U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Voetballer

Voetballer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een voetballer? Lees de functieomschrijving.

Het is de jongensdroom van elk kind: Profvoetballer worden. Een baan die maar voor weinigen is weggelegd. Het prototype voorbeeld van het gezegde: ik heb van mijn hobby mijn sport gemaakt. Als Voetballer verdien je namelijk de kost met de meest populaire sport in Nederland en tevens een van de meest beoefende sporten: voetbal.

Hoewel sommigen menen dat Profvoetballers verwende mensen zijn die nooit echt gewerkt hebben gaat ook het leven van Profvoetballer lang niet altijd over rozen. Op relatief jonge leeftijd moet je je al een zeer aangepaste levensstijl aanmeten om de top te bereiken. Dat betekent, gericht elke dag trainen, weinig aandacht aan het sociale leven en school besteden, heel structuurgericht leven, eten, drinken en om kunnen gaan met druk van buitenaf en de verlokkingen van het leven buiten voetbal.

Als Voetballer train je elke dag om jezelf beter te maken (individueel: bijv. fitnessen, looptraining, techniek enz.) en ga je gericht met je teamgenoten aan de slag om op tactisch en organisatorisch gebied alles af te stemmen. Van je trainer krijg je bepaalde adviezen mee waar je aan moet werken. De wedstrijden die je meestentijds in het weekend afwerkt zijn je prestatiemomenten. Voor veel Voetballers geldt de wedstrijddag echter niet: zij zitten op de bank of kijken toe vanaf de tribune.

Mensen vonden ons op: Job Voetballer, Baan Voetballer, Voetballer Worden, Functie-eisen Voetballer, Verantwoordelijkheden Voetballer, Functieprofiel Voetballer, Wat doet een Voetballer, Werken als Voetballer.

Voetballer worden: Opleiding tot voetballer

Als Profvoetballer heb je de vrijheid om je na de middelbare school volledig op het voetbal te richten. In die zin is de jeugdopleiding van een of meerdere clubs doorlopen jouw opleiding, alleen is deze niet door de overheid geaccrediteerd als een MBO, HBO of WO opleiding. Toch is het zo dat veel Voetballers, zeker degene die in de onderste regionen van de eredivisie, de gehele eerste divisie en topklasse voetballen ook een reguliere opleiding naast het voetbal willen doen  om de doodeenvoudige reden dat ze na het voetbal nog niet 'binnen zijn'.

Tegenwoordig wordt het voor jongeren steeds makkelijker om een voetballoopbaan te combineren met school/een opleiding. Zo bestaat er bijv. de Johan Cruyff Academy die speciaal voor topsporters in het leven is geroepen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Voetballer, Voetballer Worden, Opleidingsniveau Voetballer, Scholing Voetballer, Studie Voetballer, Bijscholing Voetballer, Omscholing Voetballer.

Organisaties waar een voetballer doorgaans werkzaam is

De Voetbalindustrie is een pure profit. Elke Profvoetballer speelt dan ook in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Voetballer, Voetballer Worden, Opleidingsniveau Voetballer, Scholing Voetballer, Studie Voetballer, Bijscholing Voetballer, Omscholing Voetballer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden voetballer

Als Profvoetballer kun je heel veel verdienen. Topverdiener onder de Profvoetballers is Christiano Ronaldo, speler van Real Madrid met een jaarsalaris van om en nabij de €28 miljoen. Maar, er zijn ook genoeg Profvoetballers die met moeite de eindjes aan elkaar knopen.

Zeker in de eerste divisie is het niet makkelijk om rond te komen. Veel spelers hebben een baan naast het voetballen. Het gemiddeld salaris binnen de eredivisie ligt ongeveer rond de €335.000bruto per jaar. Nog steeds ruim boven de Balkenendenorm.

Mensen vonden ons op: Salaris Voetballer, Loon Voetballer, Wat verdien je als Voetballer, Salarisschaal Voetballer, Salarisindicatie Voetballer, Bonus Voetballer, CAO Voetballer, Brutoloon Voetballer, Nettoloon Voetballer, Vakantiedagen Voetballer, Pensioen Voetballer.

Competenties, skills & vaardigheden voetballer

 • Samenwerken
 • Coachen
 • Doorzettingsvermogen
 • Inzicht in omgeving
 • Zelfontwikkeling
 • Voetbalkwaliteiten hebben (tactisch, technisch, fysiek)
 • Leiderschap
 • Communiceren; directe communicatietechnieken, zowel verbaal als non-verbaal
Mensen vonden ons op: Kennis Voetballer, Vaardigheden Voetballer, Attitude Voetballer, Kwalificaties Voetballer, Competentieprofiel Voetballer.

Boeken voor het beroep voetballer

Wil je meer weten over het beroep voetballer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je voetballer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken voetballer te komen.

Het grote vaders & zonen voetbalboek | Bert Bukman

in 23 hoofdstukken vol lijstjes, spannende vragen en tips om een betere voetballer te worden - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789000350919 | 160 pagina's

Het leukste voetbalboek voor kinderen...

Forza Olandesi | Roberto Pennino

De avonturen van Nederlandse voetballers in Italie - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789089758736 | 288 pagina's

Eind jaren veertig is Faas Wilkes de eerste Nederlander die in Italië gaat voetballen. In een tijd dat buitenlandse reizen voor weinigen zijn weggelegd, wordt hij nagevolgd door minder bekende landgenoten zoals Andre Roosenburg, Karel Voogt en Wim Lakenbe...

VOETBAL Leerplan voor de ideale voetballer | Jan Derksen

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789010047960 | 200 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Voetballer, Voetballer ebooks, boek Voetballer.

Persoonstypen voetballer

Een Profvoetballer kan qua karakter vreemd in elkaar zitten maar toch een goede Voetballer zijn. In wezen is karakter bij Voetballers van iets minder belang dan bij reguliere werknemers. Perfectionisme is sowieso een goede eigenschap, aangezien je als Voetballer nooit tevreden mag zijn: je moet de drive hebben om je altijd maar door te ontwikkelen. Zonder deze eigenschap behalen alleen de toptalenten de top, en zelfs die krijgen het moeilijk wanneer ze niet de discipline hebben om dag in dag uit te investeren in hun capaciteiten.

Productieviteit past ook in het beroepsprofiel van een ideale Voetballer, omdat hij er voldoening uit haalt zo hard mogelijk te werken en zoveel mogelijk wil bereiken (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Voetballer, Karakter Voetballer.

Netwerk voetballer

Een Voetballer komt het meest in contact met zijn ploeggenoten. Tevens spreekt hij regelmatig zaken door met de voetbaltrainer en assistent-trainer. Profvoetballers die veel verdienen hebben meestal ook een adviseur/spelersmakelaar in dienst die hen begeleidt buiten het voetbal.

Mensen vonden ons op: Collega’s Voetballer, Medewerkers Voetballer.

Is het beroep voetballer iets voor jou?

Zou je graag voetballer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als voetballer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Voetballer, beroepskeuzetest Voetballer, beroep Voetballer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden voetballer

Een gemiddeld arbeidsmarktperspectief geven voor het beroep Voetballer is eigenlijk niet mogelijk. Het hangt in deze industrie namelijk extra af van je kwaliteiten. Voor een Voetballer als Messi is altijd plaats. Maar ben je een dertien in het dozijn voetballer dan kan het wel eens heel moeilijk worden om aan de bak te komen. Er is een team van werkloze Voetballers actief dat zich in de kijker probeert te spelen bij makelaars en scouts die transfervrije spelers willen inlijven.

Arbeidsmarktperspectief score voetballer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep voetballer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Voetballer, Promotie mogelijkheden Voetballer, Carriere Voetballer.

Solliciteren op de functie voetballer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als voetballer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor voetballer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als voetballer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Voetballer, CV Voetballer, sollicitatie Voetballer.

Interviews met voetballer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen voetballer

Vacatures voetballer

Op zoek naar een nieuwe baan als Voetballer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Voetballer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Het is de jongensdroom van elk kind: Profvoetballer worden. Een baan die maar voor weinigen is weggelegd. Het prototype voorbeeld van het gezegde: ik heb van mijn hobby mijn sport gemaakt.

Beoordeling Voetballer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Voetballer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Voetballer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

dit zou ik super tof vinden ik zou mij gelijk aanmelden ik vind het echt mooi om te voetballen en wil mijn in heel veel punten vergeten dit is echt een top opleiding

Door: antonio

Ik ken enkele mensen die aan alles eisen van een profvoetballer voldoen, maar toch niet profvoetballer zijn geworden.

In deze gevallen kan ik zeggen dat het hen niet werd gegund. Ik vind het erg jammer dat hier niks over is gezegd (geluk of het gegund worden).

Voetballer kunnen namelijk niet zelf beslissen of ze profvoetballer worden of niet. Het wrodt voor hen beslist!

Door: Gabriel

 iK WELPROFVOETBALLEN WORDEN

Door: hussein

Een heel goede beschrijving hierboven.Het moet gewoon in je zitten en dan nog is het niet zeker dat men met voetballen zijn brood kan verdienen.Gr.

Door: Johan

Voetbal is echt mijn leven , elke dag trainen en mijn best doen om de top te bereiken en hopelijk te worden gezien door een topclub.

 

Door: Marouane

Beste Marouane,ik denk dat je nog erg jong,dus dromen mag.Ook heel belangrijk,misschien,geen misschien,belangrijker om je school op nr.1 te zetten,als je een goede voetballer ben,wordt je echt wel ontdekt.Veel sucses

Door: Robin

Ik speel zelf ook bij twente. Je moet er veel voor opgeven maar wie weet is het t waard

Door: Sylvan

Inderdaad,je moet er voor veel voor opgeven,ga niet over de grens.Dus geef je studie nooit op.Gr.

Door: Tim

Laat je niet vangen door de vrienden die niet voetballen. Ga je dromen alleen achterna.

-E.K.B

Door: Onbekend

Tim,bedankt voor het goede advies.Gr.

Door: Kees

Dit is het mooiste beroep dat je kan hebben voetbal is meer dan een sport en geld het is super mooi om te zien hoe mensen hun respect laten zien

Door: Daan van Beers

Reageer op dit beroep