Legal Counsel Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Legal Counsel? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep legal counsel. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je legal counsel wordt.

 

Wat is een Legal Counsel?

Een Legal Counsel is iemand die zich bezighoudt met alle juridische aspecten van de bedrijfsvoering van een grote, soms internationale, organisatie.

De Legal Counsel adviseert op het gebied van contracten, wet- en regelgeving en fiscale zaken. Hij heeft een brede kennis van het (internationale) recht, zoals ondernemingsrecht, arbeidsrecht, auteursrecht, privacyregelgeving, fiscale zaken en contractenrecht. Is heel specifieke kennis vereist, dan schakelt de Legal Counsel een externe specialist in, zoals een Advocaat of een Fiscalist.

Concrete voorbeelden van de werkzaamheden van een Legal Counsel zijn het opstellen en controleren van inkoopcontracten en het beheren van verzekeringen. Vaak heeft de directie juridische vragen en legt die bij de Legal Counsel neer. Hij probeert dan oplossingen te vinden voor deze kwesties. Hij voert overleg tussen het bedrijf en de andere partijen en komt zo met een oplossing voor het probleem of met een antwoord op een vraag.Wil je werken als Legal Counsel?

Werk je al als Legal Counsel en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Legal Counsel worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Legal Counsel, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Legal Counsel in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Directiemedewerkers
 • Personeelsmedewerkers
 • Juridisch Medewerkers
 • Advocaat
 • Fiscalist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2900 tot €10

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

16


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Legal Counsel

Wat verdient een Legal Counsel?

Een Legal Counsel kan rekenen op zo’n €2900,- tot €10.000,- bruto per maand. Het bedrag hangt af van zijn leeftijd en opleiding, maar vooral om zijn ervaring.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waarvoor de Legal Counsel werkt en tot welke sector deze behoort. Voorbeelden zijn een auto en telefoon van de zaak, doorbetaalde vakantiedagen en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Legal Counsel

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Legal Counsel

Op zoek naar een nieuwe baan als Legal Counsel? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Legal Counsel. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Legal Counsel vacatures

Vacature Legal Counsel Investment Management
Legal People
Met een beheerd vermogen van ruim €180 miljard is Achmea Investment Management een toonaangevende speler voor fiduciair management en vermogensbeheer. De onderneming verleent diensten aan pensioenfondsen, o.a. op het gebied …
Vacature Senior Legal Counsel Project Finance
Polestar Capital
Als project finance jurist binnen het team ben je verantwoordelijk voor financieringsvraagstukken. Je draagt primair bij aan de totstandkoming van diverse financieringen. Maar ook na totstandkoming van de financiering, tijdens …
Vacature Legal Counsel Real Estate
Meijer Realty Partners
Voor Meijer Realty Partners zoeken we een praktisch ingestelde jurist met een commerciële instelling. Je bent betrokken bij diverse acquisities en ontwikkelingsprojecten en ondersteunt de General Counsel en de business …
Vacature Legal Counsel Real Estate
YER
Voor Meijer Realty Partners zoeken we een praktisch ingestelde jurist met een commerciële instelling. Je bent betrokken bij diverse acquisities en ontwikkelingsprojecten en ondersteunt de General Counsel en de business …
Vacature Senior Legal Counsel Project Finance
YER
Als project finance jurist binnen het team ben je verantwoordelijk voor financieringsvraagstukken. Je draagt primair bij aan de totstandkoming van diverse financieringen. Maar ook na totstandkoming van de financiering, tijdens …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Legal Counsel

Wat is de toekomst van Legal Counsel?

Voor een beginnend Legal Counsel is het lastig aan een baan te komen. Bedrijven vragen naar mensen met een aantal jaar relevante werkervaring. Heeft de Legal Counsel ervaring, dan stijgen de baankansen aanzienlijk.

Een Legal Counsel heeft al een hoge positie, dus doorgroeien ligt niet voor de hand. Wel kan de Legal Counsel teamleider worden.

Baankans Legal Counsel

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

16


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Legal Counsel worden: Opleidingen tot Legal Counsel

Wil je Legal Counsel worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Legal Counsel.

Hoe word je een Legal Counsel? 

Om Legal Counsel te worden, moet je de WO-opleiding Rechten of Rechtsgeleerdheid succesvol hebben afgerond (inclusief master, bijvoorbeeld de master Internationaal Recht). Handige vakken om te volgen zijn bijvoorbeeld Ondernemingsrecht en Arbeidsrecht.

Na een opleiding Rechten kan iemand niet meteen als Legal Counsel aan de slag. Eerst doet hij ervaring op als bijvoorbeeld Advocaat of een andere Juridische Dienstverlener. Pas daarna komt hij in aanmerking voor een baan als Legal Counsel.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Legal Counsel

Legal Leadership Academy (6-daags)
Dialogue heeft speciaal voor bedrijfsjuristen de Legal Leadership Academy ontwikkeld. Deze complete en praktijkgerichte academie bestaat uit 6 trainingsdagen (13 dagdelen), waarbij steeds de vertaling Dialogue heeft speciaal voor bedrijfsjuristen …
Legal Leadership Academy (6-daags)

Omscholen of doorgroeien tot Legal Counsel

Als je Legal Counsel wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Legal Counsel zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Legal Counsel

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Legal Counsel?

Competenties en Vaardigheden Legal Counsel

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Legal Counsel nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Legal Counsel nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Legal Counsel

Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Legal Counsel

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Legal Counsel. Als Legal Counsel wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Legal Counsel:


zie volledige beschrijving persoonstype Legal Counsel

Vakkennis voor een Legal Counsel

Het is voor een Legal Counsel ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Legal Counsel zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Legal Counsel


Werkervaring Legal Counsel

Het is voor een startend Legal Counsel die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Legal Counsel is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Juridisch Medewerker, Advocaat .

Iets anders leren?

Is Legal Counsel het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Legal Counsel

Met wie werkt een Legal Counsel samen? 

De Legal Counsel werkt met veel verschillende mensen samen. Denk aan Directiemedewerkers, Personeelsmedewerkers en andere Juridisch Medewerkers. Is heel specifieke kennis vereist, dan schakelt de Legal Counsel een externe specialist in, zoals een Advocaat of een Fiscalist.


 • Directiemedewerkers
 • Personeelsmedewerkers
 • Juridisch Medewerkers
 • Advocaat
 • Fiscalist
Legal Counsel


Organisaties waar een Legal Counsel werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Legal Counsel meestal werkt.

Waar werkt een Legal Counsel?

Een Legal Counsel werkt meestal bij grote, eventueel internationale, organisaties. Dit zijn organisaties uit allerlei sectoren, zoals ICT, Detailhandel of de Financiële Dienstverlening. Deze organisaties streven naar winst, dus de Legal Counsel is werkzaam in de profitsector.

Een Legal Counsel kan ook als ZZP’er aan de slag. Hij wordt dan door verschillende bedrijven ingeschakeld bij juridische kwesties.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Legal Counsel

Waar kun je het beste werken als Legal Counsel? Hieronder vind je de best door de Legal Counsel beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Legal Counsel.

Competenties, Skills en Vaardigheden Legal Counsel:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Legal Counsel.

Welke competenties heeft een Legal Counsel nodig?

Een Legal Counsel heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Legal Counsel

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Legal Counsel passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Legal Counsel nodig? 

Persoonstypen die goed passen bij een Legal Counsel zijn Bemiddelaar en Succesvolle Werker.

Het is belangrijk dat een Legal Counsel diplomatiek is. Is er een conflict tussen het bedrijf waarvoor de Legal Counsel werkt en een andere partij, dan is het taak van de Legal Counsel om met een oplossing te komen zonder dat de twee partijen elkaar in de haren vliegen (Bemiddelaar).

Ook moet een Legal Counsel gedreven zijn en op de hoogte zijn van allerlei juridische regels en mogelijkheden. Ook moet hij weten bij welke specialist hij terecht kan bij specialistische zaken. Kortom, de Legal Counsel werkt efficiënt en resultaatgericht (Succesvolle Werker).

Bekijk de persoonstypen voor Legal Counsel


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Legal Counsel

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Legal Counsel

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Legal Counsel

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Legal Counsel

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Legal Counsel dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Legal Counsel belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Legal Counsel. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Legal Counsel iets voor je?

Zou je graag Legal Counsel willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Legal Counsel bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Legal Counsel?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Legal Counsel

Vacature Commercial Legal Counsel
Legal People
Nouryon is a global specialty chemicals leader. Markets worldwide rely on its essential chemistry in the manufacture of everyday products such as paper, plastics, building materials, food, pharmaceuticals and personal …
Vacature Legal Counsel
Legal People
APG Asset Management vormt de vermogensbeheertak van APG Groep en is een van de grootste en toonaangevende vermogensbeheerders ter wereld. Een organisatie waar het niet alleen om de financiële resultaten …
Vacature Commercial Legal Counsel
Legal People
Nouryon is a global specialty chemicals leader. Markets worldwide rely on its essential chemistry in the manufacture of everyday products such as paper, plastics, building materials, food, pharmaceuticals and personal …
Vacature Legal Counsel Real Estate
YER
Voor Meijer Realty Partners zoeken we een praktisch ingestelde jurist met een commerciële instelling. Je bent betrokken bij diverse acquisities en ontwikkelingsprojecten en ondersteunt de General Counsel en de business …
Vacature Legal Counsel
Legal People
APG Asset Management vormt de vermogensbeheertak van APG Groep en is een van de grootste en toonaangevende vermogensbeheerders ter wereld. Een organisatie waar het niet alleen om de financiële resultaten …

Actuele blogposts


reacties op Legal Counsel

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar