Legal Counsel Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Legal Counsel? Lees de functieomschrijving.

Een Legal Counsel is iemand die zich bezighoudt met alle juridische aspecten van de bedrijfsvoering van een grote, soms internationale, organisatie.

De Legal Counsel adviseert op het gebied van contracten, wet- en regelgeving en fiscale zaken. Hij heeft een brede kennis van het (internationale) recht, zoals ondernemingsrecht, arbeidsrecht, auteursrecht, privacyregelgeving, fiscale zaken en contractenrecht. Is heel specifieke kennis vereist, dan schakelt de Legal Counsel een externe specialist in, zoals een Advocaat of een Fiscalist.

Concrete voorbeelden van de werkzaamheden van een Legal Counsel zijn het opstellen en controleren van inkoopcontracten en het beheren van verzekeringen. Vaak heeft de directie juridische vragen en legt die bij de Legal Counsel neer. Hij probeert dan oplossingen te vinden voor deze kwesties. Hij voert overleg tussen het bedrijf en de andere partijen en komt zo met een oplossing voor het probleem of met een antwoord op een vraag.

Wil je werken als Legal Counsel?

Werk je al als Legal Counsel en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Legal Counsel worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Legal Counsel, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Legal Counsel in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Directiemedewerkers
 • Personeelsmedewerkers
 • Juridisch Medewerkers
 • Advocaat
 • Fiscalist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2900 tot €10

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

9


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Legal Counsel

Wat verdient een Legal Counsel?

Een Legal Counsel kan rekenen op zo’n €2900,- tot €10.000,- bruto per maand. Het bedrag hangt af van zijn leeftijd en opleiding, maar vooral om zijn ervaring.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waarvoor de Legal Counsel werkt en tot welke sector deze behoort. Voorbeelden zijn een auto en telefoon van de zaak, doorbetaalde vakantiedagen en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Legal Counsel

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Legal Counsel

Op zoek naar een nieuwe baan als Legal Counsel? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Legal Counsel. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Legal Counsel vacatures

Legal Counsel (Freelance/ ZZP)
Charlie works
Ben je zelfstandig Jurist en heb je interesse om onze organisatie te adviseren? Wij zoeken een Jurist die Charlie works adviseert en ondersteunt op alle juridische en compliance zaken. De
Legal Counsel
Personato Werving en Selectie
In the position of Legal Counsel you will be an integral part of our commercial team, reporting to the commercial manager, and play an important supporting role to our sales and …
Bedrijfsjurist / Legal Counsel
Personato Werving en Selectie
In de positie van Bedrijfsjurist / Legal Counsel maak jij deel uit van ons commercieel team, rapporteer je aan de commercieel manager en heb jij een belangrijke ondersteunende rol voor …
Finance Specialist
Jobs & Media Group
Finance Specialist bij Jobs & Media Group in AmsterdamWe staan bij JMG aan de vooravond van iets groots. The next big thing in recruitment is coming. We bouwen aan …
Corporate Legal Counsel (m/ f)
JobLeads GmbH
Corporate Legal Counsel (m/f) Location: Utrecht Salary: - If you want to take that next step to level up your career, JobLeads is the preferred partner for you as executive …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Legal Counsel

Hoe goed is de toekomst voor de Legal Counsel? 

Voor een beginnend Legal Counsel is het lastig aan een baan te komen. Bedrijven vragen naar mensen met een aantal jaar relevante werkervaring. Heeft de Legal Counsel ervaring, dan stijgen de baankansen aanzienlijk.

Een Legal Counsel heeft al een hoge positie, dus doorgroeien ligt niet voor de hand. Wel kan de Legal Counsel teamleider worden.

Baankans Legal Counsel

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

9


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Legal Counsel worden: Opleidingen tot Legal Counsel

Hoe word je een Legal Counsel? 

Om Legal Counsel te worden, moet je de WO-opleiding Rechten of Rechtsgeleerdheid succesvol hebben afgerond (inclusief master, bijvoorbeeld de master Internationaal Recht). Handige vakken om te volgen zijn bijvoorbeeld Ondernemingsrecht en Arbeidsrecht.

Na een opleiding Rechten kan iemand niet meteen als Legal Counsel aan de slag. Eerst doet hij ervaring op als bijvoorbeeld Advocaat of een andere Juridische Dienstverlener. Pas daarna komt hij in aanmerking voor een baan als Legal Counsel.

De 4 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Legal Counsel

Legal leadership academy
OMSCHRIJVING Dialogue heeft speciaal voor bedrijfsjuristen de Legal Leadership Academy ontwikkeld. Deze complete en praktijkgerichte academie bestaat uit 6 trainingsdagen (13 dagdelen) waarbij steeds de vertaling naar uw eigen praktijk …
Journaal Insolventierecht
De (sub) onderwerpen worden t.z.t. bekend gemaakt Sprekers mr. W.J.P. Jongepier advocaat Dentons Boekel mr. J.T. Jol eigenaar Legal Houdini en Legal Houdine Academy, senior legal counsel ABN AMRO Bank …
Journaal Insolventierecht
De (sub) onderwerpen worden t.z.t. bekend gemaakt Sprekers mr. W.J.P. Jongepier advocaat Dentons Boekel mr. J.T. Jol eigenaar Legal Houdini en Legal Houdine Academy, senior legal counsel ABN AMRO Bank …
Journaal Insolventierecht
De (sub) onderwerpen worden t.z.t. bekend gemaakt Sprekers mr. W.J.P. Jongepier advocaat Dentons Boekel mr. J.T. Jol eigenaar Legal Houdini en Legal Houdine Academy, senior legal counsel ABN AMRO Bank …
Meer opleidingen Legal Counsel

Weet je nog niet of je Legal Counsel wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Legal Counsel of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Legal Counsel

Met wie werkt een Legal Counsel samen? 

De Legal Counsel werkt met veel verschillende mensen samen. Denk aan Directiemedewerkers, Personeelsmedewerkers en andere Juridisch Medewerkers. Is heel specifieke kennis vereist, dan schakelt de Legal Counsel een externe specialist in, zoals een Advocaat of een Fiscalist.


 • Directiemedewerkers
 • Personeelsmedewerkers
 • Juridisch Medewerkers
 • Advocaat
 • Fiscalist
Legal Counsel


Organisaties waar een Legal Counsel werkzaam is

Waar werkt een Legal Counsel meestal? 

Een Legal Counsel werkt meestal bij grote, eventueel internationale, organisaties. Dit zijn organisaties uit allerlei sectoren, zoals ICT, Detailhandel of de Financiële Dienstverlening. Deze organisaties streven naar winst, dus de Legal Counsel is werkzaam in de profitsector.

Een Legal Counsel kan ook als ZZP’er aan de slag. Hij wordt dan door verschillende bedrijven ingeschakeld bij juridische kwesties.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Legal Counsel

Waar kun je het beste werken als Legal Counsel? Hieronder vindt je de best door de Legal Counsel beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Legal Counsel.

Competenties, Skills en Vaardigheden Legal Counsel:

Welke competenties heeft een een Legal Counsel nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Legal Counsel

Wat voor persoonlijkheid heb je als Legal Counsel nodig? 

Persoonstypen die goed passen bij een Legal Counsel zijn Bemiddelaar en Succesvolle Werker.

Het is belangrijk dat een Legal Counsel diplomatiek is. Is er een conflict tussen het bedrijf waarvoor de Legal Counsel werkt en een andere partij, dan is het taak van de Legal Counsel om met een oplossing te komen zonder dat de twee partijen elkaar in de haren vliegen (Bemiddelaar).

Ook moet een Legal Counsel gedreven zijn en op de hoogte zijn van allerlei juridische regels en mogelijkheden. Ook moet hij weten bij welke specialist hij terecht kan bij specialistische zaken. Kortom, de Legal Counsel werkt efficiënt en resultaatgericht (Succesvolle Werker).

Bekijk de persoonstypen voor Legal Counsel


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Legal Counsel

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Legal Counsel

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Legal Counsel

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Legal Counsel

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Legal Counsel dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Legal Counsel belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Legal Counsel. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Legal Counsel iets voor je?

Zou je graag Legal Counsel willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Legal Counsel bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Legal Counsel

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar