Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep beleidsmedewerker informatiebeveiliging. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je beleidsmedewerker informatiebeveiliging wordt.

 

Wat is een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging?

De Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, ook bekend als 'Information Security Officer', wordt werkzaam op het tactische of strategische niveau binnen een organisatie. Dit houdt in dat hij/zij binnen het middelhoge tot hoge beleidsniveau werkzaam zal zijn en dus enerzijds zal overleggen over Informatiebeveiligingsvraagstukken met leidinggevenden en informatiebeveiligingscollega's en anderzijds het afgesproken beleid zal pogen uit te voeren door de kennis erover te verspreiden door de organisatie heen.

De werkzaamheden van de Information Security Officer beslaan het uitvoeren van de informatiebeveiligingsafspraken van de 'Chief Information Security Officers' met het hoogste management. Praktisch betekent dit dat er zowel op digitale als fysieke wijze verantwoordelijkheid wordt gedragen voor de veiligheid van de informatie binnen organisatie. Zo dienen er sloten te zijn geplaatst op vitale ruimtes en zo is het noodzakelijk om aan de gangbare ICT-beveiligingseisen te voldoen. Tevens werkt de Information Security Officer samen met de 'Chiefs' tijdens het opstellen van het veiligheidsbeleid. Hierbij valt te denken aan het maken van risico-analyses, het opstellen van security-ontdekkende systemen, het opstellen van minimum veiligheidseisen en het digitaal rechercheren.

De Beleidsmedewerker dient te beschikken over een goede mentale gezondheid, aangezien hij/zij er zorg voor draagt dat de informatiesystemen van de organisatie waarvoor hij/zij werkt veilig zijn, om zodoende voortijdig problemen en gevaren te kunnen signaleren. Fysiek gezien, hoeft de werknemer niet te beschikken over een 'top conditie', aangezien de werkzaamheden vooral 'binnen' en 'achter het bureau' zullen zijn.

Wil je werken als Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging?

Werk je al als Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega Beleidsmedewerkers Informatiebeveiliging
 • Collega Beleidsmedewerkers
 • Leidinggevenden
 • Praktische Beveiligingsmedewerkers
 • De Dreiging

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3250 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

6


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Wat verdient een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging?

Primair: De Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging zal zo'n 3250,- tot 5000,- euro Bruto per maand verdienen. Het precieze bedrag is afhankelijk van de leeftijd, werkervaring en kwaliteit van de medewerker.

Secundair: Naast het salaris kan de Information Security Officer rekenen op acht procent vakantieloon, een dertiende maand en afhankelijk van de individuele afspraken een collectieve ziektekostenverzekering, een pensioen, reiskostenvergoeding, ouderschapsverlof en verschillende ATV- en vakantiedagen.

Aangezien de Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging voor een diverse groep organisaties werkzaam kan worden en omdat de medewerker in het hogere management zal gaan werken, bestaat er geen vaste bundel universele arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Op zoek naar een nieuwe baan als Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging vacatures

Chief Information Security Officer (CISO), Amsterdam
Maandag® Amsterdam
Veel van onze opdrachtgevers binnen de overheid lopen vast op het gebied van informatiebeveiliging. Daar kom jij als CISO om het hoekje kijken om ze te helpen. Met jou ruime …
Information Security Officer, Deventer
Qualizorg B.V.
Als Information Security Officer zorg jij ervoor dat de organisatie beschermd is tegen informatiebeveiligingsrisico’s en dat de organisatie up-to-date is met de wet- en regelgeving (zoals de AVG) op het …
Information Security Officer
Eurofiber
Wil jij meebouwen aan een nieuwe afdeling waarbij je verantwoordelijk bent voor Informatiebeveiliging en Privacy binnen de Eurofiber groep? Wij bieden jou een tactische/operationele rol binnen een bedrijf dat aan …
Information Security Officer
StackOps B.V.
Je bent de spil in het web omtrent security tussen de klanten, collega’s en auditors. Je gaat in deze functie de security uitbouwen en verbeteren om klanten te blijven ondersteunen. …
Chief Information Security Officer (CISO)
RA'Quel B.V.
De Chief Information and Security Officer (CISO) en Functionaris Gegevensbescherming (FG) heeft, als combinatiefunctie, een brede kijk op het gebied van informatieveiligheid en privacy Functiebeschrijving De functionaris voor de gegevensbescherming …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Wat is de toekomst van Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging?

De Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging kan na afloop van zijn/haar huidige contract een verlenging krijgen bij de huidige werkgever. Tevens is het mogelijk om bij een andere organisatie in dezelfde hoedanigheid werkzaam te worden.

Tevens heeft de Information Security Officer de mogelijkheid om door te groeien naar hogere informatiebeveiligingsfuncties. Hierbij valt te denken aan de 'Chief Information Security Officer', waarbij men leiding zal geven aan een groep Information Security Officers en waar dus ook een grotere verantwoordelijkheid bij zal komen kijken. Daarnaast is het mogelijk om op hetzelfde niveau een andere taak uit te gaan oefenen, bijvoorbeeld als Ethisch Hacker of Informatiebeveiligings penetratie tester. Daar waar de Beleidsmedewerker vooral aansturing geeft, zijn deze medewerkers meer bezig met het praktisch voorkomen en bestrijden van bedreigingen van de informatie processen.

Baankans Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

6


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging worden: Opleidingen tot Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Wil je beleidsmedewerker informatiebeveiliging worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging? 

Om Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging te worden, dient men te beschikken over een post-HBO-diploma IT Security Management. Binnen deze sector kan er gekozen worden voor verschillende specialisaties, bijvoorbeeld Ethisch Hacken of Beveiligingspenetratie of Information Security Management.

Om toegelaten te worden tot deze opleidingen zal men dienen te beschikken over een HBO/WO-diploma in een relevante richting. Afhankelijk van de onderwijsorganisatie zal er bepaald worden welke vooropleidingen als relevant worden geacht. Doorgaans worden opleidingen in de ICT en beveiliging geaccepteerd.

De opleiding zal zo'n 16 weken in beslag nemen en is part-time te volgen, waardoor het erg aantrekkelijk is voor personen die binnen hun organisatie door willen groeien naar een functie als Information Security Officer of voor personen die na hun HBO nog een korte specialisatie willen volgen.

Tijdens de opleiding wordt er ingegaan op praktische situaties, ondersteunt door relevante theoriëen. Zaken die aan bod komen lopen uiteen van het ontwikkelen van informatiebeveiliging en het opstellen van risico-analyses tot het adviseren van het management over veiligheidsgerelateerde zaken.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Er zijn geen opleidingen Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging in werkt

Bekijk alle opleidingen ICT


Netwerk Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Met wie werkt een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging samen? 

Intern: De Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging komt tijdens zijn/haar werkzaamheden in contact met zijn/haar directe collega's die belast zijn met een zelfde soort takenpakket. (Dit geldt voor de grote organisaties, aangezien kleinere organisaties vaak al genoeg hebben aan één Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging.) Dit contact zal bestaan uit het overleggen van de werkstrategie, het analyseren van mogelijke gevaren en het bespreken van andere relevante zaken. Daarnaast zal er contact zijn met leidinggevenden en andere Beleidsmedewerkers. Dit contact zal variëren van adviesverlening over het vakgebied tot het doornemen van beleidsbeslissingen. Tot slot zal er intern contact zijn met  de praktische beveiligingsmedewerkers, zoals de Ethische Hackers, Beveiligingspenetratie-testers en systeembeheerders. (Indien deze aanwezig zijn).


 • Collega Beleidsmedewerkers Informatiebeveiliging
 • Collega Beleidsmedewerkers
 • Leidinggevenden
 • Praktische Beveiligingsmedewerkers
 • De Dreiging
Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging


Organisaties waar een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging meestal werkt.

Waar werkt een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging?

De Beleidsmedewerker informatiebeveiliging kan bij zowel profit als non-profit organisaties werkzaam worden. Zijn/haar takenpakket, de aansturing van, en controle over, de informatiebeveiliging, is universeel: zowel binnen de profit als non-profit kanten van de Informatiebeveiliging zullen er een zelfde soort werkzaamheden worden verricht.

De organisaties waar voor gewerkt kan worden zijn zeer uiteenlopend, aangezien tegenwoordig vrijwel alle grote ondernemingen een eigen specialist nodig hebben om hun informatiebeveiliging aan te sturen. Zo kan men werkzaam worden voor NGO's, Multinationals, Middelgrote en Grote ondernemingen, maar ook voor 'De Overheid'.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Waar kun je het beste werken als Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging? Hieronder vind je de best door de Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging.

Competenties, Skills en Vaardigheden Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging.

Welke competenties heeft een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging nodig?

Een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging nodig? 

De Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging is een Loyalist en een Perfectionist.

De Persoonlijkheid van de Information Security Officer wordt gekenmerkt door zijn/haar zorgzame, loyale, ordelijke, betrouwbare, productieve, medelevende, verantwoordelijke, eerlijke en gedisciplineerde houding. Op sommige zwakkere momenten kan de gegadigde echter ook enige inflexibele, jaloerse, dominante, oordelende, kritische, onvoorspelbare, paranoïde en defensieve trekjes vertonen.

Toch weet de Beleidsmedewerker een werkbare mix te creëren van zorgzaamheid, productiviteit, discipline, kritiek en ordelijkheid. Deze mix kan gebruikt worden tijdens het verzekeren van de informatiebeveiliging van de organisatie waarvoor de medewerker werkzaam wordt.

Bekijk de persoonstypen voor Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging


Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging iets voor je?

Zou je graag Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar