Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep beleidsmedewerker informatiebeveiliging. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je beleidsmedewerker informatiebeveiliging wordt.

 

Wat is een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging?

De Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, ook bekend als 'Information Security Officer', wordt werkzaam op het tactische of strategische niveau binnen een organisatie. Dit houdt in dat hij/zij binnen het middelhoge tot hoge beleidsniveau werkzaam zal zijn en dus enerzijds zal overleggen over Informatiebeveiligingsvraagstukken met leidinggevenden en informatiebeveiligingscollega's en anderzijds het afgesproken beleid zal pogen uit te voeren door de kennis erover te verspreiden door de organisatie heen.

De werkzaamheden van de Information Security Officer beslaan het uitvoeren van de informatiebeveiligingsafspraken van de 'Chief Information Security Officers' met het hoogste management. Praktisch betekent dit dat er zowel op digitale als fysieke wijze verantwoordelijkheid wordt gedragen voor de veiligheid van de informatie binnen organisatie. Zo dienen er sloten te zijn geplaatst op vitale ruimtes en zo is het noodzakelijk om aan de gangbare ICT-beveiligingseisen te voldoen. Tevens werkt de Information Security Officer samen met de 'Chiefs' tijdens het opstellen van het veiligheidsbeleid. Hierbij valt te denken aan het maken van risico-analyses, het opstellen van security-ontdekkende systemen, het opstellen van minimum veiligheidseisen en het digitaal rechercheren.

De Beleidsmedewerker dient te beschikken over een goede mentale gezondheid, aangezien hij/zij er zorg voor draagt dat de informatiesystemen van de organisatie waarvoor hij/zij werkt veilig zijn, om zodoende voortijdig problemen en gevaren te kunnen signaleren. Fysiek gezien, hoeft de werknemer niet te beschikken over een 'top conditie', aangezien de werkzaamheden vooral 'binnen' en 'achter het bureau' zullen zijn.Wil je werken als Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging?

Werk je al als Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega Beleidsmedewerkers Informatiebeveiliging
 • Collega Beleidsmedewerkers
 • Leidinggevenden
 • Praktische Beveiligingsmedewerkers
 • De Dreiging

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3250 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

18


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Wat verdient een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging?

Primair: De Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging zal zo'n 3250,- tot 5000,- euro Bruto per maand verdienen. Het precieze bedrag is afhankelijk van de leeftijd, werkervaring en kwaliteit van de medewerker.

Secundair: Naast het salaris kan de Information Security Officer rekenen op acht procent vakantieloon, een dertiende maand en afhankelijk van de individuele afspraken een collectieve ziektekostenverzekering, een pensioen, reiskostenvergoeding, ouderschapsverlof en verschillende ATV- en vakantiedagen.

Aangezien de Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging voor een diverse groep organisaties werkzaam kan worden en omdat de medewerker in het hogere management zal gaan werken, bestaat er geen vaste bundel universele arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Op zoek naar een nieuwe baan als Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging vacatures

Vacature Technical Information Security Officer
Randstad Global
the world around us We live in extraordinary times. Technology, society, the job market - they’re all rapidly advancing, and opening up previously unimagined opportunities. With innovation driving the world …
Vacature Chief Information Security Officer (CISO)
iSense
Bedrijfsomschrijving Als Informatiebeveiliging adviseur kom je te werken binnen een bekende organisatie met een groot maatschappelijk belang. Iedereen in Nederland is bekend met deze organisatie. Je krijgt hier te maken …
Vacature Chief Information Security Officer (CISO)
Werkorganisatie Duivenvoorde
Chief information security officer (CISO) Wassenaar, 36 uur per week Wat ga je doen? Als CISO definieer je het informatiebeveiligingsbeleid en organiseer en stuur je de informatiebeveiliging van de organisaties …
Vacature Chief information security officer | Den Haag
Het CAK Den Haag
Vacature Security Officer - Wat ga je precies doen? Als chief information security officer creëer je bewustzijn en betrokkenheid binnen de organisatie op het brede terrein van informatiebeveiliging. Dit doe …
Vacature Information Security Officer - Enschede
CAPE Groep
Weet jij de wereld van risico's en normen rondom informatiebeveiliging te vertalen naar pragmatische en effectieve oplossingen bij een dynamisch en snelgroeiend bedrijf? Dan zoeken we jou! Of je het …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Wat zijn de baankansen voor een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging?

De Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging kan na afloop van zijn/haar huidige contract een verlenging krijgen bij de huidige werkgever. Tevens is het mogelijk om bij een andere organisatie in dezelfde hoedanigheid werkzaam te worden.

Tevens heeft de Information Security Officer de mogelijkheid om door te groeien naar hogere informatiebeveiligingsfuncties. Hierbij valt te denken aan de 'Chief Information Security Officer', waarbij men leiding zal geven aan een groep Information Security Officers en waar dus ook een grotere verantwoordelijkheid bij zal komen kijken. Daarnaast is het mogelijk om op hetzelfde niveau een andere taak uit te gaan oefenen, bijvoorbeeld als Ethisch Hacker of Informatiebeveiligings penetratie tester. Daar waar de Beleidsmedewerker vooral aansturing geeft, zijn deze medewerkers meer bezig met het praktisch voorkomen en bestrijden van bedreigingen van de informatie processen.

De actuele kans op werk voor een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Het beroep Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging is onderdeel van de beroepsfamilie Securityspecialisten ICT. De kans op werk voor de beroepsfamilie Securityspecialisten ICT is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

18

Baankans Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging worden: Opleidingen tot Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Wil je Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging.

Hoe word je een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging? 

Om Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging te worden, dient men te beschikken over een post-HBO-diploma IT Security Management. Binnen deze sector kan er gekozen worden voor verschillende specialisaties, bijvoorbeeld Ethisch Hacken of Beveiligingspenetratie of Information Security Management.

Om toegelaten te worden tot deze opleidingen zal men dienen te beschikken over een HBO/WO-diploma in een relevante richting. Afhankelijk van de onderwijsorganisatie zal er bepaald worden welke vooropleidingen als relevant worden geacht. Doorgaans worden opleidingen in de ICT en beveiliging geaccepteerd.

De opleiding zal zo'n 16 weken in beslag nemen en is part-time te volgen, waardoor het erg aantrekkelijk is voor personen die binnen hun organisatie door willen groeien naar een functie als Information Security Officer of voor personen die na hun HBO nog een korte specialisatie willen volgen.

Tijdens de opleiding wordt er ingegaan op praktische situaties, ondersteunt door relevante theoriëen. Zaken die aan bod komen lopen uiteen van het ontwikkelen van informatiebeveiliging en het opstellen van risico-analyses tot het adviseren van het management over veiligheidsgerelateerde zaken.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Er zijn geen opleidingen Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging in werkt

Bekijk alle opleidingen ICT

Omscholen of doorgroeien tot Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Als je Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging?

Competenties en Vaardigheden Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging. Als Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging:


zie volledige beschrijving persoonstype Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Vakkennis voor een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Het is voor een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging


Werkervaring Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Het is voor een startend Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Met wie werkt een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging samen? 

Intern: De Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging komt tijdens zijn/haar werkzaamheden in contact met zijn/haar directe collega's die belast zijn met een zelfde soort takenpakket. (Dit geldt voor de grote organisaties, aangezien kleinere organisaties vaak al genoeg hebben aan één Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging.) Dit contact zal bestaan uit het overleggen van de werkstrategie, het analyseren van mogelijke gevaren en het bespreken van andere relevante zaken. Daarnaast zal er contact zijn met leidinggevenden en andere Beleidsmedewerkers. Dit contact zal variëren van adviesverlening over het vakgebied tot het doornemen van beleidsbeslissingen. Tot slot zal er intern contact zijn met  de praktische beveiligingsmedewerkers, zoals de Ethische Hackers, Beveiligingspenetratie-testers en systeembeheerders. (Indien deze aanwezig zijn).


 • Collega Beleidsmedewerkers Informatiebeveiliging
 • Collega Beleidsmedewerkers
 • Leidinggevenden
 • Praktische Beveiligingsmedewerkers
 • De Dreiging
Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging


Organisaties waar een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging meestal werkt.

Waar werkt een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging?

De Beleidsmedewerker informatiebeveiliging kan bij zowel profit als non-profit organisaties werkzaam worden. Zijn/haar takenpakket, de aansturing van, en controle over, de informatiebeveiliging, is universeel: zowel binnen de profit als non-profit kanten van de Informatiebeveiliging zullen er een zelfde soort werkzaamheden worden verricht.

De organisaties waar voor gewerkt kan worden zijn zeer uiteenlopend, aangezien tegenwoordig vrijwel alle grote ondernemingen een eigen specialist nodig hebben om hun informatiebeveiliging aan te sturen. Zo kan men werkzaam worden voor NGO's, Multinationals, Middelgrote en Grote ondernemingen, maar ook voor 'De Overheid'.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Waar kun je het beste werken als Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging? Hieronder vind je de best door de Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging.

Competenties, Skills en Vaardigheden Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging.

Welke competenties heeft een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging nodig?

Een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging nodig? 

De Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging is een Loyalist en een Perfectionist.

De Persoonlijkheid van de Information Security Officer wordt gekenmerkt door zijn/haar zorgzame, loyale, ordelijke, betrouwbare, productieve, medelevende, verantwoordelijke, eerlijke en gedisciplineerde houding. Op sommige zwakkere momenten kan de gegadigde echter ook enige inflexibele, jaloerse, dominante, oordelende, kritische, onvoorspelbare, paranoïde en defensieve trekjes vertonen.

Toch weet de Beleidsmedewerker een werkbare mix te creëren van zorgzaamheid, productiviteit, discipline, kritiek en ordelijkheid. Deze mix kan gebruikt worden tijdens het verzekeren van de informatiebeveiliging van de organisatie waarvoor de medewerker werkzaam wordt.

Bekijk de persoonstypen voor Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging


Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging iets voor je?

Zou je graag Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Vacature Chief Information Security Officer
Konvert
Het doel als Chief Information Security Officer is om alle facetten te overzien van informatieverwerking in de organisatie en welke impact deze informatie kan hebben op processen, mensen of derden. …
Vacature Regional Information Security Officer (ISO)
Yacht Nederland BV
about Global Digital Factory Our vision is to help as many people as possible realize their true potential throughout their working life. To do this, we are driven to become …
Vacature Information Security Officer
Centric
Als Information Security Officer binnen onze divisie Managed Services krijg je afwisselende taken op het gebied van information security in het algemeen en specifiek op het gebied van cybersecurity. Centric …
Vacature Information Security Officer (ISO)
Talisman Software
In deze functie zorg je ervoor datHet informatiebeveiligingsplan wordt bijgewerkt en wordt uitgevoerd conform afspraken.De risicoanalyse periodiek wordt uitgevoerd.Risico’s in de organisatie én in de dienstverlening aan onze klanten …
Vacature Information Security Officer - Enschede
CAPE Groep
Weet jij de wereld van risico's en normen rondom informatiebeveiliging te vertalen naar pragmatische en effectieve oplossingen bij een dynamisch en snelgroeiend bedrijf? Dan zoeken we jou! Of je het …

Actuele blogposts


reacties op Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar