Virusbestrijder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Virusbestrijder? Lees de functieomschrijving.

Een virusbestrijder is doorgaans een medewerker van een bedrijf dat zich specialiseert in de beveiliging van computersystemen en -netwerken. Hierbij valt te denken aan de leveraars van virusscanners en spamfilters, maar ook aan bedrijven die hun expertise verkopen aan andere bedrijven of overheidsinstellingen om voor digitale veiligheid te zorgen. Doordat tegenwoordig veel bedrijven computers gebruiken om hun informatie op te slaan wordt de rol van de virusbestrijder, de digitale beveiliger (of veiligheidsadviseur), steeds groter. Virusbestrijder is op zich dus niet een afgebakend beroep, maar er zijn bij de betreffende bedrijven natuurlijk wel medewerkers wiens taken zich beperken tot het bestrijden van virussen, bijvoorbeeld door het bouwen en/of verbeteren van virusscanners of het ontwerpen van een virusbestendig systeem.

Wil je werken als Virusbestrijder?

Werk je al als Virusbestrijder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Virusbestrijder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Virusbestrijder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Virusbestrijder in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

 • Programmeur
 • Software-ontwikkelaar
 • Data-analist
 • Informatie-analist
 • Systeemontwerper

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1400 tot €4400

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Virusbestrijder

Wat verdient een Virusbestrijder?

Wat je met het werk van virusbestrijder verdient is moeilijk in te schatten, vooral doordat er een grote kans bestaat dat je in het buitenland zult werken, maar ook doordat er het “marktconforme” salaris afgestemd zal moeten worden op functies die misschien wel heel andere bezigheden inhouden. Een software-ontwikkelaar verdient in Nederland minimaal 1400, maximaal 4400 per maand, met een gemiddeld startsalaris van rond de 2200. Het salaris van een virusbestrijder in Nederland zal daar dus enigszins mee overeenkomen. Wanneer je echter je diensten verleent aan een middelgroot of klein bedrijf, en je mogelijk alleen werkt, is het mogelijk om meer te vragen of te krijgen voor een bepaalde expertise waar het bedrijf veel aan heeft.

Salarisschaal Virusbestrijder

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Virusbestrijder

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Virusbestrijder

Hoe goed is de toekomst voor de Virusbestrijder? 

Betreffende het arbeidsmarktperspectief van iemand met een opleiding als hierboven genoemd moet wel opgemerkt worden dat er in Nederland weinig bedrijven zitten die zich bezighouden met digitale veiligheid, en mogelijk is het elders in Europa ook niet makkelijk om aan een baan te komen. Enkele bekende bedrijven in dit vakgebied zijn gevestigd in de Verenigde Staten, maar sommige bedrijven besteden hun ICT ook uit aan bedrijven in Azië, voornamelijk India, of Zuid-Afrika. Het kan desondanks wel zo zijn dat een open sollicitatie naar een middelgroot of klein Nederlands bedrijf wonderen doet. Er ontstaat namelijk wel steeds meer bewustzijn dat digitale veiligheid echt een issue is.

Baankans Virusbestrijder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Virusbestrijder worden: Opleidingen tot Virusbestrijder

Hoe word je een Virusbestrijder? 

Omdat er geen duidelijk afgebakend beroep van virusbestrijder is, is er ook geen specifieke opleiding voor. Voor een passende opleiding komen de opleidingen ICT en Informatica/informatiekunde (MBO, HBO en WO) het meest in aanmerking, deze leren je over ICT-veiligheid, programmeren en andere dingen die relevant zijn voor het werk.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Virusbestrijder

Meer opleidingen Virusbestrijder

Weet je nog niet of je Virusbestrijder wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Virusbestrijder of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Virusbestrijder

Met wie werkt een Virusbestrijder samen? 

Virusbestrijders die werken in een groot bedrijf zullen een breed netwerk kunnen opbouwen, doordat ze in aanraking komen met allerlei soorten programmeurs, software-ontwikkelaars, data-analisten/informatie-analisten, systeemontwerpers en ga zo maar door. Virusbestrijders die werken voor een klein of middelgroot bedrijf zullen dit vaak mislopen, doordat ze in kleine teams, mogelijk zelfs alleen werken.


 • Programmeur
 • Software-ontwikkelaar
 • Data-analist
 • Informatie-analist
 • Systeemontwerper
Virusbestrijder


Organisaties waar een Virusbestrijder werkzaam is

Waar werkt een Virusbestrijder meestal? 

Veel virusbestrijders werken voor grote bedrijven die hun diensten leveren aan andere grote bedrijven, of voor grote bedrijven die hun eigen ICT-tak hebben. Veel bedrijven die hun diensten leveren aan anderen gaan langdurig in zee met vaste klanten, vaak grote softwarebedrijven, en worden hier soms ook door overgenomen (bijvoorbeeld het Amerikaanse Sybari, dat eerst samenwerkte met Microsoft en daar vervolgens door overgenomen werd). Ook kunnen virusbestrijders actief zijn in middelgrote of kleine bedrijven (minder dan 100 medewerkers). Hoewel deze bedrijven soms werken in dienst van de overheid zullen virusbestrijders in bijna alle gevallen werkzaam zijn in winstgerichte organisaties.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Virusbestrijder

Waar kun je het beste werken als Virusbestrijder? Hieronder vindt je de best door de Virusbestrijder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Virusbestrijder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Virusbestrijder:

Welke competenties heeft een een Virusbestrijder nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Virusbestrijder

Wat voor persoonlijkheid heb je als Virusbestrijder nodig? 

Het beroep van virusbestrijder houdt in de meeste gevallen technisch werk in, waarbij grote hoeveelheden informatie voorbij komen. Een onderzoekend, leergierig karakter (het persoonstype Waarnemer) is dus het eerste wat van pas zal komen bij het werk. Daarnaast hebben de werkzaamheden vaak een duidelijk afgebakend doel, waar vervolgens zo efficiënt mogelijk naartoe gewerkt dient te worden. Ook het persoonstype Succesvolle werker is dus van toepassing op dit beroep.

Bekijk de persoonstypen voor Virusbestrijder


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Virusbestrijder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Virusbestrijder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Virusbestrijder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Virusbestrijder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Virusbestrijder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Virusbestrijder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Virusbestrijder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Virusbestrijder iets voor je?

Zou je graag Virusbestrijder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Virusbestrijder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar