Bewaker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bewaker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bewaker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bewaker wordt.

 

Wat is een Bewaker?

Een Bewaker zorgt ervoor dat er niets verkeerds gebeurt met een bepaald gebouw, object of persoon. Er zijn meerdere soorten Bewakers en dus ook verschillende mogelijkheden om binnen de bewaking aan het werk te gaan. Over het algemeen geldt dat men voor een bepaalde periode de veiligheid van een bepaalde plek garandeert.

Een Nachtwaker zal over een ruimte of gebouw moeten waken en er steeds op letten dat er niemand binnen probeert te dringen en/of iets probeert te stelen. Overdag is het waarschijnlijker dat een Bewaker zich over een object of persoon ontfermt, al kan het hierbij nog steeds voorkomen dat men een hele ruimte in de gaten moet houden, zoals op het vliegveld of in een evenementenhal.

Het bewaken van objecten is makkelijker te structureren dan het bewaken van personen, omdat objecten niet uit zichzelf bewegen. Vooral als men in een ruimte surveilleert waarin zich veel mensen bevinden, en er dus veel kans is dat er iets misgaat, is het belangrijk om de hele omgeving te overzien en mogelijke gevaren ruim op tijd te neutraliseren.

De Bewaker loopt vaak een vaste ronde, waarbij hij de omgeving nauwkeurig in de gaten houdt op ongebruikelijkheden. Hierbij focust de Bewaker zich niet alleen op tekenen van inbraak, maar ook op verschijnselen van brand, vandalisme, of ongevallen. Werk als Bewaker kan zo zeer afwisselend zijn en biedt elke dag weer een andere uitdaging. Men moet hiervoor wel stevig in de schoenen staan.Wil je werken als Bewaker?

Werk je al als Bewaker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bewaker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bewaker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bewaker in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Klanten
  • Beveiliger
  • Bewaker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1850 tot €2600

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

102


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bewaker

Wat verdient een Bewaker?

Het salaris dat een Bewaker normaliter zal ontvangen in een fulltime functie ligt tussen de €1850 en €2600 per maand, afhankelijk van ervaring en functie. Bonussen en andere arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van werkgever en vooral ook van het tijdstip waarop men werkt. De meeste werkgevers bieden een interne opleiding.

Salarisschaal Bewaker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Bewaker

Op zoek naar een nieuwe baan als Bewaker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bewaker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Bewaker vacatures

Uitgelicht
Vacature Complex beveiliger Nieuwegein
tfdwork
Wat ga jij doen Wil jij je ervaring als beveiliger inzetten bij de PI in Nieuwegein en heb je op alle terreinen oog voor de veiligheid van je omgeving? Lees …
Uitgelicht
Vacature Object Beveiliger Waalwijk
tfdwork
Wat ga jij doen Wil jij werken als logistiek beveiliger en zorg jij dat het proces van laden en lossen doorgang heeft onder alle omstandigheden? Dan zoeken wij jou Over …
Uitgelicht
Vacature Complex beveiliger Alphen a/ d Rijn
tfdwork
Wat ga jij doen Wil jij je ervaring als beveiliger inzetten bij de PI in Alphen a/d Rijn en heb je op alle gebieden oog voor de veiligheid van je …
Uitgelicht
Vacature Complex beveiliger Rotterdam
tfdwork
Wat ga jij doen Wil jij je ervaring als beveiliger inzetten bij de PI in Rotterdam en heb je op alle terreinen oog voor de veiligheid van je omgeving? Lees …
Uitgelicht
Vacature Complex beveiliger Zeist
tfdwork
Wat ga jij doen Wil jij je ervaring als beveiliger inzetten bij de PI in Zeist en heb je op alle terreinen oog voor de veiligheid van je omgeving? Lees …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bewaker

Wat is de toekomst van Bewaker?

Er is niet veel werk te vinden voor Bewakers, maar altijd wel wat. Het kan moeilijk zijn aan het werk te komen. Het helpt hierbij om een opleiding gevolgd te hebben. Vanuit een functie als Bewaker kan men doorstromen naar functies waarbij steeds waardevollere dingen in de gaten gehouden moeten worden, of naar een leidinggevende functie in hetzelfde werk.

Huidige aantal vacatures

102


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Bewaker worden: Opleidingen tot Bewaker

Wil je Bewaker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Bewaker.

Hoe word je een Bewaker? 

Om Bewaker te worden heeft is minstens een certificaat in Beveiliging nodig, waarvoor men vaak via een werkgever eerst een cursus zal moeten doen voordat men aan het werk kan gaan. Voor werk op hoger niveau is het mogelijk om steeds cursussen te volgen, voor verder gevorderden. Het kan ook handig zijn om een MBO opleiding tot Beveiliger te volgen. Dit biedt meer mogelijkheden dan een cursus en maakt dat een Bewaker niet meteen aan een enkel bedrijf vastzit.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Bewaker

Scrum Master PSM I of SMC
Dienend leiderschap Als Scrum Master ben je probleemoplosser, docent en bewaker van het Agile werken volgens Scrum. Als dienend leider zorg je ervoor dat het Scrum Team optimaal samenwerkt voor …
Scrum Master PSM I of SMC
Cursus Werkvoorbereider in het onderhoud
Wilt u installatieprestaties verhogen, doorlooptijden van onderhoudswerkzaamheden verkorten en onderhoudskosten verlagen? Volg dan de cursus Werkvoorbereider in het onderhoud. Deze cursus leert u alle aspecten voor een goede voorbereiding, planning, …
Cursus Werkvoorbereider in het onderhoud
Scrum Master Certified (e-learning) incl examen en certificering
DIENEND LEIDERSCHAP Als Scrum Master ben je probleemoplosser, docent en bewaker van het Agile werken volgens Scrum. Als dienend leider zorg je ervoor dat het Scrum Team optimaal samenwerkt
Scrum Master Certified (e-learning) incl examen en certificering
Post-HBO Sales Controller
Over de opleiding De Leergang Sales Controller is gericht op het profiel van de General Controller, met als specialiteit de processen op het gebied van Marketing en Sales. In deze …
Post-HBO Sales Controller
Scrum Master
Scrum Master Certified INCLUSIEF examen én certificering! Als Scrum Master ben je probleemoplosser, docent en bewaker van het Agile werken volgens Scrum en zorg je er als dienend leider voor
Scrum Master

Omscholen of doorgroeien tot Bewaker

Als je Bewaker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Bewaker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Bewaker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Bewaker?

Competenties en Vaardigheden Bewaker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Bewaker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Bewaker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Bewaker

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving

Persoonlijkheid van een Bewaker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Bewaker. Als Bewaker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Bewaker:


zie volledige beschrijving persoonstype Bewaker

Vakkennis voor een Bewaker

Het is voor een Bewaker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Bewaker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Bewaker

Scrum Master Certified (e-learning) incl examen en certificering
DIENEND LEIDERSCHAP Als Scrum Master ben je probleemoplosser, docent en bewaker van het Agile werken volgens Scrum. Als dienend leider zorg je ervoor dat het Scrum Team optimaal samenwerkt
Scrum Master Certified (e-learning) incl examen en certificering

Werkervaring Bewaker

Het is voor een startend Bewaker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Bewaker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Persoonsbeveiliger .

Iets anders leren?

Is Bewaker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Bewaker

Met wie werkt een Bewaker samen? 

Een Bewaker zal vaak te maken hebben met medewerkers en klanten die in een ruimte rondlopen of daar graag naar binnen willen. Hierbij kan het belangrijk zijn dat iedereen gecontroleerd en of gefouilleerd wordt, of dat mensen gewoon binnengelaten moeten worden en er alleen gesurveilleerd wordt. Naast deze directe contacten tijdens het werk kan het zo zijn dat de Bewaker samenwerkt met andere beveiligers of het werk overdraagt aan een beveiliger. Een van deze beveiligers zal dan vaak de baas van de Bewaker zijn.

Omdat men op vele manieren een Bewaker kan zijn, zijn er ook vele manieren om met andere mensen in contact te staan.


  • Klanten
  • Beveiliger
  • Bewaker
Bewaker


Organisaties waar een Bewaker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bewaker meestal werkt.

Waar werkt een Bewaker?

Een Bewaker kan voor verschillende bedrijven werken, zoals hotels, musea, of evenementhallen. Vaak werkt hij via een beveiligingsbureau dat mensen aanlevert op verschillende locaties voor diverse gelegenheden. Vooral voor Nachtbewakers is het goed mogelijk om direct bij een hotel in dienst te zijn. Hierbij geldt dan wel vaak dat men ook andere werkzaamheden heeft, zoals schoonmaken of gasten ontvangen.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Bewaker

Waar kun je het beste werken als Bewaker? Hieronder vind je de best door de Bewaker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

NRS

Locatie: Zuid-Holland

Openstaande vacatures: 0

Logo van Randstad

Randstad

Locatie: Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht

Openstaande vacatures: 0

Securitas Nederland

Locatie:

Openstaande vacatures: 0

Smg

Locatie: Zuid-Holland

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Bewaker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bewaker.

Welke competenties heeft een Bewaker nodig?

Een Bewaker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bewaker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bewaker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bewaker nodig? 

Een Bewaker zal voornamelijk goed op moeten kunnen letten en continu de omgeving in de gaten houden om mogelijke gevaren tegen te kunnen gaan. Hiervoor is een goed waarnemingsvermogen cruciaal en moet hij weten wanneer er iets verandert of verkeerd aanvoelt. Goede bewaking leveren is een kwestie van een uitstekend inschattingsvermogen, aangevuld door ervaring en kennis (Waarnemer). Dit, in combinatie met een stevige drive om het werk goed te doen, zorgt ervoor dat de Bewaker op tijd ingrijpt als er iets mis dreigt te gaan en zijn taak zoveel mogelijk succesvol weet te volbrengen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Bewaker


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Bewaker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bewaker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bewaker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bewaker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bewaker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bewaker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bewaker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bewaker iets voor je?

Zou je graag Bewaker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bewaker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Bewaker?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Bewaker

Uitgelicht
Vacature Logistiek beveiliger Waalwijk / Tilburg
tfdwork
Wat ga jij doen Wil jij werken als beveiliger in Tilburg e.o. en zorg jij dat het logistieke proces doorgang heeft onder alle omstandigheden? Dan zoeken wij jou Over de …
Uitgelicht
Vacature Object beveiliger Eindhoven
tfdwork
Wat ga jij doen Wil jij werken in een omgeving waarin men op je kan rekenen en waar dienstverlening en beveiliging hand in hand gaan? Lees dan snel verder Over …
Uitgelicht
Vacature Object Beveiliger Regio Tilburg
tfdwork
Wat ga jij doen Wil jij werken als logistiek beveiliger en zorg jij dat het proces van laden en lossen doorgang heeft onder alle omstandigheden? Dan zoeken wij jou Over …
Uitgelicht
Vacature Complex beveiliger Zaanstad
tfdwork
Wat ga jij doen Wil jij je ervaring als beveiliger inzetten bij de PI in Zaanstad en heb je op alle terreinen oog voor de veiligheid van je omgeving? Lees …
Uitgelicht
Vacature Zorg Beveiliger Tilburg
tfdwork
Wat ga jij doen Wat vragen wij Een beveiligingsdiploma MBO 2 of bereid deze te behalen. BHV is mooi meegenomen. Uiteraard ben je van onbesproken gedrag. Rijbewijs B en eigen …

Actuele blogposts


reacties op Bewaker

Edward

Isboset,bedankt voor je tip.M.vr.gr.

Isboset

Veel werk wordt nu overgenomen door Mobiele Surveillanten en Centralisten doordat opdrachtgevers meer gaan bezuinigen in het laten inzetten van Beveiligers. De opdrachtgevers vragen ook meer diensten voor minder uren aan. Gevolgen hiervan zijn, gebroken diensten, oproepkrachten en minder zekerheid in continu werk. Schiphol is booming business voor Beveiligers. En carriere perspectief is interessant bij een afgeronde HBO opleiding.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar