Cyber Security Specialist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Cyber Security Specialist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep cyber security specialist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je cyber security specialist wordt.

Wat is een Cyber Security Specialist?

De Cyber Security Specialist is verantwoordelijk voor de beveiliging van de technologische infrastructuur van een bedrijf. De Security Specialist stelt een plan op om ervoor te zorgen dat een computernetwerk of website niet geïnfiltreerd kan worden door niet-geautoriseerde personen. Ook geeft de Security Specialist advies over de beveiliging van informatiesystemen die nog gebouwd moeten worden. Als de Security Specialist bovendien in vast dienstverband werkt verzorgt hij vaak ook het onderhoud van de beveiliging en garandeert zo de voortdurende bewaking van het systeem.

Naast het implementeren van (updates in) beveiligingssoftware is het natuurlijk ook belangrijk voor de Sercurity Specialist om een veiligheidsprotocol op te stellen. Het zijn niet alleen zwakke plekken in het systeem die toegang geven tot een netwerk, maar ook de gebruikers zelf. Deze moeten dus geïnstrueerd worden over hun werkgedrag en computergebruik, om zo te voorkomen dat ze per ongeluk virussen via het Internet binnenhalen of op andere manieren voor veiligheidsproblemen zorgen.

Eventuele andere werkzaamheden van de Security Specialist zijn afhankelijk van de functie. Wel staat het bewaren van de veiligheid natuurlijk altijd voorop.

Wil je werken als Cyber Security Specialist?

Werk je al als Cyber Security Specialist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Cyber Security Specialist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Cyber Security Specialist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Cyber Security Specialist in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Personeelslid
  • Netwerkbeheerder
  • Security Specialist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2250 tot €4200

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Cyber Security Specialist

Wat verdient een Cyber Security Specialist?

Het salaris van een Security Specialist ligt ongeveer tussen de €2250 (voor starters) en €4200. Daarnaast krijgt men aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals bonussen, laptop van de zaak, en onderwijsmogelijkheden.

Salarisschaal Cyber Security Specialist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Cyber Security Specialist

Op zoek naar een nieuwe baan als Cyber Security Specialist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Cyber Security Specialist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Cyber Security Specialist vacatures

Junior cyber security specialist
YoungCapital NEXT
Wat ga je doen? Betaald opgeleid worden tot junior cyber security specialist, zodat jij bijvoorbeeld banken en energiebedrijven kunt beschermen voor die DDoS-aanvallen, datalekken en hackers. Heb je voor dit …
IT Security Consultant
StackOps B.V.
Heb jij al enigszins kennis van Cybersecurity? Weet jij wat er van een IT Risk en Compliance specialist verwacht wordt? Heb jij de ambitie om je op securityvlak verder te …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Cyber Security Specialist

Wat is de toekomst van Cyber Security Specialist?

Beveiliging is belangrijk, waardoor de arbeidsmarkt over het algemeen gunstig is. Doorstromen naar een hogere positie is wel moeilijk.

Baankans Cyber Security Specialist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Cyber Security Specialist worden: Opleidingen tot Cyber Security Specialist

Wil je cyber security specialist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Cyber Security Specialist? 

De Security Specialist heeft minstens een HBO of WO werk- en denkniveau nodig om aan het werk te kunnen gaan. Deze opleiding kan in de Informatica, Bedrijfskundige Informatica, Technische Informatica of een andere studie in ICT. Vaak is er ook een Security Management Certificaat nodig, dat men na de HBO of Universitaire opleiding nog moet halen.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Cyber Security Specialist

Ethical Hacking Practitioner
Inleiding In deze cursus leert u op een hoog niveau ethisch hacken. U verlaat het basisniveau van het bedienen van de bekende hacking tools. U leert verschillende technieken die hackers …
Ethical Hacking Foundation
In deze cursus maakt u op een eenvoudige manier kennis met het werkveld van de hacker. U kruipt in de huid van een hacker en leert de basisstappen van veel …
Masterclass ethical hacking
Deze IFBD Masterclass Ethical Hacking bezorgt u niet alleen de noodzakelijke theoretische en technische bagage maar vooral de hands on skills om te begrijpen hoe hackers binnenbreken in uw systemen …
Application Security Assessment, Ethical Hacking: (Web) Applications
After attending this course, you are able to conduct a professional (web) application assessment. You will be taught to help your internal or external customer to define their expectations and …
Ethical Hacking and Countermeasures Version 8, 365 dagen toegang.
Defend your corporate network against cyber-criminals by learning the tools and techniques they use to bypass security. Students undertaking the Ethical Hacking and Countermeasures course will learn about the ethics …
Meer opleidingen Cyber Security Specialist

Weet je nog niet of je Cyber Security Specialist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Cyber Security Specialist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Cyber Security Specialist

Met wie werkt een Cyber Security Specialist samen? 

De Security Specialist moet met het personeel binnen een bedrijf communiceren om een succesvol geïntegreerd beveiligingsplan te kunnen opstellen en implementeren. Hierbij moet speciale aandacht aan de netwerkbeheerders gegeven worden, omdat deze de beveiligingsprotocols gaan gebruiken wanneer de Security Specialist als consultant bij het bedrijf langskomt.

Bij het ontwikkelen van een systeem werkt de Security Specialist samen in een team met andere specialisten.


  • Personeelslid
  • Netwerkbeheerder
  • Security Specialist
Cyber Security Specialist


Organisaties waar een Cyber Security Specialist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Cyber Security Specialist meestal werkt.

Waar werkt een Cyber Security Specialist?

Elk groot bedrijf kan een Security Specialist gebruiken, op projectbasis of in vast dienstverband. Meestal werkt de Security Specialist echter bij een bedrijf in IT of consultancy.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Cyber Security Specialist

Waar kun je het beste werken als Cyber Security Specialist? Hieronder vind je de best door de Cyber Security Specialist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Cyber Security Specialist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Cyber Security Specialist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Cyber Security Specialist.

Welke competenties heeft een Cyber Security Specialist nodig?

Een Cyber Security Specialist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Cyber Security Specialist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Cyber Security Specialist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Cyber Security Specialist nodig? 

Om een systeem beveiligd te maken en te houden moet de Security Specialist een hoge standaard van precisie hanteren (Perfectionist). Om deze standaard te kunnen halen moet de Security Specialist een goed inzicht in het systeem en de organisatie hebben en een goed oog voor potentiële problemen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Cyber Security Specialist


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Cyber Security Specialist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Cyber Security Specialist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Cyber Security Specialist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Cyber Security Specialist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Cyber Security Specialist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Cyber Security Specialist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Cyber Security Specialist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Cyber Security Specialist iets voor je?

Zou je graag Cyber Security Specialist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Cyber Security Specialist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Cyber Security Specialist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar