Hacker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hacker? Lees de functieomschrijving.

De Hacker is iemand die zonder toestemming de beveiliging van een computernetwerk kraakt en zo het netwerk probeert binnen te dringen. Het doel hiervan is om aan te tonen dat de beveiliging van het netwerk niet goed genoeg is of om illegale informatie te bemachtigen. Dit laatste valt vaak samen met criminaliteit en vindt het minst vaak plaats. Veelal vinden Hackers het een sport om beveiligde netwerken te kraken om zo aan te tonen dat deze niet goed beveiligd zijn en een eventuele oplossing te kunnen bieden.

 

Constructief of negatief

Hackers worden vaak als iets negatiefs gezien, maar het zijn vaak goede programmeurs die het als een intellectuele uitdaging zien om aan technische beperkingen te kunnen ontsnappen. Het zijn veelal mensen die het programmeren zo goed beheersen dat zij zonder moeite een programma kunnen schrijven, met behulp van de beschikbare middelen oplossingen kunnen bedenken tegen fouten, het lekken van informatie en andere problemen en beveiligingslekken kunnen laten zien en deze kunnen verhelpen. In dit opzicht is de taak van de hacker erg belangrijk, maar doordat sommigen hier misbruik van maken en illegaal informatie vergaren, krijgt de functie van Hacker een negatieve bijklank.

 

Crackers

Hackers worden ook wel krakers of crackers genoemd. Binnen de gemeenschap van Hackers is er een onderscheid tussen Hackers en crackers. Hackers hebben vaak goedbedoelde handelingen en zetten hun kennis constructief in. Crackers handelen vanuit crimineel of ideologisch oogpunt. Crackers proberen hun activiteiten soms te verbergen door zich als Hacker voor te doen.

Wil je werken als Hacker?

Werk je al als Hacker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hacker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Hacker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Hacker in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

8


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hacker

Wat verdient een Hacker?

Over het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Hacker is weinig bekend. Sommige Hackers werken hobbymatig, maar soms worden Hackers ook door bedrijven ingehuurd en verrichten betaalde diensten.

Salarisschaal Hacker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Hacker

Op zoek naar een nieuwe baan als Hacker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hacker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Hacker vacatures

Ethical Hacker/ Pentester voor Security grootheid gezocht
CareerValue BV
Functieomschrijving Voor deze klant ben ik zoekende naar een zeer gedreven Security Specialist met kennis van Ethical Hacking en Pentesting. Zo kom je in deze functie terecht in een goed …
Ethical Hacker/ Pentester
StackOps B.V.
Ben jij een pentester in ‘’hart en nieren’’ en wil jij jouw ontwikkeling doorzetten door middel van het werken in complexe omgevingen en het behalen van relevante certificaten? Lees dan …
Ethical Hacker
Sogeti Nederland B.V.
"Beweeg mee van veilig voelen naar veilig zijn" Geloof jij ook dat hacken niet om tools draait, maar juist om nieuwsgierig zijn en het onbedoelde/ongewenste vinden? En ben jij iemand …
Pentesters en Ethical Hackers gezocht
Career Value B.V.
Je komt hier een compact team ondersteunen, waar je nauw samen komt te werken met je collega's. Julie zullen veel samenwerken en gebruik maken van elkaars expertise. Het zwaartepunt van jullie …
Ethical Hacker
Independent Recruiters Groep
Ethical hacker gezocht voor een ambitieuze organisatie in Rotterdam. Heb jij veel ervaring met web- en applicatie-security en wil jij een belangrijke rol spelen in het uitbouwen van de IT …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hacker

Hoe goed is de toekomst voor de Hacker? 

Er is een beperkte vraag naar Hackers. De functie heeft vaak een negatieve bijklank maar wordt ook steeds meer op een constructieve manier ingezet. Door hard te werken en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen kan de Hacker doorgroeien.

Huidige aantal vacatures

8


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hacker worden: Opleidingen tot Hacker

Hoe word je een Hacker? 

De Hacker heeft vaak een HBO of WO opleiding gevolgd op het gebied van computertechniek en programmeren. Deze opleidingen duren meestal twee tot vier jaar.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Hacker

Certified Ethical Hacker (CEH)
Ethisch hacken Een ethical hacker is een professional die de denk- en werkwijze van hackers kent en gebruikt om systemen of netwerken te beveiligen. Na het identificeren van zwakheden, gebruikt …
OWASP: Avoiding Hacker Tricks
In deze OWASP training / cursus leert u de mindset van een hacker te herkennen zodat veilige applicaties gebouwd kunnen worden. Uw resultaat Na het volgen van deze training weet …
EC-COUNCIL Certified Ethical Hacker
In de Certified Ethical Hacker (CEH) v10 training leer je de beveiliging van een organisatie te bekijken (en testen) door de ogen van een hacker. Ondanks alle inspanningen om een …
Denk als een hacker
Inbreken in computersystemen… Realiteit of Mission Impossible? Helaas wordt de vrij recent opgericht Computer Crime Unit van de Brusselse Federale Gerechtelijke Politie meer en meer geconfronteerd met deze nieuwe vorm van …
Certified Ethical Hacker (CEH)
De training Certified Ethical Hacker toont de student in een interactieve omgeving, hoe eigen systemen worden gescand, getest, gehackt en optimaal beveiligd. 
Meer opleidingen Hacker

Weet je nog niet of je Hacker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Hacker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Hacker

Met wie werkt een Hacker samen? 

Hackers werken soms samen met andere hackers om zo  beveiligingslekken op te sporen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.


Hacker


Organisaties waar een Hacker werkzaam is

Waar werkt een Hacker meestal? 

De Hackers werkt meestal als zelfstandige en wordt soms door organisaties ingehuurd. Organisaties kunnen een Hacker vragen om hun computernetwerken proberen te kraken om zo eventuele beveiligingslekken te ontdekken en te verhelpen. De Hacker werkt dan in de profit sector.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Hacker

Waar kun je het beste werken als Hacker? Hieronder vindt je de best door de Hacker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hacker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hacker:

Welke competenties heeft een een Hacker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Hacker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Hacker nodig? 

De Hacker heeft veel kennis van programmeren en is goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in zijn vakgebied. De Hacker kent computernetwerken en beveiligingssystemen van binnen en buiten en weet deze te doorgronden en problemen op te lossen (Waarnemer). De Hacker werkt vaak zelfstandig en is een harde werker (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Hacker


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Hacker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hacker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hacker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hacker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hacker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hacker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hacker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hacker iets voor je?

Zou je graag Hacker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hacker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hacker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar