dan 100 medewerkers). Hoewel deze bedrijven soms werken in dienst van de overheid zullen virusbestrijders in bijna alle gevallen werkzaam zijn in winstgerichte organisaties.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Virusbestrijder, Virusbestrijder Worden, Opleidingsniveau Virusbestrijder, Scholing Virusbestrijder, Studie Virusbestrijder, Bijscholing Virusbestrijder, Omscholing Virusbestrijder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden virusbestrijder

Wat je met het werk van virusbestrijder verdient is moeilijk in te schatten, vooral doordat er een grote kans bestaat dat je in het buitenland zult werken, maar ook doordat er het “marktconforme” salaris afgestemd zal moeten worden op functies die misschien wel heel andere bezigheden inhouden. Een software-ontwikkelaar verdient in Nederland minimaal 1400, maximaal 4400 per maand, met een gemiddeld startsalaris van rond de 2200. Het salaris van een virusbestrijder in Nederland zal daar dus enigszins mee overeenkomen. Wanneer je echter je diensten verleent aan een middelgroot of klein bedrijf, en je mogelijk alleen werkt, is het mogelijk om meer te vragen of te krijgen voor een bepaalde expertise waar het bedrijf veel aan heeft.

Mensen vonden ons op: Salaris Virusbestrijder, Loon Virusbestrijder, Wat verdien je als Virusbestrijder, Salarisschaal Virusbestrijder, Salarisindicatie Virusbestrijder, Bonus Virusbestrijder, CAO Virusbestrijder, Brutoloon Virusbestrijder, Nettoloon Virusbestrijder, Vakantiedagen Virusbestrijder, Pensioen Virusbestrijder.

Competenties, skills & vaardigheden virusbestrijder

 • Analytisch
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Virusbestrijder, Vaardigheden Virusbestrijder, Attitude Virusbestrijder, Kwalificaties Virusbestrijder, Competentieprofiel Virusbestrijder.

Boeken voor het beroep virusbestrijder

Wil je meer weten over het beroep virusbestrijder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je virusbestrijder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken virusbestrijder te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Virusbestrijder, Virusbestrijder ebooks, boek Virusbestrijder.

Persoonstypen virusbestrijder

Het beroep van virusbestrijder houdt in de meeste gevallen technisch werk in, waarbij grote hoeveelheden informatie voorbij komen. Een onderzoekend, leergierig karakter (het persoonstype Waarnemer) is dus het eerste wat van pas zal komen bij het werk. Daarnaast hebben de werkzaamheden vaak een duidelijk afgebakend doel, waar vervolgens zo efficiënt mogelijk naartoe gewerkt dient te worden. Ook het persoonstype Succesvolle werker is dus van toepassing op dit beroep.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Virusbestrijder, Karakter Virusbestrijder.

Netwerk virusbestrijder

Virusbestrijders die werken in een groot bedrijf zullen een breed netwerk kunnen opbouwen, doordat ze in aanraking komen met allerlei soorten programmeurs, software-ontwikkelaars, data-analisten/informatie-analisten, systeemontwerpers en ga zo maar door. Virusbestrijders die werken voor een klein of middelgroot bedrijf zullen dit vaak mislopen, doordat ze in kleine teams, mogelijk zelfs alleen werken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Virusbestrijder, Medewerkers Virusbestrijder.

Is het beroep virusbestrijder iets voor jou?

Zou je graag virusbestrijder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als virusbestrijder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Virusbestrijder, beroepskeuzetest Virusbestrijder, beroep Virusbestrijder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden virusbestrijder

Betreffende het arbeidsmarktperspectief van iemand met een opleiding als hierboven genoemd moet wel opgemerkt worden dat er in Nederland weinig bedrijven zitten die zich bezighouden met digitale veiligheid, en mogelijk is het elders in Europa ook niet makkelijk om aan een baan te komen. Enkele bekende bedrijven in dit vakgebied zijn gevestigd in de Verenigde Staten, maar sommige bedrijven besteden hun ICT ook uit aan bedrijven in Azië, voornamelijk India, of Zuid-Afrika. Het kan desondanks wel zo zijn dat een open sollicitatie naar een middelgroot of klein Nederlands bedrijf wonderen doet. Er ontstaat namelijk wel steeds meer bewustzijn dat digitale veiligheid echt een issue is.

Arbeidsmarktperspectief score virusbestrijder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep virusbestrijder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Virusbestrijder, Promotie mogelijkheden Virusbestrijder, Carriere Virusbestrijder.

Solliciteren op de functie virusbestrijder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als virusbestrijder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor virusbestrijder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als virusbestrijder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Virusbestrijder, CV Virusbestrijder, sollicitatie Virusbestrijder.

Interviews met virusbestrijder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen virusbestrijder

Vacatures virusbestrijder

Op zoek naar een nieuwe baan als Virusbestrijder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Virusbestrijder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een virusbestrijder is doorgaans een medewerker van een bedrijf dat zich specialiseert in de beveiliging van computersystemen en -netwerken. Hierbij valt te denken aan de leveraars van virusscanners en spamfilters, maar ook aan bedrijven die hun expertise verkopen aan andere bedrijven of overheidsinstellingen om voor digitale veiligheid te zorgen. Doordat tegenwoordig veel bedrijven computers gebruiken om hun informatie op te slaan wordt de rol van de virusbestrijder, de digitale beveiliger (of veiligheidsadviseur), steeds groter.

Beoordeling Virusbestrijder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Virusbestrijder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Virusbestrijder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep