Regulatory Affairs Officer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Regulatory Affairs Officer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep regulatory affairs officer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je regulatory affairs officer wordt.

 

Wat is een Regulatory Affairs Officer?

 

Een Regulatory Affairs Officer zorgt ervoor dat farmaceutische en medische producten voorzien zijn van de juiste, juridische licenties. Hierdoor kan de veiligheid en werkzaamheid van producten gemakkelijk gecontroleerd worden. De Regulatory Affairs Officer is hiermee een cruciale schakel tussen het bedrijf en de regelgevende instanties.

Een Regulatory Affairs Officer combineert zijn wetenschappelijke, juridische en zakelijke kennis over farmaceutische en medische producten om ervoor te zorgen dat deze producten voldoen aan de wettelijke regels. De Regulatory Affairs Officer adviseert over en coördineert de goedkeuring van de registratie van geneesmiddelen, diergeneesmiddelen, aanvullende medicijnen, chemicaliën, pesticiden en therapeutische hulpmiddelen.

Een Regulatory Affairs Officer moet op de hoogte blijven van de internationale wetgeving en richtlijnen en ervoor zorgen dat de producten van het bedrijf aan deze regels voldoen. De Regulatory Affairs Officer moet goede argumenten opstellen voor nieuwe productlicensies, wetenschappers en fabrikanten adviseren over wettelijke eisen, wettelijke inspecties uitvoeren, onderzoeksresultaten interpreteren en contact onderhouden met en presentaties geven voor regelgevende instanties.

Bovendien adviseert de Regulatory Affairs Officer de leidinggevende op het gebied van de kwaliteit en veiligheid van de producten en de ontwikkelingen op het gebied van de wettelijke regelgeving.Wil je werken als Regulatory Affairs Officer?

Werk je al als Regulatory Affairs Officer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Regulatory Affairs Officer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Regulatory Affairs Officer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Regulatory Affairs Officer in één oogopslag

Netwerk:

 • R&D Engineer
 • Lokale overheden
 • Regelgevende instanties
 • Sales Manager
 • Marketing Manager
 • Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2300 tot €3700

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Regulatory Affairs Officer

Wat verdient een Regulatory Affairs Officer?

Een Regulatory Affairs Officer kan rekenen op zo’n €2300,- tot €3700,- bruto per maand. Dit bedrag hangt af van de genoten opleiding, het aantal jaren ervaring en de leeftijd van de Regulatory Affairs Officer.

Vaak zijn aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden van toepassing, zoals een dertiende maand en 25 vakantiedagen per jaar.

Salarisschaal Regulatory Affairs Officer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Regulatory Affairs Officer

Er zijn geen vacatures Regulatory Affairs Officer aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Regulatory Affairs Officer in werkt.

Meer weten over de sector waar een Regulatory Affairs Officer in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Regulatory Affairs Officer

Wat is de toekomst van Regulatory Affairs Officer?

Met de juiste diploma’s kun je redelijk goed aan de slag als Regulatory Affairs Officer. Er zijn vrij veel vacatures te vinden voor een functie als Regulatory Affairs Officer. Er wordt steeds meer waarde gehecht aan de juiste licenties wat betreft veiligheid en kwaliteit van geneesmiddelen voor mens en dier.

Bij goed functioneren kan een Regulatory Affairs Officer steeds meer verantwoordelijkheden krijgen en leidinggevende taken krijgen toegewezen. 

Baankans Regulatory Affairs Officer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Regulatory Affairs Officer worden: Opleidingen tot Regulatory Affairs Officer

Wil je Regulatory Affairs Officer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Regulatory Affairs Officer.

Hoe word je een Regulatory Affairs Officer? 

Afhankelijk van het bedrijf, vragen werkgevers naar een afgeronde WO-opleiding in de biomedische wetenschappen, microbiologie, chemie, (dier) geneesmiddelen, farmacie of levensmiddelentechnologie. Vaak wordt ook gevraagd naar enkele jaren relevante werkervaring.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Regulatory Affairs Officer

Er zijn geen opleidingen Regulatory Affairs Officer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Regulatory Affairs Officer in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen of doorgroeien tot Regulatory Affairs Officer

Als je Regulatory Affairs Officer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Regulatory Affairs Officer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Regulatory Affairs Officer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Regulatory Affairs Officer?

Competenties en Vaardigheden Regulatory Affairs Officer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Regulatory Affairs Officer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Regulatory Affairs Officer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Regulatory Affairs Officer

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Regulatory Affairs Officer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Regulatory Affairs Officer. Als Regulatory Affairs Officer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Regulatory Affairs Officer:


zie volledige beschrijving persoonstype Regulatory Affairs Officer

Vakkennis voor een Regulatory Affairs Officer

Het is voor een Regulatory Affairs Officer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Regulatory Affairs Officer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Regulatory Affairs Officer


Werkervaring Regulatory Affairs Officer

Het is voor een startend Regulatory Affairs Officer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Regulatory Affairs Officer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Apotheker, Farmacoloog .

Iets anders leren?

Is Regulatory Affairs Officer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Regulatory Affairs Officer

Met wie werkt een Regulatory Affairs Officer samen? 

De Regulatory Affairs Officer werkt intensief samen met de R&D Engineers. Als er een nieuw product is ontwikkeld, moet de Regulatory Affairs Officer deze producten te registreren op basis van nationale en internationale regelgeving.

Daarnaast onderhoudt de Regulatory Affairs Officer contact met lokale overheden en regelgevende instanties met betrekking tot registratieaanvragen.

Ook werkt de Regulatory Affairs Officer samen met de Sales Manager en de Marketing Manager. De Regulatory Affairs Officer geeft hen technische informatie en zorgt voor een goed verloop van het proces van registreren tot verkopen.

Tot slot brengt de Regulatory Affairs Officer zijn leidinggevende, de Manager, op de hoogte van de meest recente ontwikkeling op het gebied van de regelgeving en de licenties.


 • R&D Engineer
 • Lokale overheden
 • Regelgevende instanties
 • Sales Manager
 • Marketing Manager
 • Manager
Regulatory Affairs Officer


Organisaties waar een Regulatory Affairs Officer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Regulatory Affairs Officer meestal werkt.

Waar werkt een Regulatory Affairs Officer?

Een Regulatory Affairs Officer kan werkzaam zijn in alle bedrijven die behoren tot de farmaceutische of medische sector. Dit kan een bedrijf zijn dat geneesmiddelen voor mensen op de markt brengt, maar ook een bedrijf dat geneesmiddelen voor dieren verkoopt. 

Meer weten over werken in de Kwaliteit & Veiligheid?

Bekijk werken in Kwaliteit & Veiligheid

Best beoordeelde werkgevers Regulatory Affairs Officer

Waar kun je het beste werken als Regulatory Affairs Officer? Hieronder vind je de best door de Regulatory Affairs Officer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Regulatory Affairs Officer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Regulatory Affairs Officer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Regulatory Affairs Officer.

Welke competenties heeft een Regulatory Affairs Officer nodig?

Een Regulatory Affairs Officer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Regulatory Affairs Officer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Regulatory Affairs Officer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Regulatory Affairs Officer nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Regulatory Affairs Officer zijn Waarnemer en Succesvolle Werker.

Een Regulatory Affairs Officer is erg onderzoekend en moet zo veel mogelijk informatie verzamelen over de nationale en internationale regelgeving wat betreft (dier) geneesmiddelen. Hij is intellectueel, gemotiveerd, analytisch en inzichtelijk (Waarnemer).

Bovendien probeert de Regulatory Affairs Officer het proces van registreren tot verkopen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Hij is dus efficiënt, kritisch en doelgericht (Succesvolle Werker). 

Bekijk de persoonstypen voor Regulatory Affairs Officer


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Regulatory Affairs Officer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Regulatory Affairs Officer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Regulatory Affairs Officer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Regulatory Affairs Officer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Regulatory Affairs Officer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Regulatory Affairs Officer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Regulatory Affairs Officer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Regulatory Affairs Officer iets voor je?

Zou je graag Regulatory Affairs Officer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Regulatory Affairs Officer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Regulatory Affairs Officer

Henri

Ik wil van Straaten,bedanken voor de goede tip.Gr.

Frédérique Stalenhoef

Ik zal graag voor de Reg.Aff. Assistent een opleiding willen zien. Is die er ook? Ervaring:25 jaar kwaliteit als QA Officer bij verschillende farmaceuten. mvg F. Stalenhoef 

van Straaten

Die is er ongetwijfeld.Informeer eens bij de NVFG,sucses

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar