U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Dolfijnenverzorger

Dolfijnenverzorger worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een dolfijnenverzorger? Lees de functieomschrijving.

De Dolfijnenverzorger is een gewild beroep en van velen een langgekoesterde wens. De Dolfijnenverzorger is samen met de dolfijnentrainer verantwoordelijk voor de dolfijnen. Dolfijnen zijn vaak te bewonderen in dierenparken. Hier worden meestal dolfijnenshows gegeven waarbij de dolfijnen verschillende trucs uitvoeren.

 

Intelligentie

Dolfijnen staan bekend als zeer intelligente en sociale dieren. De dolfijn kan zowel boven als onder water goed zien en heeft een vele malen beter gehoor dan de mens. Door deze kenmerken zijn dolfijnen goed te trainen. Dolfijnen worden vaak diverse trucs en kunstjes aangeleerd. Door deze in een bepaalde setting met muziek en andere showelementen te combineren ontstaan spectaculaire dolfijnenshows die vele bezoekers trekken. Voor het specifieke trainen van de dieren is de dolfijnentrainer verantwoordelijk.

 

Werkzaamheden

Bij het trainen wordt de dolfijnentrainer bijgestaan door de Dolfijnenverzorger. De dolfijnenverzorger is verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van de dolfijnen. De Dolfijnenverzorger maakt het bassin schoon en voert de dolfijnen. Daarnaast controleert de Dolfijnenverzorger dagelijkse de gezondheid van de dieren en bij twijfel schakelt de verzorger een dierenarts in.

Mensen vonden ons op: Job Dolfijnenverzorger, Baan Dolfijnenverzorger, Dolfijnenverzorger Worden, Functie-eisen Dolfijnenverzorger, Verantwoordelijkheden Dolfijnenverzorger, Functieprofiel Dolfijnenverzorger, Wat doet een Dolfijnenverzorger, Werken als Dolfijnenverzorger.

Dolfijnenverzorger worden: Opleiding tot dolfijnenverzorger

Om Dolfijnenverzorger te worden, moet de Dolfijnenverzorger auditie doen bij een dierenpark met dolfijnen. Door met de dolfijnen te werken, leert de Dolfijnenverzorger de behoeften kennen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Dolfijnenverzorger, Dolfijnenverzorger Worden, Opleidingsniveau Dolfijnenverzorger, Scholing Dolfijnenverzorger, Studie Dolfijnenverzorger, Bijscholing Dolfijnenverzorger, Omscholing Dolfijnenverzorger.

Organisaties waar een dolfijnenverzorger doorgaans werkzaam is

De Dolfijnenverzorger werkt bij een dierenpark. Het dierenpark organiseert de dolfijnenshows. De Dolfijnenverzorger is werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Dolfijnenverzorger, Dolfijnenverzorger Worden, Opleidingsniveau Dolfijnenverzorger, Scholing Dolfijnenverzorger, Studie Dolfijnenverzorger, Bijscholing Dolfijnenverzorger, Omscholing Dolfijnenverzorger.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden dolfijnenverzorger

Het beroep Dolfijnenverzorger is voor velen een droombaan. Het salaris is echter niet erg hoog. Een Dolfijnenverzorger verdient vaak rond de €1300,-. Dit kan oplopen als de Dolfijnenverzorger doorgroeit naar bijvoorveeld de functie van dolfijnentrainer.

Mensen vonden ons op: Salaris Dolfijnenverzorger, Loon Dolfijnenverzorger, Wat verdien je als Dolfijnenverzorger, Salarisschaal Dolfijnenverzorger, Salarisindicatie Dolfijnenverzorger, Bonus Dolfijnenverzorger, CAO Dolfijnenverzorger, Brutoloon Dolfijnenverzorger, Nettoloon Dolfijnenverzorger, Vakantiedagen Dolfijnenverzorger, Pensioen Dolfijnenverzorger.

Competenties, skills & vaardigheden dolfijnenverzorger

Mensen vonden ons op: Kennis Dolfijnenverzorger, Vaardigheden Dolfijnenverzorger, Attitude Dolfijnenverzorger, Kwalificaties Dolfijnenverzorger, Competentieprofiel Dolfijnenverzorger.

Boeken voor het beroep dolfijnenverzorger

Wil je meer weten over het beroep dolfijnenverzorger? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je dolfijnenverzorger bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken dolfijnenverzorger te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Dolfijnenverzorger, Dolfijnenverzorger ebooks, boek Dolfijnenverzorger.

Persoonstypen dolfijnenverzorger

De Dolfijnenverzorger moet goed kunnen samenwerken, sociaal ingesteld zijn en beschikken over een goede teamgeest. Om goed voor de dolfijnen te zorgen en een goede show neer te zetten, moet het hele team meewerken (Romanticus). Daarnaast moet de Dolfijnenverzorger flexibel ingesteld zijn, beschikken over voldoende verantwoordelijkheidsgevoel en inzicht in wat de dieren nodig hebben (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Dolfijnenverzorger, Karakter Dolfijnenverzorger.

Netwerk dolfijnenverzorger

De Dolfijnenverzorger heeft veel contact met andere Dolfijnenverzorgers en de dolfijnentrainers. Met het hele team wordt voor de dieren gezorgd, worden de dolfijnen getraind en de shows voorbereid en uitgevoerd. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Dolfijnenverzorger, Medewerkers Dolfijnenverzorger.

Is het beroep dolfijnenverzorger iets voor jou?

Zou je graag dolfijnenverzorger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als dolfijnenverzorger bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Dolfijnenverzorger, beroepskeuzetest Dolfijnenverzorger, beroep Dolfijnenverzorger kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden dolfijnenverzorger

De baan van Dolfijnenverzorger is een veelgewilde baan. Toch is er maar weinig vraag naar Dolfijnenverzorgers. Er zijn in Nederland niet veel parken die dolfijnen hebben. Doorgroeimogelijkheden zijn er wel voor de Dolfijnenverzorger. Vaak kan de Dolfijnenverzorger doorgroeien naar de functie van dolfijnentrainer.

Arbeidsmarktperspectief score dolfijnenverzorger

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep dolfijnenverzorger. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Dolfijnenverzorger, Promotie mogelijkheden Dolfijnenverzorger, Carriere Dolfijnenverzorger.

Solliciteren op de functie dolfijnenverzorger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als dolfijnenverzorger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor dolfijnenverzorger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als dolfijnenverzorger. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Dolfijnenverzorger, CV Dolfijnenverzorger, sollicitatie Dolfijnenverzorger.

Interviews met dolfijnenverzorger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen dolfijnenverzorger

Vacatures dolfijnenverzorger

Op zoek naar een nieuwe baan als Dolfijnenverzorger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Dolfijnenverzorger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Dolfijnenverzorger is een gewild beroep en van velen een langgekoesterde wens. De Dolfijnenverzorger is samen met de dolfijnentrainer verantwoordelijk voor de dolfijnen. Dolfijnen zijn vaak te bewonderen in dierenparken.

Beoordeling Dolfijnenverzorger

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Dolfijnenverzorger' hieronder.

  • Functie-inhoud
  • Salaris en arbeidsvoorwaarden
  • Doorgroeimogelijkeden
  • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Dolfijnenverzorger

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
  • Functie-inhoud
  • Salaris en arbeidsvoorwaarden
  • Doorgroeimogelijkeden
  • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep