Juridisch Adviseur Telecommunicatie: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Juridisch Adviseur Telecommunicatie: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Juridisch Adviseur Telecommunicatie. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Juridisch Adviseur Telecommunicatie nodig heeft.Wat doet een Juridisch Adviseur Telecommunicatie? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Juridisch Adviseur Telecommunicatie?

De juridisch adviseur telecommunicatie houdt de veranderingen bij op het gebied van regelgeving in de telecommunicatie. Het kan zijn dat door een uitspraak door de rechter een verandering ontstaat in regelgeving, omdat eerdere uitspraken vaak worden gebruikt in volgende uitspraken. De juridisch adviseur telecommunicatie moet op de hoogte blijven en leest daarom veel. Als er een verandering is in de regelgeving moet hij dit doorgeven aan de directie.

De jurdisch adviseur telecommunicatie is niet alleen bezig met het opzoeken van veranderde regelgeving, maar ook met het deelnemen aan verschillende inhoudelijke juridische trajecten.

De juridisch adviseur telecommunicatie houdt zich bezig met discussies over de kosten van een bedrijf die vast zijn gelegd in de regelgeving. Het is van belang dat hij communicatief vaardig is, omdat hij veel bezig is met mensen overhalen en informeren.

Past het beroep Juridisch Adviseur Telecommunicatie bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures Juridisch Adviseur Telecommunicatie

Op zoek naar een nieuwe baan als Juridisch Adviseur Telecommunicatie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Juridisch Adviseur Telecommunicatie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Juridisch Adviseur Telecommunicatie per ervaringsniveau

junior Juridisch Adviseur Telecommunicatie vacatures startend Juridisch Adviseur Telecommunicatie vacatures senior Juridisch Adviseur Telecommunicatie vacatures beginnend Juridisch Adviseur Telecommunicatie vacatures trainee Juridisch Adviseur Telecommunicatie vacatures leidinggevend Juridisch Adviseur Telecommunicatie vacatures medior Juridisch Adviseur Telecommunicatie vacatures aankomend Juridisch Adviseur Telecommunicatie vacatures ervaren Juridisch Adviseur Telecommunicatie vacatures leerling Juridisch Adviseur Telecommunicatie vacatures vacatures omscholen tot Juridisch Adviseur Telecommunicatie vacatures opleiding tot Juridisch Adviseur Telecommunicatie

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Juridisch Adviseur Telecommunicatie

Wat verdient een Juridisch Adviseur Telecommunicatie?

De juridisch adviseur telecommunicatie verdient rond de 2300 euro bruto per maand bij aanvang. Dit kan oplopen tot 4300 euro bruto per maand. Aantal jaren praktijk ervaring als juridisch adviseur telecommunicatie speelt een grote rol bij het salaris

Eventuele secundaire voorwaarden zijn: vakantietoeslag van 8% op je gemiddelde maandinkomen.

Salarisschaal Juridisch Adviseur Telecommunicatie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Juridisch Adviseur Telecommunicatie

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Juridisch Adviseur Telecommunicatie


Bekijk het salaris Juridisch Adviseur Telecommunicatie per ervaringsniveau

Salaris junior Juridisch Adviseur Telecommunicatie Wat verdient een startend Juridisch Adviseur Telecommunicatie? Wat is het loon senior Juridisch Adviseur Telecommunicatie? beginnend Juridisch Adviseur Telecommunicatie salaris Maximaal salaris trainee Juridisch Adviseur Telecommunicatie Hoeveel verdient een leidinggevend Juridisch Adviseur Telecommunicatie? Wat is het salaris van een medior Juridisch Adviseur Telecommunicatie? Salaris aankomend Juridisch Adviseur Telecommunicatie Wat verdient een ervaren Juridisch Adviseur Telecommunicatie? Welk salaris krijgt een leerling Juridisch Adviseur Telecommunicatie?


Juridisch Adviseur Telecommunicatie worden: Opleidingen tot Juridisch Adviseur Telecommunicatie

Wil je Juridisch Adviseur Telecommunicatie worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Juridisch Adviseur Telecommunicatie.

Hoe word je een Juridisch Adviseur Telecommunicatie? 

Een juridisch adviseur telecommunicatie moet minimaal een universitaire opleiding hebben afgerond. Er wordt bij de meeste vacatures niet specifiek een opleiding genoemd, maar wel een aantal jaren werkervaring in de telecommunicatiesector of mededingingsrecht.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Juridisch Adviseur Telecommunicatie

Er zijn geen opleidingen Juridisch Adviseur Telecommunicatie aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Juridisch Adviseur Telecommunicatie in werkt

Bekijk alle opleidingen ICT


Juridisch Adviseur Telecommunicatie worden: Omscholen tot Juridisch Adviseur Telecommunicatie

Als je je wilt omscholen tot Juridisch Adviseur Telecommunicatie is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Juridisch Adviseur Telecommunicatie zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Juridisch Adviseur Telecommunicatie dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Juridisch Adviseur Telecommunicatie

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Juridisch Adviseur Telecommunicatie

Als je Juridisch Adviseur Telecommunicatie wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Juridisch Adviseur Telecommunicatie zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Juridisch Adviseur Telecommunicatie

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Juridisch Adviseur Telecommunicatie?


Competenties en Vaardigheden Juridisch Adviseur Telecommunicatie:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Juridisch Adviseur Telecommunicatie.

Welke competenties heeft een Juridisch Adviseur Telecommunicatie nodig?

Een Juridisch Adviseur Telecommunicatie heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Leervermogen
Leervermogen

Steekwoorden: analytisch, zelfontwikkeling, zelfsturing, resultaatgericht, netwerken

Omschrijving

Deze personen weten op een effectieve manier nieuwe informatie tot zich te nemen. Hierbij maken ze gebruik van verschillende middelen, zoals eigen ervaring, informatie van hun netwerk en theoretische kennis. Verder leggen ze verbanden tussen de verschillende informatiestromen. Ze houden zich bezig met veranderingen en de oorzaken en de gevolgen daarvan.

Sterke punten
Deze mensen werken zelfstandig en zijn dan ook onafhankelijk. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen en ze kunnen deze nieuwe informatie tot zich nemen en toepassen. Deze personen beschikken dan ook over voldoende zelfontwikkeling en zelfsturing. Deze personen weten wat ze kunnen en wat ze niet kunnen en werken aan verbetering.

Zwakke punten
Mensen die teveel leren kunnen zich verliezen in details en de belangrijke zaken en prioriteiten daardoor uit het oog verliezen.

Luisteren
Luisteren

Steekwoorden: inzicht in omgeving, overtuigen, motiveren, onderhandelen

Omschrijving

Deze mensen luisteren goed naar andere mensen. Ze zijn oprecht geïnteresseerd en willen anderen graag helpen. Ze zijn overal van op de hoogte en hebben dus overzicht. Ook luisteren deze mensen goed naar de taken die zij krijgen toegewezen en voeren deze daarom meestal goed uit. 

Sterke punten
Goede luisteraars stellen vaak goede vragen of geven feedback op de verkregen informatie. Daarnaast kunnen zij met de verkregen informatie anderen overtuigen en eventueel onderhandelen over verschillende zaken. Een goede luisteraar houdt ook rekening met de dingen die juist niet worden gezegd, de zogenaamde non-verbale communicatie. Ook hier kan hij informatie uithalen.

Zwakke punten
Goed luisteren betekent niet dat je niets mag zeggen. Mensen die alleen maar luisteren kunnen verlegen of teruggetrokken overkomen. Sommige mensen luisteren enkel om dingen voor elkaar te krijgen, zij proberen hun voordeel te doen met de informatie die ze krijgen. Het ontbreekt hen dan aan oprechte interesse.

Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Steekwoorden Competentie Onafhankelijkheid:

zelfverzekerd, zelfkennis, zelfontwikkeling, kritisch, zelfstandig

Omschrijving

Deze mensen nemen beslissingen op basis van hun eigen overtuigingen en niet zozeer op basis van overtuigingen van anderen. Deze mensen hebben vaak een duidelijke koers en laten zich niet zomaar van de wijs brengen. Zij werken zelfstandig en durven besluiten te nemen. Ze kijken kritisch naar het werk en hun functioneren, waardoor ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen.

Sterke punten
Over het algemeen zijn deze mensen zelfverzekerd en beschikken ze over een goede zelfkennis en –ontwikkeling. Zij zetten voor zichzelf een bepaalde koers uit en bewandelen zelfstandig de weg ernaar toe.

Zwakke punten
Onafhankelijke mensen kunnen afstandelijk overkomen. Ze doen vaak dingen zelfstandig en hierdoor kan het voor omgeving lijken alsof ze zich afsluiten. Nog een gevaar van zelfstandig werken is stress. Onafhankelijke mensen vinden het lastig om hulp te vragen, waardoor de werkdruk enorm kan oplopen. 

Presenteren
Presenteren

Steekwoorden: boodschap, structureel, publiek, resultaatgericht

Omschrijving

Deze mensen kunnen op een duidelijke en heldere manier hun boodschap overbrengen. Zij stemmen hun presentatie af op het publiek. Deze presentatoren maken hierbij vaak gebruik van middelen als PowerPoint, hand-outs of digitale beelden. Deze middelen sluiten goed aan bij het verhaal en op deze manier wordt de boodschap overgebracht op het publiek.

Sterke punten
Goede presentatoren kunnen gestructureerd een verhaal vertellen, maar ook spontaan reageren op onverwachte situaties. Daarnaast zijn ze resultaatgericht: ze willen de boodschap overbrengen. Ook hebben deze mensen vaak weinig last van zenuwen.

Zwakke punten
Mensen die teveel willen presenteren kunnen gemaakt overkomen. Zij hebben soms een onnatuurlijke houding en reageren op een verkeerde manier op onverwachte situaties. 

Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Steekwoorden: structureel werken, zakelijk en kalm, energie

Omschrijving

Deze personen kunnen blijven presteren in zware tijden. Ze laten zich niet aan de kant zetten door extra werk, tijdsdruk of tegenvallende resultaten. Het maakt deze personen niet uit hoeveel taken ze nog moeten doen, ze hebben doorzettingsvermogen om de taken af te ronden. Deze personen communiceren duidelijk over hun werkzaamheden en over wat zij wel/of niet willen.

Sterke punten
Ondanks de vele werkzaamheden en taken blijven deze personen rustig. Zij kunnen goed relativeren en hun energie goed verdelen over de verschillende werkzaamheden. Deze personen handelen vaak zakelijk en kalm en op deze manier weten zij ook het overzicht te bewaren. Ook structureel werken valt binnen deze competentie. Op die manier kunnen zij veel werkzaamheden naast elkaar uitvoeren. In zware tijden laten deze stressbestendige personen doorzettingsvermogen zien, ze willen graag de verschillende doelen behalen. Het resultaat staat bij deze personen dan ook centraal.

Zwakke punten
Er bestaat een gevaar dat deze mensen stress niet onderkennen. Hierdoor kan het gebeuren dat zij zichzelf voorbij lopen en lopen zij een verhoogd risico op gezondheidsklachten. De eigenschappen ‘zakelijk’ en ‘kalm’ kunnen ook een zwak punt zijn, deze personen kunnen afstandelijk overkomen naar hun omgeving.

Vaardigheden Juridisch Adviseur Telecommunicatie

 • Vasthoudendheid
 • Zelfmanagement
 • Eigen mening
 • Zelfkennis
 • Rustig blijven
 • Zelfontwikkeling
 • Concentratie
 • Resultaatgerichtheid
 • Luisteren
 • Geduld
 • Vragen stellen
 • Effectief communiceren
 • Enthousiasme
 • Improvisatie

Persoonlijkheid en Eigenschappen Juridisch Adviseur Telecommunicatie

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Juridisch Adviseur Telecommunicatie passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Juridisch Adviseur Telecommunicatie nodig? 

De juridisch adviseur telecommunicatie moet analytisch zijn, omdat hij zich bezig houdt met ontwikkelingen in de regelgeving van telecom moet hij kunnen zien wat er van belang is voor hun bedrijf en wat er voor grote veranderingen kan zorgen. Hij moet inzicht hebben in de belangrijke zaken. De juridisch adviseur telecom moet het ook leuk vinden om onderzoek te doen naar de ontwikkelingen in de telecom, het is van belang dat hij leergierig is. (Waarnemer)

De juridsch adviseur telecommunicatie moet zelfverzekerd zijn, hij spreekt met veel mensen over ontwikkelingen binnen de telecom en spreekt met mensen binnen het bedrijf over zaken in de telecom. Het is van belang dat die mensen hem serieus nemen en hij gewardeerd wordt door mensen met wie hij in contact is. Een zelfverzekerd persoon wordt sneller serieus genomen dan iemand die onzeker overkomt. Een zelfverzekerd persoon wekt vertrouwen op bij mensen, het is bij de juridisch adviseur telecommunicatie nodig om vertrouwen te wekken bij mensen. Daarnaast is het handig als hij iemand moet overhalen in bepaalde zaken, omdat een zelfverzekerd persoon vaak iemand beter weet over te halen tot bepaalde handelingen dan een onzeker persoon. (Succesvolle werker)
 

Bekijk de persoonstypen voor Juridisch Adviseur Telecommunicatie


Eigenschappen Juridisch Adviseur Telecommunicatie

 • Enthousiast
 • Zelfverzekerd
 • Ondernemend
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief Juridisch Adviseur Telecommunicatie

Wat zijn de baankansen voor een Juridisch Adviseur Telecommunicatie?

Het aantal openstaande vacatures voor de juridisch adviseur telecom is gering. Het opleidingsniveau van juridisch adviseur telecommunicatie ligt boven gemiddeld. Het feit is dat de juridisch adviseur telecommunicatie een aantal jaren werkervaring nodig heeft om zijn beroep te kunnen uitoefenen, dit maakt het vrij moeilijk om juridisch adviseur telecommunicatie te worden. Door deze factoren lijkt het arbeidsmarktperspectief gemiddeld te liggen.
 

Doorgroeimogelijkheden zijn er in de vorm van meer zeggenschap en leidinggevende functies.

De actuele kans op werk voor een Juridisch Adviseur Telecommunicatie

Het beroep Juridisch Adviseur Telecommunicatie is onderdeel van de beroepsfamilie Juristen en juridisch specialisten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Juristen en juridisch specialisten is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Juridisch Adviseur Telecommunicatie

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Juridisch Adviseur Telecommunicatie

Je kunt als Juridisch Adviseur Telecommunicatie een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Juridisch Adviseur Telecommunicatie is onderdeel van de beroepsfamilie Juristen en juridisch specialisten. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Juridisch Adviseur Telecommunicatie


Organisaties waar een Juridisch Adviseur Telecommunicatie werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Juridisch Adviseur Telecommunicatie meestal werkt.

Waar werkt een Juridisch Adviseur Telecommunicatie?

 • Advocatenbureau
 • Bedrijven (telecom)

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Netwerk Juridisch Adviseur Telecommunicatie

Met wie werkt een Juridisch Adviseur Telecommunicatie samen? 

De juridisch adviseur telecommunicatie is in contact met zijn collega's, omdat hij leiding moet geven en uitleg moet geven over bepaalde zaken in de telecombranche, het is van belang dat hij dit contact goed onderhoudt, zodat zijn collega's met een goed gevoel aan het werk kunnen en hem belangrijke zaken doorgeven. 

De juridisch adviseur telecommunicatie moet constant veranderingen in de wetgeving doorgeven aan zijn directie, het is van belang dat er een goed contact is tussen hem en de directie, zodat er geen misverstanden onstaan tussen hem en de directie.


 • Collega's
 • Directie
Juridisch Adviseur Telecommunicatie

Interview met een Juridisch Adviseur Telecommunicatie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Alles over het beroep Juridisch Adviseur Telecommunicatie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Collega's
 • Directie

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2400 tot €4300

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Ga direct naar