IT Auditor Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een IT Auditor? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep it auditor. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je it auditor wordt.

 

Wat is een IT Auditor?

De IT Auditor houdt zich bezig met het beoordelen van automatiseringsprocessen in informatievoorziening. Aan de hand van vastgestelde normen beoordeelt de IT Auditor of de automatisering binnen een organisatie goed werkt en geeft hij zonodig advies over mogelijke aanpassingen en verbeteringen. Een IT Auditor kan door een bedrijf als externe kracht ingehuurd worden om eens per jaar een audit te plegen, maar kan ook in dienst zijn als interne auditor en zo het IT-proces continu monitoren en evalueren.

Het doel is om de automatiseringsprocessen te optimaliseren en steeds weer verbeteringen te indiceren. Aanpassingen kunnen worden doorgevoerd op advies, maar ook (meer onder druk) door het ontzeggen van bepaalde certificaten. Deze certificaten laten zien dat bepaalde processen op of boven de norm verlopen. Als een Auditor waarschuwt dat de norm niet gehaald is, dan weet het bedrijf dat er werk gedaan moet worden. Zo blijft kwaliteit en efficiëntie in de informatievoorziening door de IT Auditor gewaarborgd.Wil je werken als IT Auditor?

Werk je al als IT Auditor en zoek je een nieuwe baan? Of wil je IT Auditor worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor IT Auditor, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep IT Auditor in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klant
  • Leidinggevende
  • Auditor

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2500 tot €4380

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden IT Auditor

Wat verdient een IT Auditor?

Een IT Auditor verdient maandelijks bruto tussen de €2500 en €4380. Voor een interne Auditor ligt het gemiddelde salaris nog boven de €4380, omdat het gaat om een seniorfunctie.

Salarisschaal IT Auditor

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures IT Auditor

Er zijn geen vacatures IT Auditor aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een IT Auditor in werkt.

Meer weten over de sector waar een IT Auditor in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden IT Auditor

Wat is de toekomst van IT Auditor?

Auditors zijn altijd nodig, omdat informatisering voortdurend in ontwikkeling is processen altijd gecontroleerd en ge-update moeten worden. De zwaarte van de functie van IT Auditor en de vele eisen die worden gesteld, maken dat de concurrentie meevalt. 

Doorgroeimogelijkheden zijn er in de vorm van betere banen bij andere bedrijven met hetzelfde takenpakket. Het is eventueel mogelijk om leiding te krijgen over een groep Auditors.

Baankans IT Auditor

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

IT Auditor worden: Opleidingen tot IT Auditor

Wil je IT Auditor worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de IT Auditor.

Hoe word je een IT Auditor? 

Een IT Auditor heeft een opleiding in in Accounting of Bedrijfskunde gedaan (WO), daarin een Master behaald en vervolgens nog een speciale opleiding gevolgd. Met deze achtergrond en voldoende werkervaring kan de IT Auditor opgenomen worden in het RE-register.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot IT Auditor

ISO/IEC 20000 Auditor in IT Service Management (ook Live Online)
Inhoud van deze 3 daagse training: Praktische kennis van de interne audit cyclus (eerste audit). Kennis en technieken voor leveranciersaudits (tweede audit). Kennis en technieken voor certificeringscontroles (derde audit). U …
ISO/IEC 20000 Auditor in IT Service Management (ook Live Online)
Certified Information Systems Auditor
De complexiteit van de huidige technologische en zakelijke omgeving vormt een grote uitdaging voor organisaties die de integriteit en beveiliging van hun IT- en bedrijfssystemen willen beschermen en beheersen. Ook …
Certified Information Systems Auditor
ISO 27001 Lead Auditor
Gekwalificeerd en gecertificeerd auditor conform ISO 27001 Het uitvoeren van audits is cruciaal voor het succes en het functioneren van elk managementsysteem. De lead auditor managet het gehele audit proces. …
ISO 27001 Lead Auditor
CISA – Certified Information Systems Auditor
De huidige technologische en zakelijke omgeving is enorm complex en vormt een grote uitdaging voor organisaties die de integriteit en beveiliging van hun IT- en bedrijfssystemen willen beschermen en b …
CISA – Certified Information Systems Auditor
CISA (Certified Information Systems Auditor)
CISA (Certified Information Systems Auditor) CISA® staat voor Certified Information Systems Auditor en is een titel van ISACA. De 4-daagse Engelstalige CISA training leidt op voor het wereldwijd erkende CISA …
CISA (Certified Information Systems Auditor)

Omscholen of doorgroeien tot IT Auditor

Als je IT Auditor wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar IT Auditor zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie IT Auditor

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een IT Auditor?

Competenties en Vaardigheden IT Auditor

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een IT Auditor nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een IT Auditor nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de IT Auditor

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Persoonlijkheid van een IT Auditor

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep IT Auditor. Als IT Auditor wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen IT Auditor:


zie volledige beschrijving persoonstype IT Auditor

Vakkennis voor een IT Auditor

Het is voor een IT Auditor ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot IT Auditor zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen IT Auditor

Certified Information Systems Auditor (CISA) 2019
In deze CISA cursus leer je om IT Professionals te voorzien van de kennis en vaardigheden in IS audit, risicomanagement en beveiliging van informatiesystemen. Het CISA 2019 examen bestaat uit …
Certified Information Systems Auditor (CISA) 2019
CISA | Certified Information Systems Auditor Training
CISA Certified Information Systems Auditor Since 1978, the Certified Information Systems Auditor (CISA) program, sponsored by the Information Systems Audit and Control Association® (ISACA®), has been the globally accepted standard …
CISA | Certified Information Systems Auditor Training
CISA: Certified Information Systems Auditor CISA 2019
Bestel deze geweldige Elearning Training Certified Information Systems Auditor CISA 2019 online cursus, 1 jaar 24/ 7 toegang tot rijke interactieve video’s, spraak, praktijkopdrachten, voortgangsbewaking door rapportages en testen per …
CISA: Certified Information Systems Auditor CISA 2019
Certified Information Systems Auditor – CISA (via e-learning)
The Certified Information Systems Auditor (CISA) e-learning course provides you with the knowledge and proficiency to prepare for the globally recognized CISA certification exam. The CISA certification has become very …
Certified Information Systems Auditor – CISA (via e-learning)
ISO 13485 Internal Auditor training course
An ineffective audit can mean severe consequences; resulting in process failure, patient dissatisfaction and regulatory noncompliance. Optimize your auditing skills with the internationally recognized ISO I3485:2016 and boost your internal
ISO 13485 Internal Auditor training course

Werkervaring IT Auditor

Het is voor een startend IT Auditor die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot IT Auditor is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is IT Auditor het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk IT Auditor

Met wie werkt een IT Auditor samen? 

De IT Auditor brengt veel tijd door in overleg met de opdrachtgever(s) om uit te stippelen waar op gelet moet worden en wat er precies van de Auditor gevraagd en verwacht wordt. Deze opdrachtgever kan zowel een klant zijn als de meerdere van de Auditor. Verder communiceert de IT Auditor veel met andere Auditors, om de nieuwste ontwikkelingen in de gaten te houden.


  • Klant
  • Leidinggevende
  • Auditor
IT Auditor


Organisaties waar een IT Auditor werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een IT Auditor meestal werkt.

Waar werkt een IT Auditor?

Overal waar een informatieproces draait en certificaten nodig zijn om de kwaliteit van deze processen te onderschrijven en in stand te houden, is een IT Auditor nodig. Het werk kan vanuit een IT-bedrijf gedaan worden, vanuit een auditbureau of vanuit een overheidsinstantie.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers IT Auditor

Waar kun je het beste werken als IT Auditor? Hieronder vind je de best door de IT Auditor beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep IT Auditor.

Competenties, Skills en Vaardigheden IT Auditor:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een IT Auditor.

Welke competenties heeft een IT Auditor nodig?

Een IT Auditor heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen IT Auditor

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij IT Auditor passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een IT Auditor nodig? 

De IT Auditor werkt vastgestelde normen waaraan het proces moet voldoen. Het auditen gebeurt wel in overleg met de opdrachtgever, maar dat neemt niet weg dat de Auditor er altijd naar streeft om de hoogst mogelijke norm te halen (Perfectionist). Om dit te kunnen doen, moet de Auditor alle aspecten van het proces onderzoeken en de problemen naar voren halen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor IT Auditor


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een IT Auditor

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep IT Auditor

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep IT Auditor

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie IT Auditor

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als IT Auditor dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor IT Auditor belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als IT Auditor. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep IT Auditor iets voor je?

Zou je graag IT Auditor willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als IT Auditor bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op IT Auditor

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar