Parketsecretaris Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Parketsecretaris? Lees de functieomschrijving.

Als Parketsecretaris bereid je strafzaken voor en maak je tenlasteleggingen op het gebied van de veel voorkomende (kleine) criminaliteit maar soms ook de zware criminaliteit. Ook zijn er specialistische Parketsecretarissen, bijvoorbeeld op het gebied van fraude- en milieuzaken. Vaak behandel je als Parketsecretaris zelfstandig lichte strafzaken en kun je op het politiebureau werkzaam zijn om strafzaken in een vroeg stadium te beoordelen. Soms treed je als Parketsecretaris ook op in de rechtzaal bij de kantonrechter. Als juridisch medewerker ben je eigenlijk de tegenhanger van de Parketsecretaris op het ressortsparket. Je behandelt strafzaken in hoger beroep en bereidt deze inhoudelijk voor.

Wil je werken als Parketsecretaris?

Werk je al als Parketsecretaris en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Parketsecretaris worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Parketsecretaris, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Parketsecretaris in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Openbaar Ministerie
 • Officier van Justitie
 • Agent
 • Juridisch Medewerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Parketsecretaris

Wat verdient een Parketsecretaris?

Het salaris van een Parketssecretaris is afhankelijk van ervaring en de instelling waarbij hij werkt. Er is weinig over te vinden. Dit geldt ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal Parketsecretaris

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Parketsecretaris

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Parketsecretaris

Hoe goed is de toekomst voor de Parketsecretaris? 

Het arbeidsmarktperspectief voor een Parketsecretaris is gemiddeld. Vaak is er wel een redelijk constante vraag naar, omdat het Openbaar Ministerie op zoek is naar ondersteunend personeel. De doorgroeimogelijkheden van de Parketsecretaris zijn redelijk beperkt, al zou je eventueel door kunnen groeien tot de functie van Officier van Justitie. Ook kun je omdat je ook als juridisch medewerker bezig bent misschien aan de slag  als juridisch medewerker bij een andere gerechtelijke instantie of een andere sector. Vaak krijg je binnen deze andere organisatie dan nog een interne opleiding of bijscholing naast je werk als juridische medewerker. 

Baankans Parketsecretaris

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Parketsecretaris worden: Opleidingen tot Parketsecretaris

Hoe word je een Parketsecretaris? 

Om Parketsecretaris te worden is het vereist dat je een studie Rechtsgeleerdheid (WO) hebt afgerond met bij voorkeur strafrecht als richting van je Master. Vaak volg je hierna dan nog een interne opleiding om uiteindelijk als Parketsecretaris aan de slag te kunnen gaan bij het Openbaar Ministerie. 

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Parketsecretaris

Strafrecht Thuisstudie
Wat mag wel en wat mag niet in Nederland? Volg de cursus Strafrecht op HBO-niveauIn het Wetboek van Strafrecht staat wat er mag in Nederland en wat er verboden is. …
Meer opleidingen Parketsecretaris

Weet je nog niet of je Parketsecretaris wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Parketsecretaris of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Parketsecretaris

Met wie werkt een Parketsecretaris samen? 

Als Parketsecretaris kom je vooral in aanraking met andere leden van het Openbaar Ministerie, zoals de Officier van Justitie. Ook werk je veel samen met andere juridische medewerkers en kom je in contact met verdachten en politiemedewerkers. 


 • Openbaar Ministerie
 • Officier van Justitie
 • Agent
 • Juridisch Medewerker
Parketsecretaris


Organisaties waar een Parketsecretaris werkzaam is

Waar werkt een Parketsecretaris meestal? 

Als parketsecretaris ben je werkzaam voor het Openbaar Ministerie. Dit is een onderdeel van de overheid en dus een non-profit organisatie.

 

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Parketsecretaris

Waar kun je het beste werken als Parketsecretaris? Hieronder vindt je de best door de Parketsecretaris beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Parketsecretaris.

Competenties, Skills en Vaardigheden Parketsecretaris:

Welke competenties heeft een een Parketsecretaris nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Parketsecretaris

Wat voor persoonlijkheid heb je als Parketsecretaris nodig? 

Als Parketsecretaris is het belangrijk dat je ijverig bent maar ook dat je gedreven bent. Je moet  namelijk zorgdragen dat alle stukken in orde zijn en dat je werk van hoge kwaliteit is. Dit is namelijk weer van belang voor de kwaliteit van bijvoorbeeld de dossiers en overige juridische stukken (Succesvolle werker).  Het is daarbij tevens belangrijk dat je ordelijk bent om te zorgen dat alle aantekeningen kloppen en dat je ook dus goed het overzicht kunt houden. Productief zijn is ook erg belangrijk omdat je vaak veel werk voorgeschoteld krijgt dat op redelijk korte termijn af moet zijn (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Parketsecretaris


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Parketsecretaris

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Parketsecretaris

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Parketsecretaris

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Parketsecretaris

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Parketsecretaris dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Parketsecretaris belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Parketsecretaris. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Parketsecretaris iets voor je?

Zou je graag Parketsecretaris willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Parketsecretaris bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Parketsecretaris

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar