Jurist Arbeidszaken: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Jurist Arbeidszaken: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Jurist Arbeidszaken. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Jurist Arbeidszaken nodig heeft.Wat doet een Jurist Arbeidszaken? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Jurist Arbeidszaken?

Een Jurist Arbeidsrecht is werkzaam binnen een juridisch team van Advocaten. De vakkennis ligt met name op het terrein van Arbeidsrecht en Ondernemingsrecht. Men adviseert aan zakelijke clientèle, met name MKB-organisaties maar ook in het Openbaar Bestuur. De Jurist Arbeidszaken heeft een vooruitziende blik in het bedrijf van de klant om zodoende problemen te voorkomen. Het is een beroep met een belangrijke specialiteit op het gebied van wet- en regelgeving: deze is voortdurend aan verandering onderhevig en de belangen zijn voor de betrokkenen aanzienlijk. Als Jurist Arbeidsrecht heeft men duurzame relaties met personeelsfunctionarissen van talloze grote en middelgrote ondernemingen en instellingen. Men is  volledig vertrouwd met die organisaties en kennen hun wensen en behoeften. Op die wijze kan snel worden gehandeld en tot het gewenste resultaat worden gekomen. Het persoonlijk contact met de klant is erg voornaam en hoogwaardige kwaliteit leveren is danook erg belangrijk. De Jurist Arbeidsrecht is bezig met het in kaart brengen en beheersen van risico's. Het gaat met name om zaken als arbeidsovereenkomsten- en voorwaarden, ontslagen, reorganisaties,ziekte en arbeidsongeschiktheid. Hierdoor zal door het ontstaan van juridische conflicten moeten worden geprocedeerd. Kortom: het beroep van Jurist Arbeidsrecht is een functie waarbij veel verschillende kwaliteiten gewenst zijn en van pas komen. Een goede sociale vaardigheid vanwege het contact met cliënten is zeer belangrijk evenals de anticiperende juridische kwaliteiten op het vakgebied Arbeidsrecht.

Past het beroep Jurist Arbeidszaken bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Jurist Arbeidszaken

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Advocaat Arbeidsrecht


Vacatures Jurist Arbeidszaken

Op zoek naar een nieuwe baan als Jurist Arbeidszaken? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Jurist Arbeidszaken. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Jurist Arbeidszaken per ervaringsniveau

junior Jurist Arbeidszaken vacatures startend Jurist Arbeidszaken vacatures senior Jurist Arbeidszaken vacatures beginnend Jurist Arbeidszaken vacatures trainee Jurist Arbeidszaken vacatures leidinggevend Jurist Arbeidszaken vacatures medior Jurist Arbeidszaken vacatures aankomend Jurist Arbeidszaken vacatures ervaren Jurist Arbeidszaken vacatures leerling Jurist Arbeidszaken vacatures vacatures omscholen tot Jurist Arbeidszaken vacatures opleiding tot Jurist Arbeidszaken

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Jurist Arbeidszaken

Wat verdient een Jurist Arbeidszaken?

Een Jurist Arbeidszaken verdient tussen de € 3500 en € 4500 bruto per maand.  Er zijn uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, afhankelijk van leeftijd en ervaring.  Verdere ontwikkeling door studie is zeker mogelijk, zo ook om in de toekomst een partnerschap aan te gaan.

Salarisschaal Jurist Arbeidszaken

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Jurist Arbeidszaken

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Jurist Arbeidszaken


Bekijk het salaris Jurist Arbeidszaken per ervaringsniveau

Salaris junior Jurist Arbeidszaken Wat verdient een startend Jurist Arbeidszaken? Wat is het loon senior Jurist Arbeidszaken? beginnend Jurist Arbeidszaken salaris Maximaal salaris trainee Jurist Arbeidszaken Hoeveel verdient een leidinggevend Jurist Arbeidszaken? Wat is het salaris van een medior Jurist Arbeidszaken? Salaris aankomend Jurist Arbeidszaken Wat verdient een ervaren Jurist Arbeidszaken? Welk salaris krijgt een leerling Jurist Arbeidszaken?


Jurist Arbeidszaken worden: Opleidingen tot Jurist Arbeidszaken

Wil je Jurist Arbeidszaken worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Jurist Arbeidszaken.

Hoe word je een Jurist Arbeidszaken? 

Als Jurist Arbeidszaken heeft men de studie Nederlands Recht met goed resultaat doorlopen.  Relevante werkervaring binnen het Arbeidsrecht van 4 tot 6 jaar is vereist.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Jurist Arbeidszaken

Er zijn geen opleidingen Jurist Arbeidszaken aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Jurist Arbeidszaken in werkt

Bekijk alle opleidingen Juridisch


Jurist Arbeidszaken worden: Omscholen tot Jurist Arbeidszaken

Als je je wilt omscholen tot Jurist Arbeidszaken is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Jurist Arbeidszaken zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Jurist Arbeidszaken dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Jurist Arbeidszaken

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Jurist Arbeidszaken

Als je Jurist Arbeidszaken wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Jurist Arbeidszaken zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Jurist Arbeidszaken

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Jurist Arbeidszaken?


Competenties en Vaardigheden Jurist Arbeidszaken:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Jurist Arbeidszaken.

Welke competenties heeft een Jurist Arbeidszaken nodig?

Een Jurist Arbeidszaken heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Conceptueel denken
Conceptueel denken

Steekwoorden: creativiteit, analytisch vermogen, legt verbanden, concepten

Omschrijving

Deze mensen hebben het vermogen om in concepten te denken. Bij een probleem zien zij vrijwel meteen verschillende oplossingen en vormen ze hierbij een duidelijk beeld. Zij bekijken het probleem vanuit verschillende oogpunten en komen met die informatie tot de beste oplossing. Naderhand evalueren zij deze oplossing grondig en kijken ze wat er eventueel nog meer mogelijk is. Ze bedenken constant nieuwe concepten voor verschillende problemen.

Sterke punten
Een sterk punt van deze mensen is hun creativiteit. Daarnaast hebben ze over het algemeen een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken het probleem vanuit verschillende hoeken en komen dan met meerdere creatieve oplossingen.

Zwakke punten
De creatieve ideeën die deze mensen hebben, kunnen onpraktisch zijn. Zij hebben veel verschillende oplossingen en concepten in hun hoofd, maar deze zijn niet altijd uitvoerbaar. Deze creativiteit kan ook er ook voor zorgen dat deze mensen ‘zweverig’ overkomen.

Conflicten beheersen
Conflicten beheersen

Steekwoorden: zelfbewust, integriteit, beheersing, luisteren

Omschrijving

Deze personen herkennen en erkennen een conflict. Door te erkennen dat er een conflict is ontstaan, zetten zij de eerste stap om het conflict op te lossen. Ze bepalen wat de inhoud van het conflict is en hoe deze opgelost kan worden. Ze communiceren hierover met alle betrokken partijen en uiteindelijk zorgen ze ervoor dat het conflict op een nette manier wordt opgelost.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak integer. Tijdens een conflict proberen zij te allen tijde het moraal hoog te houden. Daarbij zijn ze onpartijdig en willen ze het beste resultaat behalen voor alle partijen. Deze personen kunnen vaak ook goed luisteren en overtuigen.

Zwakke punten
Het gevaar van conflictbeheersing is dat de personen die zich hiermee bezighouden als ‘meningloos’ worden bestempeld. Ze bemiddelen tijdens conflicten tussen meerdere partijen, maar nemen soms geen duidelijk standpunt in.

Luisteren
Luisteren

Steekwoorden: inzicht in omgeving, overtuigen, motiveren, onderhandelen

Omschrijving

Deze mensen luisteren goed naar andere mensen. Ze zijn oprecht geïnteresseerd en willen anderen graag helpen. Ze zijn overal van op de hoogte en hebben dus overzicht. Ook luisteren deze mensen goed naar de taken die zij krijgen toegewezen en voeren deze daarom meestal goed uit. 

Sterke punten
Goede luisteraars stellen vaak goede vragen of geven feedback op de verkregen informatie. Daarnaast kunnen zij met de verkregen informatie anderen overtuigen en eventueel onderhandelen over verschillende zaken. Een goede luisteraar houdt ook rekening met de dingen die juist niet worden gezegd, de zogenaamde non-verbale communicatie. Ook hier kan hij informatie uithalen.

Zwakke punten
Goed luisteren betekent niet dat je niets mag zeggen. Mensen die alleen maar luisteren kunnen verlegen of teruggetrokken overkomen. Sommige mensen luisteren enkel om dingen voor elkaar te krijgen, zij proberen hun voordeel te doen met de informatie die ze krijgen. Het ontbreekt hen dan aan oprechte interesse.

Overtuigen
Overtuigen

Steekwoorden: aanzetten tot actie, luisteren, sensitiviteit, resultaatgericht

Omschrijving

Deze mensen weten op een bepaalde manier anderen te overtuigen van hun opvattingen. Zij gebruiken hiervoor argumenten, maar kunnen ook emoties gebruiken om hun verhaal kracht bij te zetten. Zij proberen hiermee anderen bijvoorbeeld aan te zetten tot actie. Overtuigers houden rekening met hun eigen belangen en dat van een ander.

Sterke punten
Overtuigers kunnen over het algemeen duidelijk en helder communiceren. Zij hebben van te voren bedacht wat ze willen vertellen en hoe ze de anderen willen overtuigen. Ze hebben een bepaalde structuur in het verhaal. Om mensen te overtuigen, luisteren deze personen ook goed. Zij proberen achterliggende opvattingen te achterhalen en baseren hierop hun argumenten. Deze mensen hebben vaak een goede balans tussen argumenten met feiten en argumenten met emotie.

Zwakke punten
Sommige overtuigers willen zo graag anderen overtuigen van hun gelijk, dat ze zich opdringen. Hierdoor wordt er een bepaalde weerstand opgebouwd, waardoor de boodschap niet meer overkomt op het publiek. Daarnaast zijn er overtuigers die teveel gebruik maken van zogenaamde drogredenen, zij voeren argumenten aan die niet feitelijk juist zijn. Dit verpakken zij in een mooi verhaal en proberen op die manier anderen te overtuigen.

Presenteren
Presenteren

Steekwoorden: boodschap, structureel, publiek, resultaatgericht

Omschrijving

Deze mensen kunnen op een duidelijke en heldere manier hun boodschap overbrengen. Zij stemmen hun presentatie af op het publiek. Deze presentatoren maken hierbij vaak gebruik van middelen als PowerPoint, hand-outs of digitale beelden. Deze middelen sluiten goed aan bij het verhaal en op deze manier wordt de boodschap overgebracht op het publiek.

Sterke punten
Goede presentatoren kunnen gestructureerd een verhaal vertellen, maar ook spontaan reageren op onverwachte situaties. Daarnaast zijn ze resultaatgericht: ze willen de boodschap overbrengen. Ook hebben deze mensen vaak weinig last van zenuwen.

Zwakke punten
Mensen die teveel willen presenteren kunnen gemaakt overkomen. Zij hebben soms een onnatuurlijke houding en reageren op een verkeerde manier op onverwachte situaties. 

Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Steekwoorden: to-the-point, structureel, verstaanbaar, helder, ordelijk

Omschrijving

Deze mensen kunnen hun gedachten goed onder woorden brengen. Dit kan zowel op papier als mondeling. Ze kunnen helder en duidelijk communiceren naar de lezer/luisteraar. Ze kunnen hun boodschap vertellen zonder teveel uit te weiden naar irrelevante informatie.

Sterke punten
Helderheid en duidelijkheid zijn twee sterke punten. Zowel mondeling als schriftelijk kunnen deze mensen een boodschap goed verwoorden. Ze passen hun tekst aan op de doelgroep en ze spreken dan ook vaak de taal van het publiek. Tevens kunnen ze op een goede manier vragen beantwoorden, ze maken dan vaak gebruik van heldere voorbeelden.

Zwakke punten
Bij mondelinge uitdrukkingsvaardigheid kan het voorkomen dat de spreker en andere non-verbale houding heeft. Hierdoor kan zijn boodschap verkeerd overkomen op de ontvanger. Sommige van deze mensen gebruiken veel vaktermen, hierdoor kan de boodschap verkeerd worden geïnterpreteerd.

Vaardigheden Jurist Arbeidszaken

 • Luisteren
 • Effectief communiceren
 • Aanpassingsvermogen
 • Improvisatie
 • Enthousiasme
 • Argumenteren
 • Resultaatgerichtheid
 • Vragen stellen
 • Geduld
 • Taalkennis
 • Bemiddelen
 • Integriteit
 • Verbeeldingskracht
 • Creatief denken
 • Verbanden leggen
 • Methodisch werken
 • Kritisch denken
 • Analytisch vermogen
 • Emotionele intelligentie
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen Jurist Arbeidszaken

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Jurist Arbeidszaken passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Jurist Arbeidszaken nodig? 

Een Jurist Arbeidszaken is een Succesvolle Werker die zelfverzekerd en zeer doelgericht te werk gaat. Immers: de belangen die op het spel staan zijn voor zijn of haar cliënten van enorm groot belang, bijvoorbeeld op het gebied van ontslagrecht.   Daarnaast is een Jurist Arbeidszaken een Waarnemer met analytische vaardigheden en ervaring met sociale werkomgeving van zijn of haar cliënten.

Bekijk de persoonstypen voor Jurist Arbeidszaken


Eigenschappen Jurist Arbeidszaken

 • Empathie
 • Diplomatiek
 • ZorgzaamheidArbeidsmarktperspectief Jurist Arbeidszaken

Wat zijn de baankansen voor een Jurist Arbeidszaken?

Het arbeidsmarktperspectief voor een Jurist Arbeidszaken is goed.   Via voldoende opleidingsmogelijkheden kan men verder doorgroeien naar de functie van Senior Jurist.

De actuele kans op werk voor een Jurist Arbeidszaken

Het beroep Jurist Arbeidszaken is onderdeel van de beroepsfamilie Juristen en juridisch specialisten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Juristen en juridisch specialisten is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Jurist Arbeidszaken

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Jurist Arbeidszaken

Je kunt als Jurist Arbeidszaken een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Jurist Arbeidszaken is onderdeel van de beroepsfamilie Juristen en juridisch specialisten. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Jurist Arbeidszaken


Organisaties waar een Jurist Arbeidszaken werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Jurist Arbeidszaken meestal werkt.

Waar werkt een Jurist Arbeidszaken?

Als Jurist Arbeidszaken is men werkzaam op een advocaat- of notariskantoor. Ook kan men werkzaam zijn bij de overheid en bijvoorbeeld juridische zaken behandelen voor een ministerie of gemeentelijke instelling.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Netwerk Jurist Arbeidszaken

Met wie werkt een Jurist Arbeidszaken samen? 

Klanten, Bedrijven, Rechtbank, Juristen

Als Jurist Arbeidszaken komt men in contact met de particuliere clientèle waarvoor juridische bijstand wordt gevraagd.  Het kan echter ook gaan om een bedrijf wat moet procederen. In ieder geval staat een Jurist Arbeidszaken regelmatig in de rechtbank om zijn cliënten juridisch bij te staan. Tot slot heeft men als Jurist Arbeidszaken veel te maken met collega-juristen op kantoor en daarbuiten.


Jurist Arbeidszaken

Interview met een Jurist Arbeidszaken

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Alles over het beroep Jurist Arbeidszaken in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3500 tot €4500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1Ga direct naar