Bedrijfsjurist: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Bedrijfsjurist: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Bedrijfsjurist. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Bedrijfsjurist nodig heeft.Wat doet een Bedrijfsjurist? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Bedrijfsjurist?

Een Bedrijfsjurist zorgt ervoor dat binnen een onderneming juridische zaken goed verlopen. Hij is bezig met het oplossen van juridische problemen en vraagstukken die binnen een onderneming naar boven kunnen komen. Zo is hij onder andere bezig met het opstellen en controleren van inkoopcontracten, het beheren van de verzekeringen en bijvoorbeeld de juridische aspecten van de personeelszaken. Als Bedrijfsjurist adviseer je de directie ook vaak over juridische kwesties en probeer je voor hen naar een oplossing te zoeken. Je werkt dus vaak nauw samen met de directie.

 

Past het beroep Bedrijfsjurist bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wat doet een Bedrijfsjurist?

Je kunt als Bedrijfjurist aan de slag bij een grote onderneming maar je kunt ook een externe kracht zijn die wordt ingehuurd door een bedrijf. Ook kun je met verschillende rechtsgebieden aan de slag. Vaak zul je vooral te maken krijgen met het arbeidsrecht of het ondernemingsrecht. Tevens ben je als Bedrijfsjurist bezig met het interpreteren van regelgeving en het voeren van overleg tussen de verschillende partijen. Je kunt soms ook een rol spelen in gerechterlijke procedures waar de onderneming mee te maken heeft. Vaak werk je dan samen met een advocaat om de gerechterlijke procedure voor te bereiden.

De Bedrijfsjurist is voor het bedrijf een soort van lopende antwoordmachine voor alle juridische problemen.


Vacatures Bedrijfsjurist

Op zoek naar een nieuwe baan als Bedrijfsjurist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bedrijfsjurist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Bedrijfsjurist per ervaringsniveau

junior Bedrijfsjurist vacatures startend Bedrijfsjurist vacatures senior Bedrijfsjurist vacatures beginnend Bedrijfsjurist vacatures trainee Bedrijfsjurist vacatures leidinggevend Bedrijfsjurist vacatures medior Bedrijfsjurist vacatures aankomend Bedrijfsjurist vacatures ervaren Bedrijfsjurist vacatures leerling Bedrijfsjurist vacatures vacatures omscholen tot Bedrijfsjurist vacatures opleiding tot Bedrijfsjurist

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bedrijfsjurist

Wat verdient een Bedrijfsjurist?

Wat je als Bedrijfsjurist verdient verschilt per sector. Het gemiddelde startsalaris ligt namelijk op zo'n €2917 bruto per maand, terwijl dat binnen de ICT sector al snel kan oplopen tot ongeveer tussen de €3333 en de €3750. Ook het aantal jaren werkervaring speelt bij de vaststelling van het salaris een grote rol. Heb je tussen de drie tot vijf jaar ervaring dan ligt je salaris rond de €3750 bruto per maand, maar als je tussen de vijf en zeven jaar ervaring hebt dan kan dit oplopen tot €4833. Vanaf negen jaar ervaring worden de bedragen pas echt fors, met respectievelijk €5583 bruto per maand tot ongeveer €7167. Heb je twaalf jaar ervaring dan zit je zo rond de €7917 bruto per maand. Vanaf 15 jaar ervaring zit je rond de €10000 bruto per maand en binnen de Financiële Dienstverlening kan dit oplopen tot wel €14500.

Salarisschaal Bedrijfsjurist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Bedrijfsjurist

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Bedrijfsjurist


Bekijk het salaris Bedrijfsjurist per ervaringsniveau

Salaris junior Bedrijfsjurist Wat verdient een startend Bedrijfsjurist? Wat is het loon senior Bedrijfsjurist? beginnend Bedrijfsjurist salaris Maximaal salaris trainee Bedrijfsjurist Hoeveel verdient een leidinggevend Bedrijfsjurist? Wat is het salaris van een medior Bedrijfsjurist? Salaris aankomend Bedrijfsjurist Wat verdient een ervaren Bedrijfsjurist? Welk salaris krijgt een leerling Bedrijfsjurist?


Bedrijfsjurist worden: Opleidingen tot Bedrijfsjurist

Wil je Bedrijfsjurist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Bedrijfsjurist.

Hoe word je een Bedrijfsjurist? 

Om Bedrijfsjurist te kunnen worden heb je naast je WO Rechtsgeleerdheid geen verdere opleiding nodig. Wel is het handig om tijdens je studie Rechtsgeleerdheid de vakken Ondernemingsrecht en Arbeidsrecht te hebben gevolgd om ervoor te zorgen dat je de voor het bedrijf relevante rechtsregels kent. Na je studie Rechtsgeleerdheid kun je in principe gelijk aan de slag als Bedrijfsjurist. Vaak is het toch een beroep dat niet zo snel door beginnende juristen wordt beoefend. Dit komt omdat beginnende juristen vaak wel voldoende juridische kennis hebben maar nog niet genoeg juridische ervaring. Vaak zijn Bedrijfsjuristen eerst elders werzaam geweest,  als advocaat of als een andere juridische dienstverlener.

Opleidingen Bedrijfsjurist

Verkorte opleiding voor de Bedrijfsjurist
De bedrijfsjurist anno 2022 De rol van de bedrijfsjurist is in de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Waar de bedrijfsjurist voorheen met name praktisch juridisch advies gaf, is de bedrijfsjurist tegenwoordig …
Verkorte opleiding voor de Bedrijfsjurist
Online cursus Concernaansprakelijkheid, PO Deal aanbod
Concernaansprakelijkheid is voor elke bedrijfsjurist en advocaat in het ondernemingsrecht een klassiek leerstuk. Toch roept het steeds weer nieuwe vragen op. In dit webinar gaan we in op de vraag …
Online cursus Concernaansprakelijkheid, PO Deal aanbod
Online cursus Concernaansprakelijkheid, PO Deal aanbod
Concernaansprakelijkheid: voor u als bedrijfsjurist of advocaat in het ondernemingsrecht is het een klassiek leerstuk. Toch roept concernaansprakelijkheid steeds weer nieuwe vragen op. Moeten moedermaatschappijen een eigen zorgplicht hebben om te voorkomen …
Online cursus Concernaansprakelijkheid, PO Deal aanbod
Basis Leerstukken van het Ondernemingsrecht, PO Deal aanbod
Bent u als advocaat, (kandidaat-)notaris, bedrijfsjurist of juridisch adviseur op zoek naar een stevige basis op het gebied van ondernemingsrecht, zowel theoretisch als praktisch? Of wilt u uw kennis op …
Basis Leerstukken van het Ondernemingsrecht, PO Deal aanbod
Online basiscursus Algemene wet bestuursrecht*, Bestuurs(proces)recht
De Algemene wet bestuursrecht (Awb) vormt al meer dan 25 jaar het fundament onder het totale bestuursrecht in Nederland en geldt daarom als de belangrijkste basiswet voor het overheidshandelen. Wilt u als …
Online basiscursus Algemene wet bestuursrecht*, Bestuurs(proces)rechtBedrijfsjurist worden: Omscholen tot Bedrijfsjurist

Als je je wilt omscholen tot Bedrijfsjurist is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Bedrijfsjurist zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Bedrijfsjurist dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Bedrijfsjurist

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Bedrijfsjurist

Als je Bedrijfsjurist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Bedrijfsjurist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Bedrijfsjurist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Bedrijfsjurist?


Competenties en Vaardigheden Bedrijfsjurist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bedrijfsjurist.

Welke competenties heeft een Bedrijfsjurist nodig?

Een Bedrijfsjurist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Anticiperen
Anticiperen

Steekwoorden: analytisch vermogen, initiatief ontplooien, inzicht in omgeving, inlevingsvermogen

Omschrijving

Deze personen lopen vaak voorop en herkennen situaties. Ze weten vervolgens hoe ze deze het beste kunnen aanpakken. Deze personen leggen verbanden tussen verleden, heden en proberen hier in de toekomst op in te spelen.

Sterke punten
Deze personen hebben over het algemeen een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Ze leggen verbanden en scheiden hoofd- en bijzaken. Daarnaast nemen deze personen vaak initiatief en proberen ze zich in te leven in de situatie en andere personen.

Zwakke punten
Doordat deze personen veel van te voren weren, kan ze voorspelbaar overkomen. Door sommige mensen wordt dit als saai ervaren. Verder kan deze competentie de creativiteit beperken. Doordat veel zaken van tevoren vast liggen, is er minder ruimte voor creatieve oplossingen.

Conceptueel denken
Conceptueel denken

Steekwoorden: creativiteit, analytisch vermogen, legt verbanden, concepten

Omschrijving

Deze mensen hebben het vermogen om in concepten te denken. Bij een probleem zien zij vrijwel meteen verschillende oplossingen en vormen ze hierbij een duidelijk beeld. Zij bekijken het probleem vanuit verschillende oogpunten en komen met die informatie tot de beste oplossing. Naderhand evalueren zij deze oplossing grondig en kijken ze wat er eventueel nog meer mogelijk is. Ze bedenken constant nieuwe concepten voor verschillende problemen.

Sterke punten
Een sterk punt van deze mensen is hun creativiteit. Daarnaast hebben ze over het algemeen een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken het probleem vanuit verschillende hoeken en komen dan met meerdere creatieve oplossingen.

Zwakke punten
De creatieve ideeën die deze mensen hebben, kunnen onpraktisch zijn. Zij hebben veel verschillende oplossingen en concepten in hun hoofd, maar deze zijn niet altijd uitvoerbaar. Deze creativiteit kan ook er ook voor zorgen dat deze mensen ‘zweverig’ overkomen.

Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving

Steekwoorden: luisteren, doelstellingen, motiveren, zelfontwikkeling, resultaatgericht

Omschrijving

Deze personen zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de organisatie en proberen hun kennis in te zetten waar dat mogelijk is.

Sterke punten
Mensen die inzicht hebben in de omgeving kunnen weloverwogen beslissingen nemen. Ze zijn resultaatgericht en maken beslissingen die helpen het doel te bereiken. Ze ontwikkelen zichtzelf en kunnen anderen motiveren zich ook te ontwikkelen. 

Zwakke punten
Soms hebben mensen zoveel informatie over hun omgeving, dat ze moeite hebben hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze kunnen zich dan verliezen in details en geen heldere beslissingen nemen.  

Luisteren
Luisteren

Steekwoorden: inzicht in omgeving, overtuigen, motiveren, onderhandelen

Omschrijving

Deze mensen luisteren goed naar andere mensen. Ze zijn oprecht geïnteresseerd en willen anderen graag helpen. Ze zijn overal van op de hoogte en hebben dus overzicht. Ook luisteren deze mensen goed naar de taken die zij krijgen toegewezen en voeren deze daarom meestal goed uit. 

Sterke punten
Goede luisteraars stellen vaak goede vragen of geven feedback op de verkregen informatie. Daarnaast kunnen zij met de verkregen informatie anderen overtuigen en eventueel onderhandelen over verschillende zaken. Een goede luisteraar houdt ook rekening met de dingen die juist niet worden gezegd, de zogenaamde non-verbale communicatie. Ook hier kan hij informatie uithalen.

Zwakke punten
Goed luisteren betekent niet dat je niets mag zeggen. Mensen die alleen maar luisteren kunnen verlegen of teruggetrokken overkomen. Sommige mensen luisteren enkel om dingen voor elkaar te krijgen, zij proberen hun voordeel te doen met de informatie die ze krijgen. Het ontbreekt hen dan aan oprechte interesse.

Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Steekwoorden: analytisch vermogen, structureel, zelfkennis, visie

Omschrijving

Deze mensen kunnen zuiver en helder redeneren. Deze personen houden rekening met feiten en gebruiken verschillende perspectieven om een oordeel te vormen over bijvoorbeeld een werksituatie. Daarnaast beoordelen zij bijvoorbeeld de haalbaarheid en de planning van een opdracht.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak erg gestructureerd en scheiden dan ook de hoofd- van de bijzaken. Verder hebben deze mensen over het algemeen vaak een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken zaken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast beschikken deze mensen vaak over een goede zelfkennis, ze bekijken hun eigen presteren ook vanuit verschillende visies.

Zwakke punten
Wanneer er teveel wordt geoordeeld, kan dit demotivatie oproepen. Dit gebeurt met name dan bij anderen. Deze mensen oordelen dan overal over, ook wanneer het hen niet wordt gevraagd. Dit kan zorgen voor onderlinge irritaties. Als laatste kunnen deze mensen hun eigen oordeel op nummer één zetten, hierdoor kan het zijn dat de omgeving zich achtergesteld voelt.

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Samenwerken
Samenwerken

Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit

Omschrijving

Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.

Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.

Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.

Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Steekwoorden: structureel werken, zakelijk en kalm, energie

Omschrijving

Deze personen kunnen blijven presteren in zware tijden. Ze laten zich niet aan de kant zetten door extra werk, tijdsdruk of tegenvallende resultaten. Het maakt deze personen niet uit hoeveel taken ze nog moeten doen, ze hebben doorzettingsvermogen om de taken af te ronden. Deze personen communiceren duidelijk over hun werkzaamheden en over wat zij wel/of niet willen.

Sterke punten
Ondanks de vele werkzaamheden en taken blijven deze personen rustig. Zij kunnen goed relativeren en hun energie goed verdelen over de verschillende werkzaamheden. Deze personen handelen vaak zakelijk en kalm en op deze manier weten zij ook het overzicht te bewaren. Ook structureel werken valt binnen deze competentie. Op die manier kunnen zij veel werkzaamheden naast elkaar uitvoeren. In zware tijden laten deze stressbestendige personen doorzettingsvermogen zien, ze willen graag de verschillende doelen behalen. Het resultaat staat bij deze personen dan ook centraal.

Zwakke punten
Er bestaat een gevaar dat deze mensen stress niet onderkennen. Hierdoor kan het gebeuren dat zij zichzelf voorbij lopen en lopen zij een verhoogd risico op gezondheidsklachten. De eigenschappen ‘zakelijk’ en ‘kalm’ kunnen ook een zwak punt zijn, deze personen kunnen afstandelijk overkomen naar hun omgeving.

Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Steekwoorden: to-the-point, structureel, verstaanbaar, helder, ordelijk

Omschrijving

Deze mensen kunnen hun gedachten goed onder woorden brengen. Dit kan zowel op papier als mondeling. Ze kunnen helder en duidelijk communiceren naar de lezer/luisteraar. Ze kunnen hun boodschap vertellen zonder teveel uit te weiden naar irrelevante informatie.

Sterke punten
Helderheid en duidelijkheid zijn twee sterke punten. Zowel mondeling als schriftelijk kunnen deze mensen een boodschap goed verwoorden. Ze passen hun tekst aan op de doelgroep en ze spreken dan ook vaak de taal van het publiek. Tevens kunnen ze op een goede manier vragen beantwoorden, ze maken dan vaak gebruik van heldere voorbeelden.

Zwakke punten
Bij mondelinge uitdrukkingsvaardigheid kan het voorkomen dat de spreker en andere non-verbale houding heeft. Hierdoor kan zijn boodschap verkeerd overkomen op de ontvanger. Sommige van deze mensen gebruiken veel vaktermen, hierdoor kan de boodschap verkeerd worden geïnterpreteerd.

Vaardigheden Bedrijfsjurist

 • Analytisch vermogen
 • Luisteren
 • Vasthoudendheid
 • Verbanden leggen
 • Vragen stellen
 • Rustig blijven
 • Zelfkennis
 • Ambitie
 • Doelgericht
 • Afwegen
 • Inlevingsvermogen
 • Geduld
 • Verbeeldingskracht
 • Creatief denken
 • Voorspellen
 • Initiatief
 • Methodisch werken
 • Kritisch denken
 • Sensitiviteit
 • Bemiddelen
 • Gezamenlijk resultaat
 • Effectief communiceren
 • Aanpassingsvermogen
 • Taalkennis
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen Bedrijfsjurist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bedrijfsjurist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bedrijfsjurist nodig? 

Als Bedrijfsjurist is het belangrijk dat je ijverig en gedreven kunt werken. Je moet namelijk zorgen dat de juridische problemen voor het bedrijf zo goed mogelijk opgelost kunnen worden. Ook is een Bedrijfsjurist energiek omdat het vaak een baan is waarin je met veel verschillende dingen bezig bent en die veel tijd kan innemen (Succesvolle werker). Empatisch en diplomatiek zijn is ook belangrijk als Bedrijfsjurist omdat je goed moet kunnen samenwerken met anderen om tot een oplossing te kunnen komen (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Bedrijfsjurist


Eigenschappen Bedrijfsjurist

 • Empathie
 • Diplomatiek
 • Zorgzaamheid
 • Idealistisch
 • Gedisciplineerd
 • Punctueel
 • Enthousiast
 • Zelfverzekerd
 • OndernemendArbeidsmarktperspectief Bedrijfsjurist

Wat zijn de baankansen voor een Bedrijfsjurist?

Het arbeidsmarktperspectief van een Bedrijfsjurist is gunstig. Bedrijven zijn hard op zoek naar mensendie het bedrijf op juridisch vlak kunnen ondersteunen. Het zal dus na je studie meelstal niet moeilijk zijn om aan de slag te komen. Dit is natuurlijk wel een gemiddelde en er zijn geen garanties. De doorgroeimogelijkheden voor de Bedrijfsjurist zijn wel vrij beperkt. Vaak werk je als Bedrijfsjurist binnen een team en kun je bijvoorbeeld teamleider worden of hoofd juridische zaken. Veel andere doorgroeimogelijkheden zijn er eigenlijk niet.

De actuele kans op werk voor een Bedrijfsjurist

Het beroep Bedrijfsjurist is onderdeel van de beroepsfamilie Juristen en juridisch specialisten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Juristen en juridisch specialisten is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

73

Baankans Bedrijfsjurist

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Bedrijfsjurist

Je kunt als Bedrijfsjurist een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Bedrijfsjurist is onderdeel van de beroepsfamilie Juristen en juridisch specialisten. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Bedrijfsjurist


Organisaties waar een Bedrijfsjurist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bedrijfsjurist meestal werkt.

Waar werkt een Bedrijfsjurist?

De Bedrijfsjurist werkt (het woord zegt het al) binnen een bedrijf. Je kunt in verschillende bedrijfssectoren terecht komen, zoals de ICT of de Financiële Dienstverlening maar het kan ook zijn dat je aan de slag gaat bij de wat meer commerciële bedrijven of  binnen de detailhandel. Kortom de mogelijkheden zijn dus erg breed.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Netwerk Bedrijfsjurist

Met wie werkt een Bedrijfsjurist samen? 

De Bedrijfsjurist komt in aanraking met verschillende soorten mensen. Je werkt binnen een bedrijf vooral veel samen met de directie maar bijvoorbeeld ook met de medewerkers van personeelszaken en andere juridische medewerkers. Ook kom je vaak in contact met advocaten en met medewerkers van bedrijven waarmee het bedrijf samenwerkt of juist conficten mee heeft.


Bedrijfsjurist

Interview met een Bedrijfsjurist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Bedrijfsjurist:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Bedrijfsjurist verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Bedrijfsjurist?

De beroepen die verwant zijn aan Bedrijfsjurist zijn:
Juridisch Medewerker
Salaris: €2000 tot €4600
Opleiding: Cursus / Bijscholing MBO HBO WO
Baankans: Goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Advocaat Arbeidsrecht
Salaris: €3227 tot €8208
Opleiding: WO Postdoc
Baankans: Gemiddeld

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Jurist Arbeidszaken
Salaris: €3500 tot €4500
Opleiding: WO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Advocaat Contractenrecht
Salaris: €3227 tot €8208
Opleiding: WO Postdoc
Baankans: Gemiddeld

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Bedrijfsjurist in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2917 tot €10000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

73Ga direct naar