U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Legal Counsel

Legal Counsel worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een legal Counsel? Lees de functieomschrijving.

Een Legal Counsel is iemand die zich bezighoudt met alle juridische aspecten van de bedrijfsvoering van een grote, soms internationale, organisatie.

De Legal Counsel adviseert op het gebied van contracten, wet- en regelgeving en fiscale zaken. Hij heeft een brede kennis van het (internationale) recht, zoals ondernemingsrecht, arbeidsrecht, auteursrecht, privacyregelgeving, fiscale zaken en contractenrecht. Is heel specifieke kennis vereist, dan schakelt de Legal Counsel een externe specialist in, zoals een Advocaat of een Fiscalist.

Concrete voorbeelden van de werkzaamheden van een Legal Counsel zijn het opstellen en controleren van inkoopcontracten en het beheren van verzekeringen. Vaak heeft de directie juridische vragen en legt die bij de Legal Counsel neer. Hij probeert dan oplossingen te vinden voor deze kwesties. Hij voert overleg tussen het bedrijf en de andere partijen en komt zo met een oplossing voor het probleem of met een antwoord op een vraag.

Mensen vonden ons op: Job Legal Counsel, Baan Legal Counsel, Legal Counsel Worden, Functie-eisen Legal Counsel, Verantwoordelijkheden Legal Counsel, Functieprofiel Legal Counsel, Wat doet een Legal Counsel, Werken als Legal Counsel.

Legal Counsel worden: Opleiding tot legal Counsel

Om Legal Counsel te worden, moet je de WO-opleiding Rechten of Rechtsgeleerdheid succesvol hebben afgerond (inclusief master, bijvoorbeeld de master Internationaal Recht). Handige vakken om te volgen zijn bijvoorbeeld Ondernemingsrecht en Arbeidsrecht.

Na een opleiding Rechten kan iemand niet meteen als Legal Counsel aan de slag. Eerst doet hij ervaring op als bijvoorbeeld Advocaat of een andere Juridische Dienstverlener. Pas daarna komt hij in aanmerking voor een baan als Legal Counsel.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Legal Counsel, Legal Counsel Worden, Opleidingsniveau Legal Counsel, Scholing Legal Counsel, Studie Legal Counsel, Bijscholing Legal Counsel, Omscholing Legal Counsel.

Organisaties waar een legal Counsel doorgaans werkzaam is

Een Legal Counsel werkt meestal bij grote, eventueel internationale, organisaties. Dit zijn organisaties uit allerlei sectoren, zoals ICT, Detailhandel of de Financiële Dienstverlening. Deze organisaties streven naar winst, dus de Legal Counsel is werkzaam in de profitsector.

Een Legal Counsel kan ook als ZZP’er aan de slag. Hij wordt dan door verschillende bedrijven ingeschakeld bij juridische kwesties.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Legal Counsel, Legal Counsel Worden, Opleidingsniveau Legal Counsel, Scholing Legal Counsel, Studie Legal Counsel, Bijscholing Legal Counsel, Omscholing Legal Counsel.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden legal Counsel

Een Legal Counsel kan rekenen op zo’n €2900,- tot €10.000,- bruto per maand. Het bedrag hangt af van zijn leeftijd en opleiding, maar vooral om zijn ervaring.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waarvoor de Legal Counsel werkt en tot welke sector deze behoort. Voorbeelden zijn een auto en telefoon van de zaak, doorbetaalde vakantiedagen en een eindejaarsuitkering.

Mensen vonden ons op: Salaris Legal Counsel, Loon Legal Counsel, Wat verdien je als Legal Counsel, Salarisschaal Legal Counsel, Salarisindicatie Legal Counsel, Bonus Legal Counsel, CAO Legal Counsel, Brutoloon Legal Counsel, Nettoloon Legal Counsel, Vakantiedagen Legal Counsel, Pensioen Legal Counsel.

Competenties, skills & vaardigheden legal counsel

 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Conceptueel denken
 • Luisteren
 • Uitgebreide juridische kennis
Mensen vonden ons op: Kennis Legal Counsel, Vaardigheden Legal Counsel, Attitude Legal Counsel, Kwalificaties Legal Counsel, Competentieprofiel Legal Counsel.

Boeken voor het beroep legal counsel

Wil je meer weten over het beroep legal counsel? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je legal counsel bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken legal counsel te komen.

Legal Risk Management for In-House Counsel and Managers | Bryan E. Hopkins

A Manager's Guide to Legal and Corporate Risk Management - Engels | Paperback | 9781490701974 | 296 pagina's

Companies must either properly manage the complex world of legal and corporate risk or suffer the consequences. Author Bryan E. Hopkins, the former General Counsel of Samsung Electronics America, identifies the numerous areas of legal and corporate risk t...

Building an Outstanding Legal Team | Bjarne P. Tellmann

Battle-Tested Strategies from a General Counsel - Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9781911078203 | 347 pagina's

Bjarne P Tellmann, General Counsel and SVP of Pearson, draws upon more than 20 years of leading top legal organisations across Europe, Asia and the United States to provide a structured plan for upgrading your legal team in an age of disruption....

Legal Risk Management for In-House Counsel and Managers | Bryan E. Hopkins

A Manager's Guide to Legal and Corporate Risk Management - Engels | Hardcover | 9781482896374 | 296 pagina's

Companies must either properly manage the complex world of legal and corporate risk or suffer the consequences. Author Bryan E. Hopkins, the former General Counsel of Samsung Electronics America, identifies the numerous areas of legal and corporate risk t...

Mensen vonden ons op: boeken voor Legal Counsel, Legal Counsel ebooks, boek Legal Counsel.

Persoonstypen legal Counsel

Persoonstypen die goed passen bij een Legal Counsel zijn Bemiddelaar en Succesvolle Werker.

Het is belangrijk dat een Legal Counsel diplomatiek is. Is er een conflict tussen het bedrijf waarvoor de Legal Counsel werkt en een andere partij, dan is het taak van de Legal Counsel om met een oplossing te komen zonder dat de twee partijen elkaar in de haren vliegen (Bemiddelaar).

Ook moet een Legal Counsel gedreven zijn en op de hoogte zijn van allerlei juridische regels en mogelijkheden. Ook moet hij weten bij welke specialist hij terecht kan bij specialistische zaken. Kortom, de Legal Counsel werkt efficiënt en resultaatgericht (Succesvolle Werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Legal Counsel, Karakter Legal Counsel.

Netwerk legal Counsel

De Legal Counsel werkt met veel verschillende mensen samen. Denk aan Directiemedewerkers, Personeelsmedewerkers en andere Juridisch Medewerkers. Is heel specifieke kennis vereist, dan schakelt de Legal Counsel een externe specialist in, zoals een Advocaat of een Fiscalist.

Mensen vonden ons op: Collega’s Legal Counsel, Medewerkers Legal Counsel.

Is het beroep legal Counsel iets voor jou?

Zou je graag legal Counsel willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als legal Counsel bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Legal Counsel, beroepskeuzetest Legal Counsel, beroep Legal Counsel kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden legal Counsel

Voor een beginnend Legal Counsel is het lastig aan een baan te komen. Bedrijven vragen naar mensen met een aantal jaar relevante werkervaring. Heeft de Legal Counsel ervaring, dan stijgen de baankansen aanzienlijk.

Een Legal Counsel heeft al een hoge positie, dus doorgroeien ligt niet voor de hand. Wel kan de Legal Counsel teamleider worden.

Arbeidsmarktperspectief score legal Counsel

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep legal Counsel. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Legal Counsel, Promotie mogelijkheden Legal Counsel, Carriere Legal Counsel.

Solliciteren op de functie legal Counsel

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als legal Counsel dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor legal Counsel belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als legal Counsel. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Legal Counsel, CV Legal Counsel, sollicitatie Legal Counsel.

Interviews met legal Counsel

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen legal Counsel

Vacatures legal counsel

Op zoek naar een nieuwe baan als Legal Counsel? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Legal Counsel. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Legal Counsel is iemand die zich bezighoudt met alle juridische aspecten van de bedrijfsvoering van een grote, soms internationale, organisatie. De Legal Counsel adviseert op het gebied van contracten, wet- en regelgeving en fiscale zaken. Hij heeft een brede kennis van het (internationale) recht, zoals ondernemingsrecht, arbeidsrecht, auteursrecht, privacyregelgeving, fiscale zaken en contractenrecht.

Beoordeling Legal Counsel

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Legal Counsel' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Legal Counsel

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep