U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Gebiedsmedewerker Welzijn

Gebiedsmedewerker Welzijn worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een gebiedsmedewerker Welzijn? Lees de functieomschrijving.

Een Gebiedsmanager Welzijn is iemand die het welzijnsbeleid in een bepaald gebied voorbereid en realiseert.

Een Gebiedsmanager Welzijn probeert de operationele, beleidsmatige, financiële en personele welzijnsdoelstellingen binnen het gebied te realiseren. Het gaat hierbij om beleid omtrent de gezondheidszorg, politiek en ontwikkelingssamenwerking binnen zijn gebied. Hij stemt alle beleid af op de behoeftes vanuit de burgers in het aan hem toegewezen gebied. Dit doet hij samen met de Directeur en eventueel collega Gebiedsmedewerkers Welzijn.

De Gebiedsmanager Welzijn stuurt medewerkers aan, zodat echt resultaten worden geboekt. Komen de doelstellingen in gevaar, dan grijpt de Gebiedsmanager Welzijn in. Tevens levert de Gebiedsmanager Welzijn input voor het acquisitiebeleid. Ook onderhoudt de Gebiedsmanager Welzijn contact met bij de organisatie of gemeente betrokken partijen. Hij houdt zich dus ook bezig met relatiemanagement.

Wat de precieze werkzaamheden zijn van een Gebiedsmanager Welzijn verschilt natuurlijk wel per werkgever.

Mensen vonden ons op: Job Gebiedsmedewerker Welzijn, Baan Gebiedsmedewerker Welzijn, Gebiedsmedewerker Welzijn Worden, Functie-eisen Gebiedsmedewerker Welzijn, Verantwoordelijkheden Gebiedsmedewerker Welzijn, Functieprofiel Gebiedsmedewerker Welzijn, Wat doet een Gebiedsmedewerker Welzijn, Werken als Gebiedsmedewerker Welzijn.

Gebiedsmedewerker Welzijn worden: Opleiding tot gebiedsmedewerker Welzijn

Er is meestal geen specifieke opleiding nodig om Gebiedsmanager Welzijn te worden. Vaak wordt wel gevraagd om HBO- of academisch werk- en denkniveau, kennis van de welzijnssector en aantoonbare leidinggevende capaciteiten. Ook  kennis van organisatie-, personeels-, financieel- en kwaliteitsbeleid is belangrijk. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Gebiedsmedewerker Welzijn, Gebiedsmedewerker Welzijn Worden, Opleidingsniveau Gebiedsmedewerker Welzijn, Scholing Gebiedsmedewerker Welzijn, Studie Gebiedsmedewerker Welzijn, Bijscholing Gebiedsmedewerker Welzijn, Omscholing Gebiedsmedewerker Welzijn.

Organisaties waar een gebiedsmedewerker Welzijn doorgaans werkzaam is

Een Gebiedsmanager Welzijn werkt in de non-profitsector. Hij werkt bijvoorbeeld bij een gemeente of een maatschappelijke stichting.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Gebiedsmedewerker Welzijn, Gebiedsmedewerker Welzijn Worden, Opleidingsniveau Gebiedsmedewerker Welzijn, Scholing Gebiedsmedewerker Welzijn, Studie Gebiedsmedewerker Welzijn, Bijscholing Gebiedsmedewerker Welzijn, Omscholing Gebiedsmedewerker Welzijn.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden gebiedsmedewerker Welzijn

Een Gebiedsmanager Welzijn kan rekenen op zo’n €2000,- tot €4000,- bruto per maand. Het bedrag hangt onder andere af van de leeftijd en ervaring van de Gebiedsmanager Welzijn.

Secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de werkgever, maar voorbeelden zijn een reiskostenvergoeding, een telefoon van de zaak, vakantiedagen en -geld en werkkleding. 

Mensen vonden ons op: Salaris Gebiedsmedewerker Welzijn, Loon Gebiedsmedewerker Welzijn, Wat verdien je als Gebiedsmedewerker Welzijn, Salarisschaal Gebiedsmedewerker Welzijn, Salarisindicatie Gebiedsmedewerker Welzijn, Bonus Gebiedsmedewerker Welzijn, CAO Gebiedsmedewerker Welzijn, Brutoloon Gebiedsmedewerker Welzijn, Nettoloon Gebiedsmedewerker Welzijn, Vakantiedagen Gebiedsmedewerker Welzijn, Pensioen Gebiedsmedewerker Welzijn.

Competenties, skills & vaardigheden gebiedsmedewerker welzijn

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Netwerken
 • Leiderschap
Mensen vonden ons op: Kennis Gebiedsmedewerker Welzijn, Vaardigheden Gebiedsmedewerker Welzijn, Attitude Gebiedsmedewerker Welzijn, Kwalificaties Gebiedsmedewerker Welzijn, Competentieprofiel Gebiedsmedewerker Welzijn.

Boeken voor het beroep gebiedsmedewerker welzijn

Wil je meer weten over het beroep gebiedsmedewerker welzijn? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je gebiedsmedewerker welzijn bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken gebiedsmedewerker welzijn te komen.

Ontwikkeling en activiteiten PW | ThiemeMeulenhof bv

traject Welzijn - Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622232 | 220 pagina's

Ontwikkeling en activiteiten PW 3e druk is een boek uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622232 Als pedagogisch werker houd je je veel bezig met het bedenken, organiseren en begeleiden van activiteiten. Dat doe je niet zomaar. Je stimuleert met...

Traject Welzijn - Methodiek PW Theorieboek niveau 3/4 | R.F.M. van Midde

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622195 | 156 pagina's

Traject Welzijn - Methodiek PW Theorieboek niveau 3/4 3e druk is een boek van R.F.M. van Midde uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622195 Als Pedagogisch Werker houd je je bezig met de opvoeding (pedagogiek) en opvang van kinderen en jongeren ...

Traject Welzijn - Pedagogisch klimaat PW niveau 3 & 4 Theorieboek | Marja Baseler

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622201 | 228 pagina's

Traject Welzijn - Pedagogisch klimaat PW niveau 3 & 4 Theorieboek 3e druk is een boek van Marja Baseler uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622201 Als Pedagogisch Werker houd je je bezig met de opvoeding (pedagogiek) en opvang van kinderen en ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Gebiedsmedewerker Welzijn, Gebiedsmedewerker Welzijn ebooks, boek Gebiedsmedewerker Welzijn.

Persoonstypen gebiedsmedewerker Welzijn

 

Persoonstypen die goed passen bij een Gebiedsmanager Welzijn zijn Baas en Succesvolle Werker.

Natuurlijk moet een Gebiedsmanager Welzijn goed leiding kunnen geven aan de medewerkers, zodat zij hun taken goed (kunnen) uitvoeren. De Gebiedsmanager Welzijn is ondersteunend, maar als het moet ook standvastig. Hij durft medewerkers aan te spreken op hun gedrag maar staat ook open voor kritiek (Baas).

Daarnaast is het van belang dat een Gebiedsmanager Welzijn resultaten boekt. Hij moet actief gericht zijn op het behalen van resultaten en doelstellingen en hij grijpt in als deze bedreigd worden (Succesvolle Werker).

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Gebiedsmedewerker Welzijn, Karakter Gebiedsmedewerker Welzijn.

Netwerk gebiedsmedewerker Welzijn

De Gebiedsmanager Welzijn onderhoudt contact met de Coördinatoren en de eigen medewerkers, de Directeur, collega Gebiedmanagers, de Manager Acquisitie, Manager Bedrijfsvoering en Stafmedewerkers doelgroep. De Gebiedsmanager Welzijn rapporteert aan de Directeur over voortgang en uitkomsten. De Coördinatoren staan de Gebiedsmanager Welzijn bij. Zij moeten het operationele beleid realiseren. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Gebiedsmedewerker Welzijn, Medewerkers Gebiedsmedewerker Welzijn.

Is het beroep gebiedsmedewerker Welzijn iets voor jou?

Zou je graag gebiedsmedewerker Welzijn willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als gebiedsmedewerker Welzijn bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Gebiedsmedewerker Welzijn, beroepskeuzetest Gebiedsmedewerker Welzijn, beroep Gebiedsmedewerker Welzijn kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden gebiedsmedewerker Welzijn

Het arbeidsmarktperspectief van een Gebiedsmanager Welzijn is gemiddeld. Elke gemeente heeft wel een Gebiedsmanager Welzijn in dienst, maar het aantal gemeentes in Nederland is natuurlijk beperkt.

Bij goed functioneren kan de Gebiedsmanager Welzijn nog meer verantwoordelijkheden, inspraak en leidinggevende taken krijgen. Ook kan hij zich naar welzijn ook richten op bijvoorbeeld acquisitie.

Arbeidsmarktperspectief score gebiedsmedewerker Welzijn

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep gebiedsmedewerker Welzijn. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Gebiedsmedewerker Welzijn, Promotie mogelijkheden Gebiedsmedewerker Welzijn, Carriere Gebiedsmedewerker Welzijn.

Solliciteren op de functie gebiedsmedewerker Welzijn

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als gebiedsmedewerker Welzijn dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor gebiedsmedewerker Welzijn belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als gebiedsmedewerker Welzijn. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Gebiedsmedewerker Welzijn, CV Gebiedsmedewerker Welzijn, sollicitatie Gebiedsmedewerker Welzijn.

Interviews met gebiedsmedewerker Welzijn

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen gebiedsmedewerker Welzijn

 • Gebiedsmanager

Overzicht

Vacatures gebiedsmedewerker welzijn

Op zoek naar een nieuwe baan als Gebiedsmedewerker Welzijn? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Gebiedsmedewerker Welzijn. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Gebiedsmanager Welzijn is iemand die het welzijnsbeleid in een bepaald gebied voorbereid en realiseert. Een Gebiedsmanager Welzijn probeert de operationele, beleidsmatige, financiële en personele welzijnsdoelstellingen binnen het gebied te realiseren. Het gaat hierbij om beleid omtrent de gezondheidszorg, politiek en ontwikkelingssamenwerking binnen zijn gebied.

Beoordeling Gebiedsmedewerker Welzijn

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Gebiedsmedewerker Welzijn' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Gebiedsmedewerker Welzijn

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep