Voetballer Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Voetballer Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Voetballer worden: Opleidingen tot Voetballer

Wil je Voetballer worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Voetballer, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Voetballer.

Hoe word je een Voetballer? 

Als Profvoetballer heb je de vrijheid om je na de middelbare school volledig op het voetbal te richten. In die zin is de jeugdopleiding van een of meerdere clubs doorlopen jouw opleiding, alleen is deze niet door de overheid geaccrediteerd als een MBO, HBO of WO opleiding. Toch is het zo dat veel Voetballers, zeker degene die in de onderste regionen van de eredivisie, de gehele eerste divisie en topklasse voetballen ook een reguliere opleiding naast het voetbal willen doen  om de doodeenvoudige reden dat ze na het voetbal nog niet 'binnen zijn'.

Tegenwoordig wordt het voor jongeren steeds makkelijker om een voetballoopbaan te combineren met school/een opleiding. Zo bestaat er bijv. de Johan Cruyff Academy die speciaal voor topsporters in het leven is geroepen.

De 4 best beoordeelde opleidingen Voetballer

bijgewerkt op 15-04-2022

Praktisch leidinggeven aan professionals met Dienend Leiderschap - Van Teamlid naar Teamcoach
Met deze training leer je het beste uit je medewerkers te halen en je bewust te worden van jouw leiderschapsstijl. Wil je manager worden of ben je net manager geworden?
Praktisch leidinggeven aan professionals met Dienend Leiderschap - Van Teamlid naar Teamcoach
Webinar stresshantering
In dit webinar ontvang je een korte uitleg over wat Mobility Mentoring® is en hoe jij dit kan toepassen binnen jouw vakgebied als sociaal financieel hulpverlener. Dit wetenschappelijke model handelt …
Webinar stresshantering
Pakket Fysieke Trainer Voetbal Pro
INHOUD VAN HET FYSIEKE TRAINER VOETBAL PRO PAKKET Het Start2Move traject Fysieke Trainer Voetbal Pro bestaat uit vier modules: Fitnesstrainer A, Fitnesstrainer B, Hersteltrainer Voetbal en Conditietrainer Voetbal. Je kunt zowel met Fitnesstrainer A, Conditietrainer …
Pakket Fysieke Trainer Voetbal Pro
Periodisering Voetbal
De cursus Periodisering Voetbal is erkend door de KNVB en o.a. geschikt voor Voetbaltrainers, Conditie- en Hersteltrainers, Fysiotherapeuten, Verzorgers en Personal Trainers die graag meer specifieke kennis willen opdoen over
Periodisering Voetbal

Is het verstandig om Voetballer te worden?

Voordat je aan een opleiding Voetballer begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Voetballer worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Voetballer?

Een gemiddeld arbeidsmarktperspectief geven voor het beroep Voetballer is eigenlijk niet mogelijk. Het hangt in deze industrie namelijk extra af van je kwaliteiten. Voor een Voetballer als Messi is altijd plaats. Maar ben je een dertien in het dozijn voetballer dan kan het wel eens heel moeilijk worden om aan de bak te komen. Er is een team van werkloze Voetballers actief dat zich in de kijker probeert te spelen bij makelaars en scouts die transfervrije spelers willen inlijven.

De actuele kans op werk voor een Voetballer

Het beroep Voetballer is onderdeel van de beroepsfamilie Beroepssporters. De kans op werk voor de beroepsfamilie Beroepssporters is in de huidige periode slecht

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Voetballer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Voetballer

Als je je wilt omscholen tot Voetballer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Voetballer door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Voetballer zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Voetballer

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Voetballer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Voetballer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Voetballer

Als je Voetballer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Voetballer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Voetballer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Voetballer?

Competenties en Vaardigheden Voetballer

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Voetballer nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Voetballer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Voetballer

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Zelfontwikkeling
Zelfontwikkeling

Persoonlijkheid van een Voetballer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Voetballer. Als Voetballer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Voetballer:


zie volledige beschrijving persoonstype Voetballer

Vakkennis voor een Voetballer

Het is voor een Voetballer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Voetballer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Voetballer


Werkervaring Voetballer

Het is voor een startend Voetballer die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Voetballer is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Voetballer, maar iets anders?

Is een opleiding Voetballer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Voetballer

Als je Voetballer wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Voetballer


Weten hoe het is om als Voetballer te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Voetballer te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Voetballer te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Voetballer te worden?

Zou je graag Voetballer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Voetballer voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar