Security Administrator Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Security Administrator? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep security administrator. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je security administrator wordt.

Wat is een Security Administrator?

De Security Administrator is verantwoordelijk voor de logische toegangsbeveiliging en het beheer van een automatiseringssysteem. Pas als een systeem goed opgezet en beveiligd is begint de Security Administrator met het toekennen van privileges aan de gebruikers in het bedrijf. Elk personeelslid moet een eigen toegangscode toegekend krijgen en vaak moeten de medewerkers daarvoor persoonlijk langskomen, zodat de Security Administrator iemands identiteit kan verifiëren. Vooral bij verschillen in autorisatieniveaus moet de Security Administrator goed opletten wie toegang krijgt en tot welke delen van het systeem.

Een Security Administrator werkt dus aan de hand van drie stappen: identificatie (van bijv. persoon) - authenticatie (verifiëren identiteit) - autorisatie.

Ook bij fouten in de logische toegang wordt de Security Administrator ingezet. Omdat het systeem steeds verandert kan het zijn dat de toegangsprivileges ook regelmatig aangepast moeten worden. Zo blijft de Security Administrator steeds bezig met het bewaken van de beveiliging.

De Security Administrator moet verantwoordelijkheid afleggen aan zijn baas, het hoofd beveiliging. Hieraan rapporteert hij ook problemen en risico's in de toegankelijkheid. De Security Administrator kan dus niet helemaal doen wat hij zelf wil, maar moet doorgaans toestemming krijgen voor het implementeren van veranderingen, tenzij het om routinehandelingen gaat.

Wil je werken als Security Administrator?

Werk je al als Security Administrator en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Security Administrator worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Security Administrator, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Security Administrator in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Security Officer
  • Personeel

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2065 tot €3200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Security Administrator

Wat verdient een Security Administrator?

De Security Administrator zal over het algemeen een salaris van tussen de €2065 en €3200 ontvangen. Zodra de Security Administrator meer verantwoordelijkheden krijgt, zal hij uiteraard ook meer betaald krijgen. Vaak krijgt men naast het loon ook nog een prestatiebonus en als men geluk heeft worden er ook opleidingsmogelijkheden aangeboden.

Salarisschaal Security Administrator

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Security Administrator

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Security Administrator

Wat is de toekomst van Security Administrator?

Er zijn zeer weinig banen als Security Administrator te vinden, aangezien dit werk vaak ook gedaan kan worden door een beheerder die de beveiliging als extra taak heeft. Omdat er zoveel overeenkomsten zijn met andere banen kan men wel heel goed doorstromen naar andere functies. Zo kan men een security specialist worden of een systeembeheerder.

Baankans Security Administrator

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Security Administrator worden: Opleidingen tot Security Administrator

Wil je security administrator worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Security Administrator? 

De Security Administrator heeft een diploma in de Informatica nodig,minimaal HBO. Daarnaast helpt het om bepaalde cursussen te volgen om specifieke vaardigheden te leren en certificaten te bemachtigen. Deze kunnen helpen om ergens aangenomen te worden.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Security Administrator

Microsoft 365 Security Administrator
This course is the bundle of the following four courses who prepare for exam MS-500: MS-500T01: Managing Microsoft 365 Identity and Access MS-500T02: Implementing Microsoft 365 Threat Protection MS-500T03: Implementing …
Microsoft 365 Security Administrator [M-MS500]
OVERVIEW This course is a bundle of all modules to prepare for your exam MS-500. MS-500T01: Managing Microsoft 365 Identity and Access MS-500T02: Implementing Microsoft 365 Threat Protection MS-500T03: Implementing …
Check Point Security Administrator R80.1 (CCSA)
Course Outline Check Point Security Administration R80 provides an understanding of the basic concepts and skills necessary to configure Check Point Security Gateway and Management Software Blades. Prerequisites & Audience
Google G Suite Administrator
In deze Google G Suite cursus maakt u kennis met alle administrator functionaliteiten die beschikbaar zijn in G Suite. Zo leert u alles over user management, groep en organisatie- management, …
Salesforce Administrator Training (ADM201 level)
De Salesforce Administrator Training is gericht op het optimaal in gebruik nemen en beheren van Salesforce. De training leert applicatiebeheerders (admins) via hands-on oefeningen de basis principes van Salesforce, en …
Meer opleidingen Security Administrator

Weet je nog niet of je Security Administrator wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Security Administrator of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Security Administrator

Met wie werkt een Security Administrator samen? 

De Security Administrator legt meestal verantwoording af aan de security officer, of andere dergelijke leidinggevende. Omdat er voor het uitgeven van toegangsrechten authenticatie nodig is, moet de Security Administrator elk nieuw personeelslid ontvangen om deze te kunnen autoriseren. Ook als er iets fout gaat of mensen uitgebreide toegangsrechten nodig hebben communiceert de Security Administrator met het bedrijfspersoneel.


  • Security Officer
  • Personeel
Security Administrator


Organisaties waar een Security Administrator werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Security Administrator meestal werkt.

Waar werkt een Security Administrator?

De Security Administrator kan bij elk bedrijf terechtkomen waar men met een automatiseringssysteem werkt, aangezien al deze systemen beveiliging nodig hebben. Vooral bij de overheid of bij grote commerciële bedrijven die met patenten werken is de beveiliging belangrijk.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Security Administrator

Waar kun je het beste werken als Security Administrator? Hieronder vind je de best door de Security Administrator beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Security Administrator.

Competenties, Skills en Vaardigheden Security Administrator:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Security Administrator.

Welke competenties heeft een Security Administrator nodig?

Een Security Administrator heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Security Administrator

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Security Administrator passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Security Administrator nodig? 

Om goed voor de veiligheid van een systeem te kunnen zorgen moet de Security Administrator zich willen inzetten voor zijn bedrijf en uit loyaliteit ook tot het uiterste willen gaan om de veiligheid te garanderen. Niemand is te vertrouwen als het om toegang gaat en dus moet iedereen goed gecontroleerd worden voordat ze toegang krijgen tot het systeem. Wantrouwen helpt de Security Administrator bij het uitvoeren van zijn taak (Loyalist).

Om een systeem goed beveiligd te hebben en te houden moet de Security Administrator goed op details letten en kunnen overzien wie er precies toegang tot het systeem heeft, op welk moment, en of die toegang geautoriseerd is (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Security Administrator


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Security Administrator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Security Administrator

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Security Administrator

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Security Administrator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Security Administrator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Security Administrator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Security Administrator. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Security Administrator iets voor je?

Zou je graag Security Administrator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Security Administrator bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Security Administrator

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar