Headhunter Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Headhunter? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep headhunter. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je headhunter wordt.

Wat is een Headhunter?

Een Headhunter is een gespecialiseerde recruiter. Hij zoekt in het bijzonder naar werknemers met hoge posities in bijvoorbeeld management die een specifieke branchekennis hebben.

De meest succesvolle specialisten worden door de Headhunter benaderd voor een andere, beter betalende baan. De Headhunter kaapt dus personeel dat niet (zelf) op zoek is naar ander werk weg bij de ene werkgever ten behoeve van de andere.

Als Headhunter moet je tot het uiterste willen en durven gaan om de juiste persoon te vinden en over te nemen. Een groot sociaal netwerk kan zeer behulpzaam zijn. Je zoekt alles wat je vinden kan uit over een kandidaat en het bedrijf en gebruikt die kennis in het verleiden van de kandidaat. Hoe krapper de markt is en de daarmee hoe schaarser de specialistische kennis, hoe meer bedrijven zich tot de Headhunter zullen richten.

Uiteindelijk gaat het er bij de Headhunter niet om om zoveel mogelijk mensen te plaatsen bij een nieuwe werkgever, maar om een zo goed mogelijke match te vinden. Het kan dan ook best zijn dat de Headhunter maar één enkele specialist in een hele maand plaatst.

Wil je werken als Headhunter?

Werk je al als Headhunter en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Headhunter worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Headhunter, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Headhunter in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klant
  • Kandidaat
  • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

361


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Headhunter

Wat verdient een Headhunter?

Het is niet te zeggen wat een Headhunter verdient, omdat dat helemaal afhankelijk is van de opdrachten die hij krijgt en (succesvol) uitvoert. Een Headhunter verdient namelijk tussen de 20 en de 40% van het nieuwe jaarsalaris van de binnengehaalde kandidaat. Hoe groter de opdrachten, hoe meer je zult verdienen.

Salarisschaal Headhunter

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Headhunter

Op zoek naar een nieuwe baan als Headhunter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Headhunter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Headhunter vacatures

Recruiter TechMatch
Techmatch
De beste relaties beginnen met de perfecte match. Daarom verbinden wij dromen & ambities, leergierigheid & expertise, ervaring & frisse blikken voor de ultieme werkbeleving van technische professionals en werkgevers. …
Recruiter met HR advies component - Almere
High Quality Detachering & Interim Management BV
Voor onze klant in Almere zijn we op zoek naar een Recruiter met een sterke HR advies component. De functie is voor 32-40 uur per week. Wat ga je doen? …
Corporate Recruiter
Walters People
Are you self driven, innovative and experienced in (Corporate) Recruitment? Are you keen on developing yourself as Corporate Recruiter in a fast paced growing environment? Do you have for over …
Recruiter voor grote organisaties in hartje Rotterdam
Essentium BV
“Heb je een gezonde dosis lef en een goed gevoel voor humor? Wil jij werken voor toonaangevende organisaties zoals Heineken, AkzoNobel, NS, Stedin of de gemeente Amsterdam? Lees dan snel …
Recruiter
Propylon
Functie inhoud: Als recruiter ben je zelfstandig verantwoordelijk voor het werven van kandidaten, zowel vanuit externe als interne bronnen. Je doet dit door te bouwen aan relaties. Doordat je veel …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Headhunter

Wat is de toekomst van Headhunter?

Er zijn vacatures te vinden voor de functie van Headhunter en als Headhunter heb je de mogelijkheid om voor jezelf te beginnen. Werk is er dus. Groeien is niet zo eenvoudig aangezien het beroep van Headhunter al vrij specialistisch is en je je ook in een hogere functiecategorie loopt.

Baankans Headhunter

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

361


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Headhunter worden: Opleidingen tot Headhunter

Wil je headhunter worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Headhunter? 

Er zijn diverse studies die uiteindelijk een opstap kunnen zijn voor de functie van Headhunter. Op HBO niveau zijn er bijvoorbeeld studies richting Career Development, Personeel en Arbeid, Management Payroll Services en Managing Human Resources.

Op WO niveau liggen de mogelijkheden bijvoorbeeld in Human Resource Management (MA), maar ook Social and Behavioral Sciences of Organisation Studies kunnen een goede basis vormen.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Headhunter

Leergang Recruitment
In deze praktische recruitmentopleiding leer je alles om kandidaten te vinden en in beweging te brengen uitgaande van jouw eigen recruitmentkracht. Dé recruitmentopleiding van Nederland Na de eerste vier succesvolle …
Referral recruitment
Referrals vormen vaak de meest waardevolle sollicitanten voor een organisatie. Het via via werven wordt dan ook steeds belangrijker. In deze masterclass leer je hoe je een goede basis legt …
Recruitment Marketing
Kandidaten laten zich steeds minder makkelijk vinden en verleiden. Er gelden nieuwe spelregels in werving van talent en daarvoor zijn ook andere aanpakken nodig. O.a. met behulp van doelgroep data-analyse,
LinkedIn Recruitment (Werving via LinkedIn)
Recruitment via LinkedIn biedt uw organisatie ongekende mogelijkheden. Maar dan moet u die mogelijkheden wel kennen. En benutten! Wij zorgen ervoor dat u alle kennis en tools heeft om LinkedIn
Social Media Recruitment
Nu het goed gaat met de economie, is ook de strijd om gekwalificeerd personeel losgebarsten. Werkgevers moeten alles uit de kast trekken om de juiste mensen aan zich te binden. Om
Meer opleidingen Headhunter

Weet je nog niet of je Headhunter wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Headhunter of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Headhunter

Met wie werkt een Headhunter samen? 

De Headhunter heeft in principe vooral te maken met de klant en de kandidaat. Een bedrijf komt bij de Headhunter met een vacature die vervuld moet worden en de Headhunter gaat op zoek. In die zoektocht spreek je diverse potentiële kandidaten en een of enkele daarvan zul je uiteindelijk in contact brengen met de klant.

In veel gevallen werkt de Headhunter zelfstandig en dan hoef je dus geen verantwoording af te leggen. Alleen als je onderdeel uitmaakt van een organisatie of headhuntersbureau heb je een coördinator of leidinggevende.


  • Klant
  • Kandidaat
  • Leidinggevende
Headhunter


Organisaties waar een Headhunter werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Headhunter meestal werkt.

Waar werkt een Headhunter?

Het vinden van geschikte kandidaten voor hoge functies is volledig gericht op het maken van winst en daarmee valt de Headhunter dus onder de profit sector.

Meer weten over werken in de Human Resource Management (HR)?

Bekijk werken in Human Resource Management (HR)

Best beoordeelde werkgevers Headhunter

Waar kun je het beste werken als Headhunter? Hieronder vind je de best door de Headhunter beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Headhunter.

Competenties, Skills en Vaardigheden Headhunter:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Headhunter.

Welke competenties heeft een Headhunter nodig?

Een Headhunter heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Headhunter

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Headhunter passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Headhunter nodig? 

Een Headhunter moet bovenal volhardend zijn. Als je als Headhunter een project hebt aangenomen ga je tot het uiterste om de perfecte kandidaat te vinden en over te halen. Je analyseert de kandidaten allemaal goed en objectief en maakt dan je keuze (Waarnemer).

Een creatieve denkwijze helpt bij het uitpluizen van alle benodigde informatie. De Headhunter beschikt dan ook over voldoende fantasie om andere wegen in te slaan, wanneer de gebaande paden geen succes opleveren. Charme helpt hem de kandidaat te overtuigen en het project af te ronden (Levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Headhunter


Levensgenieter


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Headhunter

Rutger van der Laan is headhunter.

Ben je benieuwd wat een headhunter allemaal doet op een dag? Rutger van der Laan is headhunter en vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Headhunter

Beoordeling van het beroep Headhunter

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Headhunter

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Headhunter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Headhunter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Headhunter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Headhunter. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Headhunter iets voor je?

Zou je graag Headhunter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Headhunter bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Headhunter

Nico Lamberts

Dit lijkt me een zeer uitdagend beroep! Momenteel werk ik 2 jaar in een uitzendkantoor waar ik veel voldoening haal uit mijn werk. Enkel zijn mijn commerciële bonussen beperkt. Dit zou ik in de toekomst willen veranderen.

Nico Lamberts

Dit lijkt me een zeer uitdagend beroep! Momenteel werk ik 2 jaar in een uitzendkantoor waar ik veel voldoening haal uit mijn werk. Enkel zijn mijn commerciële bonussen beperkt. Dit zou ik in de toekomst willen veranderen.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar