Headhunter Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Headhunter? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep headhunter. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je headhunter wordt.

 

Wat is een Headhunter?

Een Headhunter is een gespecialiseerde recruiter. Hij zoekt in het bijzonder naar werknemers met hoge posities in bijvoorbeeld management die een specifieke branchekennis hebben.

De meest succesvolle specialisten worden door de Headhunter benaderd voor een andere, beter betalende baan. De Headhunter kaapt dus personeel dat niet (zelf) op zoek is naar ander werk weg bij de ene werkgever ten behoeve van de andere.

Als Headhunter moet je tot het uiterste willen en durven gaan om de juiste persoon te vinden en over te nemen. Een groot sociaal netwerk kan zeer behulpzaam zijn. Je zoekt alles wat je vinden kan uit over een kandidaat en het bedrijf en gebruikt die kennis in het verleiden van de kandidaat. Hoe krapper de markt is en de daarmee hoe schaarser de specialistische kennis, hoe meer bedrijven zich tot de Headhunter zullen richten.

Uiteindelijk gaat het er bij de Headhunter niet om om zoveel mogelijk mensen te plaatsen bij een nieuwe werkgever, maar om een zo goed mogelijke match te vinden. Het kan dan ook best zijn dat de Headhunter maar één enkele specialist in een hele maand plaatst.

Past het beroep Headhunter bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Headhunter

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Corporate recruiter, Senior recruiter, Science recruiter, Recruiter (Senior)

Wil je werken als Headhunter?

Werk je al als Headhunter en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Headhunter worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Headhunter, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Headhunter in één oogopslag

Netwerk:

  • Klant
  • Kandidaat
  • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €4000 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

386


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Headhunter

Wat verdient een Headhunter?

Het is niet te zeggen wat een Headhunter verdient, omdat dat helemaal afhankelijk is van de opdrachten die hij krijgt en (succesvol) uitvoert. Een Headhunter verdient namelijk tussen de 20 en de 40% van het nieuwe jaarsalaris van de binnengehaalde kandidaat. Hoe groter de opdrachten, hoe meer je zult verdienen. Een Headhunter in loondienst zal starten met een salaris van € 4000 per maand, dit zal oplopen tot ongeveer € 6000 bruto per maand.

Salarisschaal Headhunter

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Headhunter

Op zoek naar een nieuwe baan als Headhunter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Headhunter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Headhunter vacatures

Vacature Headhunter Executive Search
TalentScoutZ
Clubprofiel Onze klantenrelatie is een internationaal Headhuntersbureau. Al sinds 1978 verbinden zij de beste kandidaten in de markt aan de meest ambitieuze bedrijven. In Nederland zijn ze dé partner voor …
Vacature Corporate recruiter
Royaal Vastgoed
Binnen Royaal Vastgoed kom je terecht in een jonge omgeving waar iedereen hard werkt maar er ook zeker wel eens tijd is voor gezelligheid.Na het maken van een uitgebreid profielschets …
Vacature Junior Corporate Recruiter
TalentScoutZ
ClubprofielOnze klantrelatie is een Mecha(tro)nische projectenorganisatie, waar disciplines design, technologie en kennis samenkomen en elkaar versterken. Onze klantrelatie ontwerpt, ontwikkelt en optimaliseert producten, machines, tools, software en webapplicaties. Dit …
Vacature Corporate Recruiter
Matchpartner
Bedrijfsomschrijving Een jonge, hippe thuiszorgorganisatie met enthousiaste medewerkers. De doelgroep bestaat uit cliënten die te maken hebben met een chronische ziekte, een acute hulpvraag hebben of palliatieve zorg nodig ;Een …
Vacature Senior Recruiter Werving & Selectie (geen sales)
High Quality Detachering & Interim Management BV
Ons team is toe aan uitbreiding. We zoeken een senior recruiter voor onze werving en selectie dienstverlenging die ons komt helpen dag in dag uit integere verbindingen te maken. Klinkt …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Headhunter

Wat zijn de baankansen voor een Headhunter?

Er zijn vacatures te vinden voor de functie van Headhunter en als Headhunter heb je de mogelijkheid om voor jezelf te beginnen. Werk is er dus. Groeien is niet zo eenvoudig aangezien het beroep van Headhunter al vrij specialistisch is en je je ook in een hogere functiecategorie loopt.

De actuele kans op werk voor een Headhunter

Het beroep Headhunter is onderdeel van de beroepsfamilie Specialisten werving en selectie. De kans op werk voor de beroepsfamilie Specialisten werving en selectie is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

386

Baankans Headhunter

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Headhunter worden: Opleidingen tot Headhunter

Wil je Headhunter worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Headhunter.

Hoe word je een Headhunter? 

Er zijn diverse studies die uiteindelijk een opstap kunnen zijn voor de functie van Headhunter. Op HBO niveau zijn er bijvoorbeeld studies richting Career Development, Personeel en Arbeid, Management Payroll Services en Managing Human Resources.

Op WO niveau liggen de mogelijkheden bijvoorbeeld in Human Resource Management (MA), maar ook Social and Behavioral Sciences of Organisation Studies kunnen een goede basis vormen.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Headhunter

Social Media Recruitment
Waarom Social Media Recruitment inzetten? Werkgevers moeten alles uit de kast trekken om de juiste mensen aan zich te binden. Om je employer brand te laden en specifieke doelgroepen succesvol te
Social Media Recruitment
LinkedIn Recruitment (Werving via LinkedIn)
Kost recruitment via LinkedIn jou veel tijd? Vind je niet de juiste kandidaten? Krijg je weinig reacties op jouw berichten? Of betaal je teveel geld voor een duur LinkedIn account?
LinkedIn Recruitment (Werving via LinkedIn)
Arbeidsmarktcommunicatie & Recruitment via Social Media
Hoe kunnen we ons werkgeversmerk versterken? Hoe kunnen we kandidaten bereiken buiten de gebaande paden? Of sneller en efficiënter talent werven? Door de vele - ook nieuwe- mogelijkheden van LinkedIn,
Arbeidsmarktcommunicatie & Recruitment via Social Media
Cursus Recruitment 2.0
Social recruitment Steeds meer professionals gebruiken sociale netwerken op zakelijk gebied om hun carrière verder uit te bouwen. Hoe kunt u zich als bedrijf onderscheiden op de sociale netwerken en …
Cursus Recruitment 2.0
Masterclass IT Recruitment / werving ICT personeel
Jij wilt ze hebben, de technici en IT’ers die het verschil maken. En je kunt ze krijgen… Volg onze Masterclass IT Recruitment en pak de zaken fundamenteel anders aan dan
Masterclass IT Recruitment / werving ICT personeel

Omscholen tot Headhunter

Als je je wilt omscholen tot Headhunter is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Headhunter zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Headhunter dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Headhunter

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Headhunter

Als je Headhunter wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Headhunter zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Headhunter

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Headhunter?

Competenties en Vaardigheden Headhunter

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Headhunter nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Headhunter nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Headhunter

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Headhunter

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Headhunter. Als Headhunter wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Headhunter:


zie volledige beschrijving persoonstype Headhunter

Vakkennis voor een Headhunter

Het is voor een Headhunter ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Headhunter zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Headhunter

Online-opleiding Recruitment; de basis
Er is steeds meer vraag naar recruiters. Niet zo gek, want met een aantrekkende arbeidsmarkt zijn er steeds minder mensen beschikbaar voor het zelfde aantal vacatures. Branches als ICT, Techniek …
Online-opleiding Recruitment; de basis
Social Recruitment & Boolean Search
Met de komst van het internet is er heel veel veranderd op het gebied van recruitment. Zo zijn er veel meer verschillende kanalen waar jij je kandidaten vandaan kan halen. …
Social Recruitment & Boolean Search
Handbook of Strategic Recruitment and Selection
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Handbook of Strategic Recruitment and Selection
Online Training Recruitment Marketing
Herken jij het gevoel dat je wilt starten met Recruitment Marketing maar niet weet waar je zou moeten beginnen? Of heb je nu een vacaturestop en wil je klaar zijn …
Online Training Recruitment Marketing
Skills Based Hiring / Recruitment
De arbeidsmarkt verandert in razend tempo. Steeds meer organisaties worstelen met het vinden van goed gekwalificeerd personeel. Aan de andere kant heeft corona er voor veel werkenden voor gezorgd dat …
Skills Based Hiring / Recruitment

Werkervaring Headhunter

Het is voor een startend Headhunter die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Headhunter is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Recruiter .

Iets anders leren?

Is Headhunter het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Headhunter

Je kunt als Headhunter een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Headhunter is onderdeel van de beroepsfamilie Specialisten werving en selectie. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Headhunter

Verwante beroepen Headhunter


Hoofd beroepsgroep Headhunter

Het beroep Headhunter valt binnen de hoofdberoepsgroep Onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten

 

De hoofdgroep onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten betreffen beroepen waarin kennisvergaring en toepassing van theoretische kennis centraal staat om een specifiek doel te bereiken.

Deze beroepen hebben een sterk analytisch karakter en vaak staat conceptontwikkeling en het toepassen van nieuwe en experimentele kennis centraal. 

Onder de specialisten vallen ook de gezondheidszorg specialisten en wetenschappelijk adviseurs.
Netwerk Headhunter

Met wie werkt een Headhunter samen? 

De Headhunter heeft in principe vooral te maken met de klant en de kandidaat. Een bedrijf komt bij de Headhunter met een vacature die vervuld moet worden en de Headhunter gaat op zoek. In die zoektocht spreek je diverse potentiële kandidaten en een of enkele daarvan zul je uiteindelijk in contact brengen met de klant.

In veel gevallen werkt de Headhunter zelfstandig en dan hoef je dus geen verantwoording af te leggen. Alleen als je onderdeel uitmaakt van een organisatie of headhuntersbureau heb je een coördinator of leidinggevende.


  • Klant
  • Kandidaat
  • Leidinggevende
Headhunter


Organisaties waar een Headhunter werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Headhunter meestal werkt.

Waar werkt een Headhunter?

Het vinden van geschikte kandidaten voor hoge functies is volledig gericht op het maken van winst en daarmee valt de Headhunter dus onder de profit sector.

Meer weten over werken in de Human Resource Management (HR)?

Bekijk werken in Human Resource Management (HR)

Best beoordeelde werkgevers Headhunter

Waar kun je het beste werken als Headhunter? Hieronder vind je de best door de Headhunter beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Headhunter.

Competenties, Skills en Vaardigheden Headhunter:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Headhunter.

Welke competenties heeft een Headhunter nodig?

Een Headhunter heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Headhunter

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Headhunter passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Headhunter nodig? 

Een Headhunter moet bovenal volhardend zijn. Als je als Headhunter een project hebt aangenomen ga je tot het uiterste om de perfecte kandidaat te vinden en over te halen. Je analyseert de kandidaten allemaal goed en objectief en maakt dan je keuze (Waarnemer).

Een creatieve denkwijze helpt bij het uitpluizen van alle benodigde informatie. De Headhunter beschikt dan ook over voldoende fantasie om andere wegen in te slaan, wanneer de gebaande paden geen succes opleveren. Charme helpt hem de kandidaat te overtuigen en het project af te ronden (Levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Headhunter


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Headhunter

Rutger van der Laan is headhunter.

Ben je benieuwd wat een headhunter allemaal doet op een dag? Rutger van der Laan is headhunter en vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Headhunter

Beoordeling van het beroep Headhunter

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Headhunter

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Headhunter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Headhunter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Headhunter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Headhunter. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Headhunter iets voor je?

Zou je graag Headhunter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Headhunter bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Headhunter

Nico Lamberts

Dit lijkt me een zeer uitdagend beroep! Momenteel werk ik 2 jaar in een uitzendkantoor waar ik veel voldoening haal uit mijn werk. Enkel zijn mijn commerciële bonussen beperkt. Dit zou ik in de toekomst willen veranderen.

Nico Lamberts

Dit lijkt me een zeer uitdagend beroep! Momenteel werk ik 2 jaar in een uitzendkantoor waar ik veel voldoening haal uit mijn werk. Enkel zijn mijn commerciële bonussen beperkt. Dit zou ik in de toekomst willen veranderen.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar