IT Auditor Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een IT Auditor? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep it auditor. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je it auditor wordt.

 

Wat is een IT Auditor?

De IT Auditor houdt zich bezig met het beoordelen van automatiseringsprocessen in informatievoorziening. Aan de hand van vastgestelde normen beoordeelt de IT Auditor of de automatisering binnen een organisatie goed werkt en geeft hij zonodig advies over mogelijke aanpassingen en verbeteringen. Een IT Auditor kan door een bedrijf als externe kracht ingehuurd worden om eens per jaar een audit te plegen, maar kan ook in dienst zijn als interne auditor en zo het IT-proces continu monitoren en evalueren.

Het doel is om de automatiseringsprocessen te optimaliseren en steeds weer verbeteringen te indiceren. Aanpassingen kunnen worden doorgevoerd op advies, maar ook (meer onder druk) door het ontzeggen van bepaalde certificaten. Deze certificaten laten zien dat bepaalde processen op of boven de norm verlopen. Als een Auditor waarschuwt dat de norm niet gehaald is, dan weet het bedrijf dat er werk gedaan moet worden. Zo blijft kwaliteit en efficiëntie in de informatievoorziening door de IT Auditor gewaarborgd.Wil je werken als IT Auditor?

Werk je al als IT Auditor en zoek je een nieuwe baan? Of wil je IT Auditor worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor IT Auditor, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep IT Auditor in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klant
  • Leidinggevende
  • Auditor

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2500 tot €4380

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

16


Salaris en Arbeidsvoorwaarden IT Auditor

Wat verdient een IT Auditor?

Een IT Auditor verdient maandelijks bruto tussen de €2500 en €4380. Voor een interne Auditor ligt het gemiddelde salaris nog boven de €4380, omdat het gaat om een seniorfunctie.

Salarisschaal IT Auditor

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures IT Auditor

Op zoek naar een nieuwe baan als IT Auditor? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor IT Auditor. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 IT Auditor vacatures

IT Auditor
StackOps B.V.
Een ondernemende functie waarin inspraak gewaardeerd wordt en je flinke stappen kan maken als Auditor! Wat ga je doen? Als IT auditor binnen deze organisatie zal je opereren binnen het …
Ervaren IT Auditor Gezocht
Astrium Accountants B.V.
De senior IT Auditor werkt binnen de controlepraktijk van Astrium Accountants en werkt zelfstandig, maar ook onder verantwoordelijkheid en aansturing van een IT Auditor Âin een team. De senior IT …
Senior IT Auditor
Astrium Accountants B.V.
De senior IT Auditor werkt binnen de controlepraktijk van Astrium Accountants en werkt zelfstandig, maar ook onder verantwoordelijkheid en aansturing van een IT Auditor Âin een team. De senior IT …
Junior IT Auditor
Astrium Accountants B.V.
De junior IT Auditor werkt binnen de controlepraktijk van Astrium Accountants en werkt onder verantwoordelijkheid en aansturing (eventueel op afstand) van een IT Auditor (EDP Auditor) in een team. De …
Medior IT Auditor
Astrium Accountants B.V.
De senior IT Auditor werkt binnen de controlepraktijk van Astrium Accountants en werkt zelfstandig, maar ook onder verantwoordelijkheid en aansturing van een IT Auditor Âin een team. De senior IT …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden IT Auditor

Wat is de toekomst van IT Auditor?

Auditors zijn altijd nodig, omdat informatisering voortdurend in ontwikkeling is processen altijd gecontroleerd en ge-update moeten worden. De zwaarte van de functie van IT Auditor en de vele eisen die worden gesteld, maken dat de concurrentie meevalt. 

Doorgroeimogelijkheden zijn er in de vorm van betere banen bij andere bedrijven met hetzelfde takenpakket. Het is eventueel mogelijk om leiding te krijgen over een groep Auditors.

Baankans IT Auditor

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

16


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

IT Auditor worden: Opleidingen tot IT Auditor

Wil je it auditor worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een IT Auditor? 

Een IT Auditor heeft een opleiding in in Accounting of Bedrijfskunde gedaan (WO), daarin een Master behaald en vervolgens nog een speciale opleiding gevolgd. Met deze achtergrond en voldoende werkervaring kan de IT Auditor opgenomen worden in het RE-register.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot IT Auditor

Certified Information Systems Auditor
De complexiteit van de huidige technologische en zakelijke omgeving vormt een grote uitdaging voor organisaties die de integriteit en beveiliging van hun IT en bedrijfssystemen willen beschermen en beheersen. Ook …
CISA – Certified Information Systems Auditor
De huidige technologische en zakelijke omgeving is enorm complex en vormt een grote uitdaging voor organisaties die de integriteit en beveiliging van hun IT- en bedrijfssystemen willen beschermen en b …
ISACA Certified Information Systems Auditor - CISA, 365 dagen toegang.
Demonstrate excellence in IT systems auditing by completing the ISACA Certified Information Systems Auditor course. Designed according to the rigorous requirements of the ISACA, students can be sure of learning …
Executive Master of IT-Auditing (EMITA)
IT-auditing hoog op de agenda Het IT-landschap verandert bijna dagelijks, en daarmee de eisen die aan IT worden gesteld. Organisaties worden steeds afhankelijker van automatisering, waardoor ze ook zeer kwetsbaar …
IT Cyber Security, CISM, CISA, CISSP, 365 dagen toegang.
Master the advanced techniques required to protect network resources from external threat with the IT Cyber Security bundle. Built around industry best-practice guidelines, the IT Cyber Security bundle consists of
Meer opleidingen IT Auditor

Weet je nog niet of je IT Auditor wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding IT Auditor of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk IT Auditor

Met wie werkt een IT Auditor samen? 

De IT Auditor brengt veel tijd door in overleg met de opdrachtgever(s) om uit te stippelen waar op gelet moet worden en wat er precies van de Auditor gevraagd en verwacht wordt. Deze opdrachtgever kan zowel een klant zijn als de meerdere van de Auditor. Verder communiceert de IT Auditor veel met andere Auditors, om de nieuwste ontwikkelingen in de gaten te houden.


  • Klant
  • Leidinggevende
  • Auditor
IT Auditor


Organisaties waar een IT Auditor werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een IT Auditor meestal werkt.

Waar werkt een IT Auditor?

Overal waar een informatieproces draait en certificaten nodig zijn om de kwaliteit van deze processen te onderschrijven en in stand te houden, is een IT Auditor nodig. Het werk kan vanuit een IT-bedrijf gedaan worden, vanuit een auditbureau of vanuit een overheidsinstantie.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers IT Auditor

Waar kun je het beste werken als IT Auditor? Hieronder vind je de best door de IT Auditor beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep IT Auditor.

Competenties, Skills en Vaardigheden IT Auditor:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een IT Auditor.

Welke competenties heeft een IT Auditor nodig?

Een IT Auditor heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen IT Auditor

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij IT Auditor passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een IT Auditor nodig? 

De IT Auditor werkt vastgestelde normen waaraan het proces moet voldoen. Het auditen gebeurt wel in overleg met de opdrachtgever, maar dat neemt niet weg dat de Auditor er altijd naar streeft om de hoogst mogelijke norm te halen (Perfectionist). Om dit te kunnen doen, moet de Auditor alle aspecten van het proces onderzoeken en de problemen naar voren halen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor IT Auditor


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een IT Auditor

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep IT Auditor

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep IT Auditor

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie IT Auditor

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als IT Auditor dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor IT Auditor belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als IT Auditor. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep IT Auditor iets voor je?

Zou je graag IT Auditor willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als IT Auditor bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op IT Auditor

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar