personeelsfunctionaris werving en selectie Taken, Verantwoordelijkheden, Vacatures en Opleidingen

`

Wat is een personeelsfunctionaris werving en selectie?

Het beroep personeelsfunctionaris werving en selectie is een variant van het beroep recruiter en is onderdeel van de beroepsfamilie specialisten werving en selectie

Beschrijving van het moederberoep recruiter

Een Recruiter is verantwoordelijk voor de werving van nieuw personeel voor een organsatie. Een recruiter kan in dienst zijn van een oragnisatie of werkt als zeflstandige. In de basis levert de Recruiter geschikte kandidaten aan deze werkgevers of collega managers op basis van het gevraagde specifieke functieprofiel.

Wanneer een Recruiter in loondienst werkt is de meestal werkzaam bij grote bedrijven die specifiek op zoek zijn naar mensen voor bepaalde functies. Op dit moment spreken we vaak van een Corporate Recruiter. 

Deze organisaties stellen vaak hoge eisen aan een persoon en de juiste persoon voor het beroep is dan moeilijk te vinden. De recruiter is de persoon in het bedrijf die op zoek gaat naar kandidaten voor de vacatures van het bedrijf. Voor de bijzonder moeilijk vervulbare functies, of rollen waar niet teveel ruchtbaarheid over de werving mag zijn wordt vaak een headhunter ingezet. Deze jaagt echt op specifieke personen die al voor de betreffende fucntie zijn geselecteerd.

Wanneer een Recruiter buiten de organisatie staat praten we vaak over een Recruitment Consultant. Of in sommige gevallen ook een Recruiter A.I, oftewel Interim (Corporate) Recruiter.

 

Andere beroepen binnen de beroepsfamilie specialisten werving en selectie


Past het beroep personeelsfunctionaris werving en selectie bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures personeelsfunctionaris werving en selectie

Wil je een beter salaris verdienen als personeelsfunctionaris werving en selectie? Misschien kan je via deze vacatures een loonsverhoging krijgen

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

personeelsfunctionaris werving en selectie worden: Opleidingen tot personeelsfunctionaris werving en selectie

Wil je personeelsfunctionaris werving en selectie worden? Hieronder vind je de opleidingen voor de personeelsfunctionaris werving en selectie.

De 3 best beoordeelde opleidingen tot personeelsfunctionaris werving en selectie

Medewerker Personeelszaken (MPZ) E-Learning
Stuur loopbanen: volg de opleiding Medewerker Personeelszaken (MPZ)Wie werkt waar op welke plek? In je werk op de afdeling Personeelszaken combineer je sociale eigenschappen met juridische kennis. Je ondersteunt de …
Medewerker Personeelszaken (MPZ) E-Learning
Medewerker Personeelszaken (MPZ) Thuisstudie
Stuur loopbanen: volg de opleiding Medewerker Personeelszaken (MPZ)Wie werkt waar op welke plek? In je werk op de afdeling Personeelszaken combineer je sociale eigenschappen met juridische kennis. Je ondersteunt de …
Medewerker Personeelszaken (MPZ) Thuisstudie
Opleiding Medewerker Personeelszaken (MPZ) module POC
Wat biedt de Personeel, Organisatie en Communicatie niveau 3 module? De module Personeel, Organisatie en Communicatie niveau 3, ook wel POC, is onderdeel van het overkoepelend diploma Medewerker Personeelszaken. Tezamen met …
Opleiding Medewerker Personeelszaken (MPZ) module POC

Doorgroei mogelijkheden personeelsfunctionaris werving en selectie

Je kunt als personeelsfunctionaris werving en selectie een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep personeelsfunctionaris werving en selectie is onderdeel van de beroepsfamilie Specialisten werving en selectie. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een personeelsfunctionaris werving en selectie


Hoofd beroepsgroep personeelsfunctionaris werving en selectie

Het beroep personeelsfunctionaris werving en selectie valt binnen de hoofdberoepsgroep Onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten

De hoofdgroep onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten betreffen beroepen waarin kennisvergaring en toepassing van theoretische wetenschappelijke kennis centraal staat om een specifiek doel te bereiken.

Deze beroepen hebben een sterk analytisch karakter en vaak staat conceptontwikkeling en het toepassen van nieuwe en experimentele kennis centraal. Binnen deze beroepen staat wetenschappelijk handelen centraal om nieuwe inzichten toe te passen en/of te onderwijzen.

Onder de specialisten vallen ook de gezondheidszorg specialisten en wetenschappelijk adviseurs.

Het opleidings- en werk- denkniveau van onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten ligt gemiddeld genomen op (Post-)HBO en WO niveau. In meerdere gevallen kunnen de kennis en vaardigheden ook via werkervaring en additionele training worden opgedaan.

Veelvoorkomende taken & werkzaamheden van onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten.

 • het uitvoeren van analyses en onderzoek en het ontwikkelen van concepten, theorieën en operationele methoden
 • het adviseren over of toepassen van bestaande wetenschappelijke kennis
 • het doceren van theorie en praktijk van een of meer disciplines op verschillende onderwijsniveaus (MBO,  HBO, Universitair)
 • het onderwijzen en opleiden van personen met leermoeilijkheden of speciale behoeften
 • het verstrekken van diverse zakelijke, juridische en sociale diensten
 • het maken en/of uitvoeren van kunst
 • het geven van spirituele of psychologische begeleiding
 • het opstellen van wetenschappelijke artikelen en rapporten

 

Het begeleiden van andere werknemers kan bij de verantwoordelijkheden horen.

Subhoofd beroepsgroepen onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten

Beroepen in deze hoofdgroep worden ingedeeld in de volgende subhoofdgroepen:

 • 21 Ingenieurs en onderzoekers wis-, natuur- en technische wetenschappen
 • 22 Specialisten gezondheidszorg
 • 23 Docenten
 • 24 Specialisten bedrijfsbeheer en administratie
 • 25 Specialisten informatie- en communicatietechnologie
 • 26 Juristen, sociaal wetenschappers en kunstenaars


Solliciteren op de functie personeelsfunctionaris werving en selectie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als personeelsfunctionaris werving en selectie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor personeelsfunctionaris werving en selectie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als personeelsfunctionaris werving en selectie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep personeelsfunctionaris werving en selectie iets voor je?

Zou je graag personeelsfunctionaris werving en selectie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als personeelsfunctionaris werving en selectie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Ga direct naar