Cryptoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Cryptoloog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep cryptoloog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je cryptoloog wordt.

Wat is een Cryptoloog?

De Cryptoloog houdt zich bezig met de leer van de cryptologie. Cryptologie wordt ook wel geheimschrift genoemd en heeft als doel om een boodschap te versleutelen. Hierdoor is de boodschap niet meer voor iedereen te ontcijferen, maar alleen voor degene die de juiste codering weten. De Cryptoloog richt zich daarom op het versleutelen van informatie.

 

De leer van de cryptologie is oud. Zo was bijvoorbeeld Julius Ceasar een gebruiker van de cryptologie. Boodschappen werden toen vaak over lange afstanden door verschillende mensen vervoerd en waren daardoor makkelijk te onderscheppen. Door de boodschappen middels een geheimschrift te versleutelen, werd het risico dat de informatie in handen van anderen kwam, kleiner. Ook werd cryptologie veel gebruikt tijdens de wereldoorlogen. Hiermee werd geprobeerd te voorkomen dat de tegenstander de informatie zou kunnen verkrijgen.

 

In de moderne tijd is cryptologie nog altijd belangrijk en veelgebruikt. Nu wordt het vooral toegepast bij het versturen van data via het internet. Bij het online bankieren wordt veel informatie en data versleuteld om zo de veiligheid te kunnen garanderen. De versleutelingen worden steeds ingewikkelder omdat er steeds meer technieken komen die de versleutelingen kunnen kraken.

 

Vaak wordt bij cryptologie gebruik gemaakt van wiskunde. Het is daarom belangrijk dat de Cryptoloog een gedegen kennis van de wiskunde heeft. De term Cryptoloog wordt niet meer vaak gebruikt, maar heeft vaak andere benamingen zoals dataspecialist, programmeur of data-analist. 

Wil je werken als Cryptoloog?

Werk je al als Cryptoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Cryptoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Cryptoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Cryptoloog in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Cryptoloog

Wat verdient een Cryptoloog?

Het beroep van de Cryptoloog komt niet veel meer voor. Het is daarom lastig om een goede inschatting van het salaris en de arbeidsvoorwaarden te maken.

Salarisschaal Cryptoloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Cryptoloog

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Cryptoloog

Wat is de toekomst van Cryptoloog?

De term Cryptoloog wordt niet veel meer gebruikt. Wel wordt de cryptologie nog veel toegepast bij het versturen van data via het internet. Dataspecialisten en programmeurs houden zich daarom nog geregeld bezig met de cryptologie. Er is voldoende vraag naar specialisten op dit gebied.

Baankans Cryptoloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Cryptoloog worden: Opleidingen tot Cryptoloog

Wil je cryptoloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Cryptoloog? 

De benaming Cryptoloog wordt niet veel meer gebruikt. De huidige toepassing van cryptologie is te vinden in het versleutelen van data dat via het internet wordt verspreid. Programmeurs en Dataspecialisten houden zich daar geregeld mee bezig.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Cryptoloog

Meer opleidingen Cryptoloog

Weet je nog niet of je Cryptoloog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Cryptoloog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Cryptoloog

Met wie werkt een Cryptoloog samen? 

De Cryptoloog werkt meestal zelfstandig. Soms werk de Cryptoloog samen met andere specialisten.


Cryptoloog


Organisaties waar een Cryptoloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Cryptoloog meestal werkt.

Waar werkt een Cryptoloog?

De Cryptoloog werkt voor diverse organisaties De Cryptoloog kan in zowel de profit als de non-profit sector werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Cryptoloog

Waar kun je het beste werken als Cryptoloog? Hieronder vind je de best door de Cryptoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Cryptoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Cryptoloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Cryptoloog.

Welke competenties heeft een Cryptoloog nodig?

Een Cryptoloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Cryptoloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Cryptoloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Cryptoloog nodig? 

De Cryptoloog moet goed kunnen analyseren (Waarnemer) en veel inzicht hebben in de wiskunde. Wiskunde wordt vaak gebruikt als basis van de versleutelingen. Daarnaast moet de Cryptoloog ordelijk en gedisciplineerd kunnen werken (Perfectionist). Alle gegevens moet kloppen om zo de informatie goed te kunnen versleutelen of ontsleutelen. 

Bekijk de persoonstypen voor Cryptoloog


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Cryptoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Cryptoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Cryptoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Cryptoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Cryptoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Cryptoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Cryptoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Cryptoloog iets voor je?

Zou je graag Cryptoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Cryptoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Cryptoloog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar