Hacker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hacker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep hacker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je hacker wordt.

 

Wat is een Hacker?

Een Hacker is iemand die zonder toestemming de beveiliging van een computernetwerk of een computerprogramma kraakt en zo het netwerk of het programma probeert binnen te dringen.

Het hacken kan meerdere doelen hebben en per doel wordt ook een verschillend type hacker bedoeld.

White-hat hacker of Ethisch Hacker

Een Ethisch hacker heeft als doel aan te tonen dat de beveiliging van het netwerk niet goed genoeg is of om illegale informatie te bemachtigen. Veelal vinden Hackers het een sport om beveiligde netwerken te kraken om zo aan te tonen dat deze niet goed beveiligd zijn en een eventuele oplossing te kunnen bieden.

Black hat Hacker of Cracker

Dit type hacker begeeft zich in de criminaliteit en dit zijn degenen die het negatieve imago aan Hacken geven. Binnen de gemeenschap van Hackers is er een onderscheid tussen Hackers en crackers. Hackers hebben vaak goedbedoelde handelingen en zetten hun kennis constructief in. Crackers handelen vanuit crimineel of ideologisch oogpunt. Crackers proberen hun activiteiten soms te verbergen door zich als Hacker voor te doen

Constructief of negatief hacken

Hackers worden vaak als iets negatiefs gezien, maar het zijn vaak goede programmeurs die het als een intellectuele uitdaging zien om aan technische beperkingen te kunnen ontsnappen. Het zijn veelal mensen die het programmeren zo goed beheersen dat zij zonder moeite een programma kunnen schrijven, met behulp van de beschikbare middelen oplossingen kunnen bedenken tegen fouten, het lekken van informatie en andere problemen en beveiligingslekken kunnen laten zien en deze kunnen verhelpen. In dit opzicht is de taak van de hacker erg belangrijk, maar doordat sommigen hier misbruik van maken en illegaal informatie vergaren, krijgt de functie van Hacker een negatieve bijklank.Wat doet een Hacker?

Een Hacker breekt in binnen softwarematige omgevingen door beveiligingsissues in de code te vinden en te gebruiken.

Een Ethisch hacker doet dit voor zijn of haar beroep en wordt daar vaak nog erg goed voor betaald. Er zijn veel organisaties die zich met computerbeveiliging bezig houden en die huren ethisch hackers in.

Ethisch hackers kunnen ook bepaalde software programma's of plugins schrijven waar de community iets aan heeft.

De term of activiteit "hacken" wordt vaak ook gebruikt binnen beroepen die hier tegenaan liggen. "Hacken" betekent dan dat de programmeur een onconventionele of niet-standaard oplossing heeft gevonden om iets voor elkaar te krijgen. Een bepaald obstakel wordt omzeilt en die actie betreft "de hack".

Er zijn hierdoor ook ander type beroepen ontstaan zoals de "Growth Hacker". Deze zet slimme zaken, tools of technieken in om de groei van een organisatie te versnellen.

Wil je werken als Hacker?

Werk je al als Hacker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hacker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Hacker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Hacker in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

 • klant
 • programmeur
 • hoofd beveiliging
 • ander hackers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4000 tot €10000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

11


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hacker

Wat verdient een Hacker?

Het salaris van ethisch Hackers kan echt bijzonder goed zijn. Omdat een ethisch Hacker vaak een erg goede programmeur is, lig thet salaris van hackers daarboven. We zetten het minimum salaris op €4000 per maand, dit kan zeker oplopen tot € 10.000 voor de echte goede hackers in dienstverband, of degenen is freelance of als ZZP 'er werken.

Sommige Hackers werken hobbymatig, maar soms worden Hackers ook door bedrijven ingehuurd en verrichten betaalde diensten.

Mogelijke secundaire arbeidsvoorwaarden Ethisch Hacker

 • 8% vakantiegeldtoeslag
 • 13e maand eindejaarsuitkering
 • reiskostenvergoeding
 • laptopvergoeding
 • Nerf Gun van de Zaak

Salarisschaal Hacker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Hacker

Op zoek naar een nieuwe baan als Hacker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hacker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Hacker vacatures

Vacature Pentester / Ethical Hacker
StackOps B.V.
Wil jij je kennis gaan verbreden als pentester? Wil je dit bij een organisatie doen die snel groeit en door het hele land vertegenwoordigt is? Dan zoek ik jou als …
Vacature Growth Hacker
Lytho BV
Key responsibilitiesCo-create the B2B marketing strategy together with the Content Marketer and CEOAnalyze data to attract our target audience and improve our content strategyCome up and execute ideas on …
Vacature Security | Hacker | Systeembeheerder | Netwerkbeheerder
iSense
Bedrijfsomschrijving Het bedrijf is internationaal en heeft vestigingen in meer dan 20 landen. Vanuit de afdeling in Utrecht worden 15 landen bediend. Op dit moment zijn er 1800 gebruikers van …
Vacature Security | Hacker | Systeembeheerder | Netwerkbeheerder
iSense ICT Professionals
Ben jij een gedreven systeem- of netwerkbeheerder en heb jij een grote passie voor security en development en wil jij je ontwikkelen tot een Security specialist binnen een multinational? Schrijf …
Vacature Growth Hacker
Covebo Uitzendgroep
Data analyseren en hiervan leren, dat is wat jij dagelijks doet als growthhacker! Jij bent dagelijks verantwoordelijk voor het optimaliseren van ons recruitment proces. Vanaf de eerste vacature intake bij …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hacker

Wat is de toekomst van Hacker?

Er is komt steeds meer vraag naar Hackers. De Ethisch Hacker heeft vaak een minder negatieve bijklank. Omdat ook steeds meer op een constructieve manier wordt ingezet neemt het imago toe.

Door hard te werken en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen kan de Hacker doorgroeien. Er zijn Hackers die als eigne ondernemer aan de slag zijn gegaan, als beveiligingsspecialist, etc.

Huidige aantal vacatures

11


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Hacker worden: Opleidingen tot Hacker

Wil je Hacker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Hacker.

Hoe word je een Hacker? 

De Hacker heeft vaak een HBO of WO opleiding gevolgd op het gebied van computertechniek en programmeren. Deze opleidingen duren meestal twee tot vier jaar.

Opleiding Ethisch Hacker

Er zijn sinds enkele jaren ook specifieke opleidingen Ethisch Hacken. Deze zijn onder andere voor degenen die zich willen omscholen tot Hacker.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Hacker

Certified Ethical Hacker CEH
Hacker. Certified Ethical Hacker CEH - eLearning + Exam. EC-Council The Certified Ethical Hacker (CEH) training from EC-Council is a program that any information security professional will need. This training …
Certified Ethical Hacker CEH
Certified Ethical Hacker (CEH) + gratis examen
Algemene omschrijving Dit is een intensieve CEH training. Iedere deelnemer krijgt een diepgaande kennis van en praktische ervaring met de huidige, actuele beveiligingssystemen. Je wordt optimaal voorbereid op het afsluitend …
Certified Ethical Hacker (CEH) + gratis examen
Certified Ethical Hacker
Hoe houd ik een hacker uit mijn computer? Hoe beveilig ik mijn systemen tegen cybercriminelen? Met de cursus 'Certified Ethical Hacker' leer je de belangrijkste aspecten beheersen van het beveiligen van jouw …
Certified Ethical Hacker
Certified Powershell Hacker
Algemene omschrijving This course is an intense few days covering the keys to hacking with PowerShell. We know that most companies have an Active Directory infrastructure that manages authentication and …
Certified Powershell Hacker
Certified Powershell Hacker
Algemene omschrijving This course is an intense few days covering the keys to hacking with PowerShell. We know that most companies have an Active Directory infrastructure that manages authentication and …
Certified Powershell Hacker

Omscholen of doorgroeien tot Hacker

Als je Hacker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Hacker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Hacker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Hacker?

Competenties en Vaardigheden Hacker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Hacker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Hacker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Hacker

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Persoonlijkheid van een Hacker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Hacker. Als Hacker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Hacker:


zie volledige beschrijving persoonstype Hacker

Vakkennis voor een Hacker

Het is voor een Hacker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Hacker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Hacker

Certified Ethical Hacker CEH
Hacker. Certified Ethical Hacker CEH - eLearning + Exam. EC-Council The Certified Ethical Hacker (CEH) training from EC-Council is a program that any information security professional will need. This training …
Certified Ethical Hacker CEH
Certified Powershell Hacker
Algemene omschrijving This course is an intense few days covering the keys to hacking with PowerShell. We know that most companies have an Active Directory infrastructure that manages authentication and …
Certified Powershell Hacker
Zelfstudie Certified Ethical Hacker (CEH)
Algemene omschrijving Het betreft hier de zelfstudie variant van de Certified Ethical Hacker (CEH) training. Dit is een intensieve CEH training. Iedere deelnemer krijgt diepgaande kennis van en praktische ervaring met …
Zelfstudie Certified Ethical Hacker (CEH)
CERTIFIED ETHICAL HACKER (CEH)v10
Certified Ethical Hacker CEH v10 E-learning Bestel de Certified Ethical Hacker CEH v10 OEM CertKit. Een dynamisch, uniek certificeringsvoorbereidingsproduct met 1 klik. OEM CertKit biedt de student leer- en certificeringsvoorbereidingstools …
CERTIFIED ETHICAL HACKER (CEH)v10
Certified Ethical Hacker (CEH) + gratis examen
Algemene omschrijving Dit is een intensieve CEH training. Iedere deelnemer krijgt een diepgaande kennis van en praktische ervaring met de huidige, actuele beveiligingssystemen. Je wordt optimaal voorbereid op het afsluitend …
Certified Ethical Hacker (CEH) + gratis examen

Werkervaring Hacker

Het is voor een startend Hacker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Hacker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals PHP Developer, JAVA Developer, Programmeur, Applicatiebeheerder, Netwerkbeheerder .

Iets anders leren?

Is Hacker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Hacker

Met wie werkt een Hacker samen? 

Hackers werken soms samen met andere hackers om zo  beveiligingslekken op te sporen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.


 • klant
 • programmeur
 • hoofd beveiliging
 • ander hackers
Hacker


Organisaties waar een Hacker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Hacker meestal werkt.

Waar werkt een Hacker?

De Hackers werkt meestal als zelfstandige en wordt soms door organisaties ingehuurd. Organisaties kunnen een Hacker vragen om hun computernetwerken proberen te kraken om zo eventuele beveiligingslekken te ontdekken en te verhelpen. De Hacker werkt dan in de profit sector.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Hacker

Waar kun je het beste werken als Hacker? Hieronder vind je de best door de Hacker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hacker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hacker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Hacker.

Welke competenties heeft een Hacker nodig?

Een Hacker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Hacker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Hacker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Hacker nodig? 

De Hacker heeft veel kennis van programmeren en is goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in zijn vakgebied. De Hacker kent computernetwerken en beveiligingssystemen van binnen en buiten en weet deze te doorgronden en problemen op te lossen (Waarnemer). De Hacker werkt vaak zelfstandig en is een harde werker (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Hacker


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Hacker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hacker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hacker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hacker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hacker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hacker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hacker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hacker iets voor je?

Zou je graag Hacker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hacker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Hacker?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Hacker

Vacature Gezocht: ethical hackers die iedere dag beter willen worden
The S-Unit BV
Cybercrime en datalekken zijn vrijwel dagelijks in het nieuws, waarmee IT security een steeds belangijker maatschappelijk onderwerp wordt. Daarom testen de ethical hackers van The S-Unit de beveiliging van organisaties …
Vacature Pentester / Ethical Hacker
StackOps B.V.
Wil jij je kennis gaan verbreden als pentester? Wil je dit bij een organisatie doen die snel groeit en door het hele land vertegenwoordigt is? Dan zoek ik jou als …
Vacature Pentester / Ethical Hacker
StackOps B.V.
Wil jij je kennis gaan verbreden als pentester? Wil je dit bij een organisatie doen die snel groeit en door het hele land vertegenwoordigt is? Dan zoek ik jou als …
Vacature Security | Hacker | Systeembeheerder | Netwerkbeheerder
iSense
Bedrijfsomschrijving Het bedrijf is internationaal en heeft vestigingen in meer dan 20 landen. Vanuit de afdeling in Utrecht worden 15 landen bediend. Op dit moment zijn er 1800 gebruikers van …
Vacature Growth Hacker
Lytho BV
Key responsibilities • Co-create the B2B marketing strategy together with the Content Marketer and CEO • Analyze data to attract our target audience and improve our content strategy • Come …

Actuele blogposts


reacties op Hacker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar